Rejser til Lanzarote

Lanzarote byder på sol og strand, billig shopping og hyggelige feriebyer med et livligt restaurant- og natteliv. Udforsk det imponerende vulkanske landskab på en aktiv ferie, eller bare læn dig tilbage og nyd skønne dage på en af de mange sandstrande. På Lanzarote, som på resten af De Kanariske Øer, kan du nyde af sol og varme hele året. Sammen med øerne Tenerife, Gran Canaria og Fuerteventura finder du de bedste rejser  til De Kanariske Øer på Solfaktor.dk. Book en billig ferie til Lanzarote med Solfaktor i dag!

Lanzarote som rejsemål

Lanzarote er en af de største øer blandt De Kanariske Øer men ikke den mest besøgte - det er Tenerife og Gran Canaria.  Øen ligger i den nordøstlige del af øgruppen, lige nord for Fuerteventura, har ca. 150.000 fastboende indbyggere og hører til Spanien, lige som resten af De Kanariske Øer. Ligesom de andre kanariske øer har Lanzarote en vulkansk fortid, hvilket giver et spændende landskab med store sletter dannet af lava og magma. Øens behagelige klima og særprægede natur tiltrækker mange turister, men Lanzarote er dog en mere rolig ø end Gran Canaria. En ferie på denne spanske ø i Atlanterhavet er et godt valg for både familier, voksne par, seniorer og vennegrupper.

De mest populære feriesteder, når man rejser til Lanzarote, ligger på den sydlige del af øen, hvor der er en del mindre regn end nordpå. Puerto del Carmen er det største ferieområde, og her finder du blandt andet en kilometerlang strand og et godt udvalg af butikker, restauranter og forlystelser. Playa Blanca er også et populært feriested for turister på Lanzarote, hvor du kan nyde en dejlig kystpromenade og masser af lækre strande.

>> Læs mere om afbudsrejser til Mallorca

>> Læs mere om rejser til Fuerteventura

>> Læs mere om rejser til Marokko

Sol og strande på Lanzarote

De mest berømte strande på Lanzarote er Papagayo-strandene og den kilometerlange Puerto del Carmen-strand på sydkysten. Hvis du vil finde flere skjulte perler. Du behøver ikke gå langt væk fra centrum af Playa Blanca for at finde rolige strande med smuk natur. Lidt længere nordpå finder du idylliske Playa de Los Pocillos, en af de mest populære strande på Lanzarote. 

På Lanzarotes nordkyst ligger Caletón Blanco, som byder på flere smukke bugter. Her kan du svømme i det azurblå hav, og stranden er perfekt til snorkling. De hvide sandstrande bliver til ét og skaber varme klippebassiner nær Órzola-stranden. En anden perle på Lanzarotes nordkyst er den rolige fiskerby Arrieta, med den smukke strand Playa La Garita - en favorit blandt Lanzarotes lokale. Her kan der være mange besøgende i weekenden.

For dem, der er på udkig efter flere vandaktiviteter på rejsen til Lanzarote, er det værd at besøge Famara-stranden på nordvestkysten. Her er du ret langt fra feriestederne og her kan du hænge ud med windsurfere og kiteboardere. De lyserøde klipper giver stedet en  flot kulisse og  stranden er meget populær blandt hangglidere, der rejser til Lanzarote og De Kanariske Øer.

Hvornår er det bedst at rejse til Lanzarote?

Ligesom til de andre Kanariske Øer kan man rejse til Lanzarote hele året. Der er kun lidt regn og behagelige temperaturer både vinter og sommer. Mange danskere rejser til Lanzarote om vinteren for at få en pause fra vinteren og kulden i Danmark, og vintermånederne er højsæson på Lanzarote. Her kan du nyde behagelige temperaturer på omkring 20-25 grader fra november til april. Sommermånederne er varmere, både i luften og i havet. I denne periode er det billigere at rejse hertil, og du kan også nyde øen lidt mere for dig selv - måske ikke en dårlig idé.

Dette stabile klima findes på hele De Kanariske Øer. Der kan være små forskelle i vindforholdene, f.eks. på Fuerteventura, hvor vindforholdene er perfekte til surfing af forskellig slags, mens de nordlige dele af Tenerife og Gran Canaria kan have lidt mere regn. Ikke desto mindre er klimaet forholdsvis stabilt hele året rundt. Lanzarote er et godt alternativ til Costa del Sol og andre feriedestinationer i Spanien,  hvis du vil have en lidt billigere ferie om sommeren.

Fly og hotel på Lanzarote

Du kan rejse til Lanzarote med direkte fly fra både København, Billund og Aalborg hele året. Flyrejsen fra f.eks Kastrup er nogenlunde 6,5 timer. Stil dit ur en time tilbage, når du rejser til Lanzarote. 

Solfaktor er ekspert i både Spanien og De Kanariske Øer og har været danskernes foretrukne rejsearrangør til de spanske øer siden 1999. Vi tilbyder et bredt udvalg af hoteller og lejligheder, så det er nemt for dig at finde det, der passer bedst til din ferie på Lanzarote. Vælg mellem all-inclusive hoteller eller ferieboliger, som er velegnede til familieferie, parferie eller en tur med vennerne. Du kan booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse, der inkluderer fly, hotel og eventuelt billeje.

>> Læs mere om rejser til Tenerife

>> Læs mere om rejser til Gran Canaria

>>Læs mere om rejser til Spanien

Natteliv på Lanzarote

Havnebyen Puerto Del Carmen byder på Lanzarotes mest livlige og hektiske natteliv. Her finder du mange barer med levende musik og store natklubber, som f.eks Club 18-30, en natklub, der har været med til at styrke Lanzarotes ry for et livligt natteliv. De fleste af klubberne ligger på Avenida de las Playas og i den gamle bydel ved havnen.

Områderne Centro Comercial Papagayo og Centro Comercial Punto Limones ved havnen i Playa Blanca bliver levende om aftenen og byder på et spændende natteliv. Du finder et udvalg af irske barer i Costa Teguise i Pueblo Marinero, samt flere klubber og barer på Avenida de Jablillo.

Det spanske og lokale natteliv finder du i hovedstaden, Arrecife. Lanzarote har et natteliv for de fleste.

Mad og drikke på Lanzarote

Ligesom Spanien har Lanzarote og De Kanariske Øer en herlig madkultur. Du kan se frem til velsmagende madoplevelser her - her er f.eks mange spændende tapasrestauranter, og fisk og skaldyr er en specialitet. Det serveres ofte måltider med "mojo" - en sauce lavet med krydderier, citron, koriander og rød chili. Mindre traditionelle Lanzarote-spisesteder finder man i feriebyerne Puerto Del Carmen og Playa Blanca, mens man i Costa Teguise kan spise på nogle virkelig gode restauranter med lokal musik i hyggelige brostensbelagte gader.

Det er værd at besøge El Amanecer Restaurant, som ligger på La Garita-stranden på Lanzarotes nordøstkyst. Her kan du nyde lækker fisk og skaldyr med udsigt over havet. En anden favorit er Mesón La Frontera, som ligger i Haría - en familievenlig restaurant med et lille legeområde til børnene.

Natur og nationalparken Timanfaya

Lanzarote er ligesom resten af De Kanariske Øer præget af smuk natur og vulkanske landskaber - en af øens største attraktioner. Her finder du et rigt udvalg af lange sandstrande, skjulte bugter, storslåede bjerglandskaber og imponerende klippeformationer. Du kan opleve det smukke landskab til fods eller leje en bil for at udforske de mange attraktioner, Lanzarote har at byde på. 

Den nordvestlige del af Lanzarote er beskyttet i Timanfaya National Park. Her finder du hulelandskabet Jameos del Agua og Ildbjergene, Montañas del Fuego, hvor der så sent som i 1730 var intens vulkansk aktivitet. Nationalparken er formet af vulkanske kløfter og klippeformationer, og den er udpeget som biosfærereservat af UNESCO. Hvis du elsker at vandre, bør du besøge Cueva de los Verdes, en vandretur på 45 minutter. Her vil du blive ført ned til to kløfter langs et 8 kilometer langt lavarør, der blev formet af vulkanens voldsomme energi for 5.000 år siden.

Kunst og kultur på Lanzarote

Lanzarotes hovedstad er Arrecife, som ligger på øens østkyst. Her ligger Lanzarotes lufthavn, og byen byder på flere oplevelser, der er værd at tage med. Du kan besøge det gamle fort i byen, gå på markeder og shopping eller udforske byens museer. Lige nord for Arrecife ligger Costa Teguise, som er en populær feriedestination for skandinaver. Ligesom Playa Blanca er dette en relativt rolig destination, hvor du kan nyde en behagelig strandpromenade med smukke strande, shopping, restauranter og barer.

Hvis du elsker at shoppe, bør du besøge Teguise. Det er det største udendørs marked på De Kanariske Øer og byder på en spændende atmosfære. Her finder du unikke souvenirs, kanariske kniplinger, håndlavede lædervarer og smykker. Tag en pause på en af de mange caféer, nyd udsigten og prøv de lækre lokale doughnuts.

Lanzarote er også kendetegnet ved den lokale kunstner Cesar Manriques særprægede arkitektur. Manriques hjem er en attraktion i topklasse, som bestemt er et besøg værd. Huset er bygget ind i de dramatiske klipper, der kendetegner nogle dele af Lanzarote, og er fyldt med Manriques kunstværker.Rejsemål på Lanzarote

Populære hoteller på Lanzarote

Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Puerto del Carmen
8,6
Meget godt
927 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Puerto del Carmen
8,6
Meget godt
1070 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Arrecife
8,6
Meget godt
614 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi


Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne på Lanzarote?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 10 anmeldelser