Rejser til Asciano

Asciano er i dag en lille søvnig by 25 km sydøst for Siena med ca. 7.000 indbyggere, beliggende i det område, der kaldes Crete Senesi. Crete Senesi hentyder til jordens farver, idet jordbunden primært er leret i dette område, hvilket er medvirkende til at landskabet kan synes næsten måneagtigt, også derfor kaldes egnen ofte for Accona Ørkenen.

Historisk centrum

Byen går tilbage til etruskisk tid, og her findes da også et lille arkæologisk museum, hvor man kan se diverse fund fra den periode. Det historiske centrum stammer fra middelalderen og råder over flere bemærkelsesværdige monumenter, bl.a. en flot kirke fra den romanske periode. Byen har til dels bibeholdt dens middelalderlige udtryk til trods for fascisternes byplanlægning og udbygninger efter Anden Verdenskrig. Byen har desuden flere gode restauranter.

Byfester:

En af de vigtigste byfester i Asciano er "Palio dei Ciuchi", som afholdes den anden søndag i september ved det gamle stadion G. Marconi. Dette væddeløb er ikke som hestevæddeløbene i Siena og Buti, for her hædrer og kroner man æsler. Æslerne repræsenterer hver især et af byens syv kvarterer, præcis som i Siena og Buti: il Corso, il Prato, la Tranquilla, la Corona, la Stazione, Piazza del Grano og la Pergola.

Andre konkurrencer

Udover æselvæddeløbet afholdes også andre konkurrencer kvarterne imellem i september måned, så som La Sbandierata (form for flag-forestilling, der afholde den første søndag i september, til festen Festa del Nocino. Vinderen er den, der får den højeste applaus fra tilskuerne) og le scenette Satiriche (satiriske sketchshows). Væddeløbet "Palio dei Ciuchi" er blot altså én af flere begivenheder, der tilsammen udgør "Settembre Ascianese" – September i Asciano, og selvfølgelig indgår der adskillige arrangementer med udendørs fællespisninger måneden igennem.

- Desuden afholder byen markedsdage Mercatino delle Crete, hver anden søndag inde i det historiske centrum, hvor der sælges lokale produkter, kunsthåndværk og antikvariske fund.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Asciano