Rejser til Madeira

I vores kundeundersøgelser bliver Madeira gang på gang fremhævet som det ferierejsemål, vores gæster har været mest tilfredse med. I samme undersøgelser sker det tit, at det er et eller flere af hotellerne på Madeira, i konkurrence med hundredvis af andre hoteller, bliver kåret som kundernes foretrukne. Kort sagt, så elsker feriefolket Madeira.

Madeira og Porto Santo-øgruppen i Atlanterhavet byder på et eventyr for natur- og oplevelseselskere. En rejse til Madeira byder på frodig natur, et rigt undervandsflora og fauna samt muligheden for afslapningsferie og idylliske sandstrande i Porto Santo. 

At rejse til Madeira betyder også oplevelsen af vindunderlige landskaber i den bjergrige Laurissilva skov, som er fredet af UNESCO. Men Madeira byder også på et alsidigt kulturelt liv samt udsøgt gastronomi, lækre vine og ikke at forglemme, et udbud af mange forskellige aktiviteter, kursteder, golf og dybhavsfiskeri.

Madeira er som en flydende have og den vulkanske jord sørger for de ideelle vækstbetingelser for de mange afgrøder, som gror i sirligt anlagte terrasser, der ligger klinet op ad de sydvendte bjergskråninger. For at få regnvandet, der falder på øens nordside, frem til markerne opførtes et sindrigt system af vandingskanaler, de såkaldte levadaer, der strækker sig over 2.000 km på kryds og tværs af øen. En af Madeiras største attraktioner er vandringer langs disse levadaer, hvor man i rigt mål kan nyde den smukke natur og øens skiftende landskaber gennem tæt skov, over åbne marker og ind mellem huse og gårde.

Billig ferie på Madeira med Solfaktor

Med undtagelse af lange sandstrande i stort antal (for der findes faktisk nogle stykker på Madeira samt en perle af en 6 km lang sandstrand på øen Porto Santo), har øen da også alt. Den meget smukke og dramatiske natur må stå øverst på listen over de attraktioner du skal opleve i din ferie på Madeira. Dertil kommer de hyggelige spisesteder og de klassiske hoteller af usædvanlig høj standard.

Mildt klima og smuk natur på Madeira

Og så har vi slet ikke nævnt klimaet på Madeira endnu. På grund af beliggenheden i Atlanterhavet og den beskyttede beliggenhed er der næsten altid en behagelig temperatur på 21-26° om sommeren og kun ned til 19° om vinteren på øens solrige sydkyst. Det milde klima ligger også bag navnet 'Madeira', som betyder træ på portugisisk. Da de portugisiske bosættere kom til øen i slutningen af 1400-tallet, var øen således dækket af tæt, subtropisk skov.

Skoven som trivedes på Madeira takket være det milde, lune klima, brændte øens første beboere ganske vist hurtigt af. På den nordlige del af øen er der dog stadig lidt af denne oprindelige og nu berømte Laurissilva-skov tilbage. Området er naturligvis fredet og optaget på UNESCO-listen over verdensarv.

Er din base for ferien på Madeira hovedbyen Funchal, kan du nemt bruge et par dage på bare at udforske denne. Det ældste kvarter hedder Sé, og der finder man naturligvis domkirken. Det var her, man oprindeligt opførte byen fra omkring år 1490. Et af de andre steder du bør besøge er det daglige marked Mercado dos Lavradores – som direkte oversat betyder landarbejderens marked. De fleste kommer her efter grøntsager, kød, blomster og traditionelt, lokalt kunsthåndværk. Der findes også et utrolig stort udvalg af eksotisk frugt, og i nederste etage er der fiskemarked, hvor du ofte kan se den særprægede Espadasværdfisk sammen med en masse andre fiskearter, man ikke normalt ser i Nordeuropa.

Udflugter fra Funchal

Der venter dig også masser af andre seværdigheder og oplevelser både lige omkring Funchal og på resten af øen. En tur med svævebanen til Monte med besøg i parken Monte Palace Tropical Gardens – og slædetur tilbage til Funchal – er for eksempel et sikkert hit hos børn og barnlige sjæle. Turen på 15 minutter begynder fra Almirante Reis-parken i bymidten og fører dig til byen Monte nord for Funchal. Dér finder du eksotiske planter og træer, en kæmpe afrikansk kunstsamling, et lille slot, bassiner og en lille café længst nede – og alene slædeturen tilbage mod Funchal er det hele værd.

