Rejser til Algarve

Algarvekysten ligger der, hvor Portugal og Spanien møder hinanden helt sydpå. Vi er vest for Gibraltar, så vandet kan ofte være lidt koldere end i Middelhavet. Men til gengæld får du flot natur, endeløse, brede og finkornede sandstrande, hvor de fleste er børnevenlige. Dramatiske og skarpe klippeformationer forekommer dog også. Du får det gode portugisiske køkken og de mange spændende vinoplevelser, landet kan byde på.  Og en sæson, som strækker sig langt ind i efteråret.

De fleste som kommer hertil, starter med at flyve til Faro. En hyggelig lille storby med et flot historisk centrum. Et godt tip er at tage med på en turistbåd til vadehavsområdet lige uden for havnen.  Et andet godt tip, er at leje bil, for at blive lidt mere bevægelig i løbet af ferien. Her er lidt om nogle af Algarvekystens mest kendte feriebyer: Alvor ligger helt vestpå. Forholdsvis rolig ferieby med de flotteste strande. Praia da Rocha er en superlækker ferieby med imponerende strande og klipper. Masser af barer og restauranter, og i Praia da Rocha er der også en fin strandpromenade.

Lagos: er en fin blanding af det nye og gamle Portugal. Fine strande, hyggelig marina og mange lækre restauranter. Lagos var Portugals centrum for søfart, den gang landet var en stormagt og koloniserede mange lande. Albufeira er kystens nok mest ungdommelige destination. Her ligger bl.a. bargaden “The Strip” men også hyggelige gader med hvidkalkede huse. Vilamoura er en klassisk destination med flot marina, hvor de dyre yachts ligger side ved side. Her findes også nogle af kystens bedste golfbaner.

Algarve har masser af golfbaner og så er der et mylder af vand- og strandaktiviteter du kan deltage i.

Hvem vil kunne lide Algarve?

Algarve er mest en destination for voksne, eller for familier med halvvoksne børn. Her er ikke de samme muligheder for store hoteller med mange faciliteter, og hoteller med All Inclusive findes der ikke så mange af. Algarve har længe været en destination for folk som vil spille golf, eller for at nyde det lune efterår.

Hvornår skal man rejse til Algarve?

Vinteren fra december til marts byder på op til 15 grader, ofte hård vind og en del regn. Foråret i april og maj kan give op til 23-24 grader, og sommeren er naturligvis varm, men ikke helt så varm som ved f.eks Costa del Sol. Efteråret byder på flot vejr, og selv i november kan der være 20 grader.

En billig ferie i Algarve med Solfaktor

Algarve er uomtvisteligt Portugals mest populære feriested. Her lokker 150 km sydvendt kyst med lange sandstrande afbrudt af små bugte og knejsende rødbrune klipper. Ferie i Algarve er lig med høj himmel, strand, sand, vand og masser af kulturelle oplevelser.

Algarve – Portugals sydligste region – består af 5,411 kvadratkilometer med cirka 420.000 permanente indbyggere. Dette antal svulmer dog ofte op til et godt stykke over en million mennesker i sommerperioden, hvor Algarve med sine fantastiske strande, sine spektakulære klippeformationer, sine rige gatronomiske traditioner, der er præget af den lokale maritime kultur, og de mange solkinstimer og blide vinde, er et yderst populært rejsemål, ikke bare for portugiserne selv, men for mange europæere, der forlængst har opdaget Algarves charme. En ferie i Algarve er altid et sikkert valg.

I baglandet af Algarve ligger pittoreske småbyer og historiske monumenter spredt i det bjergrige landskab. Maurerne har sat deres tydelige præg på Algarve som ses i de kridhvide huse i arabisk stil, i de karakteristiske blå-hvide kakler og i de høje, slanke, fint udsmykkede skorstene, der kan minde om minareter. Algarves administrative center er byen Faro, hvor lufthavnen har gode forbindelser til resten af Europa. Længden af den sydvendte kyststrækning er ca. 155 kilometer og det er helt klart lettest at komme rundt i Algarve i bil, hvorfor det stærkt kan tilrådes at leje en bil, når man er på ferie i Algarve. Der er dog også en ensporet jernbanelinje fra Lagos til Vila Real do Santo António, der igen forbinder til en jernbanestrækning, der fører til Lissabon og længere mod nord.

Den international lufthavn i Faro er beliggende bekvemt i midten af Algarvekysten, og for danskere er der ofte mulighed for at flyve direkte dertil for ganske små penge. Hos Solfaktor kan du finde billige flybilletter til din ferie i Algarve, og kombinere dem med vores hoteller. Vi søger efter billige billetter hos alle flyselskaber - også lavpris.

>> Læs også om rejser til Lissabon
>> Læs også om rejser til Alentejo

Algarves vidunderlige klima

Der er omkring 100 attraktive sandstrande på Algarvekysten, beliggende ned til det smukke Atlanterhav, og på grund af de varme havstrømme, kombineret med Algarvekystens placering i ly af de nordligere bjerge, kan temperaturen ofte være meget varm, selv i nogle af vintermånederne. Placeret på sydspidsen af Europa med det store atlantiske ocean indtager Algarve en misundelsesværdig position som et af de behageligste og mest rene klimaer på det europæiske kontinent.

På trods af det stabile klima varierer landskabet på Algarve-kysten stærkt hen over året. I januar og februar er kysten malet hvid med mandelblomster og vilde orkideer, hvilket kan gøre en ferie på dette tidspunkt til en nærmest magisk oplevelse. I marts blander den berusende duft af orangeblomst sig med blomstrende acacias. I løbet af april måned giver forårets overflødighedshorn af vilde blomster anledning til at se mange farverige fugle.

Maj og juni er et godt tidspunkt at holde ferie i Algarve og det tid til at se den rå skønhed, som åbenbares, når korktræerne berøves deres bark og står som kontrast til Jacarandaens lilla palet. Juli er kirsebærenes, jordbærenes og melonernes tid. I August og september plukker man druer, figner og mandler. I November er der tradition for indsamling af kastanjer til folkefest rundt omkring på kysten, f.eks. i São Martinho. Og i december er det tid at begynde at plukke de berømte søde saftige Algarve-appelsiner, der fortsætter frem til marts.

Algarve – et frodigt og behageligt feriemål

Kort sagt: Algarve er en frodig, farverig og behagelig destination hele året rundt og hvis man endnu ikke har haft mulighed for at stifte bekendtskab med denne fantastiske region i Portugal, kan det stærkt tilrådes, at man giver sig selv lov til det. Området omkring Albufeira er den helt store turistmagnet i Algarve. Her ligger hotellerne tæt og udbuddet af restauranter, barer og butikker er kolossalt. I den gamle bydel og på stranden, hvor fiskerne tidligt om morgenen losser nattens fangst, kan man dog stadig fornemme den oprindelige charme og atmosfære.

Vi kan stærkt anbefale, at I lejer en bil under jeres ferie i Algarve, så I får mulighed for at tage på opdagelse langs kysten og finde jeres favoritstrand. Tag et par afstikkere ind i landet og kig på byer som Loulé, der blev grundlagt af romerne for 2.000 år siden. Her er det travle marked og den gamle bydel helt klart et besøg værd. Ca. 20 km nord for Albufeira ligger Alte, der med sine snævre brostensbelagte gader er en af de mest charmerende bjerglandsbyer i Algarve. Også Silves, der var maurernes hovedstad i Algarve, fortjener et besøg. Her er smukke moskeer og store fæstningsanlæg, der vidner om byens dramatiske historie.

Sådan booker du din ferie i Algarve med Solfaktor

Med Solfaktor kan du få en problemfri og sikker ferie i Algarve, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten til Faro, Lissabon eller evt. Sevilla i Spanien. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med hoteller i Alarve. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God ferie!

Algarve som er den sydligste af de portugisiske regioner, er berømt for sine 150 km lang smukke kyst og at have nogle af Europas fineste sandstrande. Når man rejser til Algarve ankommer man normalt til Faro lufthavn og herfra er der moderne veje og det er hurtig og nemt at køre til sit hotel på Algarve. 

Vender du blikket mod øst vil du finde Sotavento-kysten og de hvide fiskerbyer Olhão og Tavira. her finder du også mange vidunderlige, øde sandstrande.

Der er omkring 100 attraktive sand-strande på Algarvekysten, beliggende ned til det smukke Atlanterhav, og på grund af de varme havstrømme, kombineret med Algarvekystens placering i ly af de nordligere bjerge, kan temperaturen ofte være meget varm, selv i nogle af vintermånederne. Placeret på sydspidsen af Europa med det store atlantinske ocean indtager Algarve en misundelsesværdig position som et af de behageligste og mest rene klimaer på det europæiske kontinent.

Algarve er lig med sol, sommer, lunt badevand og lyse sandstrande, men Algarvekysten er også et perfekt rejsemål hvis du vil kombinere dette med kultur, historie og natur. Hvert år valfarter rejsende til regionen Algarve i det sydlige Portugal og det er ikke uden grund. Du har altid noget at lave når du holder ferie her og det er ikke svært at finde aktiviteter såsom golf, surfing, vandreture, cykling og alle former for vandaktivitet.

Leder du efter rejser til Algarve så kan du i rejse-søgemaskinen på Solfaktor søge og sammenligne priser på rejser til Algarve fra alle flyselskaber og hoteller i databasen. Indtast hvornår du ønsker at rejse og du vil få en samlet oversigt med alle rejser og tilbud. 

Vælg det rigtige hotel på Algarvekysten

Algarves kyst er ca. 120 kilometer lang og du finder i tusindvis af hoteller at vælge imellem til din ferie, så det kan godt være en udfordring at finde netop det hotel der passer til dine behov og ønsker.

Du finder alt fra små, hyggelige, familiedrevede hoteller til store all-inclusive hoteller med 5-600 værelser, ja og naturligvis boutique hoteller. Derfor vil jeg altid anbefale dig at kontakte os hvis du ønsker hjælp til at sammensætte en rejse, men du kan jo starte med at klikke på nedenstående link og se en liste over de alle de hoteller og ferieboliger vi har på Algarve.

De fleste vælger dog at drage mod vestkysten, hvor du finder det "typiske" Algarve med stejle klippevægge og lyse sandstrande. Det er også her man finder de store turiststeder såsom Vilamoura, Albufeira og Praia da Rocha. Området omkring Albufeira er den helt store turistmagnet i Algarve. Her ligger hotellerne tæt og udbuddet af restauranter, barer og butikker er kolossalt. I den gamle bydel og på stranden, hvor fiskerne tidligt om morgenen losser nattens fangst, kan man dog stadig fornemme den oprindelige charme og atmosfære. Tager du i stedet mod vest, vil du finde Kap São Vicente og det mere "rå" Algarve, med stejle kystklipper og strande der er perfekte til surfing på grund af de høje bølger.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Rejsemål i Algarve

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Vila Nova de Cacela
9,2
Fabelagtigt
118 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Porches
9,5
Fabelagtigt
1038 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Almancil
9,3
Fabelagtigt
428 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Algarve?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 21 anmeldelser