Rejser til Essaouria

Essaouria er en gammel charmerende by med en historie der strækker sig tilbage til sørøvertiden omkring 1700-tallet. Dengang var Essaouria en af de vigtigste pirathavne, men i dag er Essaouria kendt som "den hvide by", en sol- og badeby med smukke strande og et interessant markedsliv. Medinaen i kernen af byen er fantastisk og stedet står på UNESCOs verdensarvsliste. Stranden er lavvandet med finkornet sand, og der er flere forskellige vandsportsaktiviteter at vælge imellem her. Nattelivet er forholdsvist roligt, men der er en del barer inde i medinaen og langs strandpromenaden.

Essaouria er en gammel charmerende by, der har vært beboet i årtusinder.

En ferie her vil være som vandre gennem historien. Her har Frank Zappa, Jimmy Hendrix og Janis Joplin holdt ferie.

Gennem hele middelalderen var Essaouria en af de vigtigste pirathavne. I dag er Essaouria derimod kendt som “den hvite byen”, hvor gæster kommer for at nyde solen ved smukke strande og opleve med det spændende liv der udforlder sig på byens markeder. Medinaen i centrum af er en del af UNESCOs verdensarvsliste, og skulle eftersigende være blevet bygget omkring 1700-tallet.

Ved stranden er der lavvandet og sandet er fint. Her findes et utal af vandsportsaktiviteter at vælge imellem. På grund af de specielle vindforhold er Essouria et af verdens mest eftertragtede surfesteder.

I Essaouria er nattelivet forholdsvis roligt, men der findes dog en del barer inde omkring medinaen og langs strandpromenaden.

Vigtig historisk handelsby

Essaouira har eksisteret som by siden oldtiden. Byens naturlige havn har således længe været en af de mest ombejlede på den marokkanske kyst. Det var måske nok fønikerne, der som de første handelsfolk fik øjnene op for byens muligheder. Senere tog romerne over og i tidens løb har blandt andre Portugal, England og Frankrig forsøgt at få herredømme over byen.

Essaouria opleve især i det 18. århundrede en opblomstring takket være den livlige handel mellem Europa og Timbuktu. Essaouria, der på det tidspunkt hed Mogador, blev et af de vigtigste forbindelsesled mellem Afrika og resten af verden. De fleste af de historiske bygningsværker i Essaouria stammer da også fra det 18. århundrede. Blandt andre Danmark opførte i denne periode en konsulatsbygning i byen for at varetage landets handelsinteresser.

Surfing og kulturrelle oplevelser

Surfere flokkes således hertil om vinteren, når det bliver for koldt til vandsport i Europa. Kendere af kyststrækningen omkring byen vil vide, at bølgerne ofte er bedst til surfing om morgen, mens der senere på dagen, når det typisk blæser op, er gode forhold for kite- og windsurferne. Det er desuden ikke kun erfarne surfere, som har glæde af bølgerne ved Essaouria. Mogador-øerne, som ligger blot et par kilometer fra kysten, dæmper således vinden og bølgerne lidt i selve Essaouria-bugten. Vil du for første gang prøve kræfter med denne sjove vandsport, er dette derfor et oplagt sted at starte.

Vinden, som blæser det meste af året og har gjort Essaouira til et yndets rejsemål blandt surfere, betyder, at den brede sandstrand ikke tiltrækker lige så mange solbadere som andre byer på Atlanterhavskysten. Fordelen ved dette er, at byen er mindre turistet og har formået at bevare meget af sin oprindelig kultur og særpræg.  Det kan du blandt andet opleve i madinaen, som i 2001 blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv. Selv hvis du ikke har planer om at købe noget, bør du sætte god tid af til at slentre en tur og mærke stemningen i de smalle gader. Her vil du tydeligt fornemme byens lange historie som et vigtigt handelscentrum, og du vil forstå, hvorfor blandt andet Game of Thrones blev optaget her. Læg også gerne vejen ned forbi den gamle havn for at se de flotte, traditionelle fiskerbåde og opleve livet på molen. Her har du mulighed for at købe frisk fisk og skaldyr, derefter lægges direkte på grillen. Et simpelt og lækkert måltid, du bør prøve mindst én gang på en rejse til Essaouria.

Det er dog ikke kun chancen for at surfe eller gøre en god handel i den charmerende medina, der gør Essaouria til et af Marokkos mest interessante rejsemål. Du har således en oplagt mulighed for at også at besøge Marrakech, der ligger knap 200 km mod øst.

Rejser til Marokko

Læs mere om Marokko og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Marokko her

Hoteller i Essaouira

Populære hoteller i Essaouira

Marokko, Essaouira
8,9
Meget godt
2552 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 179 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Marokko, Essaouira
9,2
Fabelagtigt
95 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 179 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Marokko, Essaouira
8,7
Meget godt
2975 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 179 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)