For år tilbage var en ø-rundtur en særdeles tidskrævende rejse, men efter færdiggørelsen af motorveje og tunneller kan det snildt gøres på en enkelt dag. Nogle af de obligatoriske stop er Cabo Girão (en af verdens højeste havklipper), hvalfanger-museerne på øens nordside, Santana med sine stråtækte huse og øens højdepunkter som for eksempel Pico Ruivo i næsten 2000 meters højde.

Ikke langt fra Funchal kommer du til en malerisk bugt med den lille fiskerby Camara de Lobos, som var Winston Churchills foretrukne sted at male. I dag er byen også kendt for sine gode fiskerestauranter. I havnen ligger farverige fiskerbåde side om side, og fiskerne hygger sig i dagtimerne med en øl og et slag kort, inden de tager ud og fisker om natten. Byen er virkelig hyggelig at gå rundt i og er et perfekt udflugtsmål fra Funchal.

Har du lyst til en badetur, har de fleste hoteller på Madeira selvfølgelig dejlige pool-områder med udsigt over Atlanterhavet. Men du kan også besøge Lido-området eller finde sandstrandene flere steder på øen – nogle med sort lavasand, og andre igen kunstigt anlagt med importeret sand fra Sahara. Vil du have strand, så langt øjet rækker, ligger øen Porto Santo med de berømte, gyldne sandstrande i topklasse.

Selvom det ikke er for at spille golf (for dér er Porto Santo ellers også et hit!) eller for at ligge på stranden hele dagen du har valgt at holde ferie på Madeira, kan et besøg på naboøen Porto Santo også anbefales. Huset, hvor Columbus boede i nogle år, er indrettet som et spændende museum, og byen Vila Baleira er en lille, men særdeles hyggelig by med flere rigtig gode restauranter. Øens største trækplaster er nu nok de unikke behandlingscentre, hvor både helbredet og skønheden plejes. Der går færger dagligt mellem Funchal og Porto Santo, men du kan også flyve dertil.

Vandreture på Madeira

Der er omkring 2000 kilometer levadaer – vandingskanaler – på Madeira, og mange af dem blev bygget helt tilbage i det 16. århundrede. I dag betragtes de faktisk som en af øens absolut største turistattraktioner. Der er stier langs de fleste af levadaerne, hvilket gør Madeira til en perfekt feriedestination for vandreinteresserede. De ufatteligt smukke vandrestier langs vandingskanaler findes da også i alle sværhedsgrader.

På levadakortet er der indtegnet masser af små nemme vandreture for nybegyndere – med tydelige afmærkninger på skilte og træer langs de snoede stier, så det er kropumuligt at fare vild. Her kan man studere det rige fugleliv, gøre forgæves forsøg på at fange et af de mange små firben, der myldrer frem overalt, eller måske jagte vilde kaniner? Undervejs er der utallige muligheder for at holde pause eller picnic på små rastepladser med bænke, borde og læskure med bålplads. Og gider man ikke gå, så kan man jo altid køre ud i naturen i lejet bil – ad smalle snoede bjergveje, der klart er en udfordring for chaufføren og en oplevelse i særklasse for passagerer i alle aldre. Skal du rejse med familien kan vi roligt anbefale Madeira!

Madeira – for den aktive familie

Blomsterøen er blevet mest kendt som et yndet rejsemål for den ældre generation, men faktisk er Madeira også en meget familievenlig ø med rigtig gode oplevelsesmuligheder for børn. Der er da efterhånden også flere børnefamilier, som finder vej til det lille naturparadis.

Madeiranerne er traditionelt meget glade for børn, så I vil føle jer velkomne overalt – og her er mange oplevelser, som en lille familie kan være fælles om. Især hvis I er glade for naturen. Men der er også mange børnevenlige hoteller med swimmingpools, særlige børnearrangementer og muligheder for f.eks. at spille fodbold eller dykke. Og i Funchal vil også børnene synes det er spændende at gå på markedet for at opleve eksotiske fisk eller se byen fra oven i luftballon eller svævebane. Der er masser at prøve kræfter med på Madeira – og det gælder for alle, uanset alder. At der indtil videre er så relativt få familier, som holder ferie på øen, betyder såmænd kun, at der bliver gjort noget ekstra for børnene, f.eks. på restauranterne.

Et populært mål for dykkerferier

Det er ikke mindst det milde klima med vandtemperaturer, der ligger mellem behagelige på 18 og 23 grader året rundt, som sammen med krystalklare vande og et rigt dyreliv som gør Madeira til et oplagt mål for en dykkerferie. Med sigtbarhed på op til 20 meter kan du se frem til at møde en lang række forskellige arter såsom havaborre, rokker, moræner og delfiner.

På Madeira er der aldrig langt til spændende dykkersteder. Der ligger for eksempel adskillige interessante steder tæt ved hovedbyen Funchal, og du har sågar mulighed for at deltage i natdyk, der arrangeres af øens dykkerskoler. På Madeiras sydøstlige kyst finder du Portugals eneste marine naturreservat, hvor du næsten ikke kan undgå at møde et væld af de mange spændende arter, som lever i vandene omkring Madeira.

En dykkerferie på Madeira er ikke kun forbeholdt øvede dykkere i det øen har et stort udbud af dykkerskoler, hvor du som nybegynder kan følge undervisning i forskellige former for dykning og desuden leje det nødvendige udstyr.

Shopping på Madeira

De som siger, at Madeira ikke er stedet, hvor man kan handle og købe pæne ting, er helt forkert på den. Gennem de sidste par år er der sket en stor forandring inden for denne branche, som gør at man kan være helt sikker på at finde noget helt specielt at tage med hjem – til at forlænge ens minder fra en fantastisk ferie tilbragt på Madeira – eller gaver til familie og venner, som uden tvivl vil vække deres appetit til at besøge Madeira og opdage denne skønne ø selv.

Der er talrige moderne indkøbscentre på Madeira, og de fleste er beliggende i midten af Funchal. Det gælder for eksempel ”Marina Shopping”, det største indkøbscenter i centrum af Funchal, lige overfor marinaen. Nogle få trin længere mod katedralen finder man på højre side ”Galerias de Sao Lourenco”, som er en lille, men attraktiv indkøbsgade. Det gode ved indkøbscentrene er, at de normalt har åbent hele ugen fra kl. 10.00 til 22.00.

Dertil kommer flere veludstyrede indkøbsgader med meget forskellige forretninger og interessante tilbud. Så det er bare om at komme i gang med at sprede bykortet ud og finde netop det sted, hvor du kan finde den lille specielle ting, du har lyst til at tage med hjem. Det er en oplevelse at gå på indkøb i Funchal’s små smalle gader, hvor man nemt kan blive overrasket over at finde nogle meget attraktive butikker, gemt godt væk.

Madeiras blomster, så som orkideer, paradisfuglen, flamingo-blomster etc., er en elsket souvenir at bringe med sig hjem. De vil få ferien til at vare lidt længere!! Disse blomster kan købes overalt i Funchal, på det lokale marked, standene med blomster inde i bymidten og i blomsterbutikkerne. De vil alle sammen pakke jeres blomster i specielle æsker, som gør hjemtransporten sikker – så længe blomsterne lever!!!

Mad og vin på Madeira

Det er ikke restauranter der mangler på Madeira, da det er rigt spredt ud over hele byen Funchal og resten af øen. Hvad der kan være meget mere vanskeligt, er at foretage det rigtige valg, som vil tilfredsstille din smag og din pengepung!! I byens historiske bydel finder du mange traditionelle og ældre restauranter her. Det er ikke uden grund at mange turister, som vender tilbage til Madeira år efter år på ferie, altid vender tilbage til disse restauranter for at nyde en velsmagende frokost eller middag. Her venter der dig altid anretninger tilberedt af super friske råvarer til en utrolig rimelig pris. Prøv dem, du vil blive positivt overrasket!!

