Rejser til Malaga

Málaga er en spændende by, hvor du kan kombinere storbyferie med sol og strand. Malaga er et utroligt populært rejsemål, som tilbyder masser af kultur og underholdning, gastronomi og oplevelser. Malaga er desuden den perfekte indgangsvinkel til hele Costa del Sol og Andalusien. Book din rejse til Malaga med Solfaktor i dag!

Málaga har næsten 600.000 indbyggere, så det er stor by efter danske forhold. Byen ligger i det sydlige Spanien ved kysten ud til den vestlige del af Middelhavet, og lige udenfor bymidten ligger en ganske udmærket strand, populær blandt turisterne men også i den grad blandt de lokale.

Shoppingmulighederne i byen er gode med både mange lokale butikker, de største kendte spanske kæder og meget andet. Den mest centrale shoppinggade hedder Calle Larios, hvor også stormagasinet El Corte Inglès ligger. Dette er den mere moderne del af Malaga. Gå ikke glip af byens gamle dele, hvor du finder små gyder og krogede gader, flere flotte pladser og torve og en imponerende katedral i renæssancestil.

Kan du godt lide kunst og kultur? Pablo Picasso var fra Malaga, og museet Museo Picasso i centrum af Malaga byder på en flot samling af nogle af hans mest kendte malerier og andre foremål.

Det er nemt at komme rundt i Malaga. Det er billigt at køre med bus, og der er mange taxaer. Dog kan trafikken være lidt af en udfordring, så hvis du har travlt og det du skal til ligger i byens centrale dele, er det ofte lige så hurtigt at bare begynde at gå.

Jo tættere på den gamle bydel du vil bo, desto dyrere bliver hotellerne. Til den anden side betyder det, du har «alt» indenfor gåafstand. Men til den anden side igen, kan det være ganske håbløst at finde en parkeringsplads hvis du har lejet bil. Forslag: find et hotel som tilbyder parkering, og gerne et hotel med pool. Ofte ligger hotellernes pools på toppen af hotellet – så her kan du køle ned efter dagens oplevelser, måske med en iskold serveza. Alle hoteller i Malaga hos Solfaktor kan bookes til nettets bedste priser.

Málagas lufthavn ligger ca. 20 mintter fra byens centrum. Du kan flyve direkte til Malaga lufthavn fra flere danske lufthavne, måske med et stop undervejs i Amsterdam eller Paris. Hvis du skal til Malaga fra f.eks Madrid eller Alicante, kan det være godt at vide, at Spanien har nogle af Europas bedste og hurtigste togforbindelser.

>> Find tilbud på restpladser og afbudsrejser til Malaga her

Hvem vil kunne lide Malaga?

Málaga er først og fremmest en destination, hvor du kan kombinere storbyferie med sol og strand. Optimal rejselængde er måske en forlænget weekend på 3-5 dage. Hvis formålet med ferien er at virkelig kunne nyde det gode vejr, og specielt hvis du rejser med børn - vælg hellere en anden af de mange feriesteder langs Costa del Sol, som f.eks Torremolinos, Fuengirola eller Marbella, som er blandt de mest populære rejsemål på Costa del Sol-kysten. Du kan finde billige rejser til Malaga hele året i vores søgemaskine.

Hvornår skal man rejse til Malaga?

Málaga har typisk Middelhavsklima, og du kan stort set rejse hertil hele året. Sommeren er fra april til september, men selv i november eller februar kan det sagtens være så varmt, at du kan nyde solen i shorts og en t-shirt. I juli og august kan det blive meget varmt i byens centrale dele - der vil du måske hellere bo tættere på kysten og havet.

På under 4 timer kan man flyve fra det omskiftelige danske vejr og ned til sangria, paella, parasoller og livsnyderi i dejlige Malaga. Lufthavnen ligger lige ved byen og har suveræne forbindelser til Nordeuropa med direkte afgange mange gange om ugen, hvilket gør det muligt at holde en kort ferie på få dage her, til at få ladet op på batterierne. Selve byen bør man opleve fra toppen af Gibralfaro bjerget, fra de velbevarede mure på den gamle borg af fønikisk oprindelse, hvor man har en enestående udsigt over Málaga og dens misundelsesværdige beliggenhed ved en naturlig havbugt.

Hvide sandstrande og hyggelige restauranter

Der er flere gode strande i og omkring Malaga by. Én af de mest populære er stranden Playa de La Caleta, der ligger mellem strandene La Malagueta og Baños del Carmen på den østlige del af byens kyststrækning. Stranden har masser af faciliteter for hele familien med liggestole og parasoller til leje, samt toiletter og brusere til rådighed. Desuden byder den ca. 1400 meter lange strand på en fantastisk udsigt over havnen.

Hvis du bliver sulten under din strandtur, skal du ikke gå langt for at finde forsyninger, for de fleste strande i Malaga flankeres af lange promenader med talrige traditionelle tapasbarer og restauranter, der blandt andet byder på velsmagende fiks og skaldyr og kolde øl. Du finder også en række faciliteter for vandsport langs byens kyststrækning, såsom beachvolleyball, kajak-roning, vandski og windsurfing. En ferie i Malaga er ikke komplet uden mindst en eftermiddag med tæerne i det lune sand.

Vejret når du rejser til Malaga

Malaga har et behageligt middelhavsklima med varme somre og milde vintre, hvilket gør det ideelt til et besøg hele året rundt. Den gennemsnitlige temperatur året rundt er 19 grader, mens temperaturen typisk topper med omkring 30 grader om sommeren, hvor de smukke strande tiltrækker turister i tusindvis.

Både hvad angår sommer og vinter, drager byen fordel af dens beliggenhed ved havet, der gør somrene køligere, på grund af brisen fra havet, og vintrene mildere, fordi den ikke rammes af de kolde bjergvinde, som præger byer som Granada og Córdoba længere inde i landet. Det er derfor også dejligt at rejse til Malaga over julen og nytåret - men det kræver en opvarmet pool for at det er sjovt at bade. Der ligger en række gode golfbaner langs kysten ned mod Estepona, som er værd at prøve kræfter med for dig der gerne vil spille golf på din ferie i Malaga.

Málagas perfekte mikroklima
Den største attraktion når man rejser til Malaga er det perfekte miniklima, som gør det muligt at ”leve udenfor” i størsteparten af årets måneder. Det er en mulighed, som indbyggerne i Solkystens hovedstad benytter i fuldt omgang. Folkelivet i Málaga er intenst, i den tropiske park ved havnen, i det gamle kvarter omkring Larios gaden, eller i forstaden El Palo, hvis strandpromenade er en parade af stemningsfulde fiskerestauranter og værtshuse. Det er fascinerende – og nemt – at lade sig opsluge af dette miljø i en åben og gæstfri by.

Mad og drikke

Malagas strandpromenader er spækket med små snackbarer og restauranter, der er kendt lokalt som chiringuitos. Her kan du nyde forskellige fiskeretter, grillet blæksprutte og paella på din ferie - og der er en ny restaurant til hver aften. En af de mest berømte chiringuitos i Malaga er El Tintero, berømt for sine syngende tjenere.

Malaga er desuden hjemsted for et par typiske lokale retter fra det andalusiske køkken, som er værd at smage på. Espetos er grillede sardiner på bambuspinde, mens coquinas er søde, små muslinger kogt i hvidvin, som er typiske retter på hele Costa del Sol-kysten. Selvfølgelig kan du også her få masser af den berømte spanske skinke jamon, som har sine egne lokale udgaver i Malaga-området.

Hvis du er på udkig efter en god tapas-restaurant, kan Restaurante Gallego Candamil anbefales, og hvis du vil smage på en lokal drik, bør du bestille et glas mosto, som er en sød vin fremstillet af muskat-druer, også kaldet 'Malaga dulce'.

Malaga, som er en af de ældste byer i Europa, kombinerer på elegant vis ældgammel historie med den moderne verdens mange glæder. På grund af denne egenskab og på grund af sit fantastiske klima og sin gunstige beliggenhed, der har gjort den til en billig flydestination, er den blevet ét af de mest populære rejsemål på Costa del Sol for besøgende, der er på udkig efter en strandferie med et strejf af historie og kultur.

Mens mange kun kender til Malaga, når de fra lufthavnen passerer på deres vej til deres foretrukne badeby på Solkysten, så glemmes det undertiden, at en ferie i Malaga ikke kun byder på sol, hav og masser af gode strande. Byen er rig på kultur og historie og byder både på mauriske slotte, romerske ruiner og en fantastisk katedral. Og så er byen fødestedet for en af den spanske og europæiske histories mest berømte kunstnere, Pablo Picasso.

I byens hovedpark La Alameda finder du desuden et vederkvægende og charmerende åndehul med tropiske og subtropiske planter - og lige uden for byens ligger dejlige strande og venter på dig.

Du kan bestille en pakkerejse med fly, hotel og transfer eller hvis du selv vil arrangere din rejse til Malaga blot booke dit hotel igennem os. Få mere information om rejserne i søgemaskinen, hvor du også kan sammenligne priser fra de forskellige flyselskaber og hoteller i Malaga.

 

Hoteller i Malaga

Populære hoteller i Malaga

Spanien, Andalusien, Malaga
9,1
Fabelagtigt
3656 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Malaga
8,2
Meget godt
3364 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Malaga
8,4
Meget godt
25 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Sådan booker du en billig ferie i Malaga

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til Costa del Sol, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i det sydlige Spanien. Tag med os på en billig rejse til Malaga når du har brug for nogle dages afslapning i solen - vi har udvalgt områdets bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse, inklusive vores altid billige flybilletter.

Indtast dine foretrukne rejsedatoer i søgemaskinen her på siden. Så finder vi hurtigt de bedste priser på populære hoteller til din ferie i Malaga. Ønsker du at supplere med fly og lejebil kan du vælge mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn. Vi søger så efter de billigste flybilletter fra alle flyselskaber - også lavpris - og kombinerer dem med en god lejebil, mens du bliver sikret af rejsegaranti, så alt er på plads hjemmefra. De fleksible pakkerejser er vores varemærke.

Seværdigheder og aktiviteter

Når du rejser til Malaga finder du flere interessante historiske bygninger, herunder byens katedral, der knejser over resten af byen med sin imponerende skønhed, især om natten når katedralen lyser op. 

Malaga er et populært rejsemål, som også er hjemsted for nogle yderst velbevarede mauriske bygninger, hvoraf det mest seværdige er slottet La Alcazaba de Malaga, som du finder på en bakke midt i byen. Det blev bygget i det 11. århundrede og tjener nu som en historisk påmindelse om Hammudid-dynastiet. Lige under La Alcazaba finder du resterne af et romersk teater med en mini-udstilling og gratis adgang til hovedkomplekset.

Du bør heller ikke snyde dig selv for at lære mere om byens mest berømte kunstner, Pablo Picasso, på Museo Picasso Málaga, der rummer 285 værker af Picasso, doneret af hans efterkommere, eller Museo Casa Natal, der rummer en del genstande fra Picassos barndom.

Hvis du har lyst til spændende naturoplevelser, kan du vove dig ud til El Chorro-kløften mindre end en times kørsel uden for byen. Kløften er genstand for mange klatreres lidenskab, hvis du ikke er klatrer, kan du nøjes med at sætte pris på det storslåede syn af kløften fra afstand eller fra dens gangbro.

Hvis du er afsted med familien og I trænger til en dag med sjov og afslapning, vil en 20-minutters kørsel mod vest bringe dig til feriestedet Torremolinos. Byen er hjemsted for det største vandland i Andalusien, Aqualand, hvor man let kan få en hel dag til at gå med de mange pools og vandrutschebaner m.m.

>> Læs om restpladser og afbudsrejser til Malaga her

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Malaga?

9,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser