Rejser til Mauritius

Mauritius er en paradisisk ferieø, kendt for den høje hotelstandard, et formidabelt serviceniveau og nogle af verdens bedste strande. Mauritius tilbyder desuden fantastiske muligheder for at dykke og snorkle.

Mauritius ligger i det Indiske Ocean, øst for det afrikanske kontinent og syd for Ækvator.  Bare navnet i sig giver associationer til paradisiske strande, palmer og lunt, rent badevand i forskellige blå nuancer. Mauritius var under britisk kontrol frem til 1968, men er i dag et selvstændigt land, et land med mange forskellige kulturer og religioner. Man har fået impulser fra Europa, Afrika, Kina og Indien. De officielle sprog er engelsk, fransk og et lokalt kreolsprog ved navn Morysien.

På Mauritius skal du køre på venstre side af vejen. Lidt af en udfordring på nogle af de smalleste og mest kringlede veje. Der er et begrænset udvalg af rutebusser, og togene har ikke været i brug i de sidste halvtreds år. Et godt tip, er at bestille privat transfer, med mindre du naturligvis lejer bil. Bilen vil du dog ikke bruge til så meget andet – mængden af seværdigheder er begrænset, og det meste man kan opleve på Mauritius, kan du se i løbet af en dag eller to. Måske så hellere leje en taxi for en dag, den lokale chauffør kender sandsynligvis måske også nogle ukendte strande.

Mauritius er kendt for den høje hotelstandard, et formidabelt serviceniveau og hotellerne konkurrerer om at kunne give den bedste service. Lidt af dette stammer fra de franske forbindelser, at arbejde på hotel er noget man gør med stolthed og det er prestigefyldt, at have en god stilling på et hotel. De flotte hoteller med denne slags service er naturligvis ikke en gratis fornøjelse, men vi synes nok alligevel, at du skal bruge de ekstra penge – det er det værd. Hvis du alligevel vil have mulighed for at lave mad selv og vil leje en feriebolig eller lejlighed, findes der flest af denne slags indkvartering ved feriebyen Grand Baie.

Den internationale lufthavn ligger sydpå på øen, og du skal regne med mellem halvanden og timers transport til nordsiden, hvis det er her at du har bestilt dit hotel.

Du kan flyve til Mauritius hver dag, med en mellemlanding undervejs i f.eks Amsterdam eller Paris. De fleste som rejser til Mauritius bestiller en samlet pakkerejse, det betyder ofte en bedre samlet pris. Hvis du skal på bryllupsrejse, spørg om du ikke kan få rabat – det tilbyder nemlig en af hotellerne på Mauritius.

Hvem vil kunne lide Mauritius?

Mange tænker måske, at Mauritius kun er for voksne, men øen fungerer også godt for børnefamilier - strandene er gode og ofte lavvandede. Og selv om Mauritius ligger langt væk, er der ingen jetlag. Der er ingen farlige dyr eller insekter, og hvis uheldet skulle være der, holder hospitalerne og sundhedsvæsenet høj standard.  Der er en del restauranter, barer og butikker, men de fleste turister vælger at bo med det hele eller næsten det hele inkluderet hjemmefra - prisniveauet er forholdsvis højt hvis du vælger at spise ude i byen. Mauritius ikke destinationen for dig, som vil opdage tingene med en rygsæk på ryggen, og nattelivet er ret begrænset.

Hvornår skal man rejse til Mauritius?

Mauritius har højsæson fra oktober til april. Her vil du få tropiske temperaturer, masser af sol og tung, fugtig luft. Noter venligst, at Mauritius ligger indenfor det så kaldte "monsunbælte", og specielt i januar og februar kan her regne og blæse voldsomt. Fra maj til september er her lidt køligere, men dog varmt efter danske forhold. Om sommeren koster hotellerne lidt mindre - måske er det her, du får et godt tilbud på din rejse til Mauritius.

Hoteller på Mauritius

Populære hoteller på Mauritius

Mauritius , Grand Baie
9,4
Fabelagtigt
253 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 71 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Mauritius , Black River
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Mauritius , Le Morne
9,4
Fabelagtigt
1679 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 57 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi