Rejser til La Spezia

Det er ikke kun beliggenheden få kilometer fra den berømte nationalpark Cinque Terre, der gør La Spezia til et attraktivt feriemål. Havnebyen er i sig selv et charmerende bekendtskab med dens gamle bymidte, centro storico, hvor du finder smalle, brostensbelagte gader, pastelfarvede bygninger med en tilpas grad af patinering og en lang promenade langs lystbådehavnen. La Spezia med knap 94.000 indbyggere er samtidig af en tilpas størrelse til, at du her finder alle de faciliteter, du kan få brug for i løbet af ferien. De mange butikker på gågaden Via Prione lokker med gode tilbud, og på byens mange hyggelige trattoriaer, finder du de bedste, traditionelle retter fra regionen på menuen. 

Velkommen til den skønne region Ligurien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til La Spezia og andre byer i dette området af Italien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller og ferieboliger på din rejse. Bestil rejsen til La Spezia som en samlet pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og transport fra lufthavnen eller en lejebil. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Ligurien så kan du naturligvis også blot booke dit hotel i La Spezia igennem Solfaktor.

Hyggelig havneby

Selvom de nærliggende fem små landsbyer ikke uden grund løber med meget af opmærksomheden, bør du også afsætte en dag til udforske seværdighederne i La Spezia. Vil du lære mere om Italiens stolte traditioner som søfartsnation, kan et besøg på Museo Tecnico Navale della Spezia for eksempel anbefales. Det er Italiens ældste søfartsmusum med en samling, du kan bruge lang tid på at udforske. Det er bare ét af mange interessante museer i La Spezia. 

Havnepromenaden, Passeggiata Costantino Morin, og det tilhørende parkområde, Parco Giardini Pubblici, indbyder til rolige spadserture - eventuelt med en lækker is fra et af byens mange gelateriaer. Her er desuden mange steder, hvor du kan slå dig ned på en bænk i skyggen af de høje palmer og nyde udsigten over vandet. Den bedste udsigt over La Spezia og bugten finder du dog oppe fra Castello di San Giorgio. Borgen, som stammer fra det 13. århundrede, rummer desuden en interessant arkæologisk udstilling med fund fra området.

Selvom La Spezia i sig selv har mange kvaliteter, er det ikke til at komme udenom, at det beliggenheden tæt ved grænsen mellem Ligurien og Toscana, som gør La Spezia til et strategisk godt sted at have sin base på en ferie i denne smukke del af Italien. Udover de idylliske landsbyer og landskaber i Cinque Terre nationalparken, der ligger blot en kort togtur væk, har du således også adskillige dejlige badestrande samt berømte kulturbyer som Pisa, Lucca og Genova inden for behagelig køreafstand.

Gode forbindelser til La Spezia

Skal du holde ferie i La Spezia, kan du køre hertil i bil på et par dage fra Danmark. Men foretrækker du at springe den omkring 1.700 kilometer lange køretur over, er der dog også gode muligheder for at tage flyet. Nærmeste lufthavn i forhold til La Spezia er Pisa lufthavn - officielt Galileo Galilei International Airport (lufthavnskode PSA) - men du kan også med fordel søge efter forbindelser til Genova og Parma.

Der er direkte togforbindelse til La Spezia fra blandt andet Rom, Genova og Pisa. Til udflugter ind i Cinque Terre nationalparken er det oplagt at tage med lokaltoget, som normalt kører mindst et par gange i timen. Der er dog også mulighed for at tage med en båd fra havnen i La Spezia ned langs kysten til de maleriske kystbyer.  Vil du udforske andre dele af Ligurien og Toscana i dit eget tempo er det ofte en fordel at have en bil til rådighed. Ankommer du med fly, er det mest praktiske at bestille billeje hjemmefra med afhentning i lufthavnen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i La Spezia