Rejser til Cinque Terre

Hvis du ligesom os bare gerne vil på ferie i Cinque Terre, er her en kort guide, der hjælper dig med at opdage - eller genopdage - dette fantastiske område. Book din ferie i Cinque Terre med Solfaktor online og nyd godt af de gode priser og fleksible muligheder.

Et besøg i Cinque Terre står øverst på mange af vores gæsters ønskeliste. Heldigvis er denne strækning af den liguriske kyst dejlig hele året rundt, og vi er her for at hjælpe dig med at finde ud af, hvor du skal overnatte, og hvad du skal se, spise og gøre! "Cinque Terre" er det samlede navn for de fem landsbyer på Riviera di Levante. Disse landsbyer, Vernazza, Monterosso, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, er en del af en nationalpark og er desuden med god grund optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal hermed bringe en advarsel: Landskabet her vil formentlig tage vejret fra dig!

'Cinque Terre' betyder reelt 'De Fem Områder', hvilket henviser til de fem små landsbyer, som er placeret så smukt på Den Italienske Riviera, hvor de nærmest krammer klipperne langs en kort strækning af den liguriske kystlinje. Hvis du føler dig aktiv, kan du gå på de legendariske stier fra den ene til den anden landsby og nyde det naturlige landskab og autentiske charme i hver af landsbyerne. Cinque Terre-kortet kan købes på det lokale informationskontor og giver dig ret til at gå langs stierne og bruge lokale tog og busser uden ekstra omkostninger på din ferie.

De fem små byer i Cinque Terre:

Vernazza
Vernazza ligger ved mundingen af en flod og er en bilfri landsby, der altid har været den eneste sikre havn for sejlbåde i Cinque Terre, da havnen er beskyttet af en stenmole. Vernazza har et middelalderligt slot, som blev bygget i det 16. århundrede for at beskytte landsbyen mod pirater. På grund af sin strategiske betydning har Vernazza altid været en velhavende landsby - hvilket er tydeligt i de elegante gader og bygninger.

Monterosso
Byen Monterosso har en stor strand og er den nordligste af de originale 'landsbyer' i Cinque Terre. Den er adskilt i to dele (den gamle by og den nye by) af en vejtunnel. Landsbyen er berømt for hvidvin og oliven og er smukt omgivet af citrontræer.

Corniglia
Corniglia er den eneste landsby i Cinque Terre, som ikke ligger ved havet. I stedet er den næsten 100 meter over havets overflade på en klint som er omgivet af vinmarker, terrasser - og det stejle fald ned til havet. Landsbyen nås ved at gå op af 377 trappetrin.

Manarolo
Landsbyen Manarolo er berømt for vinfremstilling og fiskeri og menes at være den ældste af byerne i Cinque Terre. Den er forbundet med nærliggende Riomaggiore med den berømte Via dell'Amore - kærlighedsstien.

Riomaggiore
Riomaggiore ligger i den sydlige ende af Cinque Terre og har en lille strand omgivet af høje huse. Den er især berømt for sin historiske karakter og gode vinproduktion.

>> Læs også inspiration til en god påskeferie her

Hoteller i Cinque Terre

Populære hoteller i Cinque Terre

Italien, Ligurien, Sestri Levante
8,8
Meget godt
712 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Ligurien, Sestri Levante
9,2
Fabelagtigt
548 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Ligurien, Monterosso al Mare
8,7
Meget godt
670 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 100 km
  • Nærmeste strand: ca. 170 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Tag gode vandresko med til en ferie i Cinque Terre

Umiddelbart nord for Cinque Terre ligger byen Levanto, der ligesom Portovenere mod syd også er kendte feriebyer og gode udgangspunkter for at udforske parken.  Det er dog naturligvis en særlig oplevelse at bo i en af de små Cinque Terre byer, men du skal booke dit hotel i god tid. Der er således normalt rift om hotelværelserne i sommersæsonen - særligt når italienerne selv holder ferie i Cinque Terre til august.

Rejser du til Cinque Terre for at nyde en afslappende ferie ved vandet, strækker sæsonen sig dog helt fra medio maj til medio september. Ønsker du primært at udforske området på en vandreferie, starter sæsonen allerede mod slutningen af marts og ender først hen i oktober. Har du en fornuftig form, er den bedste måde at komme omkring i området da også til fods. Om vinteren er det dog ikke usædvanligt at nogle vandrestier må lukkes på grund af regnskader. Vær også opmærksom på, at da der er tale om et nationalpark, skal du købe et vandrepas (Carta Parco) for at benytte stierne mellem byerne. Du kan eventuelt købe en udvidet udgave af kortet, der også inkluderer frit brug af det lokale tog mellem Levanto og La Spezia

Trænger du en dag alligevel til at hvile fødderne, kan du eventuelt rejse mellem byerne med turbåden, der sejler i sommerhalvåret (april til november). Ligeledes er der gode forbindelser med toget, der kører flere gange i timen. Vær dog opmærksom på at enkelte tog fra La Spezia kun stopper i Monterosso. Det giver ikke meget mening at bruge en bil for at udforske Cinque Terre, hvor det kun er de lokale beboere, der må køre ind i de fem byer. Alle andre skal parkere uden for byen, hvis det altså er muligt at finde en parkeringsplads. 

Stemningsfulde kystbyer

Trods sin popularitet er Cinque Terre stadig en unik oplevelse med sine billedskønne kystlandskaber og stemningsfulde landsbyliv. Du fornemmer således stadig tydeligt byernes lange historie, der strækker sig tilbage til den tidlige middelalder. Mosaikken af frodige terrasser, som du ser omkring byerne, har endnu dybere rødder. De er resultatet af to årtusindernes hårdt arbejde for at forvandle de stejle bjergsider til brugbare marker til vin- og olivendyrkning. I dag kan du bogstaveligt talt nyde frugten af bøndernes arbejde, når du slår dig ned på en af restauranterne, som der er et godt udvalg af i nationalparkens små byer. En rejse til Cinque Terre er i høj grad en chance for at fordybe sig i regionens uimodståelige gastronomiske lækkerier. 

Du kan nemt bruge en hel ferie på blot at udforske Cinque Terre, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, hvad enten du rejser hertil for at vandre eller blot slappe af i de idylliske kystbyer. Har du god tid, er det også værd at bruge en dag eller to på at besøge nogle af de andre seværdige byer i området. Christoffer Columbus' hjemby Genova og Pisa med det berømte skæve tårn er for eksempel begge oplagte mål for en dagsudflugt.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hvad siger gæsterne i Cinque Terre?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 55 anmeldelser