Rejser til Albufeira

Besøg Portugals sydlige perle og største ferieby, Albufeira på Algarvekysten. Her kan du nyde lækkert strandliv, kulturelle attraktioner og pulserende natteliv. Book en billig rejse til Albufeira med Solfaktor!

Albufeira som rejsemål

Albufeira er en by i Algarve-regionen i det sydlige Portugal. Byen ligger vest for feriesteder som Faro og Vilamoura og øst for Lagos og Portimão. Med sin lange kystlinje langs Atlanterhavet og veludviklede by er Albufeira en meget populær destination på Algarvekysten for både familier med børn, par og vennegrupper.

Attraktioner og aktiviteter i Albufeira

Strandlivet langs Algarves kyst i det sydlige Portugal er et trækplaster for mange. Albufeira har måske nogle af Europas smukkeste strande, og en af Albufeiras mest populære er Praia dos Pescadores, som byder på gyldent sand og krystalklart vand. Her finder du moderne faciliteter med liggestole og parasoller, tæt på strandbarer og spisesteder og gode muligheder for vandsport som surfing, windsurfing, jetski og parasailing. Den lange strand inviterer dig også til gåture og til at udforske de omkringliggende klipper og huler. Den har også et blåt flag, og er derfor ideel til familier. Der er også fantastiske strande af alle typer omkring Albufeira, fra de hvide klitter ved Salgados-stranden i vest til de hårde klipper i Falesia i øst. En af de mest berømte strande er Peneco-stranden, også kendt som Tunnel-stranden med sine mange barer og restauranter. Sandstranden fører til den smukke Xorino-grotte, skåret ind i klippen ved vandkanten. At tage på sommerferie til Albufeira vil være en oplevelse.

Besøg også Albufeiras charmerende gamle bydel og vandre rundt i de smalle gader med caféer, butikker og historiske bygninger. Tag også til Albufeira Marina, et livligt område med elegante restauranter, barer og butikker. Herfra kan du også komme med på bådture for at udforske skjulte skatte og opleve delfiner. Rejser du med børn, er det populært at besøge forlystelsesparken Zoomarine Algarve. Det er kun en kort køretur fra Albufeira og byder på en række aktiviteter såsom delfinshows og et akvarium. Ellers er et besøg i Parque Aventura også en sikker vinder. Placeringen er lige uden for Albufeira, og parken indeholder mange sjove aktiviteter for både unge og gamle og med forskellige sværhedsgrader.

Algarvekysten er en yndet destination for golfspillere på grund af dens mange førsteklasses golfbaner, og du finder flere af disse i nærheden af Albufeira.

Hvornår er det bedst at rejse til Albufeira?

Højsæsonen i Portugal er om sommeren, og især langs Algarves kyst. I denne periode besøger de fleste turister Albufeira med solskinsdage og temperaturer på op til 25 grader. Forår og efterår er også ideelle perioder at besøge Albufeira, især hvis du vil undgå de største menneskemængder. I disse perioder kan du nyde behagelige temperaturer og for det meste afslappende vejr, og Algarvekysten indbyder til både sightseeing og udendørs aktiviteter. Lavsæsonen i Portugal, især i den sydlige region, er om vinteren, hvor det kan være køligere og mere udsat for blæst og regn.

Madoplevelser og udeliv i Albufeira

Det sydlige Portugal, især langs den smukke Algarve-kystlinje, er kendt for sit fremragende udvalg af frisk fisk og skaldyr. I Albufeira finder du hyggelige taverner, der serverer alt fra grillet fisk til hummer og lækre skaldyrsretter, ofte fanget samme dag og tilberedt lokalt. Du finder et godt udvalg af traditionelle restauranter, der serverer portugisiske favoritter såsom feijoada (bønne- og kødgryderet), samt spisesteder med et internationalt præg. Det sydlige Portugal er kendt for sin vinproduktion og Albufeira vil ikke skuffe dig, når det kommer til lokale vinoplevelser. Deltag i en vinsmagning eller prøv lokale vine på en restaurant.

Albufeira byder på et pulserende natteliv, og er et af de mest populære steder for natteliv på Algarvekysten. Her finder du mange barer, pubber og natklubber, der tilbyder underholdning, karaoke og levende musik. De fleste steder ligger på Albufeira Strip, hvor du kan feste til de tidlige morgentimer.

Fly og hotel i Albufeira

Det er nemt at komme fra Danmark til Albufeira i Portugal. Der er ofte direkte fly fra Københavns lufthavn i sommerperioden april-oktober til hovedlufthavnen i Algarve-regionen, Faros internationale lufthavn (FAO). Der er også direkte fly på andre tidspunkter af året, men da med færre afgange. Flyveturen tager omkring 3 timer og 50 minutter.

Lufthavnen ligger cirka 45 km fra centrum af Albufeira, og det nemmeste er at tage en taxa, som du finder uden for terminalbygningen. Du kan også bruge offentlige busser, som er en billigere løsning, men bemærk, at du skal skifte bus i Faro centrum for at komme til Albufeira. Hvis du vil have mere frihed til at udforske det sydlige Portugal og Algarve-kysten, kan du overveje at leje en bil.

Albufeira byder på en række gode overnatningsmuligheder uanset om du rejser med børn, alene, som par eller med venner. Her finder du større all inclusive hoteller ved stranden, hyggelige hoteller i centrum og charmerende ferielejligheder og feriehuse. Du vælger selv, om du vil booke fly og hoteller separat eller bestille pakkerejser med flybilletter, hoteller og eventuelt lejebil inkluderet. Uanset hvad dine præferencer er, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning for din ferie til Albufeira og Portugal!

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Albufeira

Populære hoteller i Albufeira

Portugal, Algarve, Albufeira
8,9
Meget godt
3213 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Albufeira
8,5
Meget godt
178 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Albufeira
9,2
Fabelagtigt
1606 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Albufeira?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 24 anmeldelser