Rejser til Moneglia

Sommerlig badeby tæt på Cinque Terre

Du får en god fornemmelse i maven i Moneglia. Byen midt på Den Italienske Riviera er nemlig tilpas stor til at tilbyde handelsliv og mange spisesteder - og tilpas lille til at du kan overskue den og fornemme byens intimitet. Og læg så en fin sandstrand oveni.

Moneglia er en rigtig dejlig by, og et oplagt feriemål, som ligger ved vandet lige syd for byen Sestri Levante og nord for det spændende naturområde Cinque Terre. Byens historie strækker sig tilbage til omkring år 1100 - og det sikre vidnesbyrd er ruinerne af det gamle tårn. Der er også flere andre spændende historiske bygninger i byen, bl.a. kirken Santa Croce, og det gamle franciscanerkloster af samme navn, hvor der nu bl.a. er indrettet luksus-hotel.

Storslået natur og gode bademuligheder

Men de fleste tager ikke på en rejse til Moneglia pga. de historiske bygningsværker, de kommer pga. naturen og de mange muligheder for vandreture i området, eller for at bade, og Moneglia har en god strand, som er godt beskyttet mod havet af en stor barriere af sten, som afgrænser selve det område, som anvendes til svømning.

Den palmedekorerede by

Der er nogle små hyggelige gader med mange palmer, hvor man finder lokale butikker, cafèer og restauranter. Stationen ligger lige i centrum, og forbinder byen med omverdenen (både Sestri Levante og de fem byer i Cinque Terre) flere gange i timen. Derfor er Moneglia også et rigtig godt udgangspunkt for de, som ønsker at besøge Cinque Terre, men som alligevel ikke er indstillet på at bo i de meget små byer.

Nemt og bekvemt til nabobyerne

Moneglia har også den fordel, at den er forbundet med Sestri Levante/Riva Trigoso via en tunnel på ca. 5 km (en gammel jernbanetunnel). På den måde kan man være i centrum af Sestri Levante på under et kvarter, og dermed har man også adgang til motorvejen, som forbinder hele Ligurien. Tunnellen er et-sporet, og derfor er den kun "åben" 3 gange i timen. Fra Sestri Levante/Riva Trigoso er der grønt på følgende minuttal: 15, 35 og 55 og fra Moneglia 5, 25 og 45. Det er altid hyggeligt at holde sammen med de andre bilister og motorcykler og vente på grønt. Mange benytter ventetiden til en tur i supermarkedet i Sestri Levante (hvis man kommer fra Sestri Levante) - eller til en tur langs stranden, da minuttallene overholdes til punkt og prikke.

Man kan også komme til Moneglia ad den gamle landevej over bjergene. Den er længere, smal og snoet, - men utrolig smuk og ikke særlig trafikeret.

Bjerglandsbyen Lemeglio uden for Moneglia

I bjergene rundt om Moneglia ligger der flere mindre bydele, bl.a. Lemeglio, som er en lille samling huse ca. 2 km. fra centrum. Lemeglio har ingen butikker, men en enkelt og meget berømt fiskerestaurant på vejen derop, - lige som bydelen betjenes af en lille lokalbus, som kører mindst èn gang i timen i løbet af dagen og frem til kl. 23.00. Turen fra Lemeglio til centrum af Moneglia tager kun ca. 5 minutter, selv om vejen er smal og snoet.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Moneglia

Hvad siger gæsterne i Moneglia?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 55 anmeldelser