Rejser til Costa del Sol

Costa del Sol (eller som mange kalder den, den spanske solkyst) er den berømte ferieklassiker i det sydlige Spanien, og området byder på fine strande, behageligt klima, gode muligheder for at spille golf og til tider hektiske forlystelsesliv. Book billige rejser til Costa del Sol med Solfaktor i dag!

Costa del Sol strækker sig fra Gibraltar i vest og op til Sierra Nevada-bjergene i øst. Området er mest kendte for de vidunderlige strande og det skønne klima – også om vinteren. Costa del Sol ligger i regionen Andalusien, som faktisk dækker 17% af Spaniens samlede areal. Costa del Sol var oprindeligt en lang række fiskerlandsbyer, men fra tresserne kom der gang i turismen, og den spanske solkyst er i dag et verdenskendt turistområde, og en af Spaniens og Europas mest besøgte regioner.

Det er nemt at komme rundt, vejnettet er veludviklet, og mange vælger også at leje bil og afhente den direkte ved ankomst til Malaga lufthavn. De mest populære feriesteder ligger langs kysten, og nogle af de mest kendte er Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Estepona, Marbella, Nerja og Mijas.

Nemt at flyve til Malaga Lufthavn

Malaga by tiltrækker mange storbyrejsende, som vil kunne kombinere god mad og drikke med shopping og badeferie. Malagas lufthavn ligger ikke langt fra Malaga by, og regnet i antal af rejsende, er dette Spaniens 4. største lufthavn. Fra Danmark skal du regne med at flyve omtrent tre og en halv time til Costa del Sol. Tognettet er veludviklet, og du kan sagtens fra f.eks Madrid nemt komme dig ned til Costa del Sol herfra.

Costa del Sol har et stort udvalg af hoteller, ferielejligheder og feriehuse i alle prisklasser og beliggenheder. Mange danskere har valgt, at købe en feriebolig her. Hvis du ikke vil købe en pakkerejse, er det nemt, at selv sammensætte din egen ferie ved at bestille flybilletten, hotel og måske bilen på egen hånd. Der er også mange temarejser til Costa del Sol.

>> Find tilbud på afbudsrejser og restpladser til Costa del Sol her

Hvem vil kunne lide at rejse til Costa del Sol?

Costa del Sol var en af Spaniens allerførste, store turistdestinationer. Derfor er området særdeles veludviklet og nemt for alle at tilgå. Hvis du er til kultur, kunst og historie, kunne Malaga by være et godt udgangspunkt for store oplevelser. Nerja er populært blandt voksne par. Den gamle bydel i Marbella er virkelig flot, og her oplever du den originale Costa del Sol-stemning med smukke bygninger og gode restauranter. Marinaen i Puerto Banús er stedet for dig, som vil flashe dine juveler og den store champagneflaske. Børnefamilier vil kunne lide f.eks Torremolinos, hvor du får en god strandpromenade, fine restauranter og et vandland.

Hvornår skal man rejse til Costa del Sol?

Til Costa del Sol kan man rejse hele året. Sommeren er lang her, fra april til oktober. Om sommeren i juni, juli og august kan der være tæt på de 30 grader. Selv om vinteren kan man opleve sol på næsen, men det er ikke badetemperaturer. Tip: hvis du kan, rejs hertil i maj, september eller oktober. Her får du mest rejse for pengene.

Du fortjener en ferie på Costa del Sol

Spaniens legendariske solkyst er i virkeligheden en lang, næsten ubrudt række af fine feriebyer, som strækker sig fra Malaga i øst til Estepona og Manilva i vest. Her kan du nyde strandlivet og indtage en perfekt tilberedt paella direkte på stranden. Book en god ferie på Costa del Sol med Solfaktor i dag!

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til Spanien, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i dette overdådige ferieland. Tag med os på en dejlig ferie til Costa del Sol - vi har udvalgt områdets bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med billige flybilletter inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Din ferie på Costa del Sol starter typisk i lufthavnen i storbyen Malaga. Fra lufthavnen kan du tage toget, eller leje en bil direkte i terminalen, og køre til Torremolinos på 10 minutter, Benalmadena på 15 minutter, eller til Fuengirola på under 20 minutter. Du finder også populære rejsemål som Mijas, Calahonda, Marbella og Estepona længere nede af kysten. Eller du kan vælge at holde din ferie på Costa del Sol i det dejlige bagland med hurtig adgang til mange golfbaner, cykelruter og kulturelle oplevelser.

En ferie på Costa del Sol byder på utallige muligheder for dig der gerne vil på spændende udflugter og opleve området, og på vores blog finder du mange flere forslag end de få vi her har udvalgt.

Ronda og Puente Nuevo 
Hvis du er vild med serien Game of Thrones, vil du kunne lide byen Ronda, som balancerer på en klippe højt oppe over en spektakulær kløft. Byens bro går over den dybe kløft, så hvis du ikke er en fan af højder, er Ronda og Puente Nuevo Bridge sikkert ikke noget for dig. Byen, som kun ligger omkring en times kørsel fra Marbella, producerer også lækker spansk vin. Så find en café med en god udsigt og nyd et glas!

Parque de la Paloma
Dyrelskere og familier med børn, der besøger Costa del Sol, bør sætte en dagstur af til Parque de la Paloma i Benalmadena. Med dens mange forskellige dyr, herunder ænder, høns og kaniner, der fylder parken, legepladser både i vand og på land, og en overflod af smukt planteliv, er det nemt at se, hvorfor denne park er blevet så populær blandt både lokalbefolkningen og udenlandske feriegæster.

Marbellas  gamle kvarter
Selv om Marbella har et omdømme som en by, hvor unge mennesker går i byen, vil du finde nogle andre kvaliteter i  byens gamle kvarter. Her er der en labyrint af smalle gader med små souvenirbutikker og hyggelige restauranter, som alle forbundet via smukke brosten. Hvis du skulle være heldig at få et glimt af kvarteret, mens det er ubefolket, kunne du let ledes til at tro, at du på mystisk vis var blevet transporteret tilbage til det 16. århundrede. 

Hoteller på Costa del Sol

Populære hoteller på Costa del Sol

Spanien, Andalusien, Torremolinos
9,2
Fabelagtigt
2297 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Torremolinos
8,7
Meget godt
767 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Marbella
9,5
Fabelagtigt
1405 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Afstand til centrum: ca. 3.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du billige rejser til Costa del Sol

I søgemaskinen her på siden kan du først og fremmest vælge om du vil booke en billig rejse til Costa del Sol som en pakkerejse, eller som 'Kun hotel'. Hvis du booker hele pakken - dvs. flybillet og hotelovernatning - hos Solfaktor, bliver du automatisk omfattet af rejsegaranti. Vælger du 'Kun hotel' er du på egen hånd, hvilket fx. er oplagt i forbindelse med en kør selv-ferie.

Vi finder de billigste flybilletter til dig, hvilket inkluderer afgange med lavprisflyselskaber, ligesom vi søger priser på hoteller i alle de største portaler, så du kan regne med at prisen altid er den bedste.

I løbet af 1960'erne og 70'erne var en rejse til Costa del Sol lig med masseturisme, pakkerejser og feriegæster på jagt efter sol og strand til discount-priser. Men der er sket meget siden Costa del Sol var den masseturisme-magnet i det sydlige Europa.

Solkysten tiltrækker stadig mange feriegæster på jagt efter en billig sol- og strandferie, men rejsemålet har udvidet sin rækkevidde med årene og tilføjet streng efter streng på sin melodiske middelhavs-harpe, bl.a. med en række fine hideaways og boutiquehoteller. Ja, sol og sand er stadig stjernerne i showet, men kultur, historie og golf spiller stadig vigtigere roller.

I dag er det ikke kun de store hotelkæder og lejlighedskomplekser, du kan vælge mellem, men alle slags logi, fra luksuriøse hoteller over rustikke finca'er til førsteklasses golf-resorter. 

Hvis du er på udkig efter en familieferie ved Middelhavet er Solkystens mange bekvemmeligheder ubestridelige: her er en overflod af børneklubber, svømmebassiner og legepladser, som kan gøre hele forskellen for forældre.

Byerne på Costa del Sol

Både langs den spanske kyst og i det bjergrige bagland finder du mange hyggelige byer som er værd at besøge når du vil opleve Costa del Sol og Andalusien

Fuengirola
En fiskerby? Fuengirolas fortid fornægter sig ikke, men den kunne ikke være længere væk fra det i dag. Nu er den et af de største feriesteder på Costa del Sol og er domineret af de moderne højhuse, der udgørFuengirolas kystlinje. Iden forbindelse bør man ikke glemme de mange ferie-faciliteter af højeste kvalitet, der tilbydes dem, der søger hoteller til en overkommelig pris.

Stranden her er også noget værd at skrive om, ikke blot på grund af dens imponerende størrelse, men også fordi den er så ren; og så er den desuden flankeret af en overflod af turistvenlige restauranter og stemningsfulde barer, som kan forsøde enhver strandtur.

Benalmadena
Benalmadena formår at kombinere moderne komfort og det klassiske Spanien. Den 10 kilometer lange strand er flankeret af fancy hoteller og lejligheder, men alligevel har dette feriested stadig formået at bevare masser noget af sin andalusiske charme. Tag en tur i svævebanen til toppen af Calamorro-bjerget.

Torremolinos
Med 3,5 millioner besøgende hvert år, kunne du måske forvente, at Torremolinos ville hvile på sine laurbær. Men hvis du bruger lidt tid i byen, vil du snart se, byen bestemt ikke kan beskyldes for at hvile på nogen laurbær, for byens natteliv og moderne faciliteter bliver ved med at vokse.

Torremolinos er en af de ældste turistbyer på Solkysten og kan spore sin popularitet hele vejen tilbage til 50'erne, da Grace Kelly og Frank Sinatra var blandt dem, der slængede sig på byens strande. På trods af den uundgåelige udvikling siden dengang, er vægten på fantastiske strande og det livlige natteliv stadig nøjagtigt den samme, som den var dengang.

Hvornår er det bedst at tage på ferie på Costa del Sol?

Med mere end 300 solskinsdage hvert år egner Costa del Sol sig til ferie hele året rundt, og de smukke strande indbyder til masser af vandleg og solbadning.

Højsæsonen er sommermånederne juni, juli og august med størst koncentration i skoleferien, og det er også i denne periode, at både luft- og vandtemperatur er varmest og der er mest sol.

Hvis du vil undgå de store turistmasser og samtidig få muligheden for at finde en lidt billigere rejse, kan det anbefales at rejse i det sene forår eller det tidlige efterår, hvor temperaturerne stadig er behagelige, men hvor den mest ekstreme varme er aftaget og kysten er mindre besøg af feriegæster.

Dette gør sig naturligvis endnu mere gældende om vinteren, der har mindst sol og mindst varme i forhold til de andre årstider, og derfor også endnu færre feriegæster, men der er som regel stadig en del varmere end i det kolde nord og denne årstid kan være oplagt for dem, der gerne vil bruge ferien aktivt! Mange rejser ned til deres egne feriehuse og ferielejligheder i denne periode.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne på Costa del Sol?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 108 anmeldelser