Rejser til Villasimius

Der er kun omkring 3.000 fastboende indbyggere i Villasimius, men om sommeren mangedobles befolkningen, når kombinationen af fantastiske strande og det solrige klima lokker ferierejsende fra nær og fjern hertil. Den tidligere fiskerby er samtidig kendt for sit natteliv, så når solen er gået ned, summer byen forsat af liv på de mange restauranter, pizzariaer og barer langs byens hovedgaden. 

Velkommen til Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Villasimius og andre rejsemål på øen.

Perfekt til en badeferie

Der er i Villasimius et lille arkæologisk museum, som er interessant for dig, der gerne vil vide lidt mere om byen og områdets rige historie. Det er dog ikke til at komme udenom, at den primære grund til, at de fleste rejser til Villasimius er nærheden til nogle af Sardiniens bedste strande, som er en del af det marine Capo Carbonara naturreservat. Det betyder, at der er visse restriktioner på lystfiskeri og vandsport. Det gør dog blot området endnu mere attraktivt for badende, som her kan vælge mellem en sand perlerække af fine, hvide sandstrande med lavt turkisblåt vand.

Blot få minutters kørsel fra Villasimius kan du slå dig ned i sandet på for eksempel den brede og over en kilometer lange Simius strand eller køre lidt mod vest til den idylliske og børnevenlige Punta Molentis strand. Det tager dig heller ikke mere end 10 minutter at køre til Spiaggia del Riso, der som navnet antyder især er kendt for sit hvide kvartssand, der med lidt god vilje ligner riskorn.

Uanset om du rejser med eller uden børn, har du altså i Villasimius det perfekte udgangspunkt for en badeferie ved middelhavet. Der er dog også meget andet at lave end at ligge ved vandet hele dagen og slikke sol - selvom det er fristende! Inden for kort afstand ligger for eksempel Sette Fratelli-skoven, der er et godt mål for vandreture. I sommermånederne vil du desuden opdage, at Villasimius ofte er vært for adskillige musik - og madfestivaler. Holder du ferie her i juli, har du mulighed for at opleve når den traditionsrige helgenfest Festa della Madonna del Naufrago afholdes. 

Alt godt fra havet 

Efter en dag med afslapning på en af de mange dejlige badestrande i området eller brugt på spændende sightseeing, er der rig mulighed for at stille sulten i Villasimius.Til trods for at byen helt frem til 1862 hed Carbonara, er det især fiske- og skaldyrsretter, som det er værd at holde udkig efter på restauranternes menukort i Villasimius. Den korte afstand til det lune, klare hav giver byens restauranter nem adgang til friske forsyninger af begge dele, som derfor indgår i mange af områdets mest traditionsrige retter.  

Ligesom på resten af øen er det lokale køkken generelt kendetegnet ved simple, men meget velsmagende retter ledsaget af gode lokale vine. Trods nærheden til havet er det sardiske køkken også kendt for retter, der afspejler at befolkningen i lange perioder har levet af landbrug og fårehold. Er du ikke så meget til fisk, er der derfor også et rigt udvalg af retter med for eksempel lam, ged eller kanin. Nationalspisen, porcheddu, er for stegt pattegris på spyd. På et populært rejsemål er der udover de traditionelle retter naturligvis også mange steder, hvor menuen har et mere internationalt præg med velkendte retter.  

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Villasimius

Populære hoteller i Villasimius

Italien, Sardinien, Villasimius
8,9
Meget godt
332 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Sardinien, Villasimius
9,4
Fabelagtigt
321 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Sardinien, Villasimius
8,4
Meget godt
1064 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)