Rejser til Saranda

Saranda ligger ud til det Ioniske Hav i det sydlige Albanien. Fra byens strand kan du kigge ud over det azurblå hav og se bjergene på Korfu, som ligger blot en kort sejltur med hurtigfærge væk. Sammenlignet med den græske ø er Albanien endnu en ret ukendt destination for de fleste ferierejsende. Netop den lille kystby Saranda er dog et godt eksempel på, at Albanien også er ideel til en afslappende badeferie - og til billigere priser.

En promenade strækker sig i Saranda langs med vandet, som om sommeren er byens livsnerve. Her kan du starte dagen med en løbetur eller slutte af med at nyde solnedgangen over havet. Langs promenaden finder du en perlerække af små strande samt talrige restauranter og barer. Strandene består af fint grus og småsten. Et par badesko kan derfor være en fordel, hvis du vil ud i det klare vand, som indbyder til snorkling.

Strandliv og sightseeing

Slår du dig ned på byens strande, er der blot få skridt op til caféer og butikker. Kan du leve med færre faciliteter, finder du endnu flottere strande i idylliske omgivelser en kort køretur mod syd ved byen Ksamili i Butrint Nationalpark. Parken er opkaldt efter den gamle by Butrint, som er på UNESCO's verdensarvsliste. De arkæologiske udgravninger af denne er en populær attraktion og ligeledes et oplagt udflugtsmål, når du rejser til Saranda. TAg også gerne en tur længere ind op i baglandet til Gjirokastra, hvis charmerende historiske bydel ligeledes er optaget på den prestigefulde liste som et sjældent eksempel på en velbevaret osmannisk by.

Saranda har også selv en lang historie, som formentlig strækker sig mindst et par tusinde år tilbage. Byens havn, hvorfra der i dag er forbindelse til Korfu, har i perioder spillet en vigtig rolle i regionen. I oldtiden havde grækerne en bosættelse her, som de kaldte Onchesmus. Senere blev den en del af Osmannerriget, og siden skiftevis besat af Italien og Grækenland helt indtil efter Anden verdenskrig, hvor den igen kom på albanske hænder. Der lever stadig et græsk mindretal i byen, som har omkring 20.000 indbyggere.

Ferie med god mad

Historien med skiftende kulturelle indflydelser ser du i dag tydelige spor af i det albanske køkken. Glæd dig derfor til de kulinariske oplevelser, når du rejser til Saranda. Der er naturligvis gode chancer for at få lækre retter med frisk fisk og skaldyr. Der udover vil du i udvalget af retter tydeligt se, at man har taget de bedste madtraditioner fra nabolandene Grækenland og Italien til sig. Niveauet er generelt højt - til fornuftige priser.

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Saranda

Populære hoteller i Saranda

Albanien, Saranda
9,0
Fabelagtigt
172 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 276 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Saranda
  • Nærmeste lufthavn: 281 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Saranda
9,3
Fabelagtigt
278 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 259 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi