Rejser til Marsala

Byen ligger skønt ved havet på vestligste Sicilien, cirka 30 kilometer syd for Trapani. Holder du af vin og dejlige strande, er dette byen for dig.

Marsala er nok mest kendt for at have lagt navn til den berømte hedvin af samme navn, som i de senere år har fået en renæssance. Det er da også muligt at besøge mange af byens forskellige vinkældre og smage på de gode sager under et besøg i Marsala.

Men Marsala er også kendt for at være byen, hvor Italiens befrier Garibaldi landsatte sine frihedskæmpere i kampen for at samle Italien i 1800-tallet. Som så mange andre byer på Sicilien kan byens rødder spores helt tilbage til før den græske periode, faktisk til den gang fønikerne dominerede på disse kanter.

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Solfaktor kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Som rejsemål ligger Marsala lidt i skyggen af nærliggende Trapani, men der er alligevel et fint udbud af ferieboliger i byen. Vil du gerne have et hurtigt overblik over de tilgængelig indkvarteringsmuligheder i og omkring byen, kan du bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste lufthavn fra Marsala er Trapani Lufthavn -med det officielle navn Aeroporto Civile Vincenzo Florio di Trapani (lufthavnskode TPS). Da denne lufthavn primært benyttes af lavprisflyselskaber som Ryanair, er der ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding undervejs.

Der er gode transportforbindelser til Marsala. Toget fra Palermo til Trapani stopper således her, ligesom der er talrige busforbindelser til og fra byen - blandt andet til Trapani Lufthavn. 

Trods udmærket muligheder for at komme omkring med offentlig transport, kan det være værd at overveje billeje, hvis du vil kunne tage på udflugter til Siciliens mange attraktioner uden at skulle bekymre dig om køreplaner. 

Der er færgeforbindelse fra Marsala til de Ægadiske Øer blandt andet Favignana - den varme vinds ø.

Restauranter og shopping

Der er et godt udvalg af spisesteder og butikker i byen, og hvis du ønsker at handle ind til at tilberede egne måltider, kan du også finde alt de nødvendige i byens supermarkeder. 

Udflugter og seværdigheder

I byen kan det anbefalfes at besøge den græsk-romerske arkæologiske park, som har flere smukke mosaikker. Byens domkirke blev opført under normannerne, men har været igennem flere restaureringer. Domkirkens interiør byder på fornemt håndværk.

Efterhånden aflægger flere mennesker byen et besøg i forbindelse med den årlige tilbagevendende jazzfestival ”Marsala Doc Jazz Festival” i midten af juli måned. Jazzfestivalen, som især byder på mange spændende italienske navne, men som også formår at tiltrække større internationale navne som Chick Corea, Antonio Carlos Jobim og Burt Bacharach, er arrangeret i fællesskab med den internationalt meget velansete vingård Donnafugata. Der bliver derfor også opført flere koncerter i netop Donnafugatas 200 år gamle marsalakældre i Marsala.

Hvis man holder af god vin anbefaler vi at aflægge Donnafugata et besøg. De tager glædeligt imod gæster, blot man husker at underrette om sin ankomst. Især deres rødvine Milleunanotte og Tancredi er fantastiske eller deres Passito di Pantelleria Ben Rye.

En ferie her er i det hele taget en ideel, hvis du holder af kulinariske oplevelser og gode vin.

Dertil kommer naturligvis kyststrækningens mange dejlige standstrande og andre interessante historiske byer, som indbyder til mange oplevelsesrige udflugter.

Lokale links

Du finder byens egen hjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Marsala