Rejser til Lissabon

Oplev en af Europas smukkeste byer! Lissabon inviterer på et levende kulturliv, storslået arkitektur, historiske monumenter og kulinariske oplevelser. Udforsk den gamle bydel Alfama og oplev det livlige natteliv i Bairro Alto. Der er også mange badebyer i Lissabon-regionen, så du har rig mulighed for at kombinere storbyferien med sol og bad. Bestil en billig rejse til Lissabon med Solfaktor!

Lissabon som rejsemål

Lissabon er hovedstaden og den største by i Portugal. Byen har en god beliggenhed ved Tagus-floden, og er bygget på bakker og terrasser. Den spændende by er kendt for sit rige kunst- og kulturliv, smalle brostensbelagte gader, gule sporvogne og farverige gadebilleder. Som en af Europas ældste byer finder du derfor også flere historiske monumenter og imponerende arkitektur, der giver et godt indblik i byens lange historie. Du kan nemt kombinere en storbyferie i Lissabon med sol og bad. Der er nemlig ikke langt fra hovedstaden ud til flere badebyer som eksempelvis Cascais og EstorilLissabonkysten. På vejen kan du med fordel tage et smut forbi Carcavelos, hvor du kan opleve en række historiske seværdigheder. Mange rejser til Lissabon for at få gastronomiske oplevelser, og byen er særligt kendt for sine gode restauranter og pulserende natteliv. Her kan du feste hele natten, tage til en traditionel Fado-koncert, eller blot nyde en drink på en af de mange hyggelige barer i Alfama eller Bairro Alto-kvartererne. Du kan nemt udforske Lissabon til fods, men den offentlige transport er også velfungerende, og du kan nemt komme rundt med både bus, sporvogn og metro. Du finder oplevelser og attraktioner for enhver smag i Lissabon, og storbyen er et godt rejsemål for familier med børn såvel som par, vennegrupper og ældre. 

>> Læs mere om din ferie til Portugal

>> Læs mere om din ferie til Setubal

>> Læs mere om din rejse til Carcavelos

Shopping og attraktioner i Lissabon

I det centrale kvarter Baixa finder du mange gode shoppemuligheder. Portugal er en stor tekstilproducent, så her er en lang række af forskellige tøjbutikker og nationale såvel som internationale kæder. Lissabon har også flere store torve som Praça de Dom Pedro 4, også kendt som Rossio, og det store torv Praça do Comércio nede ved floden med storslåede arkader og barokbygninger.

De mange broer over Tagus-floden er attraktioner i sig selv. Heriblandt broen Ponte 25 de Abril, som er Europas længste hængebro med en længde på 2.278 meter. Den fører over til området syd for Lissabon, og sammenlignes ofte med Golden Gate Bridge pga. dens farve. I det nyere område Parque das Nações finder du moderne arkitektur, et videnskabsmuseum og Europas største akvarium, Oceanário de Lisboa. For børnefamilier på ferie i Lissabon er det især populært at opleve det farverige dyreliv i akvariet. 

Hvornår er det bedst at rejse til Lissabon?

Lissabon har et mildt og tempereret klima med varme somre og kølige vintre, som gør byen og Lissabon-regionen et oplagt rejsemål hele året rundt, men om vinteren kan der dog være koldt og en del nedbør. Højsæsonen for turister er i sommermånederne, men det er også populært at rejse hertil forår og efterår. Om sommeren kan temperaturen godt komme over 30 grader, men beliggenheden tæt ved Lissabonkysten gør, at det kølige Atlanterhav giver en behagelig, kølende brise. Der er minimalt med nedbør om sommeren, og det er også på denne årstid at der er flest turister og de højeste priser på fly og hoteller. Forår og efterår er gode, alternative tidspunkter at rejse til Lissabon på, for her er der behagelige temperaturer til at udforske byen til fods. I disse perioder er der også gode muligheder for at finde fly og hotel til fordelagtige priser, hvis du bestiller i god tid. 

Historie og seværdigheder i Lissabon

Alfama er den hyggelige, gamle bydel i Lissabon med sine smalle gyder og gader. Bydelen er en del af det gamle Lissabon, som eksisterede før det store jordskælv i 1755, der ødelagde store dele af byen. Her kan du derfor se bygninger både fra den romerske tid og den mauriske tid, som blandt andet fæstningen Castelo de São Jorge fra omkring år 1100. Den gamle bydel har stejle gader, og du må ikke gå glip af at tage en tur i den antikke, gule sporvogn 28. Den tager dig op og ned i Alfamas smalle og stejle gader.

I bydelen Belém vest for centrum af Lissabon ligger tårnet Torre de Belém fra år 1521, som er en af de mest kendte bygninger i Lissabon. Fra det imponerende tårn er der en fantastisk udsigt over byen og floden. I bydelen finder du også flere museer, kulturcenteret Centro Cultural de Belém og det stemningsfulde kloster Mosteiro dos Jerónimos, som er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Oplev kongebyen Sintra

Har du tid til at bevæge dig udenfor Lissabon, finder du i Lissabon-regionen den historiske kongeby Sintra. Byen er smukt beliggende på nordsiden af Sintrabjerget, og kulturlandskabet i byen er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. H. C. Andersen beskrev engang Sintra som "det smukkeste sted i Portugal".  På en ferie i Sintra har du rig mulighed for at opleve flere mauriske slotte og fantastiske paladser. 

Planlægger du at besøge Sintra, bør du i samme omgang også tage et smut til Ericeira, som er den europæiske hovedstad for vindsurfere. Her finder du utallige strande, både store og små, og ægte charme.

Kulinariske oplevelser i Lissabon

Ligesom Portugal er Lissabon også kendt for gastronomiske oplevelser. Her har du mulighed for at smage på det bedste fra det portugisiske køkken og mange lokale specialiteter. Byen er fyldt med fiskerestauranter der serverer retter med frisk fisk og skaldyr. På menuen vil du ofte støde på portugisiske retter med grillede sardiner, blåmuslinger à Bulhão Pato, fiskesuppe og mange forskellige retter med torsk.

Du bør heller ikke skippe desserten, når du er på ferie i Lissabon. Portugisiske søde sager er meget populære, og den mest kendte er nok Pastéis de Nata, som er en lille tærte fyldt med creme og kanel. I bydelen Bélem i Lissabon kan du besøge et bageri som har specialiseret sig i netop denne lille kage lige siden 1837.

Lissabon er også kendt for sine vine som vinho verde og portvin. Der er gode muligheder for at tage på vinsmagning enten på en eller flere af byens restauranter, eller på vingårde rundt omkring i Lissabon-regionen. På en af de mange barer i byen bør du også smage på en kold sagres, som er en af de mest populære fadøl i Portugal. Du kan også med fordel smage på den traditionelle, portugisiske likør ginjinha, som er baseret på moreller.

Skjulte skatte og kulturliv i Lissabon

Det der er med til at gøre Lissabon en spændende by, er de mange skjulte kulturskatte. Du kan gå på opdagelser på de smalle gader og finde farverige gadebilleder, små gallerier, kunstbutikker og mange hyggelige caféer og restauranter. Bydelen Bairro Alto er kendt for sine små restauranter og udeliv, og er også et populært område at høre den traditionelle fado-musik. Musikgenren har en lang historie og tradition i Lissabon, og du finder flere såkaldte fado-restauranter. Her kan du opleve intimkoncerter med den følelsesladede musik i kombination med god mad.

>> Læs mere om din ferie til Sesimbra

>> Læs mere om din ferie til Sintra

>> Læs mere om din ferie til Ericeira

Fly og hotel i Lissabon

Du kan nemt rejse til Lissabon-regionen og Lissabon med afgang fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Lufthavnen i Lissabon ligger ca. 10 kilometer nord for centrum, og det tager omkring 20 minutter at køre ind til byen. Du kan også nemt komme fra lufthavnen til centrum med både bus, metro og taxa. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Lissabon, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Når det kommer til overnatning i Lissabon, er der et bredt udvalg af hoteller og andre typer af indkvartering at vælge imellem. Her finder du alt fra luksuriøse hoteller til budgetvenlige alternativer. Nogle af de mest populære områder med hoteller i Lissabon er er blandt andre Baixa, som er kendt for gode shoppemuligheder, og den gamle bydel Alfama samt Bairro Alto, som er kendt sit pulserende natteliv. Der er også flere komplekser med ferielejligheder i byen og området omkring Lissabon, hvis du ønsker at kombinere storbyferien med strandliv på Lissabonkysten. Uanset hvad du ønsker på din ferie til Lissabon, kan Solfaktor hjælpe med at finde det bedste alternativ!

Strandliv i Lissabon-regionen

For selvom du er på storbyferie i hovedstaden i Portugal, findes der mange strande at besøge indenfor kort afstand. På Lissabonkysten findes flere gode strande, hvoraf de mest populære er dem der ligger ved badebyerne Estoril og Cascais. Her finder du udover de dejlige sandstrande også hyggelige byer. Estoril ligger skønt i en sydvendt bugt ca. 15 kilometer vest for Lissabon. Cascais ligger ca. 25 kilometer vest for Lissabon i en beskyttet bugt ved Tagus-flodens udløb. Strandene er generelt rene og ligger i både små og store bugte adskilt af maleriske klipper. Strandene på Lissabonkysten er også populære blandt hovedstadens indbyggere, når temperaturen stiger i storbyen om sommeren.

Men det er ikke kun på Lissabonkysten du finder smukke strande. I Lissabon-regionen, på den modsatte side af Tagus-floden, finder du Costa da Caparica, der byder på en 13 kilometer lang kyststrækning med en bred sandstrand og gode muligheder for vindsurfing. Længere ude på halvøen vil du også kunne besøge Sesimbra, der også byder på fantastiske strande, samt Setubal der har mange historiske seværdigheder.

Pulserende natteliv i Lissabon

Ønsker du at opleve en by der liver op om natten, er Lissabon det perfekte sted at rejse hen. Der er flere områder i byen der er kendte for at have et livligt natteliv, som eksempelvis området ved Santos. Her finder du hippe natklubber med gang i den, samt flere de mest eftertragtede udendørssteder i Lissabon. Disse vågner som regel ikke før omkring klokken to om natten, og slutter ikke før solen står op.

Er du ikke typen der vil være oppe natten lang, kan du i stedet besøge en eller flere af de mange barer og udendørssteder i Bairro Alto. Området er kendt for sine intime barer, og her trækker folk ofte ud på gaden grundet den trange plads indenfor. Det skaber en livlig stemning, som ofte kan minde om en stor gadefest. 

Lissabon har også en række koncertsale og musikarrangementer, særligt i sommermånederne. Uanset om du ønsker at danse hele natten eller blot tage ud og nyde en drink, findes der noget for alle i Lissabon.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Lissabon

Populære hoteller i Lissabon

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,5
Fabelagtigt
3461 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,8
Fabelagtigt
3187 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,5
Fabelagtigt
807 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Lissabon?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser