Rejser til Portofino

Et besøg i Portofino er bestemt et must, hvis du rejser til Ligurien. En farvestrålende, lille havn med restauranter og fine butikker, hvor du kan gå i mageligt tempo og nyde atmosfæren på den mest berømte plet på Den Italienske Riviera.

Eksklusivt fiskerleje

Portofino, den "smukke havn" som navnet betyder på italiensk, er en af de mest eksklusive feriebyer i Italien. På grund af sin naturlige, beskyttede placering på kysten har Portofino fungeret som havn helt tilbage fra romertiden. Fra en status som fiskerlandsby er Portofino i dag nærmere en luksus-lokalitet med yachtbåde i millionklassen, der holder til i den lille bugt.

Udflugtsmål i roligt tempo

Det kræver den store tegnebog at bo her, men du kan sagtens nøjes med at tage på udflugt til Portofino. Du parkerer længere oppe ad bjergskråningen og spadserer ned til havnen. På vejen kan du besøge fæstningen og S. Giorgio-kirken og nyde udsigten deroppefra. Du finder også et museum med udendørs skulpturer smukt placeret mellem oliventræer, egetræer og slanke cypresser. Du kan også komme hertil med turistbådene - og hvis du hører til dem, der gerne dykker efter skibsvrag, så finder du et lige uden for Portofino. Canadiske 'Mohawck Deer' sank herude i år 1967 under en kraftig storm på vej til ophugning i La Spezia.

Hvor er vi?

Byen ligger for enden af en blind vej, på det yderste sydlige punkt af en lille halvø på kysten mellem Genova og det fantastiske naturområde Cinque Terre, og nogle af de nærmeste nabobyer er Rapallo, Santa Margherita Ligure og Camogli. På trods af sin mondæn berømmelse vil du alligevel opdage, at der bor almindelige mennesker i Portofino, der tørrer vasketøj på tværs af gaderne, ligesom man gør alle andre steder i Italien. Og kommer man uden for weekender og højsæson, vil man stadig opleve en hyggelig lille by uden mange turister, og kunne se de få fritidsfiskere trække båden på land efter dagens tur på havet.

Penge er noget man har

Havnen er i dag præget af restauranter, som er indrettet i de mange pastelfarvede huse, mens de få gader i byen tilbyder mærkevarebutikker, som får èn til at tænke på hovedstrøget i Milano eller Rom. Der er ikke priser i menukortene, for penge er noget man har - ikke noget man taler om.

Bilfrit centrum

Byens smukke kirke San Giorgio præger stadig bybilledet, i den hyggelige by, hvor bilkørsel ikke er tilladt i centrum, og hvortil den letteste transport i højsæsonen nok er med båd fra nabobyen Santa Margherita Ligure eller til fods og cykel langs den panoramiske kystvej.

Vil du bo med de kendte?

Har man lyst til at bo dør om dør med familien Agnelli, Armani, amerikanske filmstjerner og italienske ditto, så er Portofino det helt rigtige feriemål.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Portofino