Rejser til Montenegro

Montenegro er et lille land på Balkan ved Adriaterhavet. Landet har grænse til Kroatien i nord og til Albanien i syd. Lige som mange andre lande i denne del af Europa, har Montenegro oplevet en hurtigt voksende turisme, og her er mange charmerende byer at opdage - og fine strande, ikke mindst.

Montenegro er et af Europas yngste lande. Man afholdt en folkeafstemning tilbage i 2006, hvor befolkningen stemte for at forlade Serbien. Montenegro var tidligere også en del af Jugoslavien. Det område som hedder Montenegro i dag, har været beboet siden bronzealderen, så her er masser af spændende historie at dykke ned i.

Hovedstaden hedder Podgorica. Det er landets største by med har dog alligevel kun 150.000 indbyggere. Med bil eller bus er det nemt at komme ned til kysten fra Podgorica, eller op til bjergene nordpå, hvor man kan stå på ski om vinteren.

For de fleste turister er Montenegro dog mest en sommerdestination, og de mest kendte feriebyer er Budva, Tivat, Kotor og Herceg Novi.

Budva er en hyggelig lille by ved Adriaterhavet med mange fine strande. Byen er gammel, over 2.500 år. Herceg Novi er en smuk by ved kysten, og ligger lige der hvor Kotorbugten starter. Kotor by er på UNESCOs verdensarvsliste: en velbevaret middelalderby med masser af charme.

Mange af byerne i Montenegro tilbyder hyggelige bykerner med historiske huse, mange af dem 400-500 år gamle.

Hvis penge ikke er et problem: bestil en nat eller to på det femstjernede hotel som ligger på øen Sveti Stefan. Øen har forbindelse til fastlandet via en smal bro. Sveti Stefan ligger seks kilometer fra Budva, og blev superkendt tilbage i 2006, hvor James Bond-filmen Casino Royale til store dele blev indspillet her.

Hvem vil kunne lide Montenegro?

Til Montenegro ska du rejse for at slikke sol, bade i det fine badevand og for at slappe af. Landet er ikke helt lige så populært som Kroatien - endnu. Her er masser af historie at dykke ned i, hyggelige byer og god mad. Udvalget af store hoteller med masser af faciliteter er begrænset.

Hvornår skal man rejse til Montenegro?

Sommeren varer fra maj til september, groft sagt. Vinteren er mild, men en vinterdestination, det er Montenegro dog ikke.Strande og charmerende middelalderbyer

Siden montenegrinerne stemte for at forlade unionen med Serbien har verden langsomt men sikkert begyndt at få øjnene op for Montenegro som rejsemål. I betragtning af at landet har mange af de samme kvaliteter som nabolandet Kroatien med blandt andet uspolerede strande med krystalklart vand, idylliske middelalderbyer og et velsmagende, traditionsrigt køkken, er det da heller ikke så overraskende.

Selvom Montenegro sammenlignet med naboen umiddelbart mod vest stadig kan betegnes som en mere uopdaget perle, har infrastrukturen og udvalget af hoteller og ferieboliger dog nu nået et niveau, hvor det ikke det ikke kun er de mest eventyrlystne, som rejser til Montenegro.  

De mest populære rejsemål i Montenegro finder du ikke overraskende langs landets omtrent 300 km lange kystlinje, der strækker sig mellem Kroatien i vest og Albanien i øst. Her har Budva etableret sig som den foreløbige mest populære destination, der ikke blot byder på tillokkende strande, men også med en stribe spændende historiske bygninger og monumenter oppe i den gamle bydels charmerende smalle gader. Mindre end en halv times kørsel længere nede ad kysten byder Petrovac ligeledes på perfekte omgivelser til en afslappende badeferie med strande og en livlig promenade med cafeer og restauranter.

Det kan også anbefales at kigge nærmere på middelalderbyen Kotor, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Rejser du til Kotor-bugten, kan du også mænge dig lidt med jetsettet i Porto Montenegro. Denne smukt beliggende marina er på få år blevet en favoritdestination blandt kendisser og rigmænd, som lægger til her med store lystyachts. Ved indgangen til bugten ligger en anden populær ferieby, Herceg Novi, med en flot klippekyst og med udsigt til grønne bjerge. Herfra er der desuden kun få kilometer fra den kroatiske grænse. Kan du løsrive dig fra det afslappende liv ved byens brede havnepromenade, er der således en times kørsel til Dubrovnik i Kroatien, kendt som Adriaterhavets perle.

Rejsemål i Montenegro

Populære hoteller i Montenegro

Montenegro, Kotor
9,0
Fabelagtigt
94 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Montenegro, Budva
9,1
Fabelagtigt
146 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Montenegro, Budva
8,5
Meget godt
161 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Montenegro?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser