Rejser til Lanzarote

Lanzarotes største seværdighed er den skønne natur og de fantastiske, vulkanske landskaber, som du kan udforske på vandreture eller i bil. Dertil kommer selvfølgelig de mange dejlige strande, hyggelige fiskerlandsbyer og feriebyer med restaurant- og natteliv. Book en ferie på Lanzarote med Solfaktor i dag!

Lanzarote er en af de syv største øer i den øgruppe, vi populært kalder for de Kanariske Øer. Beliggenheden er i den nordøstlige del, lige nord for Fuerteventura. Lanzarote er en mere rolig feriedestination end f.eks Gran Canaria. men tilbyder alligevel under alle omstændigheder et godt udvalg af shopping, restauranter og forlystelser. De mest populære feriesteder på Lanzarote ligger på øens sydlige side, som f.eks Puerto del Carmen.

Lanzarote har lidt over 150.000 indbyggere og er ca 50% større end Bornholm.

Øen er en typisk vulkanø, hvilket har givet Lanzarote et spændende landskab med store lavasletter. Besøg gerne nationalparken Timanfaya, hvor du blandt andet finder Montañas del Fuego (Ildbjergene), hvor der så sent som tilbage i 1730 var heftig vulkansk aktivitet.

De mest populære feriesteder ligger på den sydlige side af Lanzarote, med Puerto del Carmen som den største ferieby. Her finder du fine strande, en hel del shopping og masser af forlystelser. En anden populær ferieby her er Playa Blanca, som har en fin strandpromenade og mange gode strande.

Byen Costa de Papagayo ligger helt sydpå på Lanzarote, med nogle af øens flotteste og mest spektakulære strande.

Hovedstaden på Lanzarote hedder Arrecife, og det er også her lufthavnen ligger. Arrecife ligger på den østlige kyst, og her findes blandt andet et gammelt fort, flere markeder, en del shopping og nogle museer.

Lige nord for Arrecife ligger Costa Teguise, en ferieby hvortil flere skandinaviske rejsearrangører tilbyder rejser. Her får du gode strande, en hyggelig strandpromenade, shopping, restauranter og barer. Men lige som Playa Blanca er dette et forholdsvis roligt rejsemål.

Hvem vil kunne lide Lanzarote?

Lanzarote tilbyder sol, strand, mulighed for aktiv ferie og billig shopping. Her er mere roligt end f.eks på Gran Canaria, og det vulkanske landskab er spændende. Lanzarote fungerer for alle aldre.

Hvornår skal man rejse til Lanzarote?

Lanzarote kan besøges hele året, men det er mest om vinteren, at vi danskere rejser hertil for at nyde solen. Det er en del billigere at rejse hertil om sommeren, og Lanzarote kan sagtens være et godt alternativ til f.eks Costa del Sol eller en anden spansk feriedestination.

En billig ferie på Lanzarote med Solfaktor

Det hele er omkranset af krystalklart vand, der lokker dig med rullende bølger, solens spil i overfladen og en behagelig temperatur, hvor også de kuldskære kan være med. De skønne, langstrakte strande fyldt med gyldent sand vil være en sikker favorit på en ferie på Lanzarote for både familier, par, børn, ældre og alle midt imellem - og uanset, om du leder efter en ferie med masser af action eller blot vil læne dig tilbage og lade dig forkæle, så er Lanzarote en perfekt rejsedestination. Svøm i det klare vand, udforsk den fantastiske Timanfaya Nationalpark og slik sol året rundt på denne vidunderlige, spanske ø. 

Hvis dit ønske er en ferie med plads til at søge roen og freden her på denne juvel af en ø, så findes her masser af lejligheder og hoteller på Lanzarote at vælge imellem, der egner sig både familieferien og parferien. En rejse til Lanzarote er den perfekte undskyldning for virkelig at få slappet af under den spanske sol, for her kan du vælge imellem en bred vifte af ferieboliger, hvad end du er til all inclusive, afprøvning af samtlige lækre restauranter i lokalområdet eller gerne selv vil lave mad i dit eget køkken.

