Rejser til Portugal

På en rejse til Portugal kommer du på en ferie, du sent vil glemme! Her kan du nyde et behageligt klima og lange strande til en badeferie, opdage den smukke natur på vandreture og udforske maleriske små landsbyer og fiskerlejer med charme og gæstfrihed. Flere af middelalderbyerne i Portugal byder på historisk arkitektur og eventyrlige slotte, og det portugisiske køkken byder på udsøgte, gastronomiske oplevelser og lokale vine. Bestil en billig rejse til Portugal mede Solfaktor!

Portugal som rejsemål

Portugal ligger helt sydvest i Europa ved Atlanterhavet på vestsiden af Den Iberiske Halvø. Landet grænser kun op til Spanien mod nord og øst. Øgrupperne Azorerne og Madeira i Atlanterhavet tilhører Portugal. I løbet af de sidste årtier er Portugal blevet en europæisk topdestination og et meget attraktivt rejsemål. Det er fortsat også et af de billigere steder i det vestlige Europa, og til trods for populariteten kan du nemt undgå turistområderne og opdage skjulte perler. Det portugisiske landskab skifter mellem høje bjergkæder med smalle dale mod nord til laverer sletter og plateauer ved kysterne. Portugal er velsignet med lange sandstrande, en rig kulturhistorie og et hav af forskellige attraktioner og seværdigheder. 

På en ferie i Portugal vil du opleve et naturskønt land der byder på en kombination af sol og strand, smuk natur og pulserende storbyliv.  Arkitekturen i Portugal byder på imponerende UNESCO-monumenter, som vidner om de forskellige folkeslag der har sat deres præg på den portugisiske kultur gennem tiden. Autentisk og charmerende er nøgleordene for en ferie i Portugal. Fra de klassisk, gule sporvogne i Lissabon til middelalderslotte i historiske landsbyer. Besøg Algarve og kystens fantastiske strande, tag på en aktiv ferie i bjergområderne i det nordlige Portugal, eller smag på skønne specialiteter på lokale vingårde med vinsmagning i Douro-dalen.

Uanset hvordan du vælger at udforske Portugal, vil du opleve en imødekommende og gæstfri lokalbefolkning.

>> Læs også om afbudsrejser til Albufeira her

>> Læs mere om din ferie til Porto her

>> Læs mere om din rejse til Algarve her

Storbyferie i Lissabon

Lissabon er den største by og hovedstaden i Portugal. Den ligger smukt ved floden Tagus, og er derudover også landets største havneby. Den portugisiske hovedstad er bygget på bakker og terrasser, der byder ind til hyggelige gåture på smalle, brostensbelagte gader og store, åbne pladser omgivet af imponerende bygninger. Lissabon er kendt for sit rige kulturliv med musik, dans, litteratur og kunst. Et livligt natteliv og en spændende madkultur med blandt andet lækkerier som den portugisiske pastel de nata. I byen kan du se en hyldest til de berømte søfarere som Vasco da Gama og Henrique o Navegador, der på dansk er kendt som Henrik søfareren. Det er også populært at besøge fodboldstadionet Estádio da Luz, som er det største stadion i Portugal og hjemmestadion for fodboldklubben Sport Lisboa e Benfica.

Lissabon er måske mest kendt for de karakteristiske, gule sporvogne og broerne over Tagus-floden. I bydelen Baixa finder du byens centrum med mange kendte butikker og kæder, men en af de hyggeligste bydele er den gamle bydel Alfama. Den gamle bydel ligger op ad bakken fra byens centrum, og byder på hyggelige caféer, restauranter og shopping. Hop på en af de gule sporvogne, eller gå op af de smalle, brostensbelagte gader til fods. Selv om Lissabon er en storby, er byen betydelig mindre påvirket af masseturisme end andre europæiske storbyer.

Feriebyer nær Lissabon

Vejnettet i Lissabon er godt, og det er også nemt at komme ud til Lissabonkysten med tog. Ca. en halv time med tog fra centrum, ligger rivieraen ved Lissabon med feriebyerne Cascais og Estoril. De populære feriebyer har gennem tiden både tiltrukket adelen, det bedre borgerskab og de kongelige. Det er noget som især Estoril bærer præg af. Her finder du eksklusive butikker og restauranter og her er lidt dyrere end i nabobyen Cascais. Marianen i Cascais er den største på rivieraen ved Lissabon, og Praia da Rainha-stranden er særligt populær i sommerperioden. Kombiner storbyferien i Lissabon med et ophold ved Lissabonkysten og Lissabon-regionen.

Lissabon-regionen strækker sig længere end bare storbyområdet. Syd for hovedstaden finder du lange strande og naturreservater. Ønsker du en aktiv ferie, er Lissabon-regionen et godt valg. Her finder du en af de bedste golfbaner i Europa, og gode muligheder for surfing og vindsurfing. Rejser du til Lissabon-regionen er det også værd at besøge kongebyen Sintra. Her kan du opleve et maurisk slot, historiske paladser og et verdenskendt kulturlandskab. 

Oplev kysten i Algarve

Helt sydpå i Portugal ligger Algarve og kysten langs Algarve er et af landets mest populære rejsemål, særligt til strandferie. De største ferieområder er Albufeira og Vilamoura, som frister med store hoteller blot et stenkast fra stranden. Det varme klima og de mange smukke strande med klipper og huler har gjort området meget populært. Algarvekysten er også en favorit for dem der vil på en aktiv ferie, særligt i form af vandsport og golf. Her er der gode muligheder for at vindsurfe og kitesurfe, og det er også ideelt til nybegyndere der ønsker at prøve at surfe eller leje små sejlbåde. Algarve er også kendt for at have nogle af de bedste og største golfbaner i Portugal.

En fantastisk ferie i et imødekommende land

Portugisernes venlighed antager typisk ikke en sprudlende og højrøstet form, som for eksempel italienerne er kendt for. Af et sydeuropæisk folkefærd at være, er de generelt bemærkelsesværdigt stilfærdige. Men gæstfriheden og imødekommenheden er ikke til at tage fejl af, når man er på ferie i Portugal. En underspillet barmhjertelighed, kan man måske kalde det – og det er ofte behageligt for os nordboere, som hjemmefra er vant til en vis tilbageholdenhed. Få mennesker er så nemme at omgås for besøgende som portugiserne. Som turist i Portugal vil du virkelig føle dig hjemme – uanset om du besøger en storby, et turist-resort eller en landsby. Selvom det måske efterhånden er lidt overdrevet at kalde Portugal “Europas bedst bevarede hemmelighed”, eftersom flere og flere turister, med god grund, opdager det vidunderlige ved at holde ferie der, er det stadig relativt let at undgå de helt store flokke af turister, når du rejser i Portugal.

>> Læs mere om din ferie til Madeira her

>> Læs mere om din rejse til Faro her

>> Læs mere om din rejse til Azorerne her

Hvornår skal man rejse til Portugal?

Store dele af Portugal har et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fugtige vintre. De nordlige bjergområder har et tempereret klima med mere nedbør, og Atlanterhavsøerne Azorerne og Madeira har et typisk havklima med små variationer i årstiderne. Madeira kan du mere eller mindre besøge året rundt, mens der på Azorerne er noget køligere om vinteren. Sommertørken er mest udpræget i det sydlige og østlige Algarve. Helt syd ved Algarvekysten er der sommertemperaturer allerede fra april af og ofte helt frem til november. Selv om sommeren langs vestkysten i Portugal bliver der aldrig voldsomt varmt, takket være den nordvestlige vind og kølige havvand. Den varmeste måned er august med gennemsnitstemperaturer på 20-25 grader.

Du kommer nemt til Portugal fra Danmark. Du kan rejse til Faro, Lissabon eller Porto fra enten København, Billund eller Aarhus afhængigt af årstid og flyudbud. Det tager mellem 3 og 4 timer at flyve til Porto, Lissabon og Faro, og lidt under 5 timer til Madeira fra København. Du kan bestille flybillet og hotel separat eller kombinere det i en pakkerejse, hvor både fly og hotel er inkluderet, og du kan tilkøbe lejebil eller transfer, hvis du ønsker. 

Oplev Madeira

Øgruppen Madeira ligger langt ude i Atlanterhavet, ca. 400 kilometer nord for De Kanariske Øer. Madeira tilhører geografisk Afrika, men politisk og kulturelt Europa. Hovedøen Madeira og den nærliggende ø Porto Santo er der, hvor flest rejser hen, men øgruppen består også af to yderligere små øer, der er ubeboede, og flere andre omkringliggende små øer.

Madeira er meget frodig og kaldes ofte for «blomsterøen» og der er mange gode grunde hvorfor. Øen byder på flot natur og et fantastisk mangfoldighed af blomster, buske og træer. De fleste tager til Madeira for at nyde naturen og de mange aktiviteter, og især vandreture er populære. Du kan eksempelvis vandre langs med levadaerne (de kunstige vandingskanaler), hvoraf nogle kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Følger du leadaerne kommer du til den del af øen, som ikke er tilgængelig med bil.

Madeira er også kendt for sin søde hedvin af samme navn. Det er en typisk dessertvin med en let karameliseret smag, som er særligt populær som aperitif.

Oplev Azorerne

Azorerne er en gruppe øer i Atlanterhavet beliggende ca. 1500 kilometer vest for Portugal, på omtrent den samme breddegrad som Lissabon. Øgruppen Azorerne består af ni vulkanske øer, og de deles oftest op i tre forskellige grupper – den østlige som består af São Miguel og Santa Maria, den centrale med blandt andre Pico og São Jorge og den vestlige med Flores og Corvo, som er de mest isolerede.

I lighed med Madeira er Azorerne kendt for sin storslåede natur. De fleste der rejser hertil, kommer for at opleve naturen og landskabet, og her finder du også nogle af de bedste vandreruter i Portugal. Øerne São Miguel og São Jorde er ideelle alternativer til en aktiv ferie. Her kommer du helt tæt på den flotte natur, som Azorerne har at byde på. Ønsker du mere udfordring, finder du det højeste punkt i Portugal på Azorerne, nemlig Montanha do Pico, som ligger på øen Pico, 2.351 meter over havet.

UNESCO-storbyen Porto

Porto ligger 300 kilometer nord for Lissabon, lige ved Douro-flodens udløb. Det er den næststørste by i Portugal, og et vigtigt centrum for handel og industri i det nordlige Portugal. Her er lidt færre turister end i Lissabon, og mere end noget andet kan du få et indblik i landets tidligere storhedstid. UNESCO-byen byder på en spændende historie, gastronomi af første klasse og storslåede naturoplevelser både i Douro-dalen og i en række flotte natur- og nationalparker. Porto er også der hvor størstedelen af den portugisiske vin produceres, og det er herfra at portvinen har fået sit navn.

Oplev de ukendte Nordportugal

Nord for Porto findes flere destinationer som fortsat er ukendte for mange. Minho-provinsen i den nordvestlige del af Portugal har et koldere og vådere klima end længere sydpå, men kan derimod friste med et frodigt og smukt landskab samt spændende, historiske byer. Her finder du blandt andet to storslåede nationalparker, som er ideelle til vandreture. Naturparken Montesinho og nationalparken Peneda-Geres, hvoraf sidstnævnte er et af de 7 naturvidundere i Portugal. Nationalparken Peneda-Geres er et bjergrigt naturreservat med uberørt natur og et rigt dyreliv med blandt andet ulve. Her findes også forhistoriske efterladenskaber, lejrpladser og turstier. Det er også et område velegnet til at køre mountainbike med sine mange naturskønne ruter. På en aktiv ferie i Minho-provinsen er det også populært at følge pilgrimsruten Caminho Portugués, der ligger lidt syd for nationalparken Peneda-Geres. 

Er du vinelsker er det også værd at besøge Minho-provinsen. Regionen er kendt for den friske, "grønne" vinho verde, og følger du vinruten nord i Portugal, vil du også opleve den interessante og historiske by Guimarães

>> Læs mere om din ferie til Estoril her

>> Læs mere om din rejse til Lissabon-regionen her

>> Læs mere om afbudsrejser til Spanien her

Aktiv ferie i Portugal

Med sin 800 kilometer lange kyststrækning er Portugal ideel til mange typer af vandsportsaktiviteter. Surfing, vindsurfing og sejlads er især populært. Den bedste strand til surfing er den verdensberømte strand Guincho, der ligger lige udenfor Cascais på Estorilkysten. Her afholdes internationale mesterskaber årligt. Mere moderate forhold finder du langs kysten i Algarve, blandt andet ved Lagos og Vilamoura

Golf og tennis er også populært i Portugal, og det milde klima mod syd gør det muligt at dyrke begge sportsgrene året rundt. Portugal har 14 af Europas 100 bedste golfbaner, og de fleste finder du netop ved kysten i Algarve og ved Estoril. Du finder også flere mindre baner på vestkysten og i det nordlige Portugal. Tennisbaner finder du også på de større feriesteder i Algarve, på Madeira, langs kysten ved Estoril og i området ved Sintra.

På din rejse til Portugal vil du opleve, at landet har mange flotte områder til både at vandre og cykle, samt gode forhold til sejlads i kano eller kajak på nogle af landes floder som blandt andet Mondego, Zêzere og Cávado. Den lange kyststrækning og de mange floder i Portugal byder også på forskellige muligheder for at fiske.

Kunsthåndværk i Portugal

Portugal er verdenskendt for kunsthåndværk. De smukke fliser kaldet azulejos har en lang og historisk tradition, og er måske i internationale sammenhæng landets mest kendte kunsthåndværk. Over hele Portugal kan du beundre de flotte azulejos som pryder mange bygninger og monumenter, både inde og ude. På Madeira og flere steder i det nordlige Portugal er smukke og detaljerede broderier særligt kendt. Inde i landet, særligt i Arraiolos, er det især uldtæpper som er kendt. Vista Alegre-porselæn fra Aveiro, lige nord for Lissabon, er i høj kurs grundet sin høje kvalitet. 

Bestil en billig rejse til Portugal med Solfaktor!Andre links

Rejsemål i Portugal

 • Gæstebedømmelser 8,2
  Algarve
  334 hoteller
  Algarve er med rette berømt for sine fine sandstrande, som er blandt de bedste i Europa. Algarve er også en rejse til Portugals sydligste region og en chance for at udforske det indre bølgende landskab, der gemmer på korkplantager, slotte og ... charmerende landsbyer. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Lissabon
  204 hoteller
  På din rejse til Lissabon vil du opleve de gamle sporvogne, som bevæger sig op af de brostensbelagte gader på byens syv bakker. Lissabon er en by der overrasker de flest. Med sin charme, atmosfære, strande nær byen, natteliv, historiske seværdigheder ... og al den gode mad, er der mange, der har forelsket sig i Lissabon. Har du endnu ikke oplevet hovedstaden i Portugal, bør din næste storbyferie gå til Lissabon! Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Madeira
  132 hoteller
  Det er ikke uden grund, at Madeira gang på gang kåres til en af verdens bedste ø-destinationer. Rejs til denne lille vulkanø med det evige forår, hvis kombinationen af storslået natur og charmerende lokalkolorit lyder som opskriften på den perfekte ferie.
 • Gæstebedømmelser 8,2
  Porto e Norte
  107 hoteller
  Selv blandt de meget velberejste på den Iberiske Halvø er Nordportugal ofte ukendt land til trods for, at det er Portugals ældste region. På en rejse til Porto E Norte kan du opleve nogle af landets smukkeste naturområder og mest interessante byer.
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Albufeira
  92 hoteller
  Albufeira i Portugal har alt, hvad der skal til, for at du og din familie kan nyde en afslappende badeferie på den populære Algarvekyst. Her kan du besøge nogle af Europas smukkeste sandstrande og besøge et stort udvalg af forlystelser for både ... børn og voksne. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Porto
  75 hoteller
  Porto er den næststørste by i Portugal og har ligesom hovedstaden en smuk beliggenhed ned til en flod. Rejser du til Porto, vil du dog opleve, at dette er en storby med sin helt egen sjæl med en bykernen, der er optaget på Verdensarvslisten, ... og et rigt kulturliv. Læs mere

Populære hoteller i Portugal

Portugal, Madeira, Funchal
9,8
Fabelagtigt
756 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,4
Fabelagtigt
774 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,4
Fabelagtigt
1415 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Portugal?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 127 anmeldelser