Rejser til Emilia-Romagna

Den norditalienske region Emilia-Romagna afgrænses af Po-floden mod nord og Appenninerne i syd. De grønne, bølgende bakker derimellem strækker sig ud til Adriaterhavet, hvor der venter dig kilometervis af brede sandstrande, som italienerne selv flokkes til i sommermånederne.

Emilia-Romagna er dog ikke kun kendt for sin alsidige landskaber, der inkluderer alt fra bjerge til det azurblå hav ved Rimini. Denne naturskønne region er også det perfekte rejsemål for dig, som vil opleve det ægte Italien med kulturelle oplevelser, der spænder lige fra historiske seværdigheder i hovedstaden Bologna til gatronomiske eventyr på et væld af hyggelige restauranter rundt om i regionen.

Du får naturligvis rig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med flere regionens mest kendte produkter såsom parmaskinkerne og den mousserende Lambrusco. Det er ganske vist tvivlsomt om du også får chancen for at sætte dig bag ratttet bag i en Ferrari, som produceres i Modena. Mindre kan dog også gøre det, og lejer du en bil eller medbringer din egen, er Emilia-Romagna som skabt til at udforske på kortere eller længere udflugter i bil. Så kan du i eget tempo udforske regionens mange små, idylliske middelalderlandsbyer eller de mange uberørte naturområder, der indbyder til aktive ferier på hesteryg, til fods eller på cykel. 

Velkommen til Italien med Solfaktor. Bestil dit hotel igennem os hvis du selv vil klare transporten til Italien , eller book en pakkerejse inkl. fly + hotel og transfer eller billeje. Der er daglige direkte fly fra bla. Københvan til Bologna, men du kan også flyve fra lufthavne som Billund eller Hamborg til lufthavnene i  f.x. Venedig, Verona, Firenze eller Bergamo der ligger inden for køreafstand alt efter hvor i regionen Emilia-Romagna du skal holde ferie. 

Rejsemål i Emilia-Romagna

Populære hoteller i Emilia-Romagna

Italien, Emilia-Romagna, Bologna
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Emilia-Romagna, Faenza
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Afstand til centrum: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Emilia-Romagna, Varignana
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Afstand til havet: ca. 77 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Emilia-Romagna. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog med ferie-inspiration, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Bologna

Regions-hovedstaden med de estruskiske rødder er den største by i Emilia-Romagna og den syvende-største i Italien med omkring 400.000 indbyggere i det urbane område og lidt over en million indbyggere i det metropole opland. Samtidig er det regionens økonomiske, uddannelsesmæssige og kulturelle centrum, berømt for sin høje levestandard (der er blandt Italiens højeste), sit gamle universitet (der er blandt verdens ældste) og sit historiske centrum (der er et af de bedst bevarede i Italien).

Blandt byens største seværdigheder er Piazza Maggiore, San Petronio Basilica, Santo Stefano, Santo Stefano, Santuario della Madonna di San Luca, Palazzo del Podestà, Basilica of San Domenico, Basilica of San Domenico, Bologna katedral, Pinacoteca Nazionale di Bologna og Piazza del Nettuno.

Ravenna

Ravenna er en af de historisk meste interessante byer, ikke bare i Emilia-Romagna, men i hele Italien; byen var hovedstaden i det vestromerske imperium fra 402, indtil imperiet kollapsede i 476. Det tjente derefter som hovedstad i det østgotiske rige, indtil det blev erobret i 540 af det byzantinske imperium. Derefter blev byen centrum for det byzantinske eksarkat Ravenna (en militær forvaltningsenhed i det byzantinske rige), indtil lombarderne invaderede byen i 751 og den herefter blev sæde for lombardernes kongerige.

På grund af sin unikke historiske arv har byen i dag hele 8 steder på Unescos verdensliste, alle tidlige kristne monumenter fra det fjerde eller femte århundrede efter Kristus.

Rimini

Rimini er én af de mest kendte bade-destinationer i Europa takket være sin 15 kilometer lange sandstrand og sin lange historie som badeby, der går helt tilbage til dengang byens første badestation blev åbnet i 1843; men byen er også en historisk rig kunstby med mange unikke monumenter fra romertiden og renæssancen.

Blandt byens største seværdigheder er Tiberius-broen, Augustus-buen, Palazzo dell'Arengo, Castel Sismondo, det romerske amifteater, Fontana dei Quattro Cavalli, Villa Des Vergers, Tempio Malatestiano, Museo della Città, Museo Fellini og Museo degli Sguardi, Madonna della Scala, Palazzo Garampi og Teatro Galli.

Parma

Parma er berømt for sin arkitektur, musik, kunst og for sine gastronomiske specialiteter, såsom sin prosciutto-skinke og sin ost. Byen er desuden hjemsted for universitetet i Parma, der er et af verdens ældste universiteter.

En af byens største seværdigheder er Palazzo della Pilotta, beliggende i den historiske del af byen, der huser kunstakademiet, Parmas nationale galleri, biblioteca palatina, det arkæologiske museum, Bodoni-museet og Farnese-teatret. Blandt byens andre store seværdigheder kan nævnes Parma katedral, Cittadella, Museo Lombardi, San Giovanni Evangelista og San Sepolcro. Mere information om Emilia-Romagna

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Emilia-Romagna, såsom regionens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Emilia-Romagna, der omfatter de to historiske regioner Emilia og Romagna, ligger i det nordøstlige Italien grænsende op til hele seks andre italienske regioner; Lombardiet, Veneto og Piedmonte mod nord, Ligurien med vest og Marche og Toscana mod syd. Med et areal på 22.446 km2 er det Italiens sjettestørste region. Den har omkring 4,4 millioner indbyggere, hvoraf ca. en million bor i regionshovedstaden Bolognas metropole område.

Næsten halvdelen af regionen (48%) består af sletter, navnligt Posletten, mens 27% består af bakket landskab og 25% af bjergrigt landskab. Bjergene strækker sig over en distance på mere end 300 km fra nord til sydøst med hele tre bjergtoppe, der når op over 2000 meter: Monte Cimone (2.165 meter), Monte Cusna (2.121 meter) og Alpe di Succiso (2.017 meter).

Klima og vejr

Emilia-Romagna har tre forskellige klima-typer; fugtigt-subtropisk klima, der er mest udbredt i regionshovedstaden Bologna, Modena, Parma og Ravenna; oceanisk klima, der er mest udbredt i Pavullo nel Frignano, Castelnovo ne' Monti, Serramazzoni, Borgo Val di Taro og Monzuno; og fugtigt kontinentalt klima, som er mest udbredt i Sestola, Frassinoro, Busana, Montecreto, og Ligonchio. Den mest udbredte klimatype af de tre i regionen er det fugtigt-subtropiske klima.

Varmeste måneder i året i regionen er juli måned med 25 grader i gennemsnit, efterfulgt af august med 24 grader i gennemsnit, mens de koldeste måneder i året er januar måned med 3 grader i gennemsnit, efterfulgt af december med 4 grader i gennemsnit. Gennemsnitstemperaturen kan dog variere en del, alt efter, hvor i regionen, du befinder dig (f.eks. sydlig kontra nordlig del og slette kontra bjerge etc).

Mest nedbør er der i forårs- og efterårsmånederne april, maj, oktober og november, der alle har 70 mm nedbør i gennemsnit, efterfulgt af juni og marts med 60 mm i gennemsnit, mens du finder mindst nedbør i månederne januar og februar med 30 mm i gennemsnit.

Historie

Emilia-Romagna var en del af den sagnomspundne etruskiske verden, hvorefter området blev en del af det keltiske Gallien. Senere blev området erobret af romerne. I løbet af de første tusinde år af kristendommen florede handel, kultur og religion i området, takket være regionens mange klostre. 

Senere, i år 1088, blev universitetet i Bologna grundlagt som et af de første universiteter i verden og det ældste stadigt fungerende universitet i Europa i dag. Universitetet i Bologna var - sammen med regionens mange driftige byer - med til at gøre området til et af de intellektuelt og handelsmæssigt mest betydningsfulde områder i Italien.

I de følgende århundreder var regionen præget af politiske magtkampe mellem forskellige feudalherrer, hertuger, familie-dynastier og paver; og i det 16. århundrede blev de fleste af regionens områder underlagt de pavelige stater, bortset fra Parma, Piacenza og Modena, som forblev uafhængige, indtil Emilia-Romagna blev en del af det italienske kongerige mellem 1859 og 1861.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her