Rejser til Cascais

Oplev den smukke kystby Cascais i Portugal! Feriebyen ligger blot 30 kilometer fra Lissabon, og byder på sol og bad kombineret med mange aktivitetsmuligheder for hele familien. Bestil en billig rejse til Cascais hos Solfaktor!

Cascais som rejsemål

Cascais i Lissabon-regionen er en hyggelig kystby beliggende omkring 30 kilometer vest for Lissabon. Byen er kendt for sine maleriske gader, fantastiske strande, mange attraktioner og smuk arkitektur. Her kan du nyde en afslappende ferie, og rejsemålet egner sig godt til både par og familier. Samtidig er en rejse til Cascais også ideel for dem der ønsker en livlig ferie, da byen byder på mange aktiviteter og en livligt natteliv. Du kan spadsere langs den velkendte strandpromenade i byen og nyde godt af det store udvalg af restauranter og barer, som byder på både traditionelle, portugisiske retter og et internationalt køkken.

>> Læs mere om din ferie til Portugal

>> Læs mere om din ferie til Sintra

>> Læs mere om din ferie til Estoril

Strande i Cascais

Cascais har flere smukke sandstrande på Lissabonkysten, og du finder alt fra rolige strande til de mere livlige af slagsen med mange aktiviteter. Praia do Guincho er en af de mest populære i nærheden af Cascais, og kan nås i bil på omkring 15 minutter fra centrum. Stranden er kendt for at være et paradis blandt surfere, da her er store bølger og kraftig vind, som gør det ideelt til surfing og kitesurfing. Her er også en række surferskoler, hvor du kan leje udstyr og lære at surfe, hvis du vil prøve det på din ferie i Portugal.

Praia da Conceição er en mere rolig strand, som er ideel for dig der ønsker at slappe af i roligere, solrige omgivelser. Praia da Duquesa er en strand tæt på centrum med en livlig atmosfære, og som er beliggende tæt på barer og restauranter. Den hyggelige strand Praia da Rainha er en af de mindre strande ved Cascais, og her kan du nyde sol og bad i afslappende omgivelser.

Attraktioner og aktiviteter i Cascais

Cascais er en malerisk kystby, og du finder flere attraktioner og aktiviteter. En af de mest kendte attraktioner er strandpromenaden, som strækker sig helt fra Cascais til nabobyen Estoril, og som byde på en smuk udsigt over Atlanterhavet. Her finder du ligeledes mange barer, restauranter og butikker, og promenaden er perfekt til både gå- og cykelture.

Den naturskønne klippeformation Boca do Inferno er en populær destination i området. Boca do Inferno betyder oversat "helvedets kløft", og det giver god mening når man ser de store bølger slå ind mod de massive klipper, og giver et storslået syn. Vil du opleve en bid af historien i Cascais, kan du besøge det historiske centrum. Her vil du se flere historiske bygninger og monumenter, som kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Blot 10 minutters gang herfra finder du museet Conde de Castro Guimarães, der byder på arkæologiske fund og kunst.

Er du golfinteresseret er Cascais også et godt rejsemål, for her finder du nogle af de bedste golfbaner i Portugal. En af disse er Oitavos Dunes Golf Course, som endda er udnævnt som en af de bedste golfbaner i Europa, og desuden er beliggende lang med Lissabonkysten med en fantastik udsigt.

Hvornår er det bedst at rejse til Cascais?

Cascais har et mildt og behageligt klima med varme somre. Højsæsonen i Cascaus starter i juni og slutter i september, og i denne periode er gennemsnitstemperaturen på omkring 26 grader. Det er derfor et godt tidspunkt at tage til Cascais, hvis du vil på badeferie. Men det er også i denne periode at der er flest turister og aktiviteter, så hvis du ønsker sol og bad men lidt færre turister, er maj og oktober gode alternativer. Disse måneder er udenfor højsæsonen, men der er stadig gode muligheder for sol og behagelige temperaturer. 

Både Lissabon-regionen og Lissabonkysten byder på mange smukke destinationer, du kan besøge på din rejse til Portugal. Nord for Cascais finder du Sintra, bjerglandsbyen som er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste grundet sit smukke kulturlandskab. Lige nord for Sintra finder du Europas "hovedstad" for vindsurfing og -kiting: Ericeira.

Østpå ligger den populære badeby Estoril, og fortsætter du lidt længere mod øst når du skønne Carcavelos. Krydser du over Tagus-floden syd for Lissabon, vil du finde endnu flere smukke steder og strande som eksempelvis Costa da Caparica med en 13 kilometer lang sandstrand. Fortsætter du vider mod øst, når du til byer som Sesimbra og Setubal

Vintermånederne er lavsæson, og i denne periode er der køligt og en del regn. Men ønsker du at opleve Cascais og de historiske seværdigheder i en mere rolig periode, kan dette være et godt tidspunkt at besøge byen. Men bemærk at der kan være ret kølig om aftenen. 

Kulinariske oplevelser og udeliv i Cascais 

Cascais byder på et godt udvalg af spisesteder med menukort med alt fra internationale retter til traditionelle, portugisiske retter. Du finder en stor del af udvalget af restauranter og barer på strandpromenaden, samt hyggelige fortovscaféer på gågaden Rua Frederico Arouca eller Largo Cidade de Vitória. Ønsker du en livlig ferie i Cascais, vil nattelivet helt sikkert imødekomme dine ønsker. I højsæsonen er der et pulserende liv på mange barer og klubber i byen, og flere steder er der også koncerter og livemusik.

>> Læs mere om din ferie til Lissabon-regionen

>> Læs mere om din ferie til Carcavelos

>> Læs mere om din ferie til Lissabon

Fly og hotel i Cascais

Du kommer nemt til Cascais og resten af Lissabon-regionen med direkte fly fra København. Flyvetiden er omkring 3 timer og 30 minutter. Cascais ligger lige knap 30 minutters kørsel fra Lissabon lufthavn, og der er flere forskellige transportmuligheder. Du kan tage en taxa eller toget fra Cais do Sodre-stationen i centrum af Lissabon, som tager ca. 40 minutter ud til Cascais. Det er også muligt at leje en bil. Det kan du gøre igennem din bestilling af rejsen eller direkte i lufthavnen. Har du en lejebil tilgængelig kan du nemt udforske Lissabon-regionen og Lissabonkysten på egen hånd. Du kan vælge at bestille fly og hotel separat eller kombinere det i en pakkerejse, hvor du som nævnt også kan tilføje billeje eller anden transport.

Cascais byder på flere forskellige typer af overnatningsmuligheder. Du finder alt fra store hoteller til små boutique-hoteller i hyggelige gader. Det er blandt andet populært at bo på en af de flotte All Inclusive-hoteller i byen med et væld af faciliteter. Ønsker du at bo lidt mere afsides, finder du også flere ferielejligheder i området. Cascais byder på indkvartering for både familier, venner og par på ferie.

Uanset hvilken type bolig du ønsker til din ferie i Cascais, kan du finde lige dén der passer til dig og dine ønsker hos Solfaktor.Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Cascais

Populære hoteller i Cascais

Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
8,9
Meget godt
3524 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,8
Fabelagtigt
103 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,1
Fabelagtigt
632 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)