Rejser til Elenite

Den lille ferieby Elenite ligger ved Sortehavskysten et par kilometer øst for Sveti Vlas. Lidt længere nede ad kysten ligger populære rejsemål som Sunny Beach og Nessebar, som begge kan nås med bus fra Elenite. Bestiller du en billig rejse for at nyde en afslappende badeferie med sol og strand, er der dog ingen grund til at forlade Elenite.

Her er gyldne sandstrande, hvor hele familien kan nyde det solrige klima og bade i det indbydende hav. Der er også mange aktivitetsmuligheder her med alt fra beach volley til forskellige former for vandsport. Her er blandt andet en windsurfing-skole med undervisning for alle niveauer. Alt her er med andre ord tilrettelagt for, at du skal følge dig godt tilpas og få mest muligt ud af ferien.

Elenite er ikke en gammel by. Man begyndte at bygge de første hoteller her i 1985, og det er først i løbet af de sidste par årtier at feriebyen har fundet sin endelige form. I dag består Elinite af talrige ferievillaer, lejligheder, hoteller og resorts sammen med et godt udvalg af restauranter og butikker.

Restauranter og natteliv

Her er et vist natteliv, men det er hovedsageligt begrænset til hotellernes egne barer. Sammenlignet med de mere livlige byer langs Sortehavskysten, giver det en forholdsvis afdæmpet atmosfære. Det er da også overvejende familier og par, som bestiller en billig rejse til Elenite.

Ønsker du i løbet af ferien lidt mere liv om aftenen, tager turen til Sunny Beach ikke lang tid.

Udflugter

Udover at busserne, der kører langs kysten og kan bruges til at besøge de nærmeste nabobyer, kan du i sommersæsonen også sejle med en lille turbåd fra Elenite til den gamle del af Nessebar (afgår fra den lange bådebro). Der er omkring 8 kilometer på tværs af den lille bugt, men normalt gøre også andre stop undervejs. Er du ikke så søstærk, eller foretrækker du blot at rejse i eget tempo, kan du naturligvis også vælge at leje en bil eller hyre en taxi.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Elenite