Rejser til Skopelos

En rejse til Skopelos vil give dig mulighed for at nyde en afslappet strandferie på en charmerende ø. Her finder du de flotteste strande, autentiske landsbyer og ægte græsk stemning. Øen egner sig godt til børnefamilier men også for par, som vil have en ferie i fredelige omgivelser. Book en billig rejse til Skopelos med Solfaktor.

Skopelos som rejsemål

Skopelos er en lille ø i Det Ægæiske Hav, der hører til øgruppen Sporaderne i Grækenland. Den ligger øst for Pilio-halvøen på det græske fastland, og har lige knap 5.000 indbyggere. Øen er kendt for sin herlige græske charme, rolige atmosfære og smukke natur, og er en populær destination for børnefamilier, par og seniorer

Med sine smukke strande, indbydende natur og charmerende landsbyer tiltrækker Skopelos gæster, der søger efter en aktiv ferie i flotte omgivelser.

>> Læs mere om din rejse til Grækenland her

>> Læs mere om din ferie på Skiathos her

>> Læs mere om din rejse til Samos her

Strande på Skopelos

Grækenland er jo kendt for sine gode strande, og her på Skopelos kan du få skønne, afslappede dage på de flotteste strande. Ren balsam for sjælen i grønne, flotte omgivelser.  Øen tiltrækker ikke lige så mange turister sammenlignet med f.eks naboøen Skiathos, så her kan du nyde stille dage ved det fantastiske Ægæiske Hav. 

En af de mest populære strande på Skopelos er Panormos Beach. Det er en smuk bugt med hvidt sand og turkisblåt vand. Stranden har solsenge og parasoller, og der er flere restauranter og hyggelige caféer i nærheden. Kastani Beach er en anden populær strand på Skopelos med finkornet sand og nogle strandbarer. Den blev lidt ekstra kendt, efter at man i 2008 indspillede filmen Mamma Mia her.

Stafilos Beach er en flot strand omgivet af grønne bakker, eller tag over og besøg Milia Beach, som ligger i en herlig bugt i frodige omgivelser. Milia Beach har ikke så mange faciliteter, men er det perfekte spot til at bare slappe af og nyde livet.

Hvornår skal man rejse til Skopelos?

Klimaet på Skopelos ligner det, du finder på andre øer i Sporaderne, med milde vintre og ofte meget varme somre. Højsæsonen er fra starten af juli og frem til midten af september. Her vil du opleve dagstemperaturer mellem 25 og 35 grader. Hvis du vil have lidt lavere temperaturer, er foråret og perioden fra midten af september til sidst i oktober et godt valg for din rejse hertil. Så kan du udforske øen i dit eget tempo og med færre turister på øen. At se naturen vågne i marts og april er en flot oplevelse! Hvis du rejser i efteråret, vil du opdage, at vandtemperaturen er overraskende høj - selv sidst i oktober. Vinteren på Skopelos er mild med temperaturer omkring de 15 grader, men også med en del regn.

Attraktioner og aktiviteter på Skopelos

Der er mange attraktioner og aktiviteter du kan nyde og opleve på en rejse til Skopelos. Far gerne lidt vild og opdag små, søvnige landsbyer, hvor du kan slentre rundt i maleriske brostensbelagte gader, besøge traditionelle hvidkalkede huse og bare tage stemningen ind. Sæt dig ned på en café, bestil en frappé (iskaffe) og få en snak med de lokale. Selve Skopelos by skal du heller ikke gå glip af.  Øen er kendt for sine smukke kirker og kapeller, og du kan besøge kirken Panagitsa of Pyrgos, som giver en fantastisk udsigt over Skopelos by. Det er også populært at besøge Agios Ioannis-kapellet, som er berømt for at være et af de steder, hvor man indspillede Mamma Mia-filmen med bl.a Meryl Streep og Pierce Brosnan.

Besøg  gerne den lille landsby Glossa, som ligger på et højdedrag og med den flotteste udsigt over Det Ægæiske Hav. Her kan du vandre rundt i de smalle gader, kigge ind i lokale butikker og føle det rolige tempo i en traditionel landsby.

Aktiv ferie er populært på Skopelos. Øen har et godt udviklet og vedligeholdet stisystem, med forskellige vandrestier og ruter.  Her kan du vandre langs med olivenlunde, skove og bjerglandskaber, mens du nyder den smukke natur og udsigten over Det Ægæiske Hav. Området ved Stafilosstranden, som ligger på den sydøstlige side af øen, er et dejligt sted at vandre - og for at bade efter vandreturen!

Når benene er trætte af at gå, tager du måske med en bådtur. Hop ombord og tag med for at opdage skjulte bugter og perler langs øens kyster. Skopelos. Du kan tage med på "ø-hopping" og besøge naboøer som Alonissos og Skiathos.

Mad, drikke og forlystelser på Skopelos

De fleste, af de spisesteder du kommer forbi på Skopelos byder på traditionelle græske retter og smagsoplevelser. Øen er kendt for at producere friske og smagfulde råvarer, som bl.a betyder, at du kan smage på de lokale oste, lækker olivenolie samt friskfanget fisk og skaldyr. Nærheden til Det Ægæiske Hav betyder, at mange restauranter serverer fisk og skaldyr som er fanget den samme dag. Du bør virkelig prøve alle øens lokale oste som den mest berømte - den græske fetaost, samt andre mere lokale oste som graviera, kefalotyri og ladotyri. Ligesom resten af Grækenland er Skopelos berømt for sin velsmagende olivenolie, som produceres på øen og bruges i mange lokale retter og salater.

Nattelivet på Skopelos er på ingen måde intensivt. Øen tiltrækker ikke lige så mange turister som andre græske øer, og der er heller ikke mange barer og natklubber på øen. Hvis du vil have mere feststemning på din ferie, kan du f.eks tage turen til Skiathos, som er den mest populære "festø"  her i Sporaderne.

>> Læs mere om rejser til Sporaderne her

>> Læs mere om rejser til Kykladerne her

>> Læs mere om rejser til  De Ioniske Øer her

>> Læs mere om rejser til  Dodekaneserne her

Fly og hotel på Skopelos

Skopelos har ikke sin egen lufthavn. Den lufthavn som er bedst er bruge for at komme hertil ligger på naboøen Skiathos, som også betjener rejsende, som skal til andre mindre øer i øgruppen Sporaderne. Det betyder, at man fra Danmark skal flyve til Skiathos og for at derefter tage færgen til Skopelos. Når du ankommer til Skiathos, er der kun en kort tur til Skiathos havn, som du kan gøre med bus eller taxa. Færgetrafikken i Grækenland fungerer virkelig godt, og i højsæsonen sejler der flere færger dagligt mellem Skiathos og Skopelos. Turen tager mellem 30 og 60 minutter, afhængigt af med hvilken færge du kommer til at sejle.

Når du ankommer til havnen i Skopelos, kan du enten tage en bus eller en taxa videre til dit hotel. Mange synes at det er bekvemt og nemt at have booket en lejebil, som venter ved ankomst til Skopelos - dette for at gøre det nemmere at udforske øen på egen hånd. Du vælger selv, om du vil booke din rejse som en pakke, der inkluderer hotel, fly og evt. billeje, eller om du vil booke transport og hotel separat.

Der er mange forskellige slags indkvartering på Skopelos i forskellige kategorier, både for familier og par, der rejser sammen. Du kan vælge mellem All Inclusive-hoteller med mange faciliteter eller feriehuse og lejligheder til dem, der ønsker mere frihed og plads. Uanset hvad som passer dig bedst, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din rejse til Skopelos.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Skopelos

Populære hoteller i Skopelos

Grækenland, Skopelos, Stafilos
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Grækenland, Skopelos, Skopelos by
8,7
Meget godt
253 anmeldelser
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Skopelos, Skopelos by
9,4
Fabelagtigt
110 anmeldelser
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi