Rejser til Lissabon-regionen

Lissabon-regionen i Portugal byder på spændende og varierede oplevelser for enhver smag! Her kan du kombinere storbyferie med afslapning på stranden og aktiviteter som golf og surfing, historiske udflugter og storslåede naturoplevelser. Regionen og Lissabonkysten er kendt for sine gastronomiske oplevelser og lokale vine. Bestil en billig rejse til Lissabon-regionen med Solfaktor!

Lissabon-regionen som rejsemål

Lissabon-regionen er en af de fem regioner på det portugisiske fastland. Det er også den mindste, men det er her at den økonomiske og politiske magt er koncentreret i Portugal. Selve hovedstaden Lissabon er det naturlige knudepunkt og er med sine mange seværdigheder en rejse værd i sig selv og kendt for at være en af de mest charmerende storbyer i Europa. Her kan du opleve historiske monumenter, farverig gadekunst, kulinariske oplevelser og et rigt kunst- og kulturliv. Det er ikke så underligt, at mange vender tilbage til Lissabon år efter år. 

Men en ferie i Lissabon-regionen er meget mere end bare en ferie i storbyområdet. Vest for hovedstaden finder du Lissabonkysten med sine mange feriebyer som de fashionable byer Estoril og Cascais. Den korte afstand til Lissabon gør der derfor nemt at kombinere storbyferien med sol og bad, når du rejser til Lissabon-regionen. Syd for hovedstaden finder du lange strande og naturreservater. Ønsker du en aktiv ferie er Lissabon-regionen også et godt valg. Her finder du en af de bedste golfbaner i Europa, samt gode muligheder for surfing og vindsurfing. Rejser du til Lissabon-regionen er det også værd at besøge den tidligere kongeby Sintra. Her kan du opleve det mauriske slot, historiske paladser og et verdenskendt kulturlandskab. Lidt længere nordpå vil du også kunne besøge Ericeira, der byder på utallige bugter og strande, som er et mekka for vindsurfing i Europa.

Lejer du en bil på din ferie i Lissabon-regionen, kan du opleve meget mere af Portugal, som eksempelvis en tur til naboregionerne Centro de Portugal og Alentejo

>> Læs mere om din ferie til Portugal

>> Læs mere om din ferie til Sintra

>> Læs mere om din ferie i Ericeira

Strandliv i Lissabon-regionen

Ud langs kysten vest for Lissabon ligger en perlerække af små fiskerlejer og fashionable feriebyer. De mest populære er Estoril og Cascais der begge har fine sandstrande og hyggelige bycentrummer. Når det midt på sommeren bliver hedt inde i storbyen, er strandene ved Lissabonkysten også et populært udflugtsmål blandt hovedstadens indbyggere.

Og det er ikke kun ude på Lissabonkysten, du finder smukke strande. Lige syd for centrum af Lissabon, på den anden side af Tagus-floden, finder du den lille by Costa da Caparica. Her ligger en 13 kilometer lang kyststrækning med bred sandstrand og gode muligheder for at vindsurfe. I Costa da Caparica finder du hyggelige markeder, caféer og restauranter, og der kører et strandtog 10 kilometer sydpå langs kysten. Flere områder langs denne kyst i Lissabon-regionen er udnævnt til naturreservatet, så selvom det er et populært rejsemål er der også mulighed for at finde uberørte områder at nyde en stund alene. Det er også ved denne halvø at du finder den charmerende by Sesimbra. Her er der muligheder for at besøge flere historiske seværdigheder, samt gode muligheder for kitesurfing og vindsurfing. 

Oplev kongebyen Sintra

I Lissabon-regionen finder du den historiske kongeby Sintra. Byen ligger omrking 45 minutter fra centrum af Lissabon. Byen er smukt beliggende på nordsiden af Sintrabjerget, og kulturlandskabet i byen er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. 

H. C. Andersen beskrev engang Sintra som "det smukkeste sted i Portugal". Sintra er især kendt for det farverige Palacio da Pena, der er som taget ud af et af forfatterens eventyr. Der er dog talrige andre interessante seværdigheder i og omkring byen såsom resterne af en gammel maurisk borg og andre historiske monumenter. Du kan også tage på en aktiv ferie til Sintra, for her finder du også en fantastisk natur, mange vandrestier og smukke udsigter.

Hvornår er det bedst at rejse til Lissabon-regionen?

Klimaet i Lissabon-regionen er mildt og tempereret med varme somre og lidt køligere vintre. Du kan rejse hertil året rundt, især hvis du vil på storbyferie i Lissabon. I sommermånederne er priserne højest og det er her, der er flest turister især på Lissabonkysten. Foråret og efteråret er gode tidspunkter at rejse til Lissabon-regionen, for det er disse perioder der er færrest turister, og du kan gøre et godt kup på både flybilletter og hotel. Det er også et godt tidspunkt at udforske indlandet i Lissabon-regionen, da temperaturerne ikke er alt for høje. Langs kysten skal du dog være forberedt på, at der kan komme en del nedbør og kraftige vinde om vinteren.