Kunst, markeder og vandreruter på den naturskønne ø 

Med vulkanerne i baggrunden og det rige udvalg af strande, giver det næsten sig selv, at Lanzarotes største seværdigheder simpelthen ligger i naturens og landskabets skønhed. Denne kanariske ø kan prale af en række skjulte, hemmelighedsfulde bugter og storslåede bjerglandskaber; sine steder gjort komplette med den lokale kunstner Cesar Manriques distinkte arkitektur. Manriques hjem er en seværdighed i topklasse, som du naturligvis ikke bør gå glip af. Det er bygget ind i voldsomme klipper og fyldt til randen med hans kunstneriske arbejde. 

Hvis du har lyst til at snøre vandrestøvlerne, så glæd dig til at opleve den unikke, naturlige skønhed i Timanfaya Nationalpark, som er formet af vulkanske kløfter og klippeformationer. Cueva de los Verdes er også den 45 minutter lange tur værd, hvor du bliver ført ned til to kløfter langs med et 8 kilometer langt lavarør, som blev formet af vulkanens voldsomme kræfter for 5.000 år siden. 

Er du lidt af en shopaholic, så vil du uden tvivl nyde Teguise Market i fulde drag. Her på det største udendørs marked på de Kanariske Øer kan du finde unikke souvenirs, kanariske blonder, håndlavede lædervarer og lokalt fremstillede smykker, som er lige til at købe og putte i kufferten. Når du engang er færdig med at ose og shoppe i butikkerne, så tag en gåtur gennem markedet og sug alle indtrykkene til dig. Afslut med en pause på en af de mange caféer, hvor du kan beundre udsigten og tage godt for dig af de lokale doughnuts, som er meget lækre. 

Top-resorter, hvis du er på udkik efter et all inclusive-hotel eller bare vil på en dagstur inkluderer den populære Costa Teguise, Playa de Los Pocillos og naturligvis hovedstaden Arrecife. 

>> Læs også om rejser til Gran Canaria
>> Læs også om rejser til Tenerife

Lige ud for Afrikas kyst mellem de pittoreske Kanariske Øer ligger den fortryllende vulkanø Lanzarote. På denne ø, som er kendt for sin særlige naturskønhed, breder mystiske og smukke, vulkanske landskaber sig ud.

Det hele er omkranset af krystalklart vand, der lokker dig med rullende bølger, solens spil i overfladen og en behagelig temperatur, hvor også de kuldskære kan være med. De skønne, langstrakte strande fyldt med gyldent sand vil være en sikker favorit på rejsen til Lanzarote for både familier, par, børn, ældre og alle midt imellem - og uanset, om du leder efter en ferie med masser af action eller blot vil læne dig tilbage og lade dig forkæle, så er Lanzarote en perfekt rejsedestination. Svøm i det klare vand, udforsk den fantastiske Timanfaya Nationalpark og slik sol året rundt på denne vidunderlige, spanske ø. 

Hvis dit ønske er en ferie med plads til at søge roen og freden her på denne juvel af en ø, så findes her masser af lejligheder og hoteller at vælge imellem, der egner sig både familieferien og parferien. En rejse til Lanzarote er den perfekte undskyldning for virkelig at få slappet af under den spanske sol, for her kan du vælge imellem en bred vifte af ferieboliger, hvad end du er til all inclusive, afprøvning af samtlige lækre restauranter i lokalområdet eller gerne selv vil lave mad i dit eget køkken.

Hoteller på Lanzarote

Populære hoteller på Lanzarote

Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Puerto del Carmen
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Pool
Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Mozaga
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Playa Blanca
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool


Book en billig ferie på Lanzarote med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til De Kanariske Øer, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i Sydeuropa. Tag med os på en dejlig ferie til Lanzarote - vi har udvalgt øens bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Når du er på ferie, vil du ofte gerne slappe af og nyde solen. En kombination, du til fulde får på Lanzarotes strande, som ovenikøbet også er skønne at se på. De større resort-områder på øen har lækre sandstrande, men du kan med fordel vende næsen mod de uberørte kyster i Playa Blanca: Papagayo-strandene, som ligger på sydkysten. Denne tidligere fiskerlandsby er en sand summende bikube af aktivitet med havnen som centrum for livet. Og området, der ligger lidt isoleret, bugner med naturens skønhed og bevæger du dig lidt væk fra de livlige dele, føler du dig nærmest som om du var på en øde ø. 

