Rejser til Antwerpen

Antwerpen er med lidt over en halv million indbyggere Belgiens næststørste by og landets vigtigste handelscenter takket være havnen, som har været en af Europas vigtigste gennem århundreder. Fra Antwerpen, der ligger i Flandern i det nordlige Belgien, er der desuden gode kanalforbindelser videre ind i det centrale Europa. Byen har blandt andet i generationer været kendt for handlen med diamanter.

Antwerpen er også kendt for sit rige, flamske kulturliv, som har lige så dybe historiske rødder. Her kan du fordybe dig i talrige spændende museer og gallerier eller nogle af de festivaler og andre events, som byen ofte er vært for. Det er dog også en fornøjelse blot at slentre rundt i byens meget stemningsfulde centrum. Her er der et charmerende miks af middelalderbygninger og nye arkitektoniske vartegn.

Stemningen kan du også suge til dig, mens du sidder på en af byens mange caféer eller går på opdagelse i det gode udvalg af butikker. Det er en behagelig by at bevæge sig rundt i som fodgænger. Både fordi der er bilfri gader og torve, men også fordi det historiske centrum er tilpas kompakt til at de fleste seværdigheder og attraktioner ligger nær hinanden.

Perfekt til en shoppetur

Lidt som man har set det i Berlin, er Antwerpen de senere år blevet en trendy by, som tiltrækker kunstnere og unge, som er med til at give byen et dynamisk restaurant- og forretningsliv. Der er dog en lang tradition for at være med på moden her. Interesserer du dig for tøj og design, vil du måske have hørt om 'Antwerp Six. Det var en gruppe talentfulde tøjdesignere, som i 1980'erne satte Antwerpen på verdenskortet med deres flotte kollektioner. I dag har byen en velrenommeret modeskole og udvalget af designbutikker er stort.

Bestiller du en billig rejse til Antwerpen for at shoppe, vil du uden tvivl komme til at bruge en hel del tid på Meir. Det er en af de mest kendte butiksgader i Belgien, hvor smukke rokokobygninger fra det 18. og 19. århundrede huser store europæiske butikskæder. Der er også masser af interessante småbutikker i den historiske bymidte, som inkluderer  spændende vintage og antikbutikker, hvor du næsten med garanti kan gøre unikke fund.

Fritter, øl og chokolade

Det er ikke kun god shopping Antwerpen er kendt for. Du kan også godt begynde at glæde dig til rejsens kulinariske oplevelser. Der er et væld af hyggelige fortovscaféer i de brostensbelagte stræder og lige så mange pubber, hvor du kan prøve nogle af de lokale øl.

Du kan heller ikke rejse hertil uden at prøve de lækre pommes frites, som er en integreret del af Belgiens kulinariske arv. Traditionelt sælges de i en papkegle eller en papbakke med en stor klat sauce på toppen. Antwerpen har sågar et "pommes frites-museum" på Groenplaats. Du kan i øvrigt også besøge Belgiens største chokolademuseum, Chocolate Nation, i centrum af Antwerpen.

Madguiden Michelin har et godt øje til Antwerpen. Omkring et dusin af byens restauranter kan således bryste sig af en eller flere af de så eftertragtede stjerner. Vil I forkæle jer selv med en ægte gourmetoplevelser på rejsen til Antwerpen, er der også god chance for det.

Sådan rejser du til Antwerpen fra Danmark

Den nemmeste og hurtigste måde at rejse til Antwerpen fra Danmark er at flyve. Di kan eksempelvis flyve fra København til den største lufthavn i Antwerpen, Antwerp International Airport. Fra lufthavnen kan du nemt komme ind til centrum med offentlig transport eller taxa.

Vel fremme i Antwerpen finder du flere forskellige typer af hoteller og indkvarteringsmuligheder, alt afhængigt af dit budget og dine ønsker. Hos Solfaktor kan du vælge enten blot at booke hotel eller kombinere med fly, og derved få en pakkerejse med rejsegaranti.

Rejser til Belgien

Læs mere om Belgien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Belgien her

Hoteller i Antwerpen

Populære hoteller i Antwerpen

Belgien, Flandern, Antwerpen
7,1
Godt
3136 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Afstand til centrum: ca. 3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Antwerpen
7,6
Godt
903 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Antwerpen
8,9
Meget godt
703 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 46 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi