Rejser til Portugal

Portugal ligger helt sydvest i Europa med Spanien som den eneste nabo. Landet har en lang kyst ud til Atlanterhavet, så her har du alle muligheder for at nyde sol og strand. Men Portugal er også kendt for sine gode vine, hyggelige storbyer som Lissabon og Porto - og for golf. Madeira og Azorerne er også en del af Portugal.

Portugals hovedstad hedder Lissabon. Den ligger smukt ved floden Tagus, og her får du hyggelige gader og stræder, masser af caféer og restauranter, shopping og kultur. Hvis du synes der er for mange turister i f.eks Paris eller Barcelona, vil du opleve Lissabon som meget mere upåvirket af masseturisme. Byens egentlige centrum ligger i bydelen Baixa, men den hyggeligste del er nok den ældste del af byen Alfama.

Lige udenfor Lissabon, ca. en halv time med tog, ligger Lissabons riviera med feriebyerne Cascais og Estoril. Estoril har længe været den ferieby, hvor Lissabons bedre borgerskab holder ferie, her er lidt dyrere end i nabobyen Cascais. I Estoril ligger det berømte casino, som blandt andet har været med i Bondfilmen «Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste» fra 1969.

300 kilometer nord for Lissabon ligger Porto, Portugals næststørste by. Porto ligner Lissabon på mange måder – her er også mange hyggelige kvarterer og byen ligger også ved en flod – Duero.

Helt sydpå i Portugal ligger Algarvekysten. Her finder du en meget lang kyststrækning med masser af fine strande. Her er også gode forhold for windsurfing og kitesurfing, masser af golfbaner og et gigantisk udvalg af restauranter og hoteller.

Madeira ligger langt ude i Atlanterhavet, ca. 400 kilometer nord for de Kanariske Øer. Madeira er ikke kun en ø men en hel gruppe af øer – hovedøen, den nærliggende ferieø Porto Santo samt to mindre øer, hvor der dog ingen mennesker bor. Madeira kaldes ofte for «blomsterøen» og der er mange gode grunde hvorfor. Øen byder på flot natur og et fantastisk mangfoldighed af blomster, buske og træer. der er strande på Madeira, men de fleste tager hertil for at nyde naturen og de mange aktiviteter Madeira byder på. Vandreferie på Madeira er en afslappende og populær ferieform.

Azorerne er en gruppe øer i Atlanterhavet, som tilhører Portugal. For at rejse hertil, flyver man over 1.500 kilometer vestpå fra Lissabon. Lige som med Madeira, en anden portugisisk øgruppe, en Azorerne kendt for den flotte natur, og de fleste som besøger Azorerne, gør det for at nyde luften, landskabet og havet.

Øgruppen består af ni vulkanske øer, og de deles oftest op i tre forskellige grupper – den østlige, den centrale og den vestlige gruppe.

Hvem vil kunne lide Portugal?

Portugal er et stort land med masser af muligheder. Her får du sol, strand, varme og masser af aktivitetsmuligheder. Men Portugal har jo også en lang historie at dykke ned i, flot arkitektur, spændende gastronomi og gode vine.

Hvornår skal man rejse til Portugal?

Med sin beliggenhed i den sydvestlige del af Europa er sommersæsonen en del længere, end den er f.eks ved den Franske Riviera eller i Italien. Temperaturer som på en normal dansk sommerdag kan du få allerede i april helt sydpå ved Algarvekysten, og det er varmt ofte helt frem til november. Madeira er varmt i princip hele året. Azorerne er noget køligere.

En billig ferie i Portugal med Solfaktor

Portugal er et fantastisk ferieland og besøgende rejser til landet fra hele verden året rundt. Portugal kaldes ofte for opdagernes land. Søhelte som Henrik Søfareren og Vasco da Gama kortlagde verden og var med til at lægge fundamentet for Europas rigdom og udvikling i den sene middelalder. På en ferie i Portugal kan du opleve de store opdageres arv.

Det fantastiske klima, den smukke natur og de skønneste strande gør en ferie i Portugal til en skøn oplevelse - og giver lyst til at komme igen næste år! Den stolte historie med eventyrlige slotte og paladser. De autentiske byer, der bare summer af liv, og de imødekommende lokale. De glimrende hoteller overalt i landet og portugisernes kæmpe kærlighed til gastronomi, der oven i købet er til at betale. Ja, listen af gode argumenter er lang.

Måske er det derfor, de fleste, der har besøgt landet, kommer småforelskede hjem. Det er svært ikke at falde for Portugal.

En dejlig ferie i et venligt land

Portugisernes venlighed antager typisk ikke en sprudlende og højrøstet form, som for eksempel italienernes. Af et sydeuropæisk folkefærd at være er de generelt bemærkelsesværdigt stilfærdige. Men gæstfriheden og imødekommenheden er ikke til at tage fejl af, når man er på ferie i Portugal. En underspillet hjertelighed, kan man kalde det – og det er ofte behageligt for os nordboere, som hjemmefra er vant til en vis tilbageholdenhed.

Få mennesker er så dejlige at omgås for besøgende som portugiserne. Som turist i Portugal vil du virkelig føle dig hjemme – uanset om du besøger en storby, et turist-resort eller en landsby. Det sørger de imødekommende portugisere for. Selvom det måske efterhånden er lidt overdrevet at kalde Portugal “Europas bedst bevarede hemmelighed” – eftersom flere og flere turister, med god grund, opdager det vidunderlige ved at holde ferie der – er det stadig relativt let at komme udenom de helt store flokke af turister, når du rejser i Portugal.

Selv hvis du bor på et populært turist-resort på Algarvekysten, kræver det ikke ret mange minutter i bus eller lejet bil, før du befinder dig i en lille, traditionel fiskerlandsby eller i et næsten øde naturområde. På en ferie i Portugal skal du med andre ord ikke bevæge dig ret langt før du får en fornemmelse af at være på opdagelse. Pudsigt nok, for trangen til opdagelse er netop, hvad portugisernes sjæl i vidt omfang består af, med deres forfædres mange eventyr på havet, som ændrede vores opfattelse af verden.

Portugal har en autentisk, lidt gammeldags charme, som bevidnes af alt fra sporvognene i Lissabon, over middelalderslottene i hele landet, til de mange pittoreske landsbyer, spredt ud over blomsterfyldte bakker og langs skønne kyster.

Revolutionerne i Portugal

Et godt eksempel på, hvor fredelige portugiserne er, er de tre relativt fredelige revolutioner, som landet oplevede i det 20. århundrede. Den revolution, der ledte til oprettelsen af den første portugisiske republik, varede kun tre dage. Den sluttede med, at republikken blev proklameret d. 5. oktober 1910 og at Portugals sidste konge, Manuel II, flygtede med sin familie fra Portugal. Portugals første præsident, forfatteren Manuel de Arriaga, blev herefter udnævnt. I 1911 fik Portugal sin første republikanske forfatning/grundlov.

Republikken var dog ret ustabil, så allerede i 1926 oplevede landet igen en omvætning - denne gang til en totalitær styreform under General Gomes da Costa. Styret varede i 48 år frem til den berømte Nellikerevolution i 1974, som bragte demokrati til portugiserne med under en håndfuld dødsfald til følge.

Kunsthåndværk i Portugal

Portugal er verdenskendt for kunsthåndværk af høj kvalitet, og kunsthåndværk er for portugiserne ikke bare noget man ser på, det er i høj grad en del af deres hverdag og kultur – derfor rejser folk til fra andre lande for at opleve det portugisiske kunsthåndværk. På øen Madeira og mange steder i Nordportugal finder besøgende fine og meget detaljerede broderier. Uldtæpper fra Arraiolos er også populære blandt tilrejsende.

Keramik og kakler fra Portugal er nok det mest kendte kunsthåndværk rundt om i verden, og man finder den slags over hele landet. Der er her tale om århundreder lang tradition, der stolt holdes i hævd. Vista Allegre-porcelæn fra Aveiro er meget værdsat for sin høje kvalitet.

Badeferie

Portugal er et godt land at tage på ferie i - de lange sandstrande, den rige kulturhistorie, og de mange seværdigheder, lander byder på, gør, at man ikke kommer til at kede sig. Badeferie og strandliv foregår mest i Algarve, der er kendt for sine mange feriesteder langs kysten, hvor solen er garanteret om sommeren. Her er også interessante klipper og huler og flot natur. Der er hundredevis af forskellige steder at bo - de fleste kun et stenkast fra stranden.

Blandt de største ferieområder på Algarve er Albufeira og Vilamoura. Øgruppen Azorerne og ferieøen Madeira byder også på fantastisk natur og indtagende strande.

Storbyferie

Byerne i Portugal har også meget at byde på. Hovedstaden Lissabon er oplagt mål for en byferie, med dens mange seværdigheder, festivaler, historiske bygninger, gode shoppingmuligheder og hyggelige cafeer. Her oplever man virkelig rigdommen fra Portugals tid som kolonimagt.

Porto i det nordlige Portugal egner sig også godt til til byferie. Byen har en interessant historie, og man fornemmer her mere end noget andet stand Portugals tidligere storhed. Maden er også glimrende i Porto, og udefor byen får man storslåede naturoplevelser i Douro-dalen.

Aktiv ferie i Portugal

Portugal tilbyder besøgende mange slags aktiv ferie. Jagt og fisketure, vandring, klatring og sejlads, men mere end noget andet er Portugal efterhånden blevet kendt for golf. Landet har 14 ud af Europas bedste 100 golfbaner og blev i 2008 udnævnt til golfspillerens bedste rejsemål af Golfers Today. Klimaet er behageligt året rundt til udendørs aktiviteter.

Portugal turistinformation

Portugals officielle turistbureau hedder Visit Portugal og er drevet af den portugisiske stat. På Visit Portugal s hjemmesidefinder du informationer om landet Portugal, om de forskellige regioner i Portugal og byer over hele landet. Skal du rejse til Portugal og rundt i landet kan du hos Portugals turistbureau finde mange nyttige informationer. Du kan læse om seværdigheder, historie, natur, mad, vin og meget mere. På turistbureauets hjemmeside finder du også aktuelle informationer om events og begivenheder som er en oplevelse som turist i Portugal.

Du kan også læse og høre om praktiske informationer, som transport rundt i Portugal, billeje i Portugal, visum regler, om hvordan du kontakter offentlige myndigheder, samt hvilke forholdsregler du som turist skal have i Portugal. Få mere information hos Visit Portugal. Vi håber, at du med denne introduktion til landet kan finde god inspiration til en kommende ferie her i Portugal. Vi ønsker dig en rigtig god tur!

Fakta om Portugal

 • Areal: 92.140 km2.
 • Indbyggere: 10,3 millioner.
 • Hovedstad: Lissabon.
 • Andre storbyer: Porto, Setubal, Aveiro, Coimbra og Faro.
 • Religion: 95 % af befolkningen er katolikker.
 • Vigtige erhverv: tekstilindustri, landbrug,
 • fiskeri, skovbrug, minedrift, vinproduktion, kork, it og turisme.
 • Højeste bjerge: Pico (2351 m) og Serra de Estrela (1998 m).
 • Kendte floder: Douro ved Porto og Tejo ved Lissabon

Portugal som rejseland

Portugal er uden tvivl en europæisk topdestination, med dejligt vejr, gode faciliteter, lave priser, lækre strande og byer. Alligevel har danskerne ikke helt taget Portugal til sig i samme grad som de større lande omkring.

Den tendens er dog ved at vende for Portugal, som bl.a. har gjort en stor indsats for at blive en eftertragtet golfdestination, hvilket i dén grad er lykkedes. Samtidig kan man kombinere den aktive ferie med storbyferie i skønne Lissabon og store oplevelser ved Algarve-kysten - for ikke at nævne Azorerne og Madeira, som er en historie helt for sig.

Er man derimod til en ferie, hvor der er noget længere mellem turisterne, så prøv det nordlige Portugal, med den charmerende UNESCO-storby Porto, Douro-dalen og en række skønne natur- og nationalparker. Det er også her, langt størstedelen af de portugisiske vine produceres, og hvor frodige dale lægger jord til omfattende produktion af frugt og grønt, som kan købes på markeder i byerne - eller i supermarkeder ud over hele Europa.

På en rejse til Portugal får du rigtig meget for pengene. Ikke blot fordi mad og drikke er billigt, men også fordi de portugisiske resorts generelt har en meget høj kvalitet, og stort set altid en utrolig beliggenhed. Det milde klima tæt ved Atlanterhavet gør området til en helårsdestination, hvor det aldrig bliver rigtig koldt, og heller ikke så varmt som man kan opleve hvis man fx. rejser til Spanien i højsommeren.

Portugal er et af de mest besøgte feriemål i Europa, og er især populært hos danske turister på grund af det fremragende vejr og spændende kultur.

Inspiration og fakta

Portugal er kontrasternes land, det er opdagernes land, det er landet, der indtil for blot omkring 15-20 år siden stort set var et ukendt turistland. Meget har ændret sig, og siden landet blev medlem af EU, har landet taget et kolossalt spring ind i det 21. århundrede. Portugal er kommet på verdenskortet som et meget attraktivt rejseland - faktisk det billigste i Vesteuropa.

Landet har så meget at tilbyde den besøgende. Det bugner med smukke landskaber fra Algarvekystens fantastiske strande i syd til Dourodalens terrasseformede vinmarker i nord.

Uanset om du på den ferie i Portugal planlægger at slappe af på stranden, nyde nattelivet eller tage en vandretur, og måske lave stikprøver på lokale vingårde, Portugal har noget for enhver smag. Dette skyldes dels, det mangfoldige landskab langs den iberiske halvø, som betyder, at du kan kører fra bjergene ned til strandene i din lejebil på næsten ingen tid. Portugal er det mest vestlige af alle lande på det europæiske fastland og Portugals kyst ved Atlanterhavet har i mange år tiltrukket rejsende, der gerne vil nyde "value for monney" for Portugal er faktisk det billigste Vesteuropæiske land at holde ferie i.

Byer

Lissabon

Midt imellem ligger hovedstaden Lissabon, smukt ved Tejo-flodens bred. Byen indbyder til vandreture i de snævre gader og rundt på de store pladser omkranset af imponerende bygningsværker. Når fødderne gør oprør bliver man glad for byens velfungerende sporvognsnet. I Lissabon hyldes Portugals berømte opdagelsesrejsende som Henrik Søfareren, Vasco da Gama og Magellan. De var i 14- og 1500-tallet alle med til at opdage store dele af den dengang ukendte verden og skaffede kolossale rigdomme til landet.

Cascais og Estoril

Fra Lissabon er der knap en times kørsel til badebyerne Cascais og Estoril. Her ferierede tidligere mange af Europas kongelige og velhavere. Gør som dem og kombiner storbyferien i Lissabon med et ophold ved kysten.

De klassiske kulturbyer

I området mellem Lissabon og Porto finder du en række historiske kulturbyer - mange af dem er på Unescos liste over verdens kulturarv. Middelalderbyen Obidos omgivet af høje bymure; fiskerbyen, Nazaré, hvor fiskerkonerne tørre fisk i solen på traditionel vis; den hellige by, Fatima, hvor Jomfru Maria i 1917 viste sig for 3 små hyrdebørn og en af Europas ældste universitetsbyen, Coimbra, er blot eksempler nogle af de byer, det er værd at besøge.

Oplevelser og seværdigheder

Portugals distrikter adskiller sig fra hinanden i alsidige landskaber, arkitektur, atmosfære, kultur og traditioner. En rejse til Portugal bringer dig tættere på et uberørt land med unikke hemmeligheder. Et land der kildrer drømmen om det ægte og uberørte.

Charmerende byer som Lissabon, Porto og Coimbra beliggende på den nordlige brede af floderne har kun det til fælles, fordi de er vidt forskellige fra hinanden og det er svært at sige, hvilke af dem er smukkere, for det er de alle sammen. Storbyer summer af aktivitet og farver og man har holdt sig væk fra store militær konflikter og har dermed ikke oplevet ødelæggelse og udplyndre som de fleste Europas storbyer, hvorfor byernes ægthed og dejlig atmosfære bevares intakt.

Landskabet skifter ud mellem høje bjergområder, plateauer og sletterne, hvor livet ser ud at stå stille, med tilhørende karakteristiske smukke vegetation, uspolerede naturparker og tiltalende kursteder. Rent paradisisk.

Kysten fra nord til syd byder på bedårende badestrande og pittoresk fiskerleje med masser af charme og traditioner der er gået flere generationer i arv. Ind i landet, storslåede byer dokumenterer en historisk fortid og godt bevaret traditioner.

Portugisisk gastronomi og vine er en kapitel for sig, med utællelige lokale specialiteter tilpasset årstidernes råvarer og lokale vine. Den 1230 km lang kyst byder på al slags havets herligheder og Portugal byder på uendelige udsøgte fiske- og skaldyrretter, herunder, de berømte grillede sardiner.

Arkitektonisk, byder Portugal på et bredt udvalg af imposante Unesco-monumenter og Unesco- byer der er vidne for de forskellige folk der har beboet og sæt sit præg i portugisisk arkitektur gennem tiderne, men også de mange indtryk søfarere har bragt med til landet siden d. 15. årh.

Befolkning kendetegnes af en medfødt gæstfrihed og spontanitet, der mærkes generelt på alle steder fra restauranter, cafeer og parker til hoteller. Ydermere er Portugal et ideelt sted at gå på shoppingtur, da portugisere er vilde med tøj, sko, mv. og det ses på alle de mange store elegante shoppingcentre og traditionelle butikker rundt i hele landet. 

Oplev det ukendte Portugal

Det er ikke kun de mest kendte destinationer, som oplever fornyet opmærksomhed. Fokus rettes også mod en del af landet, som de fleste rejsende tidligere har overset, nemlig Minho-provinsen i den nordvestlige del af landet. Klimaet i Minho-provinsen, som er opkaldt efter floden, der deler det nordlige Portugal og Spanien, er ganske vist koldere og får mere nedbør end længere mod syd. Men kan du modstå fristelsen fra livlige Lissabon og badestrandene i Algarve, kan du glæde dig til at opleve en region med frodige grønne landskaber og spændende historiske byer.

Det er for eksempel her længst mod nordvest, at du kan udforske nationalparken Peneda-Gerês – et af Portugals 7 naturunderværker – med masser af uberørt natur, rigt dyreliv og gamle landsbyer. Provinsen er dog nok mest kendt for vinho verde, især den hvide udgave af vinen.

Holder du af god vin, er det da også oplagt at udforske provinsen ved at følge vinruten, som blandt andet fører dig gennem en af landets historisk mest interessante byer, Guimarães. Er det en aktiv ferie, du ønsker dig? Så kan det anbefales at følge en anden rute gennem provinsen, pilgrimsruten Caminho Portugués, som mange pilgrimme hvert år følger på vejen mod Santiago de Compostela i Spanien.

Mad og vin i Portugal

Maden i Portugal bærer præg af portugisernes lange og nære tilknytning til havet. Forvent ikke det store kulinariske skoleridt, maden er ikke raffineret, men veltillavet med friske råvarer og består som oftest af kartofler, grøntsager, ris og kød eller alt godt fra havet. Fisk og skaldyr er ofte på menuen, og nogle af de mest populære retter er grillede sardiner, rejer piri piri (i chili) og naturligvis nationalretten bacalhau (klipfisk). Det siges, at der er en opskrift på tilberedning af denne ret for hver af årets 365 dage.

Den portugisiske vin er i de seneste år blevet bedre og bedre, og mange vine er helt på højde med de bedste fra andre europæiske vinproducerende lande. Hverken den kraftige rødvin fra Alentejo, den tørre fyldige fra området omkring Douro-floden eller den friske "grønne" vinho verde fra Nordportugal er til at komme uden om.

Madeira-vin og portvin

Den navnkundige portvin fra den nordportugisiske by, Porto og den sødmefyldte madeiravin fra øen af samme navn er et kapitel for sig. Begge er de fremragende dessertvine og populære som en afkølet aperitif. Der er mange historier knyttet til de 2 hedvine og mange af dem er forbundet til englænderne, der også er de største aftagere af de ædle dråber.

Middag med stjernestatus 

Solrige Portugal byder ud over fantastiske strande og fascinerende kultur også på spiseoplevelser i verdensklasse. Landet har ikke mindre end 14 Michelin-restauranter – hvoraf tre har hele to stjerner. Madører, som besøger hovedstaden Lissabon, kan glæde sig til at opleve den tostjernede Belcanto, der har ligget i byens historiske centrum siden 1958. I 2012 åbnede den historiske restaurant med ny ejer, og allerede samme år fik den sin første Michelin-stjerne. Stjerne nummer to fulgte i 2014.

Planlægger man at feriere ved Algarve-kysten, kan man passende reservere bord på den tostjernede Vila Joya, der i 2015 blev udnævnt til en af verdens 50 bedste restauranter. Her er der også mulighed for at bestille den såkaldte ”chef’s table”-oplevelse, hvor op til otte gæster kan komme med kokken i køkkenet. Landets øvrige Michelin-restauranter ligger blandt andet i charmerende Porto, den elegante kystby Cascais og langs Algarve-kysten.

På marked

Gademarkeder er en integreret del af det lokale liv og de fleste, som rejser på ferie i udlandet, synes altid det er en sjov og autentisk oplevelse at besøge de lokale markeder, og det er det vil jeg også anbefale dig at gøre hvis du rejser hertil. De fleste markeder i Portugal afholdes på byens hovedtorv en gang i ugen, og nogle gange oftere. Der sælges et bredt udvalg af varer fra mad, antikviteter og kunsthåndværk til husholdningsartikler og tøj. Hovedparter finder sted om morgenen, skønt de i turistområder ofte fortsætter til sent om eftermiddagen.

Portugals mest berømte marked finder sted hver torsdag i Barcelos i det nordlige Portugal. Her kan besøgende finde alle salgs souvenirs, inkl. lokaltfremstillet keramik, kniplinger, broderier og tæpper.

Andre markeder, man bør holde øje med, er Albufeira (som afholdes den anden lørdag i hver måned), Carcavelos (om torsdagen), Cascais (om onsdagen), Coimbra (på den sidste lørdag i hver måned), Estremoz (om lørdagen), Lagos (første lørdag), Loulé (om lørdagen), Oeiras (første søndag) og Portimao (om søndagen). Sintras Feira de Sao Pedro foregår på anden og fjerde søndag i hver måned, mens Lissabons mest berømte loppemarked, Feira da Ladra, der afholdes hver tirsdag og lørdag morgen i Alfama distriktet, er god for antikviteter, nips, smykker, tøj og alle øvrige rariteter.

De fleste portugisiske små og større byer har også overdækkede markeder, der er åbne om morgenen fra mandag til lørdag, hvor der sælges et stort udvalg af f.eks. fisk, køb, frugt og grønt, og nogle gange kunsthåndværk og tøj. Næsten alle små byer og landsbyer har et ugentligt marked samt nogle stande, der sælger frugt og grønt resten af ugen også.

Sport

Golf- og tennisfaciliteter har været veletableret i mange år, og sydpå gør det milde klima det muligt at dyrke begge disse sportsgrene hele året rundt. Andre aktiviteter så som vandreture, cykling, ridning og vandsport nydes også viden om og kan nemt arrangeres. Til trods for sin størrelse tilbyder Portugal et meget forskelligt terræn, og landet har et stort udvalg af sports- og fritidsaktiviteter, der passer hertil.

Tennisbaner findes næsten altid i forbindelse med turistfaciliteter. I Algarve er de fleste baner i turistkomplekserne med grusunderlag, og andre steder er mange med lerunderlag. De større feriesteder i Algarve, på Madeira og Estorilkysten og i Sintraområdet tilbyder tennisskole-ferier.

Portugals feriesteder er også berømte for deres golfbaner, der tæller nogle af Europas bedste. Hovedparten tilbyder undervisning af golfspillere på alle niveauer, og temaferier er nu nemme at arrangere. Skønt de fleste af de bedste baner findes på Algarve og Estorilkysten, etableres der stadig flere i de mindre kendte områder, så som på vestkysten og i det nordlige Portugal.

Sport på havet 

Surfing, windsurfing og sejlads er ekstremt populært langs Portugals 800 km kystlinje og omkring Atlanterhavsøerne Madeira og Azorerne. Den bedste strand at surfe på er den verdensberømte Guincho, lige uden for Cascais på Estorilkysten, hvor internationale mesterskaber ofte afholdes. Mere moderate forhold findes på Algarve feriestederne, hvor surfbræt og små sejlbåde kan lejes, og undervisning nemt kan arrangeres. På Algarve er de moderne marinaer Lagos og Vilamoura også vigtige sejlsportscentre.

At ro i kano og kajak er populære beskæftigelser på mange af landets floder, specielt på Mondego, Zezere og Cávado. Kyster og floder giver også masser af muligheder for fiskerne, lige fra dybhavsfiskeri ud fra kysterne på Algarve, Madeira og Azorerne, til lystfiskeri i fastlandets floder efter ørred og laks.

Vandreferie

De, der ønsker at vandre, vil finde fremragende forhold både i Montesinho Naturparken og Peneda-Geres Nationalparken, men nogle af Portugals bedste vandreture fås på Madeira og øerne Sao Miguel og Sao Jorge på Azorerne. På Madeira kan besøgende vandre langs levadaerne (de kunstige vandingskanaler), hvoraf nogle kan dateres tilbage til det 15. århundrede. Hvis man følger levadaerne, får man adgang til dele af øen, hvor ingen veje fører hen. Andre områder er velegnede til mountainbiking, specielt i Peneda-Geres Nationalparken, som har mange naturskønne ruter. Portugal har også stolte ridetraditioner som følge af landets fine Lusitaner-heste.

Derfor skal du rejse til Portugal

Uanset om du vil rejse på egen hånd eller med et rejsebureau til Portugal er mulighederne utallige. Her på siden har vi forsøgt at give dig et overblik på hvor du finder de forskellige rejseformer og ikke mindst de billigste rejser til Portugal. Fine strande, et tempereret klima året rundt, gastronomiske oplever, der får tænderne til at løbe i vand, og et venligt folkefærd, det er blot nogle få af de ingredienser, som krydrer oplevelsen af at besøge det land, der ligger længst mod sydvest i Europa.

Portugal har stort set form som et rektangel – 561 km lang og gennemsnitligt 188 km bred. De 88.550 m2 dækker næsten 1/7 af Den Iberiske Halvø. Den geografiske lacering giver et noget køligere klima, især nordpå, hvor en forfriskende mængde regn falder i løbet af vinteren. Påvirket af Golfstrømmen og isobarerne, der cirkulerer omkring Nordafrika, opstår der et atlanterhavs- og middelhavsklima samtidigt.

Landets styrke som feriedestination er forskelligheden, med noget-for-enhver steder med bjerge, enorme golde sletter, subtropiske vulkanøer og frodig-grønne marker, og ikke at forglemme, omkring 850 km sandstrand. Besøg én af de ældste nationer i Europa, rig på kulturelle traditioner og historie – et ideelt land med skønne strandhoteller, der giver mulighed for et dejligt og afslappende afbræk på enhver tid af året.

Førstegangsbesøgende, der rejser i landet, bliver sædvanligvis overvældet af indbyggernes varme gæstfrihed, og de bliver helt stakåndede af de storslåede naturskønne landskaber, især nordpå.
En sådan mangfoldighed passer den moderne rejsende, der nu til dags foretrækker at tilbringe mere tid i sin søgen efter historie og kultur, end tid på stranden. Og med en historie, der strækker sig helt tilbage til stenalderen, så har Portugal masser af oplevelser for nysgerrige besøgende.

Arkitektur f.eks. er en specielt interessant attraktion, især den sengotiske stil, kendt som Manueline, der afspejler landets store velstand gennem de opdagelsesrejsendes århundreder. Og naturligvis kommer man ikke udenom de vidunderlige glaserede kakler, kaldet azulejos, som dekorerer de fleste bygninger og monumenter både inde og ude. Men fremherskende er, at det er det portugisiske folk selv, som gør det største indtryk på de besøgende, især langt væk fra byerne, hvor lokale skikke og traditioner er bevaret i århundreder, og hvor religion og folklore går hånd-i-hånd.

Portugal – det sidste virkelig gamle sted i Europa – er uden tvivl den rejsendes skatkammer, i stor udstrækning uopdaget, men frit tilgængeligt for enhver, der søger efter noget anderledes. Det er et fantastisk naturskønt land, med spredtliggende middelalderbyer og historiske slotte og paladser. Det bedste råd er at udforske det stykke for stykke, og give sig selv tid til at værdsætte, hvad hver egn har at tilbyde med hensyn til kulturelle attraktioner, monumenter, gastronomiske specialiteter osv.

Men det første rejsende normaltvis opdager, er, hvor fascinerende forskellig Portugal er fra Spanien, så som f.eks. sproget, maden, historien og musikken. Og så opdager man, hvor venlige folk er – for de synes at have ubegrænset tålmodighed, hvad turister angår.

Turistinformation

Portugals turistbureau har på deres officielle hjemmeside bl.a. under 'What's On' en oversigt over aktuelle begivenheder , hvilket f.eks. kan være koncerter, udstillinger eller andre kulturelle oplevelser.

Portugals turistkontor i København, er åbent for personlige henvendelser, og her kan du bl.a. få kort og brochurer. Adressen er:

Det Portugisiske Handels- og Turistbureau
Toldbodgade 31
1253 København K

Sådan booker du en billig rejse til Portugal

Med Solfaktor kan du få en problemfri og sikker rejse til Portugal, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, og ankomst i Faro, Lissabon eller Porto. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med hoteller i Portugal. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

Rejsemål i Portugal

 • Gæstebedømmelser 8,0
  Algarve
  341 hoteller
  Algarve er med rette berømt for sine fine sandstrande, der er blandt de bedste i Europa. Men en rejse til Portugals sydligste region er også en chance for at udforske baglandets bølgende landskab, der gemmer på korkplantager, borge og charmerende ... landsbyer. Læs mere
 • Lissabon-regionen
  290 hoteller
  I Lissabon-regionen finder du en hel stribe af Portugals største seværdigheder koncentreret inden for et overskueligt område. Lissabon er med rette hovedattraktionen, men denne spændende region lokker også med nogle af landets bedste badestrande ... og golfbaner. Læs mere
 • Madeira
  142 hoteller
  Det er ikke uden grund, at Madeira gang på gang kåres til en af verdens bedste ø-destinationer. Rejs til denne lille vulkanø med det evige forår, hvis kombinationen af storslået natur og charmerende lokalkolorit lyder som opskriften på den perfekte ferie.
 • Porto e Norte
  107 hoteller
  Selv blandt de meget velberejste på den Iberiske Halvø er Nordportugal ofte ukendt land til trods for, at det er Portugals ældste region. På en rejse til Porto E Norte kan du opleve nogle af landets smukkeste naturområder og mest interessante byer.
 • Centro de Portugal
  62 hoteller
  Mange nøjes med at rejse lige gennem Centro de Portugal på vejen mellem Lissabon og Porto. Midtportugal rummer dog i sig selv nok til utallige oplevelsesrige ferier med alt fra uspolerede fiskerbyer ved kilometerlange strande til verdensarv ... i middelalderbyer. Læs mere
 • Azorerne
  59 hoteller
  Øgruppen Azorerne udgør Europas yderste forpost og er et paradis for naturelskere — både på land og til vands. Glæd dig til at udforske de subtropiske øers dybblå kratersøer, stejle bjergskråninger, buldrende vandfald og havets gigantiske hvaler.

Populære hoteller i Portugal

Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Afstand til centrum: ca. 2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Caramujeira
 • Nærmeste lufthavn: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Centro de Portugal, Mêda
 • Nærmeste lufthavn: 233 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Portugal?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 14 anmeldelser