Rejser til Albanien

Spændende Albanien er stadig en lidt ukendt perle mellem Balkan og Adriaterhavet. Her venter dig smukke strande, spændende historie, charmerende byer og et godt natteliv. Udforsk landets skjulte naturskatte og fantastiske strande. Book en billig rejse til Albanien med Solfaktor!

Albanien som rejsemål

Albanien er en republik i Europa ved Adriaterhavet og Det Ioniske Hav, der grænser op til Montenegro og Kosovo mod nord og nordøst, Nordmakedonien mod øst og Grækenland mod sydøst.

Hovedstaden Tirana i nord (ca 500.000 indbyggere) er et kulturelt og økonomisk centrum, og landet har en befolkning på ca. 2,8 millioner mennesker. Valutaen i Albanien hedder lek, og danske statsborgere behøver ikke visum for at rejse til Albanien.

To af de mest berømte destinationer i det nordlige Albanien er Durres, en historisk kystby kendt for sine arkæologiske ruiner og de smukke strande. Byen Berat er på UNESCO's verdensarvsliste og byder på osmannisk (Albanien var en del af det Osmanniske Rige i over 300 år) arkitektur og en velbevaret gammel bydel. Lidt længere mod syd, i midten af Albanien, ligger byen Vlore, som er en hyggelig by ved kysten med en lang maritim historie og smukke strande.

I det sydlige Albanien ligger Saranda, landets mest kendte ferieby. Den er kendt for sine badebugter, sit livlige natteliv og Butrint, en ruinby med både græske, romerske og senere kristne bygninger, inklusive et amfiteater.

>> Læs mere om din rejse til Durres her

>> Læs mere om din ferie i Saranda her

>> Læs mere om din ferie i Vlore her

Oplev strandbyen Durres

Durres er kendt for de flotte strande, mange attraktioner og et godt  natteliv. Den største strand ligger faktisk i hjertet af byen. Det er en kilometerlang sandstrand med rent og fint vand og mange vandsportsaktiviteter. Ud over sin fine strand, kan Durres prale af historiske steder som det gamle romerske amfiteater og den store byzantinske fæstning. Durres ligger tæt på hovedstaden Tirana, hvilket gør det nemt at besøge den på en dagstur. Hovedstaden Tirana byder på en blanding af moderne og historisk arkitektur, shopping og kulturelle oplevelser.

Dette kan du opleve i Vlore

Vlore er en fin kystby, der ligger ved Vlorë-bugten. Beliggenheden er ca. 100 kilometer sydvest for Tirana. Byen er et godt valg for  ferie med sol og strand på programmet. To af de bedste strande i byen er stranden Radhimë og Plazhi i Ri. Her kan du svømme i krystalklart vand, her er gyldent sand og en masse vandsportsaktiviteter - inklusive gode muligheder for at snorkle og sykke. Smuk natur omgiver Vlore, så er har du alle muligheder for vandreture og trekking i naturområderne og nationalparkerne i regionen. Du kan også besøge steder Vlore Slot og Albaniens uafhængighedsmuseum. Vlore er kendt for sit gode natteliv.

Området ved Saranda, Ksamil og Gjirokastër

Den populære ferieby Saranda i det sydligste Albanien er kendt for sine familievenlige strande, spændende attraktioner og til tider hektiske natteliv. Sarandas mest kendte strande hedder Santa Quaranta og Mirror Beach. Her er også en lang strandpromenade, som vågner op om aftenen med strandbarer og trendy natklubber med udsigt over havet.

Saranda har en række historiske og kulturelle attraktioner, som slottet Lekursi og det antikke amfiteater, og det er heller ikke langt det arkæologiske sted Butrint.

Hvis du er på strandferie i Saranda, anbefaler vi varmt en dagstur til byen Gjirokastër inde i landet. Med bil tager turen ca. en time. Byen ligger meget smukt placeret på en bakke nær floden Drino, godt beskyttet af en tyrkisk fæstning fra 1811. Gjirokastër er kendt for sin imponerende middelalderlige arkitektur og historiske charme. Gjirokastër er på UNESCO's verdensarvsliste og kaldes en "museumsby" på grund af sine mange velbevarede bygninger fra 1600-tallet og hyggelige brostensbelagte gader.

Hvornår skal man rejse til Albanien?

Albanien har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og ret kølige vintre. Højsæsonen i Albanien er fra juni til august, hvor det kan blive over 30 grader. Dette er det bedste tidspunkt at besøge landet for at holde traditionel strandferie. Det er også her, der er flest turister i landet. Forår og efterår byder på dejlige temperaturer og meget færre turister, og det er et godt tidspunkt at udforske landets historiske og kulturelle seværdigheder - og for at opleve det smukke naturlandskab på vandreture i bjergene.

Om vinteren kan Albanien være ret koldt.I kystområderne og lavlandet er temperaturerne mildere, mens der i de nordlige og østlige regioner, især i bjergene, kan der være sne og køligere temperaturer. Det giver gode betingelser for vintersport som alpint skiløb og snowboarding.

>> Læs mere om din ferie til Vlore her

>> Læs mere om dine feriemuligheder til Adriaterhavet her

>> Læs mere om din rejse til Saranda her

Mad, drikke og natteliv i Albanien

Albanien byder på lækker mad og drikke. Traditionel albansk mad er en kombination af middelhavskøkkenet og balkankøkkenet. Overalt i Albanien kan du spise frisk fisk og skaldyr fra Adriaterhavet, saftige grøntsager, lækre oste og mange forskellige kødretter. Nogle albanske specialiteter, der er værd at smage, er ferges (en gryderet med lam og oksekød) og byrek (en filodejstærte fyldt med ost, kød eller grøntsager).

Der er også mange lokale specialiteter fra region til region. I bjergområderne kan du smage traditionelle retter som gjel deti (bagt lam) - eller en af Albaniens nationalretter tave kosi (lam og ris bagt med yoghurt). 

Nattelivet i Albanien er kendt for sin livlige atmosfære og pulserende stemning. I hovedstaden Tirana finder du et mangfoldigt natteliv med mange barer, caféer og natklubber - uanset om du vil danse til ud på de sene nattetimer eller nyde en drink i et mere afslappet miljø. Feriedestinationer som Saranda, Durres og Vlore byder også på et livligt natteliv med strandbarer og natklubber med udsigt over havet.

Oplev Berat - en eventyrlig by

Syd for Albaniens hovedstad Tirana ligger byen Berat ved foden af bjerget Tomorr og ved Osum-floden. Berat er ikke en traditionel ferieby. Den ligger inde i landet, men det er en smuk og malerisk by, der er kendt for sin flotte arkitektur og byens historiske betydning. Byen er omgivet af bjerge og floder og er kendt som "byen med de tusinde vinduer" på grund af de karakteristiske hvide huse, der klatrer op ad bakkerne.

Du kan udforske den gamle bymidte, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Den består af et netværk af charmerende brostensbelagte gader. I Berat kan du opleve mange historiske attraktioner som Kala-slottet, der oprindeligt blev bygget i det fjerde århundrede f.v.t., Berat-slottet og Onufri-museet, der er dedikeret til byzantinsk kunst og klassisk ikonografi. Berat er også et glimrende udgangspunkt for at udforske de nærliggende naturskønne områder, som Osumi Canyon og Mount Tomorr National Park.

Fly til og hoteller i Albanien

Det er nemt at rejse fra Danmark til Albanien. Der er direkte fly fra Kastrup til Tirana i princip hver dag hele året, nogle gange med mellemlanding. I højsæsonen er der charterfly mange gange om ugen til f.eks Saranda. Flyrejsen fra Danmark tager ca 3,5 timer. Ofte rejser man til den græske ø Korfu, og tager en færge over til Saranda derfra. Færgen tager ca 2,5 timer hver vej.

Fra Tirana kan du nemt komme til mange af de velkendte destinationer i Albanien, som Durres, Berat, Vlore og Saranda, enten med bil. bus eller tog.

Når du ankommer til Tirana lufthavn, er der en række forskellige transportmuligheder, der fører dig til din destination. Hvis du f.eks. skal til Durres, er den nemmeste løsning en taxa. Turen tager ca. 40 minutter, men et tip er at aftale prisen på forhånd. Der er også gode busforbindelser fra Tirana til destinationer som Durres, Berat, Vlore og Saranda, hvis du ønsker en mere overkommelig løsning.

Hvis du vil have mere frihed på din ferie i Albanien, vælger mange også at leje en bil. Det giver dig mulighed for at udforske landet på egen hånd og i dit eget tempo. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet.

Du finder en bred vifte af indkvarteringsmuligheder i Albanien. Der er noget for enhver smag, uanset om du rejser med børn, med venner eller på en romantisk ferie for to. Du kan vælge mellem store all-inclusive resorts med masser af faciliteter, hyggelige boutiquehoteller og gæstehuse med lokal charme. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Albanien!

Rejsemål i Albanien

 • Tirana
  39 hoteller
  Tirana er Albaniens pulserende hovedstad. Tirana ligger mellem de lange strande ved Adriaterhavskysten og de grønne bjerge. Byen er en skjult perle og er i dag en af de mest kulturelt mest spændende destinationer i landet.
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Durres
  18 hoteller
  Durres hovedattraktion er den 10 kilometer lange børnevenlige sandstrand. Langs den løber en bred promenade med utallige spisesteder. Albaniens næststørste by lokker også med lave priser og mange spændende udflugtsmål inden for rækkevidde.

Populære hoteller i Albanien

Albanien, Golem
8,7
Meget godt
73 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 42 km
 • Nærmeste strand: ca. 60 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Albanien, Saranda
9,4
Fabelagtigt
322 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 278 km
 • Nærmeste strand: ca. 950 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Durres
8,6
Meget godt
305 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Albanien?

7,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 28 anmeldelser