Rejser til Albanien

Mellem Kroatien og Grækenland ligger Albanien. Vandet og strandene er nogenlunde det samme - men priserne i den behagelige ende. Kan den albanske kyst blive en ny danskerfavorit?

Frem til 1991 var Albanien et af verdens mest lukkede lande. På trods af landets størrelse (landet er omtrent lige så stort som Belgien) bor her kun lige knap 3 millioner mennesker. Landet er stadig en ny feriedestination for de fleste, og turistindustrien er ikke helt så strømlinet som i andre lande – men det har faktisk på en måde sin charme! I de sidste par år, er der kommet en hel del nye, fine hoteller, og landet vil for alvor konkurrere med sine lidt større naboer.

Priserne er meget lavere end i nabolandene, og det gælder groft sagt for alt, inklusive taxi. Det betyder, at du nemt kan leje en bil med chauffør i en dag, hvis du vil ud på en lille tur. Du kan også leje bil selv, men husk, at der ikke er lige så godt skiltet som hjemme i Danmark.

Området ved feriebyen Saranda har turkist vand og de fineste strand med hvidt sand. Her får du 300 soldage om året, og området her i syd kaldes ofte for den albanske riviera. Hoteller og restauranter ligger som perler på en snor. Kun et par kilometer ud fra kysten ligger den græske ø Korfu. Når du vil opleve lidt mere end kun sol, strand og afslapning, er der masser af ting du kan lave og opleve. Tag op til slottet Kalaja e Lëkurësi, udsigten er formidabel og her findes også en restaurant. En anden udflugt er at se ruinerne af de 40 helgeners kloster. Tag også gerne turen til byen Butrint, byen er på Unescos verdensarvsliste, og her er spor fra menneskers aktiviteter fra de sidste 3.500 år.

Durres er Albanien største havneby og ligger i midten av landet. her ligger også landets længste strand, som desuden er lavvandet. Hovedstaden Tirana er landets største by. Byen ligger ved foden af Kruja-Dajti-bjergene, og du kan nemt tage toget f.eks fra Durres de 40 kilometer op til hovedstaden.

Hvis du skal til Saranda, flyver du ofte til Korfu (CFU) og så venter en kort færgetur over til Albanien og Saranda. Der er afgang til Korfu stort set fra tidligt forår til sent efterår fra Danmark med direkte fly. Hvis du skal til Durres, flyver du oftest til Tirana.

Hvem vil kunne lide Albanien?

Albanien er et smukt og spændende land at besøge, og du rejser hertil for at opleve noget nyt. Dette er måske ikke destinationen for dig, som vil alt serveret og tilrettelagt, og hvis det er første gang du skal ud at rejse med små børn, er dette måske ikke feriedestinationen nummer et. Albanien passer fint for dig, som ikke vil bruge for mange penge på mad og drikke, eller omvendt for dig, som vil spendere lidt mere, og så virkelig kunne give den hele armen!

Hvornår skal man rejse til Albanien?

Behageligt og fint klima fra maj til september, men du kan sagtens også rejse hertil i f.eks oktober eller i starten af november.

Rejsemål i Albanien

 • Tirana
  40 hoteller
  Tirana er Albaniens dynamiske hovedstad, som ligger mellem Middelhavskystens lange strande og de grønne bjerge. Byen har gennemgået en bemærkelsesværdig forvandling siden kommunismens fald og er i dag et af de kulturelt mest mangfoldige rejsemål i landet.
 • Saranda
  28 hoteller
  Saranda er den vigtigste ferieby på den albanske riviera. Beliggenheden ud til det azurblå ioniske hav er da også helt uimodståelig. Nyd solen på de fine strande eller tage på spændende udflugter til nærliggende UNESCO-seværdigheder.
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Durres
  18 hoteller
  Durres største attraktion er den 10 kilometer lange og børnevenlige sandstrand. Langs med den løber en bred promenade med utallige spisesteder. Albaniens næststørste by lokker derudover med lave priser og talrige spændende udflugtsmål inden ... for kort afstand. Læs mere
 • Vlore
  11 hoteller
  Vlore på Albaniens Adriaterhavskyst er med dejlige badestrande og en smuk beliggenhed for foden af bjergene en ideel destination for børnefamilier såvel som par og vennegrupper. Her kan I kombinere strandliv med spændende udflugter og kulturelle ... oplevelser. Læs mere
 • Berat
  3 hoteller
  Den spændende UNESCO-middelalderby Berat ligger centralt i Albanien, ca. 70 km syd for hovedstaden Tirana, og byder på et værd af historiske seværdigheder og en smuk omkringliggende natur med mange udflugtsmuligheder området.

Populære hoteller i Albanien

Albanien, Vlore
7,8
Godt
310 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 152 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Saranda
9,4
Fabelagtigt
294 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 278 km
 • Nærmeste strand: ca. 950 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Saranda
8,7
Meget godt
112 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 276 km
 • Nærmeste strand: ca. 65 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Albanien?

7,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 24 anmeldelser