Rejser til Skiathos

Skiathos er en smuk ø og Skiathos by desuden en flot "hovedstad" med hvidkalkede huse i charmerende små gader. Øen er et paradis for dig, der elsker gode strande - hele 65 stykker er der på Skiathos af dem.

Skiathos ligger i Det Ægæiske Hav og er en del af øgruppen Sporaderne. Mange synes at dette er en af de smukkeste øer i Grækenland – beliggenheden er øst for fastlandet. Her kan du vælge mellem rolige eller lidt mere hektiske ferieområder. F.eks er der gode muligheder for vandsport ved alle de store strande på øens sydlige side, og der er også dykkercentre ved mange af dem.

Her er også mindre strande, nogle af dem kan man kun komme til med båd. Den sydlige kyst er godt beskyttet mod vind og store bølger og de fleste strande er lavvandede. Mange børnefamilier vælger denne del at Skiathos.

Skiathos by er en hyggelig havneby med charme og to havneområder. Mellem havnene ligger halvøen Bourtzi. Syd for Skiathos by finder du den mindre og yderst charmerende by Achladies med udstrakte olivenlunde og mange citrustræer. Nede ved stranden kan du spise frokost på en af de små tavernaer.

Det er nemt at komme rundt på Skiathos hvis du lejer bil, knallert eller måske en cykel hvis du vil have en lidt mere aktiv ferie.

Tips til udflugter og oplevelser: se ruinerne efter den gamle by Kastro, som var hovedstad på Skiathos frem til 1830. Tag forbi de to kloster Charalambos og Kounistra – de er over 300 år gamle. Snup en dukkert ved Halaria-stranden med sine sølvgrå rullesen. Generelt kan siges, at Skiathos er en smuk og imødekommende ø, så det er ikke underligt, at dele af filmen «Mamma Mia» blev indspillet her.

Det græske køkken finder du naturligvis også på Skiathos. Hjemmebagt brød, fetaost, tzatziki, souvlaki, moussaka, frisk salat, oliven…skyl efter med en iskold Mythos-øl, en flaske mineralvand eller måske et glas retsina.

Du kan rejse til Skiathos med charterfly om sommeren. Vintertid går der rutefly med mellemlanding i Athen. Hvis du skal rejse på egen hånd, reserver dit hotel i god tid. Skiathos er populært, og de fleste hoteller melder mere eller mindre udsolgt fra juni til august.

Hvem vil kunne lide Skiathos?

Skiathos passer for det unge par, børnefamilier og seniorer. Du skal rejse til Skiathos for at nyde de fine strande og den smukke ø. Men hvis målet med ferien er at gå i byen hver aften, skal du måske vælge en anden græsk ø.

Hvornår skal man rejse til Skiathos?

Sommeren starter ofte i maj, og i juli og august kan det blive meget varmt. September og oktober er gode måneder at rejse hertil: stadig godt vejr men færre turister og lavere priser.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Skiathos

Populære hoteller i Skiathos

Grækenland, Thessalien, Skiathos by
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Thessalien, Koukounaries
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
  • SPA/wellness
Grækenland, Thessalien, Skiathos by
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering