Rejser til Flandern

Flandern er den nordlige del af Belgien, som grænser op til Holland (Nederlandene). Det officielle sprog i regionen er nederlansk (hollandsk med en særlig flamsk dialekt).  Den belgiske hovedstad Bruxelles, som er en enklave helt omsluttet af Flandern, udgør et særskilt område sprogmæssigt, hvor nederlandsk og fransk er sidestillede.

Flandern, som udgør knap halvdelen af Belgien, har omkring 6,6 millioner indbyggere. Det gør den til den folkerigeste af landets tre regionen, der også inkluderer den sydlige og fransktalende region Vallonien. Udover hovedstaden, der altså formelt set udgør en anden region, kan du på en rejse til Flandern besøge en stribe andre smukke flamske byer, hvor hansestæder som Antwerpen, Brugge og Gent takket være deres charmerende middelalderstemning hver især er en rejse værd.

Belgien blev født som selvstændig stat ved en revolution i 1830, hvor man løsrive sig fra det protestantiske Forenede kongerige Nederlandene mod nord. Det er ganske vist ikke længere det, at man er katolikker, som binder belgierne sammen. Faktisk er der nu til dags overraskende markante kulturelle og økonomiske skel mellem det flamsktalende Flandern og det fransktalende Vallonien.

Før i tiden var Vallonien takket være en stærk industri landets økonomiske kraftcenter, mens Flandern var et mere fattigt landsbrugsområde. Men efter 2. Verdenskrig vendte udviklingen, og i dag er Fladern den klart mest velstående region. Det er uden tvivl en af grundene til, at mange flamlænderne jævnligt udtrykker ønske om øget selvstændighed. I Vallonien er der ikke samme interesse for en opsplitning af landet.

Flanderns dramatiske historie

Bølgerne kan gå højt i Flandern, når snakken falder på selvstændighed. Det er et emne, man som besøgende kun bør nærme sig varmsomt. Det er dog ikke noget at måle mod de kampe, som regionen tidligere har været vidne tid.

Belgien og ikke mindst Flandern har således gennem tiden flere gange været krigsskueplads for Europas stormagter - ikke mindst under begge verdenskrige. Sporene af de dramatiske begivenheder kan du se på en rejse til Flandern. Ved Ypres i den vestlige del af regionen, bør enhver med historisk interesse for eksempel besøge 'In Flanders Fields Museum'. På dette erindringsmuseum fortælles historien om 1. Verdenskrig i Belgien på en meget medlevende og interaktiv måde. Det var på egnen omkring museet, at nogle af den blodige krigs største slag blev udkæmpet. En million soldater fra mere end 50 forskellige lande blev såret, savnet eller dræbt i kamp her.

Øl og chokolade

Det er ikke kun kulturhistoriske seværdigheder af international betydning og smukke UNESCO-fredede byer, der venter dig på en rejse til Flandern. Belgien er blandt rejsende også kendt for spændende kulinariske oplevelser. Det autentiske flanderske køkken er bygget op omkring lækre, lokale råvarer, som ofte anvendes til lækre simreretter. Du kan naturligvis heller ikke rejse til Flandern uden at prøve den berømte kvalitetschokolade eller lægge vejen forbi et af de utallige bryghuse, som laver nogle af de bedste øl i verden. Mange af disse er åbne for besøgende og byder på smagsprøver.

Selv i de mindste byer, du kommer gennem på en rejse rundt i Flandern, finder du ofte en café. Der er derfor masser af muligheder for at stofte bekendtskab med det køkken, som har gjort Belgien til et yndet rejsemål blandt "foodies". I de større byer kan du udforske alt fra fine gourmetrestauranter med sofistikerede retter på menuen til simple boder, som sælger varme vafler.

Rejser til Belgien

Læs mere om Belgien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Belgien her

Rejsemål i Flandern

 • Brugge
  34 hoteller
  Det velbevarede middelaldercentrum i Brugge er et af de smukkeste og mest stemningsfulde i Europa. Det er tilpas kompakt til, at du kan udforske det til fods eller på kanalrundfarter. Brugge er perfekt til en romantisk parferie eller blot en ... forlænget weekend. Læs mere
 • Antwerpen
  7 hoteller
  Antwerpen er en pulserende by fuld af mode, shopping, gastronomi, middelalderatmosfære og moderne arkitektur. Næsten uanset hvad der står på din ønskeliste for rejsen, kan du finde det i Antwerpen, Belgiens næststørste by.
 • Gent
  5 hoteller
  Gent er en af Europas oversete storby-perler, som er perfekt som mål for både et romantisk getaway og en oplevelsesrig ferie for hele familien. Her er masser af middelalderstemning, men samtidig er det en ung og dynamisk by.

Populære hoteller i Flandern

Belgien, Flandern, Brugge
9,3
Fabelagtigt
2634 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 109 km
 • Nærmeste strand: ca. 10 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Brugge
9,4
Fabelagtigt
3883 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 109 km
 • Afstand til centrum: ca. 50 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Brugge
9,3
Fabelagtigt
808 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 107 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi