Rejser til Berat

Den smukke og maleriske middelalderby i det centrale Albanien byder på charme, lokalliv og en spændende historie. Byen som er en del af UNESCOs Verdensarvsliste byder på mange oplevelser og smukke, gamle bygninger. Beliggende i smukke, frodige og bjergrige omgivelser, er der mange udflugtsmuligheder i nærheden.

Berat i Albanien er feriemålet for dig, der ønsker at opleve det mere rå og ukendte Albanien. Beliggende ca. 70 km syd for hovedstaden Tirana midt inde i landet, finder du her uberørt natur og et autentisk lokalliv, langt fra turister. Berat har lidt over 36.000 indbyggere og kan dateres helt tilbage til det 6. århundrede f.Kr. Byen byder derfor på en lang historie og mange historiske seværdigheder for et indblik i byens oprindelse og udvikling gennem tiden.

En del af UNESCOs Verdensarvsliste

Berat har siden 2008 været en del af UNESCOs Verdensarvsliste, takket være de mange smukke, gamle bygninger og ikke mindst historiske seværdigheder. Byen har gennem tiden været besat af både, grækerne, makedonerne og ikke mindst romerne, som alle har sat deres præg, der kan opleves flere steder i byen, og ikke mindst på den gamle borg fra det 13. århundrede på toppen af bjerget, som er et must at besøge på en billig rejse til Berat. I byen finder du også flere spændende museer og smukke gamle kirker, der er et besøg værd.

I naturskønne omgivelser

Berat ligger centralt i Albanien, lige ved floden Osum, og omgivet af frodige bjerge og bakker. De naturskønne omgivelser byder derfor på gode muligheder for at opleve området og naturen til fods på vandrestierne eller langs floden, hvor der også er flere broer at krydse over til bydelen Gorica og flere andre bydele. 

Der er gode busforbindelser fra Berat, hvis du også vil opleve andre dele af landet på din rejse. Du kan for eksempel fortsætte til Gjirokaster, som ligeledes er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, eller via Tirana til de albanske alper i den nordlige del af landet for at udforske Valbonadalen og Theth Nationalparkernes spektakulære natur.

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Berat