Rejser til Algarve

Oplev en af Portugals mest populære destinationer. Algarve-regionen byder på 150 kilometer lange strande, charmerende landsbyer, elegante lystbådehavne og livligt natteliv. Book en billig rejse til Algarve med Solfaktor!

Algarve som rejsemål

Algarve er den sydligste region i Portugal, mod grænsen til Spanien, med en langstrakt kystlinje langs Atlanterhavet. Det er vest for Gibraltar og her finder du smuk natur og endeløse brede og finkornede sandstrande. Regionen er i nord afgrænset af Serra de Monchique-bjergene, som når omkring 500 meter over havet. Berømte feriesteder i regionen omfatter Faro (hovedstaden i Algarve), Albufeira, Lagos, Portimão, Praia da Rocha og Tavira. Der er omkring 100 attraktive sandstrande på Algarvekysten, og Algarve er blandt Portugals bedste rejsemål med sit behagelige klima, fantastiske strande og charmerende landsbyer.

Attraktioner og aktiviteter i Algarve

Algarve i det sydlige Portugal er kendt for sit mangfoldige udvalg af attraktioner og aktiviteter, der tiltrækker turister fra hele verden. Strandlivet er særligt populært med lange strande med gyldent sand og krystalklart vand. De fleste vælger at tage mod vestkysten, hvor du finder det "typiske" Algarve med stejle klippevægge og lyse sandstrande. Strandene har moderne faciliteter såsom liggestole og parasoller, samt nærhed til strandbarer og restauranter. Algarve er også kendt for sine fremragende vandsportsmuligheder, især surfing, snorkling og dykning. Du kan tage på bådture langs kysten for at besøge skjulte huler, se delfiner og nyde solnedgangen i Atlanterhavet. Som destination for en sommerferie er Algarve perfekt.

Algarvekysten finder du flere elegante lystbådehavne såsom Vilamoura Marina og Lagos Marina, som er centrum for livet i byerne. Gå en tur langs kajen og udforsk butikkerne, restauranter og barer, der ligger side om side med luksusyachter.
Regionen byder også på historiske byer som Faro, Lagos og Tavira med charmerende gamle bydele, hvor du kan beundre kulturelle seværdigheder og historiske slotte, kirker og museer. Hvis du leder efter en aktiv ferie i Portugal, er Algarve et yndet udgangspunkt. Her er der mange beskyttede områder og naturparker, der indbyder til at vandre og opleve naturen, for eksempel naturparken Ria Formosa, Monchique-bjergene og Sagres-halvøen. Du finder også et stort udvalg af imponerende golfbaner i Algarve-regionen, der tiltrækker golfentusiaster fra hele verden.

Hvornår er det bedst at rejse til Algarve?

Det sydlige Portugal har et subtropisk klima med varme somre og milde vintre. Højsæsonen i Algarve er fra juni til august med solrige forhold og temperaturer omkring 25 grader. Det er i denne periode, at de fleste turister besøger regionen, især dem, der ønsker en sol- og badeferie. Hvis du vil styre uden om de største menneskemængder og den mest intense sommervarme, kan du besøge Algarve om foråret eller efteråret. I disse perioder er der meget opholdsvejr og behagelige temperaturer, som er ideelle til naturoplevelser og sightseeing i det sydlige Portugal. Vinteren er lavsæsonen med køligere temperaturer, vind og nedbør, og de færreste turister besøger Algarve i denne periode.

Spiseoplevelser og udeliv i Algarve

Portugal er kendt for sine madtraditioner og i Algarve kan du forvente velsmagende madoplevelser. Der er et godt udvalg af frisk fisk og skaldyr fra Atlanterhavet og retterne serveres ofte med gode, lokale råvarer. Her kan du se frem til lækre retter som grillede sardiner, stegt blæksprutte og fiskesuppe samt portugisiske klassikere som cataplana (skaldyrsgryderet) og bacalhau (klipfisk-ret). Algarve består af mange charmerende landsbyer med hyggelige taverner, og du finder også restauranter med et internationalt præg. Det sydlige Portugal er kendt for sin lokale vinproduktion med en bred vifte af vine. Smag lokale vine på restauranter eller deltag i vinsmagninger på lokale vingårde langs Algarvekysten.

Nattelivet i Algarve-regionen er kendt for sin livlige atmosfære, især i de større byer i regionen som Albufeira, Lagos og Vilamoura. Her finder du noget for enhver smag, uanset om du foretrækker at danse til langt ud på natten på energiske natklubber, nyde en drink eller to på trendy barer ved solnedgang eller opleve lokal kultur og livemusik på traditionelle caféer.

Fly og hotel i Algarve

Det er nemt at komme fra Danmark til Algarve i Portugal. Fra Københavns Lufthavn er der ofte direkte fly til Faros internationale lufthavn (FAO), som er hovedlufthavnen i Algarve. Der er flest direkte fly i sommerperioden april-oktober, men der er også direkte afgange på andre tidspunkter af året. Flyveturen tager omkring 3 timer og 50 minutter.

Skal du til destinationer, der ligger tæt på lufthavnen, for eksempel Vilamoura eller Quarteira, er det nemt at tage en taxa, som du finder uden for ankomsthallen. Et billigere alternativ er at tage en bus og Algarvekysten har et veludviklet busnetværk, der forbinder lufthavnen med forskellige destinationer i det sydlige Portugal. Der er regelmæssige afgange til populære destinationer som Albufeira, Lagos og Portimão. Biludlejning er en god mulighed, hvis du ønsker mere fleksibilitet til at udforske Algarve-regionen på egen hånd.

På Algarvekysten finder du et stort og varieret udvalg af overnatningsmuligheder. Her er både hyggelige boutiquehoteller, all inclusive hoteller med mange faciliteter og store ferielejligheder og feriehuse til leje. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller bestille pakkerejser med flybillet, hotel og eventuelt lejebil inkluderet. Uanset hvad dine præferencer er, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning for din ferie til Algarve og Portugal!Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Rejsemål i Algarve

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Albufeira
  91 hoteller
  Albufeira i Portugal har alt, hvad der skal til, for at du og din familie kan nyde en afslappende badeferie på den populære Algarvekyst. Her kan du besøge nogle af Europas smukkeste sandstrande og besøge et stort udvalg af forlystelser for både ... børn og voksne. Læs mere
 • Lagos
  35 hoteller
  I sin tid var Portugal og Lagos startsted for mange opdagelsesrejsende, når de begav sig ud i den nye verden. Den sydligste by i Portugal er i dag mest kendt for at være en af Algarves mest populære destinationer takket være byens fantastiske ... strande, naturoplevelser og underholdning. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,4
  Portimao
  24 hoteller
  Der er ikke mange kilometer fra Portimao til en af Algarvekystens mest kendte strande, men samtidig kan du opleve det ægte Portugal, når du besøger en af byens mange gode restauranter eller handler på det lokale marked.
 • Alvor
  19 hoteller
  I Portugal og i regionen finder du den charmerende landsby Alvor. Byen har en af de længste sandstrande på Algarvekysten, hvor du kan nyde det varme, solrige klima i fulde drag. Når du ikke slapper af på det finkornede sand, er der masser at ... se og gøre i det omkringliggende område. Læs mere
 • Carvoeiro
  19 hoteller
  Den populære badeby Carvoeiro er en traditionel ferieby med de karakteristiske hvidkalkede bygninger og en dejlig gylden strand. Byen ligger i et natursmukt område, der i sig selv er en seværdighed, idet Algarvekysten på denne del er spektakulært ... udformet af havet. Læs mere
 • Vilamoura
  16 hoteller
  Den mere end seks kilometer lange, gyldne sandstrand Praia da Falésia er den ubestridte hovedattraktion blandt Vilamouras feriegæster. Samtidig er stranden, som af mange anses for at være en af de bedste strande i hele Algarve, langt fra det ... eneste, man kan opleve i Vilamoura. Læs mere

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Almancil
9,1
Fabelagtigt
177 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Afstand til centrum: ca. 5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Vilamoura
9,3
Fabelagtigt
480 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Afstand til centrum: ca. 2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Salema
9,5
Fabelagtigt
2069 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 102 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Algarve?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 74 anmeldelser