Rejser til Sintra

Oplev kongebyen Sintra! Bjerglandsbyen der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste for sit smukke kulturlandskab og storslåede oplevelsesmuligheder. Byen byder på smuk arkitektur, historiske bygninger og en flot natur. Bestil en billig rejse til Sintra med Solfaktor.

Sintra som rejsemål

Sintra er en perle beliggende i Sintra-bjergene ca. 25 kilometer nordvest for Lissabon. Sintra er både navnet på en by og en kommune i Portugal, som ligger i Lissabon-regionen på den portugisiske riviera. Sintra er kendt for sin romantiske arkitektur, og er en populær turistdestination, og er desuden optaget på UNESCOs Verdensarvsliste grundet de fantastiske slotte byen har. Det er ikke uden grund, at H.C. Andersen beskrev Sintra som "det smukkeste sted i Portugal". I byen finder man nemlig en række unikke, mauriske slotte, fantastiske paladser og historiske monumenter. På din ferie her kan du derfor opleve den fantastiske arkitektur og en betagende udsigt. I Sintra kan du kombinere de historiske attraktioner med kulinariske oplevelser og lokale vine på din ferie.

>> Læs mere om din ferie til Portugal

>> Læs mere om din ferie til Lissabon-regionen

>> Læs mere om din ferie til Estoril

Attraktioner og aktiviteter i Sintra

Sintra blev med sine fantastiske bygninger optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1995, netop grundet de historiske monumenter og smukke arkitektur i naturskønne omgivelser. Palácio Nacional de Sintra er et storslået palads, som har været en favorit blandt de kongelige i Portugal, siden det blev bygget i 1400-tallet. Et andet imponerende syn er Palácio da Pena, et farverigt palads med en smuk arkitektur og en majestætisk udsigt over en del af Lissabon-regionen. Fra Palácio da Pena kan du gå videre til Castelo dos Mouros, som er en historisk borg i grønne omgivelser. Det mauriske slot, Quinta da Regaleira, er omgivet af en stor, grøn park, og er også en oplevelse værd. Bygningen er især kendt for hemmelige tunneller og en stor, dyb brønd.

Ønsker du en aktiv ferie i Portugal og Lissabon-regionen, kan det anbefales at besøge naturparken ved Sintra. Her kan du gå på opdagelse på stier gennem skove og dale blandt bække, søer og vandfald. Alt sammen med en betagende udsigt. Ønsker du ikke at vandre hele området rundt, kan du også tage sporvognen, som kører igennem Sintra. Det er en af de ældste sporvogne i verden, og giver mulighed for at opleve Sintra på en helt særlig måde.

Hvornår er det bedst at rejse til Sintra?

Kombinationen af bjerglandskab og nærheden til Atlanterhavet gør, at Sintra har et mildt og fugtigt klima. Temperaturen kan være en del lavere her end i andre områder på Lissabonkysten. Højsæsonen er i sommerperioden fra juni til august, hvor det det meste af tiden er tørt og solrigt med en gennemsnit på 25 grader. Men grundet den fugtige luft i området, kan der forekomme tåge og regn, også om sommeren. 

Både Lissabon-regionen og Lissabonkysten har mange smukke destinationer, du kan besøge på din ferie i Portugal. Nord for Sintra finer du Ericeira, som er et mekka for vindsurfing. Sydpå finder du de to populære badebyer, Estoril og Cascais. Kører du lidt mod øst herfra, når du til skønne Carcavelos. Krydser du Tagus-floden syd for Lissabon, vil du også finde mange flotte steder og strande, som eksempelvis Costa da Caparica med en 13 kilometer lang sandstrand. Fortsætter du lidt længere mod syd, vil du komme til byerne Sesimbra og Setubal

Foråret og efteråret er gode tidspunkter at rejse til Sintra, hvis du ønsker at undgå de største turistmængder. I disse perioder er der fortsat behagelige temperaturer, men om aftenen kan der være køligt. Om vinteren er det koldt og vådt, og vejret kan være hurtigt skiftende i bjergområderne.

Kulinariske oplevelser i Sintra

På restauranterne i Sintra har du mulighed for at smage retter fra det autentiske, portugisiske køkken, som leitão, som er  helstegt gris serveret med kartofler og grøntsager, eller cozido à portuguesa, som er en smagfuld gryderet. Til maden kan du nyde et glas lokalproduceret vin, som eksempelvis portvin, der er meget populært i Sintra, og som ofte serveres både til maden og som dessertvin. Du finder også den lokale vin, vinho verde, som er kendt for sin syrlige og frugtige smag. 

>> Læs mere om din ferie til Cascais

>> Læs mere om din ferie til Lissabonkysten

>> Læs mere om din ferie til Carcavelos

Fly og hotel i Sintra

Det er nemt at komme til  Sintra og Lissabon-regionen med direkte fly til Lissabon fra København og i perioder også fra andre danske lufthavne. Flyvetiden er omkring 3 timer og 30 minutter. Fra Lissabon lufthavn kan du enten leje bil eller tage en taxa til Sintra, som tager ca. 30 minutter. Alternativt kan du også tage toget fra centrum af Lissabon. Togene fra Lissabon til Sintra kører regelmæssigt, og du kan hoppe på toget enten på Rossio eller Oriente station. Togturen tager omkring 45 minutter. Du kan også vælge at bestille en pakkerejse med fly, hotel og evt. transfer eller lejebil inkluderet, eller du kan bestille fly og hotel hver for sig.

Sintra byder på flere forskellige typer af overnatningssteder. Du finder både større hoteller med mange faciliteter og mindre, hyggelige boutique-hoteller i centrum. Ønsker du mere plads og frihed, kan du i Lissabon-regionen også leje et feriehus eller en ferielejlighed i naturskønne omgivelser. Sintra har indkvarteringstyper der egner sig til både familier, venner og par på ferie.

Uanset hvad du søger, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde det bedste alternativ til din ferie!

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Sintra

Populære hoteller i Sintra

Portugal, Lissabon-regionen, Sintra
9,3
Fabelagtigt
551 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 30 km
  • Nærmeste by: ca. 6 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Sintra
9,4
Fabelagtigt
492 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Sintra
8,4
Meget godt
4933 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 9 km
  • Pool (evt. sæsonåben)