Kulinariske oplevelser og vinsmagning i Lissabon-regionen

 Mad og drikke er en vigtig del af oplevelsen og ferien, når du besøger Lissabon-regionen. Her kan du nyde en række traditionelle retter og lokale specialiteter. Langs Lissabonkysten er det især friske friske- og skaldyrsretter, du finder på menuen. Blåmuslinger, havaborre og hjertemuslinger er blandt specialiteterne. Du kan også sætte tænderne i andre lokale delikatesser som gedeost fra Sobral de Monte Agraco og Azeitão, kager fra Malveira, nødder fra Cascais, samt lokale vine fra Colares, Bucelas, Setubal og Carcavelos.

Lissabon-regionen byder også på lokale vine, som den kendte portvin og vinho verde fra det nordlige Portugal. Det er også populært at tage på vinsmagning i Lissabon-regionen, og du finder flere vingårde indenfor kort afstand af Lissabon centrum. Nattelivet i Lissabon-regionen er også attraktivt blandt mange besøgende. Du finder både fest og farver langs kysten i feriebyerne Estoril og Cascais, samt hippe klubber og gadefester i områderne Santos og Bairro Alto i centrum af Lissabon.

>> Læs mere om din ferie til Setubal

>> Læs mere om din ferie til Sesimbra

>>> Læs mere om din ferie til Carcavelos

Fly og hotel i Lissabon-regionen

Lissbon er et af de nemmeste steder at flyve til i Portugal fra Danmark. Året rundt er der talrige forbindelser i løbet af ugen til Lissabon Lufthavn, som ligger  tæt ved hovedstaden. Særligt hvis du kan tage afsted lidt uden for den mest populære sommerhøjsæson, har du derfor ofte gode chancer for at finde billige rejser til Lissabon-regionen.

Vejnettet i Lissabon-regionen er fint, og du kan nemt komme med tog til flere af byerne ved Lissabonkysten eller inde i landet. Du kan eksempelvis tage toget til Sintra fra Rossio station eller Oriente station. Togturen tager omkring 45 minutter. Ønsker du maksimal frihed, er det en fordel at leje en bil, og på den måde nemmere kunne udforske flere steder i Lissabon-regionen i dit eget tempo. Du kan vælge om du vil bestille fly og hotel separat eller bestille en pakkerejse med fly, hotel og evt. lejebil eller transport inkluderet.

Lissabon-regionen byder på et bredt udvalg af hoteller og feriehuse. Her finder du overnatning i alle prisklasser og hotellet for både familier, par og vennegrupper. Du kan vælge mellem store, eksklusive hoteller ude på Lissabonkysten, hyggelige hoteller i centrum af Lissabon eller ferielejligheder udenfor centrum tæt på smuk natur. Solfaktor hjælper dig med at finde præcis den type indkvartering, der passer bedst til dig og din rejse til Lissabon-regionen!

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Rejsemål i Lissabon-regionen

 • Gæstebedømmelser 9,0
  Lissabon
  204 hoteller
  På din rejse til Lissabon vil du opleve de gamle sporvogne, som bevæger sig op af de brostensbelagte gader på byens syv bakker. Lissabon er en by der overrasker de flest. Med sin charme, atmosfære, strande nær byen, natteliv, historiske seværdigheder ... og al den gode mad, er der mange, der har forelsket sig i Lissabon. Har du endnu ikke oplevet hovedstaden i Portugal, bør din næste storbyferie gå til Lissabon! Læs mere
 • Cascais
  23 hoteller
  Cascais har takket være sin smukke beliggenhed ad flere omgange været de kongeliges foretrukne tilflugtssted. I dag kan du rejse til Cascais og opleve den samme afslappende atmosfære, som i sin tid tiltrak de kongelige. Samtidig byder den charmerende ... kystby på Lissabonkysten på utallige aktivitetsmuligheder og udflugtsmål. Læs mere
 • Sintra
  13 hoteller
  På en ferie til den lilly by Sintra, ikke langt fra Lissabon i Portugal, vil du opleve en rigtig perle. Med en beliggenhed på den portugisiske riviera kan du opleve historiske seværdigheder og kort afstand til flere fantastiske strande.
 • Estoril
  11 hoteller
  Rejser du til Estoril, vil du stadig kunne fornemme stemningen fra dengang den elegante badeby var det bedre borgerskabs foretrukne rejsemål på Lissabonkysten. Gourmetrestauranter, luksushoteller og det store kasino giver Estoril et eksklusivt præg.
 • Sesimbra
  5 hoteller
  Sesimbra i Portugal er for dig, som drømmer om en fredelig destination, og som stadig har de smukkeste, lavvandede strande, turkisblåt hav, seværdigheder, dejlige madoplevelser og med mulighed for en storbytur til Lissabon, bare en lille time ... væk. På en ferie til Sesimbra, får du alt dette. Læs mere

Populære hoteller i Lissabon-regionen

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,5
Fabelagtigt
652 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Paço de Arcos
9,3
Fabelagtigt
884 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,5
Fabelagtigt
3537 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 8 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Lissabon-regionen?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 12 anmeldelser