Rejser til Costa del Sol

Costa del Sol er en af de mest populære feriedestinationer for danskere i Spanien. Den spanske solkyst i regionen Andalusien, er kendt for dit stabile, gode vejr. Her kan du med lidt held tage på stranden selv i december! Her er også et stort udvalg af lækre strande, kultur,  golfbaner i topklasse, et overflod af spisemuligheder og masser af forlystelser. Book en billig ferie til Costa del Sol med Solfaktor!

Costa del Sol som rejsemål 

Costa del Sol, kendt som Solkysten på dansk , er et område i det sydlige Spanien med kyst ud til Middelhavet. Området strækker sig fra Gibraltar i vest til Sierra Nevada-bjergene i øst. I gamle dage var Costa del Sol mest en række fiskerlandsbyer, men så kom charterturismen i gang, og i dag er Costa del Sol blevet en verdensberømt feriedestination og en af Spaniens - og Europas  -mest besøgte regioner. Costa del Sol er især kendt for sine fine strande, mange gode ferieresorts og behagelige klima. Selv om vinteren.

Costa del Sol er et yderst populært rejsemål blandt danskere og andre rejsende fra hele verden. Her finder du en bred vifte af aktiviteter og attraktioner., shopping, restauranter og natteliv. Der er også flere golfbaner i området, som tiltrækker mange golfentusiaster. Costa del Sol har noget for alle, enten du rejser sammen med familien, din partner eller en flok venner. Rejs hertil på sommerferie eller i efterårsferien.

Feriebyer på Costa del Sol

Du finder nogle af Spaniens mest populære og elskede feriedestinationer på Costa del Sol. Her ligger berømte feriesteder som Marbella, Malaga, Fuengirola, Torremolinos, Benalmadena, Estepona, Nerja og Mijas.

Hvis du er interesseret i kunst og kultur, er Malaga et flot og godt udgangspunkt for kulturelle oplevelser. Du kan også overveje et besøg i den gamle bydel i Marbella. Den er der mange der synes, er en af Spaniens mest charmerende, med smalle gader og stræder fyldt med smukke bygninger, små butikker og restauranter.

Marinaen i Puerto Banús er stedet at besøge for at se og blive set i Marbella, mens familier med børn trives i feriebyer som Torremolinos. Her får du børnevenlige strande, vandlande og en hyggelig strandpromenade. Hvis du rejser med børn kan du også besøge Bio Parc Fuengirola, en zoologisk have i Fuengirola.

Det er nemt at komme rundt mellem de mange feriebyer på Costa del Sol. Der er både busser og tog, men med et veludbygget vejnet vælger mange også at leje en bil når de lander i Malaga lufthavn. Ud over feriestederne har Costa del Sol smukke og store naturområder som Sierra de las Nieves og Parque Natural de Montes de Málaga. Tag hertil for vandreture, cykling og andre udendørs aktiviteter.

Hvornår skal man rejse til Costa del Sol?

Du kan rejse til Costa del Sol i princip når du vil. Her er er et subtropisk klima med milde vintre og varme somre. Sommeren er lang og strækker sig i temperaturer fra april til oktober. Varmest er det i juli og august, hvor temperaturen ofte stiger over de 30 grader i skyggen. Selv om vinteren kan du opleve varme dage og temperaturerne selv her nå op over 20 grader. Påskeferie på Costa del Sol? Ikke en dårlig idé! Det bedste tidspunkt at rejse til Costa del Sol på, hvis man vil have mest muligt for pengene, et behageligt klima og færre turister, er i maj, september eller oktober.

Aktiviteter og attraktioner på Costa del Sol

En af de mest populære aktiviteter man kan foretage sig på Costa del Sol er naturligvis at nyde de gode  strande. Strandene er oftest lavvandede og børnevenlige med mange faciliteter og en hel del aktiviteter. Nogle populære strande, der er værd at besøge, er: Playa de La Caleta i Malaga, Playa del Cristo i Estepona og Playa de Calahonda i Mijas. Børnefamilier kan tage en dagstur til Parque de la Paloma i Benalmadena. Det er en marinepark med blandt andet delfinshows og et akvarium, samt legepladser og et vandland.

For dem, der gerne vil opleve den lokale kultur, er historiske Ronda og Nerja to gode tips. Ronda ligger en time fra Marbella og balancerer på en klippe højt over en imponerende kløft. Byen er berømt for sine gamle broer og sin gode, lokale vin. I hyggelige Nerja kan du besøge en af de største drypstenshuler i verden.

Golf og shopping på Costa del Sol

Costa del Sol er kendt som en af Europas bedste steder for golf og er et populært rejsemål for golfspillere. Her finder du faktisk flere af verdens bedste golfbaner! Lad os nævne Valderrama og La Reserva i Sotogrande og Finca Cortesin i Casares. Shopping: Costa del Sol byder på alt, hvad du kan forestille dig af shoppingmuligheder. Fra kendte mærkevarebutikker til traditionelle markeder. Et af de mest populære shoppingområder er La Canada i Marbella - et af de største shoppingcentre i Europa.

Hoteller på Costa del Sol

Du finder et stort udvalg af hoteller, lejligheder og feriehuse i alle prisklasser på din rejse til Costa del Sol. Her er store all-inclusive resorts med alle faciliteter, mindre hoteller, boutiquehoteller og ferielejligheder til dem, der ønsker mere plads og lidt mere privatliv. Der kan være store prisforskelle, alt efter hvilket sted du vælger. De kystnære hoteller er oftest lidt dyrere - men der er forskelle. Det anbefales at booke fly og hotel i god tid før afrejse for at sikre, at du får det bedste tilbud. Især i højsæsonen. Solfaktor har det bedste udvalg af hoteller og lejligheder og hjælper dig med at finde den løsning, der passer bedst til din ferie på Costa del Sol.

Fly til og transporter på Costa del Sol

Den bedste måde at rejse til Andalusien og Costa del Sol på er med direkte fly til Malagas internationale lufthavn. Fra f.eks Billund er flyvetiden ca. 3 timer og 40 minutter. Tognetværket i Spanien er moderne og effektivt, og du kan nemt rejse hurtigt og komfortabelt mellem byerne på Costa del Sol. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet.

Du kan nemt rejse fra Malaga lufthavn til mange af de forskellige destinationer på Costa del Sol. Der går både tog og busser fra lufthavnen, men mange vælger også at leje en bil. Fra lufthavnen er der ca. 10 minutter til børnevenlige Torremolinos, 15 minutter til Benalmadena og 20 minutter til Fuengirola. Længere nede langs kysten finder du flere fantastiske destinationer som Mijas, Marbella og Estepona. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie på Costa del Sol og i Spanien!

 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller på Costa del Sol

Populære hoteller på Costa del Sol

Spanien, Andalusien, Benalmadena
9,3
Fabelagtigt
1206 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Benahavis
8,6
Meget godt
438 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Torremolinos
8,9
Meget godt
636 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Costa del Sol?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 213 anmeldelser