Rejser til Agii Apostoli

Agii Apostoli ligger ca. 4 km uden for Chania by. Stranden i Agii Apostoli består af flere mindre sandstrande, og de fleste er lavvandede og børnevenlige. Langs med hovedgaden ligger der flere restauranter, barer og taveraer. Ønsker man et mere intensivt fornøjelsesliv, tager man bus eller taxi ind til Chania. Hele området omkring Agii Apostoli har en unik fauna som inkluderer pinjetræer, oleanderbuske og eukalyptustræer. Er du heldig kan du også støde på den sjældne og fredede ”havlilje”. Agii Apostoli er også kendt for sin sardinfestival.

Den lille landsby Agii Apostoli har sit navn efter kirken i byen.

Agii Apostoli ligger helt ned til kysten og er nok mest kendt for sine vidunderlige strande, beachvolleykonkurrencer og dens små fredede skovområder.

De tre lokale strande ligger i hver sin bugt, i mellem dem og byen er nogle fine parkområder. Den største og mest kendte strand er Chrissi Akti som lokker med sit gyldne sand. Alle tre strande har EU’s blå flag som betyder stranden er ren og lever op til EU standarder.

Hele området omkring Agii Apostoli har en unik fauna som inkluderer pinjetræer, oleanderbuske og eukalyptustræer. Er du heldig kan du også støde på den sjældne og fredede ”havlilje”. ”Havliljen” er påskelilje-lignende men dens kronblade er hvide frem for gule og dens duft er kraftig og sødlig.

På øen gennemføres flere naturbevarende projekter om året. Et særligt vigtigt projekt er at beskytte kystlinje på de områder hvor havskildpadderne går i land for at lægge deres æg.

Agii Apostoli er også kendt for sin sardinfestival. Under festivalen følges gamle kretensiske traditioner når man tilbereder og griller sardiner mens der spilles folkemusik og danses.

Landsbyen er rolig og kun på hovedstrøget finder man et par butikker, barer og restauranter. Skulle man have lyst til lidt mere byliv kan man let komme til Chania, hvor udvalget er mere varieret.

 

Børnevenlig strande

I Agii Apostli er hovedattraktionen de børnevenlige strande, der ligger beskyttet mod strøm og bølger i små bugter. Det gyldne sand og det klare, lune vand er da også næsten uimodståeligt for både børn og voksne. På grund af beliggenheden i læ for vind og bølger er der ofte liv på strandene helt hen på aftenen. Ønsker du efter en dag ved vandet at slutte af med en god middag, behøver du ikke bevæge dig ret langt. Der er således et fornuftigt udvalg af restauranter, caféer og barer i Agii Apostoli. Ligeledes er der butikker og supermarkeder nok i byen til, at du kan få dækket alle ferien behov.

Rejser du til Agii Apostoli, er det dog oplagt at udnytte den korte afstand til Chania. I princippet kan du blot gå ind til det vestlige Kretas hovedby, men synes du en gåtur på 4-5 km er i overkanten, er det også nemt at tage en lokalbus eller taxi derind. Her finder finder du et mere rigtigt byliv i de smalle stræder blandt de pastelfarvede huse og især nede ved den charmerende, hesteskoformet havn med talrige restauranter, mærkevarebutikker og kaffebarer. Ligeledes betyder nærheden til Chania, at du har mulighed for at nyde et livligt natteliv i ferien, selvom du bor i fredelige Agii Apostoli.

Udflugter

Tager du ind til Chania, bør du også lægge vejen forbi nogle af byens seværdigheder. Gå i hvert fald ikke glip af det venetianske fort og det berømte fyrtårn, ligesom det også er spændende at gå på opdagelse i den store markedshal.

En stor del af ferien i Agii Apostli vil  - i hvert fald om sommeren - måske nok gå med at nyde det afslappende strandliv. Ønsker du at opleve lidt mere, venter der dog udover Chania også mange andre spændende oplevelser rundt omkring på resten af øen. Rejser du hertil lidt uden for den varmeste højsommer, kan det for eksempel anbefales vandre en tur ned gennem den smukke, 18 km lange Samaria-kløft. Selv for erfarne vandrere er det en tur, som der bør afsættes 6-8 timer til, da turen fra udgangspunktet Omalós-højsletten midt i De Hvide Bjerge ned til den lille Agía Rouméli på sydkysten går ad til tider uvejsomt terræn.

Der er dog også masser af udflugtsmål, der kræver en mindre fysisk indsats at opleve. Det kunne for eksempel være en tur ned til den fantastiske Elafonissi Strand i øens sydvestlige hjørne. Her kan både børn og voksne få lang tid til at gå med at snorkle i det lave, turkisblå vand.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Agii Apostoli