Rejser til Palau

Badeferie i skønne omgivelser

Spektakulært terræn med små og store bugter med det fineste sand og det mest lyseblå og grønne havvand venter på dig, der vælger at holde badeferie ved Palau på Sardinien.

Det er hovedsageligt havelskere, som vælger at tilbringe ferien her. Og det er først og fremmest i sommermånederne, at der er liv i byen.

Byens strand ligger lige uden for centrum i retning mod Porto Raphael, hvor du finder et eksklusivt og roligt bymiljø. I Palau kommune finder du Capo d'Orso, hvis klippe der er formet af vinden til en bjørneformet skulptur, du sikkert har set før i materiale om Sardinien. Klippen blev erklæret for nationalmonument i 1993. Når du står her i 120 meters højde, har du i øvrigt også en fantastisk udsigt over Palau og Maddalena-øgruppen.

Det er også værd tage på udflugt til Santa Teresa di Gallura og en tur over havet til Bonifacio på Korsika. I bjergene bag ved kysten kan du køre eller cykle mange kilometer uden at støde på en by - et særlig smukt landskab finder du i Valle della Luna (månens dal).

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Vælger du Solfaktor får du valget mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien, herunder en bred vifte af hoteller, villaer og ferielejligheder på Sardinien. 

Vil du gerne rejse til Palau, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Drømmer du om en ferie, hvor du kan være helt dig selv og bare slappe af? Så overvej at leje en hel villa på Sardinien. Det er også en oplagt løsning, hvis I er en større gruppe som rejser sammen. Så kan I hygge ved poolen, i haven osv. uden at skulle dele med andre gæster. 

Har du spørgsmål om feriboligerne i Palau, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du meget velkommen til at ringe til os.

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Palau, er den nærmeste Olbia Lufthavn. Denne lufthavn er for relativt nylig blevet udvidet og benyttes af lavprisflyselskaber som Norwegian, Vueling og easyJet. 

Der er jernbane fra Palau til Sassari og Tempio, men nu til dags benyttes den kun ved lejlighed af specielle turisttog. Til gengæld er der busforbindelse til blandt andet lufthavnen ved Olbia og Tempio Stazione.  Dertil kommer god vejforbindelser både langs kysten og ind mod øens midte, som gør det nemt at komme til og fra byen i bil. Bestiller du for eksempel billeje i Olbia Lufthavn, kommer du ikke blot nemt videre til din feriebolig efter landing, men har også frihed til at udforske øens mange charmerende byer og smukke natur i dit helt eget tempo. 

Restauranter og shopping

Trods sin forholdvis lille størrelse er byen takket være færgeforbindelserne og nærheden til den smukke Costa Smeralda en slags knudepunkt for turismen i området. I sommerhøjsæsonen stiger befolkningsantallet fra 4.200 til 35.000.

Derfor finder du et fint udvalg af spisesteder, barer og natklubber i byen.  Ligeledes ligger der supermarkeder i og omkring byen, hvor du kan få det meste til de daglige behov i løbet af ferien, og hvis du ønsker at tilberede egne måltider. 

Trods indflydelsen fra den internationale turisme har du i Palau og resten af Sardinien stadig gode muligheder for at fordybe dig i det traditionelle køkkens mange lækre specialiteter. Traditionelle kødretter som porceddu (stegt svinekød) og la rivea (lammeindmad der er langtidsstegt på spyd) er en chance for at smage på det autentiske Sardinien, men dertil kommer naturligvis de utallige fristende fiske- og skaldyrsretter, du kan få på restauranter i hele regionen. Alt sammen kan naturligvis nydes med en af de gode lokale vine.

Udflugter

Udover færgeforbindelsen til Korsika er det også fra Palau, du kan sejle ud til Arcipelago di La Maddalena. Turen tager blot 20 minutter. Øgruppen består af syv større og talrige små klippeøer, hvor kun øerne La Maddalena, Caprera og Santa Maria er beboet. Udover de samme flotte kyster som på Sardinien med krystalklart vand har øerne også en rig natur. Faktisk har øgruppen status af nationalpark, Parco Nazionale Arcipelago di La Maddalena, for at beskytte plante- og dyrelivet.

Lokale Links

Du kan finde det lokale turistkontors hjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Palau