Rejser til Skopelos

Skopelos er en smuk ø med autentisk græsk charme. Det er samtidig en af de mest frodige øer i Det Ægæiske Hav og omtales ofte som "Den grønne ø". Her finder du olivenlunde, pinjeskove, frugtplantager og grønne marker. Dele af Skopelos' 67 km lange kystlinje er ganske vist utilgængelig på grund af stejle klipper, men i øens sydlige ende finder du talrige smukke strande ved det krystalklare hav, som er ideelle til en afslappende badeferie. De fleste har en blanding af sand og sten.

Skopelos har måske nok ikke samme spektakulære vulkanlandskaber som på Santorini eller samme glamour som Mykonos. Til gengæld er øen ikke nær så turistet som mange af de andre græske øer, så dette er et paradis for familier og andre, der søger en mere rolig ferie. Særligt hvis du kommer her først eller sidst på sommeren, kan du nyde både strandene og opleve det autentiske græske hverdagsliv.

Det idylliske, uforstyrrede ø-liv, du kan opleve på Skopelos, var uden tvivl grunden til at store dele af "Mamma Mia" fra 2008 blev filmet her. Skopelos by og Glossa har  charmerende hvidkalkede huse med røde tegltage og med udvendige træbalkoner, som gør dem utroligt fotogene. I disse landsbyer, der kravler op ad bakkeskråningerne, finder du udover et godt udvalg af hoteller og butikker talrige traditionelle taverner, hvor du kan nyde de lokale delikatesser. Nattelivet er meget afdæmpet.

Hvem vil kunne lide Skopelos?

Trods det boost i popularitet det store filmhit gav Skopelos som rejsemål, har øen ikke mindst sin autenticitet og behageligt tilbagelænede atmosfære. I stedet for overfyldte strande og pulserende barer, kan du på en rejse til Skopelos derfor nyde et uspoleret øliv. Det inkluderer det enkle, rustikke græsk køkken, fredfyldte bjergvandringer og indbydende strande.

Det er da også især familier og par, som ønsker at "trække stikket ud", der rejser til Skopelos. Her føles den travle og moderne hverdag langt væk. Vil I gerne have lidt variation i løbet af ferien, er det oplagt at rejse hertil som del af et øhop. Øgruppen Sporaderne er skabt til dette, da Skopelos og naboøerne Skiathos og Alonissos ligger i bekvem afstand fra hinanden.

Transport

Det er nemt at komme rundt med bil eller bus. Særligt i højsæsonen (juli og august) kører busserne ofte. Der er adskillige afsides badevige og hyggelige byer på øen, som du  kan udforske på udflugter. Skopelos er den næststørste ø i Sporaderne, men er alligevel kun på 96 kvadratkilometer. Det er omtrent samme størrelse som Amager, men ikke desto mindre er der over 360 kirker og kapeller på øen.

De nærmeste beboede naboøer er Skiathos mod vest og Alonissos mod øst. Den nærmeste internationale lufthavn, Alexandros Papadiamantis (lufthavnskode JSI), ligger på netop Skiathos, hvorfra du kan sejle til Skopelos på blot en time. Det er også muligt at sejle hertil fra Thessaloniki (3 timer) på fastlandet.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Skopelos