Rejser til Durres

Durres er Albaniens næststørste by, som ligger ved Adriaterhavskysten blot 33 kilometer vest for hovedstaden Tirana. Ankommer du med båd ligner Durres med sine hoteller på rad og række langs den kilometerlange, brede sandstrand måske ved første øjekast en typisk moderne ferieby ved Adriaterhavet. Oppe i det gamle centrum vidner det romerske amfiteater, et af de største på Balkan, dog om, at dette er en af Albaniens ældste byer.

I sin tid kunne det imponerende amfiteater rumme op til 15.000 tilskuere, og gladiatorkampene har uden tvivl været et stort tilløbsstykke. I dag er det den næsten 10 kilometer lange sandstrand, som starter lige syd for havnen, mange rejser til Durres efter. Midt på sommeren, når også folk fra hovedstaden søger mod vandet, summer det af liv nede på sandet ved det azurblå hav. Men det er alligevel ikke svært at finde plads på den fine strand, som strækker sig omkring 10 kilometer sydpå ned til den lille kyslandsby Qerret.

Stranden er børnevenlig og lavvandet. Der er mange steder med udlejning af liggestol og parasoller, men også god plads til blot at sprede sit eget badehåndklæde ud på sandet. Når I trænger til en forfriskning er der sjældent ret langt til nærmeste strandbar eller café. Ofte behøver du slet ikke forlade din liggestol, men kan nemt praje en af drinksælgerne, som betjener strandgæsterne.

Lækker mad og pulserende natteliv

Efter solnedgang kommer den brede strandpromenade for alvor til live med turister og lokale, som går en aftentur for at nyde solnedgangen, udforsker de mange boder eller er på udkig efter et sted at spise. Der et stribevis af caféer og restauranter både her og længere oppe i byen. De billige priser, som du stadig kan nyde godt af på en rejse til Durres, er en oplagt mulighed for at nyde restaurantlivet på ferien. Det albanske køkken, som er tydeligt inspireret af nabolandene Italien og Grækenland, byder på mange lækkerier. Sidst på aftenen og ud på de små timer er der også masser af liv på diskotekerne og de trendy klubber.

Mange udflugtsmål

Går rejsen til Durres om sommeren, er den lange strand næsten uimodståelig. Der er dog også meget andet at bruge en ferie på her. Udover strandlivet og de vandsportsaktiviteter det byder på, er der også rig mulighed for at krydre rejsen med spændende sightseeing og udflugter.

Det er naturligvis et must, at se det romerske amfiteater, som stammer fra 100-tallet. Det er ganske vist lidt forbavsende, så lidt man har gjort ud af at præsentere stedet, men det er alligevel en speciel oplevelse at stå et sted, hvor byens historie så tydeligt kommer til udtryk. Er du interesseret i at lære mere om områdets historie, er det nærliggende arkæologiske museum også et besøg værd. Læg også mærke til det venetianske tårn og resterne af den byzantinske mur på dine gåture rundt i byen.

Det er også nemt at kombinere en badeferie i Durres med sightseeing i Tirana. Der kører regelmæssigt busser ind til hovedstaden, hvor der er farverige bazarer og gamle sovjetmonumenter. På dagsture længere ind i landet kan du opleve det mere traditionelle landsbyliv, stemningsfulde kloster og uspoleret natur.

Rejser til Albanien

Læs mere om Albanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Albanien her

Hoteller i Durres

Populære hoteller i Durres

Albanien, Durres
7,9
Godt
390 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Durres
9,2
Fabelagtigt
317 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Albanien, Durres
7,5
Godt
98 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Durres?

7,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser