Rejser til Valencia

Besøg den fantastiske by Valencia i Spanien! Nyd sol og strand - kombiner din rejse med historiske seværdigheder, moderne og klassisk arkitektur og et godt natteliv. Book en billig ferie til Valencia med Solfaktor!

Valencia som rejsemål

Valencia er den tredjestørste by i Spanien (ca 800.000 indbyggere) efter Madrid og Barcelona og ligger ved Middelhavet. Byen ligger i Valencia-regionen syd for Barcelona og nord for den populære kyststrækning Costa Blanca. Byen er et populært rejsemål for alle, som vil have sol og varme kombineret med de gode muligheder, en storby tilbyder. Valencia er en af Spaniens store kulturbyer, og her kan du også opleve historiske seværdigheder, kulinariske oplevelser  - og der er kort afstand til natur og udendørsaktiviteter i Valencia-regionen.

Attraktioner og aktiviteter  i Valencia

Valencia venter med mange attraktioner og aktiviteter. Strandene er naturligvis et stort trækplaster, og en af de mest populære strande i byen er den lavvandede, familievenlige og brede La Malvarrosa-strand. Stranden tiltrækker mange familier med et godt udvalg af velfungerende faciliteter og der er også en hyggelig promenade med restauranter og strandbarer. Den livlige sandstrand Las Arenas er også et godt valg, især hvis du kan lide en livlig stemning og et godt udvalg af vandsportsaktiviteter.

Valencia kombinerer historie med moderne design og arkitektur. Besøg den gamle bydel med bymuren fra 1300-tallet, den storslåede La Seu-katedral og det 60 meter høje El Miguelete-klokketårn. Her finder du også  en af Valencias største turistattraktioner, La Lonja de la Seda, en bygning med storslået gotisk arkitektur, som er på UNESCO's verdensarvsliste.

Byen er et centrum for moderne design. Her finder du Ciudad de las Artes y las Ciencias (kunst- og videnskabsbyen), et kulturelt og arkitektonisk kompleks med en række fascinerende museer, herunder Europas største akvarium, Oceanografic. Her kan familien nemt bruge en hel dag. Valencia byder også på gode shoppingmuligheder og er kendt for sine mange festivaler og kulturelle begivenheder i løbet af året. En yderst levende by!

Valencia er et godt udgangspunkt for aktiv ferie og naturoplevelser i den store og flotte Valencia-region. Syd for byen ligger naturnationalparken Albufeira National Park, som blandt andet har en ferskvandslagune og en flodmunding ud til kysten. Her er der gode muligheder for fuglekiggeri, bådture på lagunen og kajaksejlads, samt vandring og gåture. Der er også flere vandrestier inde i landet langs Turia-floden. Husk gode vandresko.

Hvornår skal man rejse til Valencia?

Højsæsonen i Valencia er om sommeren -  fra juni til august. Om sommeren er både temperaturer og priser på hotel og flybilletter som højest, og så er her også mange turister. Hvis du vil undgå det største ryk-ind af turister, kan vi anbefale forår og efterår  - gode tidspunkter at besøge Valencia på. I disse perioder er temperaturerne mere behagelige, og du får gode forhold til at udforske Valencia-regionen. Om foråret kan du også opleve flere af byens festivaler, et eksempel på det er forskellige påskefestivaler og Fallas-festivalen i marts - en fem dages gadefest med koncerter og danseforestillinger.

Vinteren er lavsæson i Valencia med køligere temperaturer og mere regn. I denne periode kan du få gode tilbud på fly og hoteller og kan opleve byens historiske seværdigheder i en mere afslappet atmosfære. På en god dag i februar kan du opleve temperaturer omkring de 13-15 grader.

Mad, drikke og natteliv i Valencia

Mad er en vigtig del af livet i Spanien - og Valencia kan levere varen. Byen har en blomstrende tapaskultur med mange lokale tapasbarer, og den berømte risret paella serveret med enten grøntsager, kylling eller fisk og skaldyr stammer faktisk fra Valencia-regionen. Beliggenheden ved Middelhavet giver også rig adgang til frisk fisk og skaldyr. Langs La Malvarrosa-stranden finder du f.eks. en lang række restauranter, der tilbyder friske skaldyrsdelikatesser. Du bør også prøve den skønne drik horchata, der er lavet af udblødte, malede og sødede tigernødder, og som ofte serveres med fartons, en slags spansk wienerbrød. Valencia byder også på en bred vifte af internationale restauranter med retter fra alle verdenshjørner.

Valencias natteliv er stort, pulserende og livligt med alt fra  hippe cocktailbarer, pubber og natklubber. I centrum af Valencia finder du de største og mest populære natklubber, hvor der er gang i den til de tidlige morgentimer. Kvartererne El Cabanyal og Ruzafa er kendt for deres trendy stemning med masser af barer og caféer, hvor du kan nyde drinks og gode vibes til langt ud på aftenen. De lokale i Valencia starter ofte deres aften her, før de tager på byens natklubber. Som altid i Spanien, starter aftenen sent, og natten er lang.

Fly til og hoteller i Valencia

Du kan nemt og med direkte fly rejse til Valencia med fly til Alicante International Airport (ALC) og det kan du både fra Billund, Aalborg og København i princip hele året. Flyrejsen tager lidt over 3 timer. Fra Alicante lufthavn kan du tage både bus og lokaltog til Valencia. Hvis du vil have mere frihed til at udforske Valencia-regionen, Costa Blanca og Spanien i dit eget tempo, kan du overveje at leje en bil.

Valencia har et bredt udvalg af hoteller for enhver smag og ethvert budget. Du finder all-inclusive hoteller lige ved stranden, kendte hotelkæder eller hyggelige boutiquehoteller i byens centrum. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel hver for sig eller en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Valencia og Spanien!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Valencia

Populære hoteller i Valencia

Spanien, Valencia-regionen, Valencia
9,6
Fabelagtigt
972 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Valencia
9,0
Fabelagtigt
4622 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Valencia-regionen, Valencia
8,4
Meget godt
4623 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi