Rejser til Belgien

Kongeriget Belgien er et lille land, men det har meget at byde på. I Belgien får du pulserende storbyer, hyggelige små landsbyer, verdens måske bedste øl og nogle helt fantastiske badebyer ude langs kysten.

Det er et lille land, så du kan i princippet rejse fra den ene ende til den anden på blot tre timer. Mellem større byer er der hyppige togforbindelser, og busser dækker mindre afstande fint. Der er dog så meget at se, at det ville være en skam ikke at tage sig bedre tid.

På en rejse til Belgien kan du fordybe dig i en skøn blanding af middelalderatmosfære og moderne kultur alt fra gamle slotte, palæer, museer og kirker til futuristisk arkitektur, kæmpe shoppingcentre og forlystelser.

Belgien er et rejsemål, du kan besøge hele året. Om sommeren indbyder til flade landskab til en aktiv cykelferie, hvis da ikke du hellere vil slappe af på de flotte sandstrande på den 65 kilometer lange kystlinje. Det er dog især landets byer, du kan bruge lang tid på at udforske både sommer og vinter.

Kendte byer i Belgien

Julemarkedet i Brugge er alletiders anledning til at besøge denne utroligt romantiske by, som takket være sit velbevarede middelaldercentrum er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Især kendt for sine kanaler, der har givet den tilnavnet "Nordens Venedig" og smukke palæer, er Brugge en by, der indbyder til langsomme slentreture. Tag dig tid til at suge stemningen til dig og til blot at sætte dig på en fortovscafé for at nyde omgivelserne.  Har du en sød tand, kan du naturligvis heller ikke rejse hertil uden at se nærmere på en af de over 50 chokoladeforretninger, der findes i Brugge.

Belgiens næststørste by Antwerpen er mere kendt for diamanthandel. I nyere tid har havnebyen udviklet sig til en trendy by, der tiltrækker mange belgiske og udenlandske kunstnere. Dette afspejler sig i byens mange barer og butikker. Dertil kommer, at Antwerpen har mange steder med samme historiske charme som Brugge eller Gent, ikke mindst i centrum på markedpladsen Grote Markt.

Der er også rig lejlighed til at forkæle dine smagsløb, hvor du rejser til hele Europas politiske hovedstad, Bruxelles. De mange NATO- og EU-institutioner giver hovedstaden et umiskendeligt moderne, internationalt miljø, som afspejler sig i udvalget af restauranter. Samtidig kan du i Bruxelles gå på opdagelse i gamle, hyggelige gader og pladser. Du skal selvfølgelig lægge vejen forbi Grand Place. Det er en af Europas smukkeste pladser. Ligeledes kan du også bruge lang tid på de fine kunstmuseer i byen.

Omkring en times kørsel fra hovedstaden ligger Liége. Mange cykelfans vil kende navnet fra den berømte forårsklassiker Liége-Bastogne-Liége, men ellers er det ikke mange turister, som finder vej hertil. Den er ellers kendt for sine spændende markeder og talrige festivaler i løbet af året. Den har også en interessant gammel bymidte og er et godt udgangspunkt for at udforske Ardennerne og en perlerække af mindre landsbyer.

Et splittet land

Belgien har eksisteret som samlet stat siden 1830, da det ved en revolution løsrev sig fra de nordlige Nederlande.  Det var et af de første medlemslande i Den Europæiske Union. Men samtidig er Belgien et af unionens mest splittede lande. Det er således delt i tre regioner med det rige Flandern i nord, hvor de hollandsktalende separatisterne står stærkt, den centrale Bruxelles-region med hovedstaden og det fransktalende Vallonien i syd, som er plaget af arbejdsløshed efter lukning af industrier.

Modsætningerne mellem flamlændere mod nord og valloner mod syd har i tiden løb ført til store spændinger. I dag lever regionerne i vidt omfang hvert deres eget liv, økonomisk og kulturelt isoleret fra hinanden. Opdelingen kom tydeligt til udtryk i 2010-2011, hvor Belgien ikke havde en fælles regering i 541 dage. Her spillede kongen en nøglerolle i at løse krisen. Monarkiet bliver således ofte set som et samlende punkt i nationen. Det fransktalende syd er forsat primært er royalister, men i nord er det flamske flertal dog knapt så begejstrede for kongehuset.

Natur og landskaber

Det er ikke kun kulturelt, at Belgien er en sammensat størrelse. Rejser du ned gennem landet, vil du opleve natur og landskab skifte tydeligt. I den nordligste del ud mod Nordsøkysten er landet meget fladt bestående af flodsletter. Her finder charmerende Brugge, lange sandstrande og klitter. I det centrale område, hvor hovedstaden Bruxelles ligger, er landskabet stadig forholdsvist fladt, men også med bløde bakker og let nedskårne floddale. Det er er et frugtbart område, som er intensivt dyrket.

Syd for floden Maas møder du højsletten Ardennerne, som inkluderer Belgiens højeste punkt Signal de Botrange (694 meter). Her har floder over millioner af år skåret sig dybt ned i underlaget og skabte bugtede dale med stejle, skovdækkede sider. Særligt er denne region er turisme vigtig for økonomien. Her findes hovedparten af det tætbefolkede lands sidste vilde dyreliv.

Bestil en billig rejse til Belgien her

I søgemaskinen her på Solfaktor kan du med få klik finde billige rejser til de mest interessante destinationer i Belgien. Søgemaskinen er hele tiden opdateret med de bedste priser på hotelophold og flybilletter. Du kan derfor nemt booke en billig rejse, hvor det hele er samlet en pakke.

Rejsemål i Belgien

 • Brugge
  34 hoteller
  Det velbevarede middelaldercentrum i Brugge er et af de smukkeste og mest stemningsfulde i Europa. Det er tilpas kompakt til, at du kan udforske det til fods eller på kanalrundfarter. Brugge er perfekt til en romantisk parferie eller blot en ... forlænget weekend. Læs mere
 • Antwerpen
  7 hoteller
  Antwerpen er en pulserende by fuld af mode, shopping, gastronomi, middelalderatmosfære og moderne arkitektur. Næsten uanset hvad der står på din ønskeliste for rejsen, kan du finde det i Antwerpen, Belgiens næststørste by.
 • Gent
  5 hoteller
  Gent er en af Europas oversete storby-perler, som er perfekt som mål for både et romantisk getaway og en oplevelsesrig ferie for hele familien. Her er masser af middelalderstemning, men samtidig er det en ung og dynamisk by.

Populære hoteller i Belgien

Belgien, Flandern, Brugge
9,1
Fabelagtigt
384 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 107 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Brugge
8,9
Meget godt
869 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 107 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Antwerpen
8,8
Meget godt
2446 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Afstand til centrum: ca. 200 m
 • Internetadgang/Wi-Fi