Rejser til Benidorm

Velkommen til den pulserende by Benidorm på Costa Blanca-kysten i Spanien, hvor du kan kombinere dejlige dage på stranden, god mad og et af Costa Blanca-kystens mest pulserende natteliv. Book en billig ferie til Benidorm med Solfaktor!

Benidorm som rejsemål

Benidorm er en mellemstor (ca 70.000 indbyggere) by i det sydøstlige Spanien, der ligger ved Middelhavet i Valencia-regionen. Den ligger 40 kilometer nordøst for Alicante og er en af Spaniens absolut mest populære byer på Costa Blanca. Benidorm er et populært valg for turister, som vil kombinere sol og hav med glade dage og natteliv. Her er overraskende mange høje huse, der dominerer bybilledet, og byen er blevet kaldt for "lille Manhattan" eller "Beniyork".

Attraktioner og aktiviteter i Benidorm

Benidorm er kendt for strande, hvor aktivitetsniveauet er højt. De mest populære strande er Levante og Poniente. Levante-stranden ligger øst for byen og har mange aktiviteter  - og en hel del unge mennesker på udkig efter sol og afslapning i en festlig atmosfære. Poniente-stranden ligger på den anden side af Benidorm og byder på en mere rolig atmosfære. Stranden er familievenlig med blødt sand og klart vand, og den er god for alle, som bare vil have en dejlig dag sammen med familien eller kæresten på stranden. Det er også værd at besøge Isla de Benidorm, en ø lige ud for kysten. Tag en bådtur (der er både fra Levante-stranden) og oplev smukke sandstrande og klart vand ved øen, der er perfekt til snorkling og dykning.

Ud over strandene er det populært at tage til en af de mest berømte temaparker på Costa Blanca, Terra Mitica. Her kan du tage på en rejse gennem forskellige civilisationer og kulturer, samt prøve spændende aktiviteter og rutsjebaner for alle aldre. Du kan også besøge Aqualandia, et af Europas største vandlande med et stort udvalg af vandrutsjebaner, pools og vandaktiviteter.

Valencia-regionen byder også på store naturoplevelser. Naturparken Sierra Helada ligger i nærheden af Benidorm (under et kvarter med bil) og her har du gode muligheder for at vandre og gå ture. Du kan komme op til toppen af Sierra Helada-bjerget med Teleférico-svævebanen, hvor du kan nyde panoramaudsigten over Benidorm og Costa Blanca.

Hvornår skal man rejse til Benidorm?

Højsæsonen i Benidorm og bare generelt langs Costa Blanca er naturligvis om sommeren. Temperaturerne kan nå over de 30 grader, især i juli og august, hvor strandene og byen er fyldt med mennesker. Hvis du vil undgå de største menneskemængder, kan du besøge Benidorm om foråret eller efteråret. I disse perioder er der stadig behagelige temperaturer, men færre turister, hvilket gør det perfekt til udendørs aktiviteter, naturoplevelser i Valencia-regionen, shopping og hyggelige restaurantbesøg. Lavsæsonen i Benidorm er om vinteren med lavere temperaturer og mere regn, men du kan stadig opleve en del solskin i denne periode.

Mad, drikke og natteliv i Benidorm

I Benidorm venter dig en fin kombination af spanske og internationale madoplevelser. Byen ligger jo langs Costa Blanca og Middelhavet, så fisk og skaldyr er en vigtig del af madkulturen. Nyd grillet fisk og skaldyr langs strandpromenaden med en kølig havbrise om aftenen i sommervarmen. Tapas er en vigtig del af madkulturen i Spanien, og Benidorm byder på et godt udvalg af restauranter, der serverer små retter med lokale råvarer og ingredienser. Til tapas drikker man gerne cava, spansk mousserende vin - og til tapas skal den være tør. Byen har også mange restauranter og steder, der serverer internationale retter - lige fra italiensk til indisk. Benidorm er kendt som en af Spaniens bedste destinationer for lange nætter. Byen byder på et bredt og intensivt udvalg af barer, pubber og natklubber. Der er også mange natklubber, der arrangerer temafester, karaoke og anden, temabestemt underholdning. Benidorms natteliv er aktivt hele året og tiltrækker både unge og ældre, som vil feste til den lyse morgen. Hvis du har brug for et mere roligt natteliv, vælg nabobyen Albir kun 15 minutter væk i bil, eller børnevenlige Calpe, som ligger omkring 25 minutter væk fra Benidorm.

Fly til og hoteller i Benidorm

Din rejse til Benidorm fra Danmark er forholdsvis ukompliceret. Der er direkte fly fra både Billund, København og Aalborg til Alicante Lufthavn (ALC), og flyveturen fra f.eks Billund tager lidt over 3 timer. Fra Alicante lufthavn kan du tage en taxa til Benidorm, og turen tager lidt over 30 minutter. En billigere løsning er at tage et tog til Alicantes centrum og skifte til et lokaltog til Benidorm - dette tager længere tid. Der er også en direkte busforbindelse mellem lufthavnen og Benidorm. Hvis du vil have mere frihed til at udforske Valencia-regionen, Costa Blanca og Spanien i dit eget tempo - lej en bil! Billeje er billigt i Spanien generelt.

Der er en række gode overnatningsmuligheder i Benidorm. Du finder all-inclusive hoteller med mange faciliteter, kendte hotelkæder og boutiquehoteller. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Benidorm og Spanien!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Benidorm

Populære hoteller i Benidorm

Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
8,6
Meget godt
1872 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
7,5
Godt
1092 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
8,6
Meget godt
355 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Benidorm?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 28 anmeldelser