Rejser til Valencia-regionen 

Besøg en af Spaniens mest attraktive destinationer. I Valencia-regionen kan du kombinere dejlige strande langs Costa Blanca-kysten med kulturelle attraktioner og et godt natteliv. Book en billig ferie til Valencia-regionen med Solfaktor!

Valencia-regionen som rejsemål

Valencia-regionen i Spanien er med sin beliggenhed langs Middelhavet et af Spaniens mest populære ferieområder. Regionen består provinserne Castellón, Valencia og Alicante samt den kendte kyststrækning Costa Blanca. Her ligger en lang række lidt større byer for sol- og strandferie som f.eks Benidorm og Torrevieja, samt lidt mindre byer som Calpe og Albir. Valencia-regionen tiltrækker turister fra hele verden med sin gode kombination af strandliv, moderne attraktioner, natteliv og mulighed for fine naturoplevelser.

Attraksjoner og aktiviteter i Valencia-regionen

De mange fine strande i Valencia-regionen er nok hovedattraktionen for mange, som vælger denne del af Spanien. I Valencia kan du få en fin dag på bystranden Playa de la Malvarrosa, som er kendt for sin hyggelige strandpromenade med mange restauranter og strandbarer. Længere mod syd i regionen ligger Costa Blanca, den lange kyststrækning kendt for sine velholdte strande med moderne faciliteter og vandsportsmuligheder for alle aldre. Dette gælder bl.a. for den smukke Arenal-Bol-strand i Calpe og den afslappende atmosfære på stranden Playa de l'Albir i feriebyen Albir. De største byer på Costa Blanca er Benidorm med den livlige Levante-strand, Alicante med bystranden Postiguet og Torrevieja med den brede og familievenlige La Mata-strand.

Valencia-regionen byder naturligvis også på historie og kultur. I storbyen Valencia kan du besøge en af Spaniens mest ikoniske attraktioner, Ciudad de las Artes y las Ciencias (Kunst- og videnskabsbyen). Dette store område omfatter en række museer, som Príncipe Felipe Science Museum og Europas største akvarium, Oceanografic. Her kan familien nemt bruge en hel dag. Valencia har også en gammel bydel kendt som 'El Carmen' med brostensbelagte gader, katedralen (La Seu), imponerende arkitektur og hyggelige torve og pladser som Plaza de la Virgen. I Alicante kan du også besøge Castillo de Santa Bárbara, et imponerende slot fra 1200-tallet med en fantastisk udsigt, og i byen Elche inde i landet 8ca. 30 km vest for Alicante) finder du nogle af Europas ældste palmeskove og det smukke Elche-palads (Palacio de Altamira).

Valencia-regionen byder også på mange store naturoplevelser og er et godt valg for aktiv ferie. Naturparken Albufera ligger lige uden for Valencia. Den er kendt for sit smukke landskab og det unikke økosystem. Her kan du tage på bådture på Albufera-søen og opleve fantastiske fuglearter og naturoplevelser. Der er også mange naturområder i Valencia-regionen, som Sierra de Aitana-bjergene og naturnationalparken Sierra Gelada hvor der er gode muligheder for at vandre og gå. Cykling er også en populær aktivitet langs Costa Blanca-kysten, og regionen har også mange gode golfbaner for golfentusiaster.

Hvornår skal man rejse til Valencia-regionen?

Sommeren er højsæson for rejser til Spanien, og Valencia-regionen er ingen undtagelse. Termometret kan svinge sig op på de 30 grader, især i juli og august, og strandene langs Costa Blanca er velbesøgte i disse måneder. Et godt tidspunkt at besøge Valencia-regionen på er om foråret eller efteråret. Temperaturerne er lidt mere behagelige uden de høje sommertemperaturer, og her er også mængden af turister lavere. Vinteren betyder lavsæson, men selvom det er en del køligere, og der kan falde noget regn, kan du her holde ferie med fokus på kultur, gastronomi og sightseeing, især i den større by Valencia. Du kan få gode tilbud på flyrejser og hoteller i denne periode.

Mad, drikke og natteliv i Valencia-regionen

Valencia-regionen byder på store madoplevelser - f.eks kommer den klassiske spanske ret paella fra denne del af Spanien. Denne risret kan spises sammen med grøntsager, fisk og skaldyr eller kød. Med sin beliggenhed langs Middelhavet byder Valencia-regionen på masser af purfrisk fisk og skaldyr, og retter som arroz a banda (ris med fisk og skaldyr) og fideuà (pasta med fisk og skaldyr) er populære retter på de lokale menukort. Regionen er kendt for sine mange citrusfrugter, især appelsiner og klementiner, som er en vigtig ingrediens i mange lokale retter og desserter. Du finder naturligvis også mange restauranter med et internationalt præg langs Costa Blanca - når og hvis lysten efter en pizza melder sig.

Nattelivet i Valencia-regionen er livligt, men det er meget afhængigt af, hvilken by du besøger. Hvis du vil have et energiskt natteliv, kan du vælge byer som Valencia, Benidorm, Alicante og Torrevieja. Her er masser af barer, pubber og natklubber med høj puls. Disse "festbyer" tiltrækker mange turister, især i højsæsonen. Mindre byer langs Costa Blanca har også et natteliv, men det er oftest mere afslappede strandbarer, hvor du kan nyde en drink om aftenen, eventuelt med musik.

Fly til og hoteller i Valencia-regionen

Det er nemt at rejse fra danske lufthavne til Valencia-regionen. Den nærmeste lufthavn er Alicante Lufthavn (ALC), og der er direkte fly fra både København, Billund og Aalborg. Flyrejsen tager lidt over 3 timer.

Toget er den mest bekvemme måde at komme fra lufthavnen i Alicante til din destination. Når du rejser med tog, kan du nyde naturen og den flotte Costa Blanca-kystlinje undervejs. Spanien har også et velfungerende busnet, så der er også ofte muligt at tage en bus direkte fra lufthavnen til din destination. Hvis du ikke skal rejse langt fra lufthavnen, er taxa et alternativ. Du finder taxaer lige uden for lufthavnens ankomsthal. Hvis du vil have mere fleksibilitet på din ferie - overvej at leje en bil

Valencia-regionen har gode indkvarteringsmuligheder. Der er noget for enhver smag, uanset om du rejser som par, med venner, familie med børn eller alene. Vælg mellem store all-inclusive-hoteller, mindre pensionater, hyggelige boutique-hoteller eller femstjernede hoteller. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Valencia-regionen og Spanien!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål i Valencia-regionen

 • Gæstebedømmelser 8,3
  Benidorm
  114 hoteller
  Benidorm har fantastiske strande ud til Middelhavet og er en livlig ferieby, men Benidorm kan også prale af store naturoplevelser. Det er ikke uden grund, at Benidorm er en af danskernes foretrukne feriedestinationer i Spanien.
 • Valencia
  56 hoteller
  Valencia er Spaniens tredjestørste by (lige knap 800.000 indbyggere) og her venter dig en bred vifte af oplevelser. Strandene langs Middelhavet kan nemt kombineres med spændende klassisk og moderne arkitektur, historiske seværdigheder og et ... godt og sjovt natteliv. Derudover har Valencia et enormt udvalg af restauranter, barer og caféer. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,8
  Alicante
  35 hoteller
  I Alicante kan du nyde den varme middelhavssol på Costa Blancas skønne strande, og samtidig have den dejlige kystbys store udvalg af butikker, restauranter og kultur indenfor rækkevidde. Den perfekte by til en vellykket badeferie med familien.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Calpe
  24 hoteller
  Calpe er med sine børnevenlige strande, den gamle bydel og mange tilbud perfekt til en ferie med familien. Her har I alle faciliteter inden for kort rækkevidde - og et bredt udvalg af interessante udflugtsmål, hvis I ikke blot vil dase i det ... varme, gyldne sand ved det azurblå Middelhav. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,2
  Torrevieja
  9 hoteller
  De to store saltlaguner ved Torrevieja er spændende udflugtsmål, og Alicante og flere andre spændende byer og udflugtsmuligheder ligger også indenfor rækkevidde. Samtidig er en rejse til Torrevieja først og fremmest en mulighed for at nyde regionens ... strande - her er mange dejlige sandstrande at vælge mellem. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Albir
  7 hoteller
  Albir er et roligt rejsemål, der ligger i virkelig smukke naturomgivelser på Spaniens sydkyst. Du er ikke langt fra den travle ferieby Benidorm, men i Albir får du en ferie med fred, ro og afslappet stemning - og med mange muligheder for oplevelser.

Populære hoteller i Valencia-regionen

Spanien, Valencia-regionen, Moraira
8,6
Meget godt
846 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 92 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Benimaurell
9,2
Fabelagtigt
1339 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 116 km
 • Nærmeste by: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Alicante
8,8
Meget godt
5826 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Valencia-regionen?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 88 anmeldelser