Rejser til Golem

Golem er takket være dens lange, gylden sandstrand, som strækker sig ved det azurblå Adriaterhav en af Albaniens mest populære badebyer. Her er talrige hoteller, restauranter og barer helt langs kysten og derfor masser af liv i højsæsonen. Mange rejser da også hertil for blot at nyde en afslappende strandferie, hvor man kun sjældent bevæger sig væk fra havet.

God plads på lange sandstrande

I takt med byens stigende popularitet som rejsemål er talrige hoteller skudt op nede tæt ved strandkanten i Golem. Der er dog også lange, mere fredelige strækninger af kysten her, hvor det stadig er høje, skyggefulde træer, som har første parket til stranden. Selvom det er meget fristende blot bruge en ferie i Golem på blot at bade, slikke sol eller slappe under en parasol med en god bog, er der meget andet at tage sig til på en rejse hertil. 

Der er et ganske godt udvalg af spisesteder i Golem, der serverer alt fra pizzaer til traditionelle albanske retter. Her ligesom i resten af de landets kystnære regioner, vil du nok bemærke, at det lokale køkken har fået en hel del inspiration fra Italien. Hvilket bestemt ikke er nogen dårlig ting. Det er der også rig mulighed for at opleve, hvis du tager en tur op ad kysten til den gamle havneby Durres, som ligger for enden af den kilometerlange strande. Her har især restauranterne nede ved den gamle havnefront ry for at være nogle af områdets bedste.

Udflugtsmål

Tager du turen til Durres, kan det også varmt anbefales at sætte lidt tid af til at udforske byens historiske seværdigheder. Det tæller blandt andet et stort, romersk amfiteater, som i sin tid havde plads til 20.000 tilskuere, samt et anerkendt museum med talrige arkæologiske fund fra området. Her finder du også flere butikker, omend indkøbsmulighederne ved Golem er tilstrækkelige til de daglige fornødenheder.

Ønsker du at udnytte det lave prisniveau i Albanien til en shoppingtur, på din rejse til Golem, er det mest oplagte at besøge Tirana. Hovedstaden ligger inden for komfortabel afstand til en dagsudflugt fra Golem, hvor du både har tid til at shoppe og lave lidt sightseeing. Fra Dajti i udkanten af byen, kan du tage en svævebane op på et bjerg, hvorfra der er en storslået udsigt ned over hovedstaden og de omkringliggende grønne bjerge. Selvom selve Golem blot er en lille kystlandsby er den også værd at gå lidt på opdagelse i. Her er for eksempel ofte marked, hvor de lokale fylder gaden med små interimistisk boder, hvorfra der sælges tøj, bru

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Golem