Rejser til Tirana

Tirana i Albanien er et spændende rejsemål. Her kan du opleve flot arkitektur og historiske seværdigheder kombineret med moderne livsstil og et livligt natteliv. Book en billig rejse til Tirana med Solfaktor!

Tirana som rejsemål

Tirana er Albaniens hovedstad og landets største by. Byen ligger ved foden af Kruja-Dajti-bjergene, cirka 30 kilometer fra Adriaterhavets kyst. Siden 2000'erne er Tirana blevet kraftigt renoveret og er i dag kendt som en farverig by med flot arkitektur fra 1930'erne og en hyggelig atmosfære.

Attraktioner og aktiviteter i Tirana

Tirana byder på mange attraktioner og aktiviteter, især for dig, der er interesseret i kultur og historie. Et af byens mest ikoniske steder er Skanderbeg-pladsen med en majestætisk statue af den albanske nationalhelt Georg Kastriota Skanderbeg. Omkring pladsen ligger smukke bygninger, bl.a. Tiranas nationalhistoriske museum, som giver dig et indblik i Albaniens historie. Tiranas kunstmuseum, kendt som Galeria Kombëtare e Arteve, huser en imponerende samling af albansk kunst fra forskellige perioder. Herunder malerier og skulpturer.

Populært er også museet Bunk'Art 2, der har til huse i en tidligere atombunker med udstillinger af fotografier, dokumenter og genstande fra Albaniens historie, især perioden under det kommunistiske regime.

Pyramiden er en kontroversiel bygning, der engang fungerede som et museum dedikeret til landets tidligere leder, Enver Hoxha. I dag er stedet et interessant sted at udforske. Hvis du går op på toppen af pyramiden, kan du nyde en flot udsigt over byen. Tirana har også en naturskøn oase i centrum af byen, som hedder Parku i Madh. Her kan man gå ture, leje vandcykler på søen og besøge den zoologiske have, der ligger i parken.

Hvornår skal man rejse  til Tirana?

Sommermånederne er højsæson i Tirana med masser af sol og temperaturer, der kan komme over de 30 grader. I denne periode er der mange turister i byen - sær i juli og august. Forår og efterår er også gode tidspunkter at besøge Tirana på. I disse perioder er der mildere temperaturer og færre turister, hvilket gør det ideelt til sightseeing, udendørs aktiviteter og storbyferie. Vinteren i Tirana er kølig med temperaturer, der falder ned til frysepunktet i perioder. I denne periode er der få turister, og du kan få gode tilbud på fly og hoteller.

Mad, drikke og natteliv i Tirana

Spiseoplevelser i Tirana byder på velsmagende og varierede retter og mulighed for at opleve det albanske køkken. Du finder flere restauranter og spisesteder, der serverer både autentiske albanske retter og internationale retter. Især omkring Blloku-kvarteret og Skanderbeg-pladsen. Her kan du prøve Albaniens nationalret, tavë kosi, som er en ret med lam og ris bagt med en blanding af yoghurt og æg tilsat en tyk sauce. Tag til lokale markeder som Pazari for at prøve friske grøntsager, frugt og ost. Du kan prøve albansk friskost, kendt som djathë i bardhë - en hvid ost, der ofte bruges i forskellige retter. Der er også en hyggelig kaffekultur i Tirana med flere caféer, der serverer traditionelle kaffedrikke sammen med søde sager. Som for eksempel baklava.

På en rejse til Tirana kan du opleve en af Europas mest farverige hovedstæder. Byen er ikke kun landets vigtigste økonomiske og politiske centrum, men har også et spirende og mangfoldigt kulturliv. Bydelen Blloku har en ungdommelig puls med mange caféer og livlige parker. Tirana er på vej til at blive et stort trækplaster, når man skal finde en spændende storbyferie.

Tirana har et livligt natteliv, som tiltrækker mange turister, især i højsæsonen. Her finder du et varieret udvalg af barer, pubber og natklubber. Især i Blloku-kvarteret er der natklubber, der holder dig i gang hele natten.

Fly til og hoteller i Tirana

Hvordan rejser man nemmest til Tirana?. Der er fly fra både København, Aalborg og Billund hele året, men næsten altid med en mellemlanding undervejs. Flyrejsen tager typisk lidt over 4 timer alt i alt.

Taxaer er den hurtigste måde at komme fra lufthavnen til Tirana centrum, og du finder et stoppested uden for ankomsthallen. En billigere løsning er at tage lufthavnsbussen, som kører regelmæssigt mellem lufthavnen og Tiranas centrum. Hvis du vil udforske området omkring Tirana i dit eget tempo, kan du overveje at leje en bil.

Tirana tilbyder en række gode overnatningsmuligheder for enhver smag. Du finder moderne hoteller med masser af faciliteter, hyggelige gæstehuse og smukke femstjernede hoteller. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Tirana og Albanien

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Tirana

Populære hoteller i Tirana

Albanien, Tirana
8,5
Meget godt
922 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 38 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Albanien, Tirana
9,3
Fabelagtigt
549 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Tirana
9,4
Fabelagtigt
1129 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi