Rejser til Brugge

En usædvanligt velbevaret og idyllisk bykerne har gjort Brugge til en af Belgiens største turistattraktioner. Den er arven fra den gyldne periode fra 1100-tallet og tre århundreder frem, hvor Brugge var en af de vigtigste hansestæder i Europa. Ikke overraskende er hele dette charmerende centrum af Brugge optaget på UNESCO's liste over kulturel verdensarv. 

Glæd dig til her at slentre i brostensbelagte stræder og  langs de kanaler, som stadig er byens pulsårer. Det er lidt held i uheld, at du i dag kan opleve denne perle af en middelalderby i det nordlige Belgien. Da indsejlingen fra havet til byen sandede til i slutningen af det 15. århundrede mistede Brugge sin betydning som handelsby, og de internationale købmænd forlod byen. De følgende århundreder førte byen en lidt hengemt tilværelse, og udviklingen gik i stå.

Først i 1800-tallet begyndte tilrejsende at få øjnene op for byens velbevarede middelaldersceneri, der vidnede om fordums storhed. Lykkeligvis blev Brugge skånet for ødelæggelser under verdenskrigene. Selvom man fik genåbnet en forbindelse til havet, var det desuden først i årene efter Anden Verdenskrig, at der blev udviklet en industri i Brugge. Heldigvis uden for den stemningsfulde bykerne.

Det var vikingerne, der oprindeligt gav byen navnet Brügge, som betyder "landingssted." Her lavede vikingerne en base for deres plyndringstogter mod England og Normandiet. I dag kaldes byen også ofte for "Nordens Venedig" og kan da også uden tvivl regnes blandt de smukkeste byer i Europa.

Verdensarv, chokolade og øl

Samlingspunktet for den gamle bykerne i Brugge er Groote Markt. Vil du se den store markedsplads i fugleperspektiv, kan en tur op i det flotte klokketårn, Belfort, anbefales. Der er 366 trappetin, men udsigten er anstrengelserne værd. Der er dog også fortovsrestauranter rundt langs kanten, hvorfra du kan betragte livet på pladsen med et måltid eller en let forfriskning. Rejser du til Brugge i julemåneden er der et hyggeligt marked og skøjtebane på Markt.

En god måde at se Brugge på er at tage med på en kanalrundfart. Her ser du byen fra en lidt anden vinkel og også nogle steder, som du almindeligvis ikke kan nå til fods. På turen, der normalt tager en halv times tid, fungerer styrmanden som guide og fortæller lidt om seværdighederne undervejs.

Der er mange, som blot besøger byen blot på en dagsudflugt. Men hvis du for eksempel i stedet rejser til Brugge på en weekendrejse, har du bedre tid til sightseeing og kan opleve den mere rolige atmosfære i bykernen, når turistbusserne kører videre sidst på eftermiddagen. Selv når der er flest besøgende, er det dog ikke svært at finde mindre sidegader, hvor du kan nyde stemningen uforstyrret.

Udover de mange pittoreske middelalderbygninger er der adskillige spændende museer, gallerier samt ikke mindst et rigt butiks- og restaurantliv at udforske på en billig rejse til Brugge. Det inkluderer talrige fristende chokoladebutikker og anerkendte bryggerier som De Halve Maan Brewery og Bourgogne des Flandres.

Rejser til Belgien

Læs mere om Belgien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Belgien her

Hoteller i Brugge

Populære hoteller i Brugge

Belgien, Flandern, Brugge
9,5
Fabelagtigt
422 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 113 km
  • Afstand til centrum: ca. 50 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Brugge
9,2
Fabelagtigt
2211 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 113 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Brugge
9,4
Fabelagtigt
808 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 107 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Godt at vide

Her får du lidt praktiske informationer om Brugge, som forhåbentlig kan være en hjælp på din rejse til denne smukke by. Der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Brugge og vores mange andre spændende rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Transport

Brugge, som ligger i den nordvestbelgiske region Flandern, er ikke længere væk, end at det er overkommeligt at køre dertil i bil. Du kan dog også vælge at flyve til Bruxelles, hvorfra der kører tog det sidste stykke til Brugge (ca. 1½ time).

Den gamle bykerne er ikke større, end at du nemt kan udforske den til fods. Husk nogle behagelige sko. Der er mange brosten. Den eneste form for offentlig transport i byen er bus. Du kan også praje en taxi eller leje en cykel.

Spise og drikke

Det belgiske køkken er traditionelt en fin kombination af fransk finesse og gavmilde tyske portionsstørrelser. Du kan derfor se frem til rejsens måltider. Vil du finde et godt sted at spise i Brugge med god mad til rimelige priser, er det generelt ikke restauranterne på den centrale markedsplads (Grote Markt), du skal søge mod. Medmindre du altså gerne vil betale ekstra for at sidde med udsigt til livet på den smukke plads. Der er bedre muligheder i andre dele af byen. Især hvis du bevæger dig lidt væk fra de mest populære turiststrøg, er det i det historiske centrum af Brugge således stadig muligt at finde hyggelige restauranter med overkommelige priser og mad af høj kvalitet.

Selvom et sted tiltrækker mange turister, kan kvaliteten dog godt være høj. Det gælder for eksempel det familieejede bryggeri De Halve Maan, der som det eneste stadig har sin produktion indenfor den gamle bymur. Her kan du få en spændende rundvisning på bryggeriet og eventuelt slutte besøget af på stedets egen restaurant.

Udover de gyldne dråber er Belgien og ikke mindst Brugge kendt for at have en rig chokoladetradion. Der er næsten chokoladebutikker på hvert et gadehjørne. Nogle af dem er turistfælder, men ser du dig lidt for, er der også gode muligheder for at finde butikker, hvor man holder de gamle håndværkstraditioner i hævd med egen chokoladeproduktion i tilstødende lokaler.

Rejs videre fra Brugge

Har du mere end nogle få dage til rådighed, er det oplagt at rejse videre fra Brugge til nogle af de andre spændende rejsemål inden for din rækkevidde. Om sommeren kan du for eksempel tage toget ud til kystbyen  Oostende for at slappe af på de kilometerlange sandstrande.

Den lille maleriske landsby Damme er et andet populært udflugtsmål fra Brugge. Du kan sejle ad en kanal dertil (ca. 35 min) eller cykle. Det er en tur gennem et smukt landskab.

Større byer som Antwerpen, Bruxelles og Gent har også meget at byde på og kan fint kombineres med et ophold i Brugge. Tjek udvalget af rejser i søgemaskinen her på Solfaktor, hvor du nemt kan finde de billigste priser.