Rejser til Skiathos

Skiathos ligger tæt ved det græske fastland i den nordvestlige del af Det Ægæiske Hav. Den er en del af Sporaderne - og en af øgruppens smukkeste øer. Skiathos er et paradis for dig, der elsker gode strande - der er over 60 af dem at vælge mellem. Det inkluderer for eksempel stranden Koukounaries, der ifølge rejseguiden Lonely Planet er en af de smukkeste i Grækenland.

Udover de mange gode badestrande er Skiathos også kendt for at være øgruppens mest kosmopolitiske ø. I hvert fald om sommeren, når ferierejsende med appetit på afslappende strandliv rejser hertil fra især Nordeuropa, men også resten af Grækenland. Da er øens omkring 6.000 faste indbyggere i undertal. Når du rejser til Skiathos, kan du dog også finde rolige, mere skjulte badebugter lidt på afstand af de mest turistede ferieområder.

Øen har også mindre strande, nogle af dem kan man kun komme til med båd. De mest populære strande ligger på den sydlige del af Skiathos. Sydkysten er nemlig godt beskyttet mod vind og store bølger og de fleste strande her er lavvandede. Mange børnefamilier vælger denne del at Skiathos. Der er gode muligheder for vandsport ved alle de store strande på øens sydlige side, og der er også dykkercentre ved mange af dem.

Skiathos by er en hyggelig havneby med charmerende, hvidkalkede huse i stemningsfulde smalle gader og to havneområder. Mellem havnene ligger halvøen Bourtzi. Syd for Skiathos by finder du den mindre og yderst charmerende by Achladies med udstrakte olivenlunde og mange citrustræer.

Nede ved vandet kan du spise frokost på en af de små tavernaer. Her bydes der på alle det græske køkkens herligheder med hjemmebagt brød, fetaost, tzatziki, souvlaki, moussaka, frisk salat, oliven…skyl efter med en iskold Mythos-øl, en flaske mineralvand eller måske et glas retsina.

Udflugter

Det er nemt at komme rundt på Skiathos hvis du lejer bil, knallert eller måske en cykel hvis du vil have en lidt mere aktiv ferie.

Tips til udflugter og oplevelser: se ruinerne efter den gamle by Kastro, som var hovedstad på Skiathos frem til 1830. Tag forbi de to kloster Charalambos og Kounistra – de er over 300 år gamle. Snup en dukkert ved Halaria-stranden med sine sølvgrå rullesen. Generelt kan siges, at Skiathos er en smuk og imødekommende ø, så det er ikke underligt, at dele af filmen «Mamma Mia» blev indspillet her.

Du kan rejse til Skiathos med charterfly om sommeren. Vintertid går der rutefly med mellemlanding i Athen. Hvis du skal rejse på egen hånd, reserver dit hotel i god tid. Skiathos er populært, og de fleste hoteller melder mere eller mindre udsolgt fra juni til august.

Hvem vil kunne lide Skiathos?

Skiathos passer for det unge par, børnefamilier og seniorer. Du skal rejse til Skiathos for at nyde de fine strande og den smukke ø. Men hvis målet med ferien er at gå i byen hver aften, skal du måske vælge en anden græsk ø.

Hvornår skal man rejse til Skiathos?

Sommeren starter ofte i maj, og i juli og august kan det blive meget varmt. September og oktober er gode måneder at rejse hertil: stadig godt vejr men færre turister og lavere priser.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Skiathos

Populære hoteller i Skiathos

Grækenland, Thessalien, Koukounaries
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Thessalien, Skiathos by
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Grækenland, Thessalien, Skiathos by
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering