Rejser til Montaione

Hyggelig by mellem Firenze og Volterra

Bo midt i bakkerne i det centrale Toscana, og hav aldrig langt til en af de mange kulturbyer i denne region. Udover den gode placering byder rejsen til Montaione også på et hyggeligt centrum med flere restauranter, caféer og små butikker.

Central placering

Montaione ligger i bakkerne mellem Firenze og Volterra, i nærheden af Castelfiorentino, hvor den nærmeste togstation ligger. Både Pisa og Firenze lufthavn ligger hensigtsmæssigt, hvis man hellere vil flyve til Italien.

Spor fra romerne?

Byen har været beboet siden romersk tid. Romerne byggede her i det 2. århundrede e.Kr. en kæmpestor cisterne, som endnu kan ses fra vejen, der fører fra Montaione til Gambassi Terme. Cisternen er 27 meter lang og 3 meter bred og delt i tre vaske. Her kunne der være 400 m3 vand, som kom fra kilderne ved Aglione. En legende siger, at der her engang lå en villa opført af en rig romersk adelsfamilie og før det en etruskisk landsby. Udgravninger er i gang og vil forsøge at afklare sagen.

Seværdigheder

På samme vej ligger også klosteret Monastero di San Vivaldo, der er omgivet af den fornemme skov Boscotondo. Klosterets beliggenhed blev valgt, da franciskanermunken Vivaldo Stricchi, der boede som eremit ved den gamle kirke Santa Maria, blev fundet død i et hult træ, der havde fungeret som hans hus. Træet forsvandt siden pga. af de mange pilgrimmes ønske om at opnå et relikvie. Den lille kirke blev restaureret og senere ombygget, da flere franciskanske munke flyttede dertil. Samtidigt byggede man klosteret. En mængde kapeller dedikerede til Jesu liv blev opført i 1500-tallet. Af de oprindelige 33 kapeller, er der kun 17 tilbage. I 1722 led klostret den tvivlsomme ære at blive udnævnt til straffekloster for præster, der var faret vild fra dydens smalle sti, af pave Innocens XIII. I 1808 klostret lukket for at blive genåbnet i 1887, da de franciskanske munke vendte tilbage. I 1971 påbegyndte man en fuldkommen renovation af hele bygningen.

11 km fra Montaione ligger Borgo di Castelfalfi på vejen til Pontedera. Landsbyen blev grundlagt i 700-tallet af den longobardiske Faolfi. Fæstningen blev smadret i 1395 under krigen mellem Pisa og Firenze, men blev senere genopbygget med yderligere fire tårne, bastioner og mere solide mure. Fæstningen er i dag blevet privatiseret og nu ligger der bl.a. en god restaurant og en golfbane.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montaione

Populære hoteller i Montaione

Italien, Toscana, Montaione
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Afstand til havet: ca. 75 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Montaione
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Afstand til havet: ca. 70 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Montaione
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi