Rejser til Setubal

Oplev den charmerende by Setubal! Her kan du nyde en ferie med hvide sandstrande, turkisblåt hav, smuk natur og historiske seværdigheder. En rejse til den portugisiske kystby giver dig mulighed for at kombinere badeferie ved stranden med kultur og natur. Bestil en billig ferie til Setubal med Solfaktor!

Setubal som rejsemål

Setubal er en charmerende kystby ved bugten langs Atlanterhavet. Byen ligger ca. 47 kilometer sydøst for Lissabon på den såkaldte Setubal-halvø i Lissabon-regionen. Den historiske by er særligt kendt for sin rige kultur og storslåede natur. Her finder du historiske monumenter, der er et besøg værd, selv om flere af de gamle bygninger blev ødelagt af jordskælv i både 1500- og 1700-tallet.

På en ferie i Setubal kan du nyde synet af den store bjergkæde Serra de Arrábida, og de smukke, lange strande ved kysten byder ind til afslapning. Her kan du også nyde god mad med lokale specialiteter og et godt udvalg af vine.

Strande i Setubal

Setubal har, som resten af Lissabonkysten, mange skønne sandstrande, som tiltrækker både turister såvel som de lokale. De fleste kan du let komme til med bil eller offentlig transport. En af de mest populære strande i området er Praia da Figueirinha, der byder på flere faciliteter, og som er omgivet af klipper og natur.

I nationalparken Arrábida, lige udenfor Setubal, finder du flere smukke strande. Her ligger blandt andet Praia dos Coelhos, Praia de Galapos og Praia de Portinho da Arrabida med finkornet, hvidt sand og turkisblåt vand. Strandene er omgivet af klipper og bjerge, hvorfra der er en fantastisk udsigt over kysten. Her kan du nyde en afslappende ferie med fokus på sol og badning. 

Hvornår er det bedst at rejse til Setubal?

I Setubal er der varmt om sommeren og fugtigt om vinteren. Højsæsonen er fra juni til september, hvor temperaturen er på sit højeste, men der er ofte en behagelig brise fra Atlanterhavet. I denne periode er der mange turister i Lissabon-regionen, og derfor er priserne også lidt højere - særligt i juli og august. 

Rejser du til Setubal om foråret eller efteråret, kan du også få nogle gode dage. Chancerne for nedbør er lidt større, men temperaturen er behagelig, og du undgår samtidig den varmeste periode og de største turistmængder. På denne tid er det også godt at udforske naturen i området ved Setubal.

>> Læs mere om din ferie til Portugal

>> Læs mere om din ferie til Estoril

>> Læs mere om din rejse til Lissabon

Aktiviteter og attraktioner i Setubal

Der er meget at opleve på en ferie i Setubal. Ønsker du at udforske områdets historie, bør du først og fremmest besøge katedralen i Setubal, som ligger midt i byen. Det er en imponerende katedral med glasmalerier og udsmykninger hugget ud i sten, og er et godt eksempel på den gotiske arkitektur, din kan finde i Portugal. Et besøg til Castelo de Palmela kan også anbefales. Den gamle borg ligger på en bakke lige nord for byen, og foruden en fantastisk udsigt over området, findes her også en lille kirke og et museum.

Ønsker du at være aktiv på din ferie, er der mange aktiviteter at vælge imellem. Du kan besøge Troia-halvøen lige udenfor havnen i bugten, som er kendt for sine smukke strande og krystalklare vand. Her er der gode muligheder for at dykke, slikke sol og bade, og stedet egner sig godt til en dagstur. Den store nationalpark Arrábida finder du lige udenfor Setubal, og parken er et skønt sted at opleve og udforske den smukke natur i regionen. Det er også her du finder den store bjergkæde Serra de Arrábida, og her er også gode muligheder for både vandre- og cykelture. Alt sammen med en fantastisk udsigt over både Atlanterhavet og bjergene.

Oplevelser i området

Rejser du til Setubal, har du et godt udgangspunkt for også at opleve andre steder på Lissabonkysten. Langs hele kysten rundt om halvøen og i retning mod Lissabon vil du kunne besøge byer som Sesimbra og Costa da Caparica med sine endeløse, smukke strande. Krydser du Tagus-floden når du til Lissabon. Om du blot vælger at køre igennem eller stoppe op, så er hovedstaden i Portugal en helt unik oplevelse, og du bør sætte mindst én dag af til at opleve byen. Kører du igennem byen vil du kunne nå flere dejlige feriebyer som perler på en snor. Du kan eksempelvis besøge den historiske by Carcavelos, spise på lækre restauranter i Estoril eller opleve den charmerende by Cascais

Fortsætter du lidt nordpå, kan du opleve et historisk sted optaget på UNESCOs Verdensarvsliste: Kongebyen Sintra der byder på fantastiske oplevelser i et smukt kulturlandskab. Sidst men ikke mindst bør du også tage et smut forbi den charmerende kystby Ericeira, der byder på mange forskellige strande.

Kulinariske oplevelser i Setubal

Setubal er kendt for den portugisiske madkultur, og du kan finde en række restauranter i byen der byder på traditionelle retter og lokale specialiteter. Her kan spise friskfanget fisk og skaldyr med en flot udsigt over havet og et godt udvalg af lokale vine på menukortet. Du kan blandt andet smage på den søde muskatvin fra området, og du finder mange vingårde på halvøen, der byder på både vinsmagninger og rundvisninger på gården. 

Vil du købe friske produkter og råvarer til at tage med på eksempelvis en picnic på en af de dejlige strande i Setubal, kan du besøge det store madmarked i byen, Mercado do Livramento. Det er et godt sted at både smage lokale specialiteter som oste og pålæg, som du kan købe med, og her finder du også flere spisesteder, hvor du kan spise forskellige småretter. Tager du en tur til byens fiskemarked, kan du købe frisk frisk og alt godt fra havet samt frugt og grøntsager.

Fly og hotel i Setubal

Du kan nemt komme til Setubal og Lissabon-regionen med direkte fly fra København til Lissabon. Der er flere regelmæssige flyafgange, og flyveturen tager omkring 3 timer og 30 minutter. Lufthavnen i Lissabon ligger ca. 47 kilometer fra Setubal, og du kan nemt tage bussen der tager halvanden time. Der er også mange som vælger at tage en taxa eller leje en bil. Køreturen tager omkring 45 minutter, afhængigt af trafikken. Med en lejebil har du også en større frihed og kan nemmere køre til flere steder på halvøen. Du kan vælge om du vil bestille fly og hotel separat, eller bestille en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt lejebil inkluderet.

I Setubal finder du flere forskellige hoteller og feriehuse. Om du er til All Inclusive resorts, små boutique-hoteller eller ferielejligheder med mere plads og privatliv, finder du det her. Uanset om du rejser på ferie med børn, med din partner eller med en gruppe venner, finder du det, du søger.

Uanset hvad du ønsker på din ferie kan Solfaktor hjælpe dig med at finde det bedste alternativ i Setubal!

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Setubal

Populære hoteller i Setubal

Portugal, Lissabon-regionen, Setubal
8,5
Meget godt
3793 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Lissabon-regionen, Setubal
8,8
Meget godt
1477 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Lissabon-regionen, Setubal
9,3
Fabelagtigt
453 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi