Rejser til Miami

Miami er en af Floridas største byer, og også en af de mest kendte. Byen er domineret er skønne pastelfarver og palmer. De aller fleste, som rejser hertil bor ved Miami Beach, der ligger på en langstrakt halvø med flotte strande, mange restauranter, gode shopping muligheder og et pulserende byliv.

Miami er heftig!

Her dominerer pastelfarverne på husene, og om aftenen lyser neonrørene facaderne op. Der er mange flotte hoteller og et glamourøst forlystelsesliv, som aldrig stopper. Luksusbilerne afløser hinanden på Collins Avenue og Ocean Drive. De palmeomkransede strande er enorme med finkornet sand.

Ved Miami Beach soler man sig ofte side om side med smukke mennesker og livet her er som en scene for dem, som vil vise sig frem. Restauranterne er mange, og deres stilarter er meget forskellige. Der er alt fra moderne trendy steder til latinamerikanske afslappede muligheder. Det kendte Art Deco distrikt ligger på Ocean Drive og er et velbevaret kunstnerdistrikt fra 1920’erne og 30’erne.

Afstanden mellem Miami og Key West er ca. 250 km. Mellem Miami og Orlando er der ca. 440 km.

En billig ferie i Miami med Solfaktor

Det er ikke så overraskende, at Miami er et af USA's mest populære rejsemål. Byen som ligger i det sydlige, tropiske Florida, har alt det, der skal til for at få en uforglemmelig ferie. Her venter dig masser af spændende oplevelser og nye indtryk, hvad enten du udforsker det pulserende natteliv ved South Beach, de farverige bygninger i Art Deco-distriktet eller den cubanske stemning i Little Havana. Dertil kommer nærmest uendelige shoppingmuligheder i alt fra moderne indkøbscentre til små, familieejede butikker.

Et andet af de store trækplastre  ved Miami er livet, der udspiller sig på de kilometerlange, veltrimmede strande. Her kan du ikke blot slappe af i det bløde sand og nyde forfriskende dukkerter i det klare vand, men også bruge lang tid på bare at betragte alle de forskellige typer mennesker, som færdes på stranden og langs den berømte promenade. Nogle steder for man således tydeligt fornemmelsen af, at dette er stranden for dem, som vil se og blive set. Persongalleriet er i hvert fald ofte meget farverigt. Strandene er generelt livlige ved Miami, men er dog så lange og brede, at der aldrig er overfyldt. Der er også familievenlige områder med legepladser.

Sidst men ikke mindst, er Miami også et perfekt udgangspunkt for at udforske mange af Floridas største seværdigheder og attraktioner. De berømte Everglades sumpområder er for eksempel inden for kort rækkevidde og lejer du en bil, er det næsten et must at køre en tur via Seven Mile Bridge til Key West for at nyde den caribiske stemning.

Velkommen til USA med Solfaktor. Bestil din rejse til Florida som en samlet pakke inkl. fly, hotelophold, billeje eller transfer fra lufthavnen. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Miami så kan du selvfølgelig også blot booke dit hotel igennem os.

Du finder flere informationer om flyselskaber, flyruter og naturligvis også priser online i søgemaskinen. Med Solfaktor kan du rejse til Miami hver dag året rundt da vi altid tilbyder fri afrejsedato og rejselængde.

Hoteller i Miami

Populære hoteller i Miami

USA, Florida, Miami
6,7
Rimeligt
3536 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.851 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
USA, Florida, Miami
8,4
Meget godt
2197 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
USA, Florida, Miami
8,4
Meget godt
2324 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Skal du rejser på ferie til Florida har jeg samlet lidt information og fakta i en lille rejseguide om Miami. Søger du mere inspiration til din rejse så kig forbi vores blog, her skriver vi bla. om erfaringer fra egne rejser til USA. Du kan læse om emner som vejret når du rejser, oplevelser og seværdigheder, kulturlivet om historien, maden og meget mere..

Selve centrum af Miami har "kun" omkring 400.000 indbyggere. Regner man hele byområdet med, hører det med en befolkning på omkring 5,5 millioner dog til blandt de mest folkerige byområder i USA. Selvom der har levet mennesker her i utallige generationer før spanierne i 1567 etablerede en missionstation, er det utroligt nok først i løbet af de sidste 100 år, at Miami er blevet til en af landets største byer. Byens der voksede fra blot omkring tusind indbyggere ved ingangen til det 20. århundrede til nutidens størrelse på over 5 millioner, fik da også på et tidspunkt kælenavnet, The Magic City, for sin næsten magiske vækst.

Navnet Miami stammer efterstigende fra Mayaimi, navnet på en af de oprindelige amerikaneres stammer, som levede i området i 16-1700 tallet. Officielt regnes 1896 som året for byens grundlæggelse, hvor den lokale forretningskvinde Julia Tuttle overbeviste jernbanemagnaten Henry Flagler om at udvide hans Florida East Coast Railway til regionen. 

Vejr og Klima

Er det sommervejr, du drømmer om, er Miami det rette feriemål. Du vil befinde dig ved Atlanterhavskysten, hvor den varme Golfstrøm bidrager til, at byens klima er behageligt lunt året rundt. Det tropiske kystklima giver således Miami en gennemsnitstemperatur på omkring 24 grader (dag). I den såkaldte regntid fra omkring maj til ind i oktober er vejret generelt mere vådt og varmt. Fra december til midt i april falder der mindre nedbør og temperaturen er lidt lavere. Havet har dejlig badetemperatur året rundt.

Oplevelser og seværdigheder

Miami Beach som er en landtange ud for selve Miami by, vil have en naturlig tiltrækningskraft på de fleste med sin brede atlanterhavsstrand med lunt vand og svajende palmer. Der er derudover dog næsten uendeligt mange aktivitetsmuligheder at vælge mellem på en rejse til Miami med alt fra dybhavsfiskeri til golf og tennis. Er du sportfan, er der rig mulighed for at opleve for eksempel amerikansk fodbold (Miami Dolphins), basketball (Miami Heat), baseball (Florida Marlins), væddeløb og jai alai. Dertil kommer et meget rigt kulturliv med et mylder af kunstfestivaler, koncerter og udendørs madfestivaler.

Du må heller ikke gå glip af stemningen i Little Havana, der afspejler eksil-cubanernes indflydelse i byen. Her er masser af liv i gaderne med spændende butikker, restauranter og spillesteder. 

Udflugter

Everglades National Park som er en af USA's største, er et af de mest oplagt udflugtsmål, når du holder ferie i Miami. Sumpområdet ligger omkring en times kørsel fra byen. Der er mulighed for at tage på tur med en propeldreven luftbåd ind i området med gode chancer for at spotte nationalparkens rige dyreliv, der inkluderer alligatorer og mange eksotiske fugle. Vær opmærksom på at i den våde sæson fra juni til oktober, kan der være færre muligheder for at besøge området. 

Sæt også gerne en dag af til at køre en tur ned til Key West, der er den sydligste by i det kontinentale USA og emmer af Caribien. Det var her Ernest Hemmingway yndede at holde til og skrive. Det kan også anbefales at køre en tur til Fort Lauderdale, som ligger omkring 45 min. kørsel fra Miami. Her er mindst lige så fantastiske strande, som er mere fredelige end dem ved Miami.  

Mad og drikke

Burger King blev etableret i Miami i 1954, men selvom der stadig er masser af muligheder for at gå på burgerbar i byen, venter der dig også mange andre kulinariske oplevelser. Ligesom i USA's andre storbyer findes her således en bred vifte af restauranter i alle prisklasser, der repræsentere det meste af verden. Beliggenheden ved kysten betyder naturligvis, at der er et godt udvalg af fiskerestauranter. Derudover er der også rig lejlighed til at udforske den gastronomiske indflydelse fra den cubanske befolkning på talrige spisesteder rundt om i byen og selvfølgelig især i Little Havana - Calle Ocho. Blandt madentusiaster er Miami blevet kendt som knudepunktet for "Nuevo Latino" køkkenet, der er en sammensmeltning af elementer fra Latinamerika, Caribien og Europa.

Er du i festhumør om aftenen, er det Ocean Drive på South Beach, du skal søge mod. Her ligger de store natklubber, men også talrige mindre barer med god livemusik. Selv hvis du ikke vil feste, er det en unik oplevelse at komme her om aftenen, når området virkelig kommer til live.

Transport

Miami har en international lufthavn tæt ved centrum, som er en af USA's travleste og spiller en stor rolle for områdets økonomi som grundlag for mange arbejdspladser. Lufthavnen benyttes af over 100 flyselskaber, og der er talrige flyforbindelser hertil fra Europa - inklusiv Danmark. Derudover huser Miami en af verdens travleste krydstogtshavn, der betjener omkring 5 millioner passagerer årligt. 

I selve Miami er der gode muligheder for at komme omkring med offentlige transportmidler, som omfatter både bus og metro. Derudover er det nemt at praje en taxi, men dog dyrere. Hvis du ikke vil være begrænset i din bevægelsesfrihed og gerne vil besøge seværdigheder uden for centrum, kan det dog anbefales at leje en bil. Miami er generelt et af de billigste steder at benytte billeje i USA, og infrastrukturen er god for biler.

Rejser til USA

Læs mere om USA og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til USA her