Strandene er sammen med de imponerende kystlandskaber og sofistikerede marinaer med til at sikre, at din ferie på Lanzarote bliver akkurat så afslappet, som du kan drømme om. 

Og det er ikke kun mod syd, det foregår. For på Lanzarotes nordkyst finder du den attraktive række af bugter ved navn Caletón Blanco. De hvide sandstrande, der smelter sammen, og som er gjort komplette med de varme klippepools i nærheden af Órzola, forkæler dine øjne, din krop og dit sind med klart, safirblåt vand. Her er det ideelt at snorkle.

Den rolige fiskerlandsby Arrieta er en anden juvel på nordkysten; dens smukke strand Playa La Garita er en favorit blandt øens lokale.  

Er du lidt af en vovehals, så begiv dig mod Famara-stranden på Lanzarotes nordvestkyst. Her er du langt fra resorts’ene, og befinder dig blandt surfere, vindsurfere og kiteboardere. De lyserøde klipper, der udgør det storslåede bagtæppe, er også populære blandt dem, der vover sig ud i at dyrke hang-gliding. 

Hvis det skal være helt traditionelt og ikonisk for livet på Lanzarote, så er det Playa de Los Pocillos, du skal til. En af de mest populære strande på Lanzarote. 

Lækker mad på Lanzarote

Glæd dig til at svælge i de kanariske smage i alle deres nuancer på Lanzarote. Ofte bliver lækkerierne serveret med lidt ‘mojo’, som er en sauce, der laves med krydderier, citron, koriander og rød chili. Her er også en overflod af spanske tapas-restauranter, ligesom du heller ikke skal lede længe efter steder, hvor du kan nyde friske fisk og skaldyr. Ikke-traditionelle spisesteder inkluderer græsk, kinesisk, indisk og vegetarisk, og disse finder du mest i resort-byer som Puerto Del Carmen og Playa Blanca.

Hvis du har lyst til at smage på lokale råvarer og lokal vin - og det har du nok - så prøv dig frem på et af de chikke og spændende spisesteder i Costa Terguise. Du kan nyde din mad til lyden af levende musik, mens du spiser på en af de charmerende restauranter, som står linet op langs med brostensgaderne i byens centrum.

Den afslappede restaurant El Amanecer er familiedrevet og ligger ved La Garita-stranden på Lanzarotes nordøstkyst. Her kan du glæde dig til friske frisk, som indtages på terrasser ved havet. En anden populær familievenlig restaurant er Mesón La Frontera i Haría, som har et legeområde, hvor børnene kan more sig. 
 
Et varieret natteliv

Et meget aktivt natteliv finder du i havnebyen Puerto Del Carmen, som er ideel for enhver, der elsker at feste. Puerto Del Carmen har øens travleste natteliv, med masser af live musik og natklubber. De mest centrale dele af Centro Atlantico er på hovedgaden Avenida de las Playas, hvor du finder de fleste klubber, og i den gamle bydel tæt på havnen. Club 18-30 ligger også i byen og har gjort meget for at booste Puerto Del Carmens livlige ry. 

Playa Blanca har til gengæld de summende områder Centro Comercial Papagayo og Centro Comercial Punto Limones ved havnen. Hvis du har brug for noget mere sofistikeret, så tag mod Centro Comercial La Mulata og Marina Rubicon, hvor du kan drikke veltilberedte, store cocktails til lidt krydrede priser. 

Der er et udvalg af irske barer i Costa Teguise i Pueblo Marinero, ligesom du finder et antal klubber og barer på Avenida de Jabillo. Hvis du virkelig vil smage på det ægte spanske natteliv, så besøg Arrecife. Både Playa del Reducto og Calle Jose Antonio er rigtigt gode steder at tilbringe aftenen og natten med at lytte til typisk spansk musik og se lokal underholdning. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her