Såfremt du – selv om du er på ferie – ikke kan undvære dit kinesiske eller indiske køkken, pizzaen eller hamburgeren, så bliv ikke bekymret. Der er masse af disse restauranter, pizzeriaer og fast food steder samt snack bars spredt over hele byen som tilbyder denne slags menuer. De findes i Funchal centrum, ved Lidoen, i nærheden af de store hoteller og i alle større indkøbscentre.

Når det gælder de kulinariske oplevelser i ferien, er det heller ikke til at komme uden om vinen. Madeira-vinen er en gammel dame, som i flere århundreder har været populær i hele Europa.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Rejsemål på Madeira

Populære hoteller på Madeira

Portugal, Madeira, Funchal
9,3
Fabelagtigt
634 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Afstand til centrum: ca. 3.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,3
Fabelagtigt
332 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Caniço do Baixo
9,3
Fabelagtigt
1227 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Rejseguide om Madeira

De mange solskinstimer og den milde golfstrøm, der omgiver øen, er garanter for det milde klima og den specielle blomsterpragt, der er så karakteristisk for Madeira. Madeira er hovedøen i øgruppen af samme navn og her ligger også øernes hovedstad, Funchal. Der er yderligere 5 øer, hvoraf kun den ene, Porto Santo, er beboet.

Vulkanø

Madeira blev skabt ved et vulkanudbrud for omkring 20 millioner år siden og få steder i verden finder man så storslåede naturscenerier som på Madeira. Den særprægede subtropiske beplantning, de grønne bjerge, de dybe dale og de stejle kløfter, der ender ude i det brusende hav fæstner sig på nethinden. Puttet ind mellem al den natur ligger de små hyggelige landsbyer, hvor man stadig kan se de flittige kvinder med et broderi i hånden. De fremstiller de fine duge og servietter, som gennem mange år er blevet eksporteres verden over eller solgt lokalt til de mange turister.

Funchal - Madeiras hovedstad

Øens hovedstad, Funchal, afspejler øernes spændende historie. Portugiserne kom hertil i 1400-tallet og byen minder på mange måder om Lissabon. I centrum ligger det lokale marked, Mercado dos Lavradores, hvor man absolut må kigge indenfor, hvad enten man skal handle eller blot indsnuse atmosfæren. Her er alt i frisk fisk, spændende frugter, kød i alle afskygninger, oste i lange rækker og masser af lokalt kunsthåndværk. Aflæg også et besøg i den fine Sé-katedral i den gamle bydel med den smukke 1700-tals arkitektur og i den frodige botaniske have med de helt specielle dragetræer og den fantastiske udsigt.

Arkitekturelskere vil også føle sig hjemme på Madeira. Øens hovedstad Funchal er kendt som ”lille Lissabon” - og med god grund. Det imponerende Palácio de Sao Lourenco fra 1600-tallet kigger ned over havnen, mens storslåede avenuer med huse fra 1800-tallet dominerer byens centrum.

På byens mange restauranter står menuen ikke overraskende på en del fisk og skaldyr, lokale produkter som kød og grønsager og ikke mindst et fantastisk udvalg af eksotiske frugter. I Madeiras milde klima vokser papaya, passionsfrugt, avocado, abrikoser og citrusfrugter af alle slags. Inden middagen kan man passende nyde et glas af den berømte Madeira-vin afkølet som aperitif. Den er naturligvis også glimrende tempereret som ledsager til desserten.

Læs mere om rejser til Funchal her

Gastronomi 

Madeiras køkken er typisk middelhavsagtigt, med masser af fisk, olivenolie og hvidløg.

Havet omkring Madeira er ekstremt produktivt og fyldt med liv. Espada, eller kårdefisk, er øens mest traditionelle ret. Til trods for sit frygtindgydende udseende giver denne lange, skarptandede fisk med de store øjne et smagfuldt måltid af hvidt, flaget kød, som ofte serveres med bananskiver eller en lækker vin- og eddikemarinade.

Lokalt fangede atum (tunfisk) grilles sædvanligvis som en kødfuld bøf, der serveres med citronskiver. Andre populære fiskeretter på øen er havaborre (garopa), gulstribet multe (salmonete), og sværdfisk (espadarte).

Øens mest populære kødret er espetada, der består af mange stykker kød (tit oksekød), løg, tomater og peber, der er kogt over åben ild.

En anden bærende kraft i egnens madlavning er friturestegte majsmelstykker (milho frito), der ofte serveres som tilbehør til hovedretter.

På Madeira dyrkes en vidunderlig række tropiske frugter, hvoraf de fleste kan købes på Funchals daglige marked. Besøgende kan købe lokaltdyrkede avocado, kiwifrugter, mango, papaya og figner, så vel som vanillecreme-æbler, guava, passionsfrugter og andre spændende ting.

Aktiv ferie 

Madeira er en meget spændende og indbydende rejsemål til familier der vil opleve en aktiv ferie, med utallige muligheder til vandaktiviteter såsom fiskeri, dykning- og snorkling skoler, hval- og delfinobservation, men også ridning og oplevelser på øens tematiske parker, mountain biking samt bare familie afslapning. Har du ikke mod på de store udfordringer så tag en gåtur i byen Funchal, langs havnen, sæt dig på en hyggelig fortorvscafé og nyd et dejligt måltid eller en drink. Du kan også tage på opdagelse på det pittoreske og farverig grønt- og fisketorv, eller tage svævebanen op til Monte og rutsje ned med Madeiras typiske slæder i kurveflet

Det er ikke uden grund at det i forhold til en aktiv ferie først og fremmest er levada-vandreruterne Madeira er kendt for. En levada-vandretur er en uforglemmelig oplevelse, og en chance for at komme tæt på Madeiras rige natur. Med over 2000 km levadaer findes der vandreruter i mange sværhedsgrader, og du kan altid finde en som passer til dit niveau. 

Madeira er dog en perfekt kulisse for mange andre former for aktive ferier. Her finder du således masser af muligheder for at give dig i kast med for eksempel golf, mountainbike og ikke mindst aktiviteter i vandet. Madeira er med en vandtemperatur på 18º to 23°C året rundt og krystalklart vand således et populært rejsemål for fritidsdykkere, som kommer her for at opleve det rige dyreliv under havoverfladen. 

Madeira byder ikke bare på mange forskellige og spændende naturoplevelser, men også på kulturelle. De høje bjerge, de dybe dale, landskabets spændende forskelle på nord- og sydkysten, de frodige ”mini-marker” med farverige blomster ved siden af frugt og grønt. Og så de naturlige badebassiner ud til Atlanterhavet, der byder på utallige muligheder for vandsportsgrene lige fra dykning til dybhavsfiskeri.

En rejse til Madeira betyder også smagen af livets glæder i form af udsøgt gastronomi, hvor råvarer er dyrket økologisk og hvor man har havets bedste fisk og skaldyr lige ved hånden. På en rejse til Madeira kan du desuden opleve festlige grønt- og fiskemarkeder, de berømte Madeira-broderier, vægtæpper og kurveflet, som er noget af det lokale smukke kunsthåndværk. Besøger du Madeira over nytår giver desuden muligheden for at opleve verdens største fyrværkeri.

Levadavandringer på Madeira

En af Madeiras største turistattraktioner er levadaerne – et imponerende system af vidt forgrenede vandingskanaler, der snor sig gennem de naturskønne landskaber på kryds og tværs af hele øen.

Levadaerne leder vandet fra de regnfulde bjergområder ned til øens frodige opdyrkede terrasser og blomstrende grønne parker, hvor kunstvanding er et must på grund af det solrige, tørre klima. De allerførste levadaer blev hugget ud i bjergene af mauriske slaver for hundredvis af år siden, men de fleste kilometer af det enestående levadasystem, der eksisterer i dag, stammer fra begyndelsen af 1900-tallet og i dag er der omkring 2.500 km levadaer, der må få enhver vandrefugl op på dupperne.

På de smalle vandrestier møder man både lokalbefolkningen og turister i alle aldre, og det er meget svært at finde på en undskyldning for ikke at finde kondiskoene frem for at tage på levadavandring. Her kan man beundre den næsten uberørte natur, hvor vandets rislen lyder som blid afstressende musik i ørene, så man glemmer alt om problemer og livsbesvær.
Levadaerne er diskret men tydeligt afmærkede, så det er nemt at finde vej ved hjælp af turistkontorets små kort med turforslag, og de allerfleste steder skråner det velholdte stisystem kun let, så de fleste kan være med – og der er også kortere ture på helt ned til et par kilometer, som er værd at prøve. Er man en børnefamilie på tur, skal man være opmærksom på at ikke alle levadaer er egnede til vandring med børn. Hvis man helst vil vandre i flok, så har de fleste rejsearrangører gruppeture på programmet med transport tur/retur til de smukkeste naturområder, og for levadavandrere er der rig mulighed for at gøre ophold undervejs i de små tehuse eller hyggelige barer, som ligger langs de mest populære ruter.

Det bjergrige Madeira er også stedet, hvor der er fine muligheder for at tage på en uges trekking med overnatning på hyggelige kroer eller i små private pensioner. Og er man mere til det helt vilde kondiræs, så er det heller ikke nogen undskyldning: så gælder det bare om at leje en mountainbike og fræse derudaf ad de snoede levadastier, der er med til at gøre Madeira til en helt unik paradisø til aktiv ferie.

der findes flere lokale bureauer der arrangere vandringer med guide, og danske vandreklubber arrangere ofte rejser til Madeira.

Bademuligheder på Madeira

Madeira har ikke nogen naturlige strande, men der rig mulighed for at nyde badelivets glæder ved nogle af øens naturlige swimmingpools og gode, anlagte strande rundt langs kysten. En flot sandstrand er der til gengæld på nabo-øen, Porto Santo, der nemt kan nås med båd på en dejlig udflugt.

Mange enestående oplevelser på Madeira

Madeira kan byde på en lang lække spændende aktiviteter, for folk i alle aldre. Her kan man komme på dybhavsfiskeri, ud at svømme med delfiner, dykke og surfe. For de mere mageligt anlagte er der sejlture og udflugter med bus.

På nordkysten af Madeira finder man de berømte trekantede huse i Santana malet i muntre farver, som er enestående for øen. Den berømte slædetur i Monte har henrykket besøgende i mere end 100 år. At fare af sted i høj fart i en kurveflettet træslæde er en oplevelse, man ikke må gå glip af, og de som fuldfører turen fortjener virkelig deres glade Madeira ved turens ende. Derudover er øens pileflettere også berømte. Især byen Camacha er hjemsted for de fineste kunsthåndværkere.

Den lille ø Porto Santo ligger nordøst for Madeira og er berømt for sin fantastiske 9 km lange sandstrand. Vandsportsentusiaster, hvad enten det gælder scuba-dykning, windsurfing eller sejlads, er her i deres rette element.

Endelig er der de fjerntliggende Savage Islands sydvest for Madeira, hvor der kun bor søløver og havfugle.

Historie

Portugiserne ankom til Madeira i 1419/20 og straks derefter kom de første kolonister til øen, som var tæt dækket af træer, hvoraf navnet Madeira, der betyder træ, stammer fra. At rejse til Madeira og tage på ”Levada-vandring” er den bedste måde at opdage den vidunderlige natur på, der i millioner år har dækket store dele af Europa. Madeira har også været et vigtigt knudepunkt for opdagelsesrejsende og her samlede Cristovão Colombus oplysninger om sin ekspedition, der bragte ham til Amerika. Rejser til Madeira byder også på spændende arkitektoniske oplevelser, med de flotte kirker og gamle herregårde, kaldet quintas, hvoraf mange er omdannet til hyggelige smagfulde hoteller.

I 1418 ankom portugisiske skibe til Porto Santo og et år senere til Madeira. Den frodige ø Madeira blev straks beboet af bosættere, der hjalp med at udrydde dele af den tætte skov. Hvede og sukker var det første, der blev dyrket på øen og man gik i gang med at anlægge vandkanaler i 1425. Sukker var betragtet som et krydderi og handelsmænd fra Genova, Portugal og Israel strømmede til øen. Det blev snart nødvendigt at få mere arbejdskraft for at følge med udviklingen. Slaver fra Nordafrika og de Kanariske øer var med til at udbygge komplekse vandkanaler, også kaldet Levadas til kunstvanding

Når du rejser til Madeira, besøger du også øen, der har haft en stor rolle i de portugisiske opdagelsesrejser i det 15. årh. og hvor du kan opleve de kommercielle ruter, der forbandt Funchal, Madeiras hovedby, til hele verden. I 19. årh. udbredes rygtet om Madeira som et helbredende sted for mange sygdomme og derfor rejser mange velhavende og kendte europæiske personer til Madeira for at komme på rekreationsophold. Også en del afsatte europæiske monarker valgte Madeira som deres eksil.

Læs mere om Madeira på Portugals turistkontors hjemmeside.

Det milde klima indbyder til ferie året rundt!

Madeira har et meget behageligt klima året rundt, hvilket gør at der ikke er nogen egentlig lavsæson på Madeira. Madeira er verdenskendt for sine festivaler og specielt blomsterfestivalen i april, nytåret med verdens største fyrværkeri og vinfestivalen i slutningen af august og foruden festivalerne og naturen er det stabile klima og det behagelige vejr naturligvis blandt årsagerne til at folk fra hele verden rejser til Madeira og ofte flere gange om året. Fra Danmark finder man direkte fly til Madeira fra både Billund og Kastrup lufthavn, det er bl.a. flyselskabern Norwegian og SAS der flyver til Madeira. Desuden kan man flyve på charterferie med Spies og Århus Charter direkte til Madeira fra København, Billund og Århus lufthavn.

Udnyt det lave prisniveau på Madeira

Mange tror at Madeira er et dyrt rejsemål og kun for ”gamle mennesker”, men det er fordomme som alle, der rejser til Madeira ved er forkert. Godt nok er Madeira ca. 10 procent dyrere end fastlandet i Portugal, men da Portugal er det billigste land i Vesteuropa, er Madeira stadigvæk et meget billigt rejsemål i forhold til andre kendte destinationer som Kreta, Mallorca og Sardinien.

Fly

Også flybilletten kan man finde til en god pris hvis man er tidligt ude og bestiller fly i god tid. Priserne i vores fly-søgemaskine til Madeira starter fra kr. 1.500 inkl. skatter og afgifter og du kan sammenligne priser på fly fra alle  flyselskaber, der flyver til Madeira.

Hoteller

Madeira har i de seneste år gjort meget for at hotellerne leve op til den standard, som man kan forvente og mange hoteller har derfor gennemført renovation løbende. Derfor er det intet problem at finde et godt hotel med en god kvalitet uanset om du ønsker at bo på et 3, 4 eller 5 stjernet hotel eller i feriebolig - og det til en rimelig pris. Og så var der lige det med at Madeira kun er for gamle mennesker! Gennemsnitsalderen er faktisk meget lavere end mange tror, når det gælder turister, der besøger Madeira, for selvfølgelig er Madeira ikke kendt for mange diskoteker, men der findes et særdeles godt natteliv for folk i alle aldre. Dette er nu ikke årsagen til den lave gennemsnitsalder, men derimod at folk rejser til Madeira for at vandre, cykle, bjergklatre, osv.

Turistkontor

Skal du rejse til Madeira hjælper Madeiras turistbureau gerne med informationer om seværdigheder, transport, forslag til vandreture og meget mere. Du kan kontakte Madeiras turistbureau via deres hjemmeside og her kan du også læse meget mere om Madeira. På Madeira har turistbureauet flere afdelinger, således at du altid kan få hjælp i nærheden af dit hotel. I Madeiras lufthavn finder du også en afdeling af Madeiras turistbureau og skal du f.eks. på bil-rundrejse er det en god ide at spørge om gode råd og hører de nyeste vejrmeldinger. I Danmark har Madeira ikke deres eget turistbureau, men du er altid velkommen til at kontakte Portugals turistbureau, som også hjælper danskere med oplysninger om Madeira.

Hvad siger gæsterne på Madeira?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser