Rejser til Malaga

Malaga på Costa del Sol er et spændende rejsemål i Spanien for dig, der vil kombinere by- og kulturliv med sol og strand. Her finder du smukke strande, masser af aktiviteter og et godt natteliv. Malaga har masser af kultur og historie med mauriske slotte, romerske ruiner og en flot katedral. Book en billig ferie til Malaga med Solfaktor!

Malaga som rejsemål

Malaga er en storby (lidt over 500.000 indbyggere) i den store, sydlige spanske region Andalusien. Rent geografisk er vi øst for Gibraltar og nogenlunde midt på kysten ud til Middelhavet. Det er en af de ældste havnebyer i hele Middelhavet (her har boet mennesker i over 3.000 år) og Malaga regnes også for at være Costa del Sols "hovedstad". Malaga har meget at byde på for dig , der gerne vil kombinere storby med sol og strand. Her er fine strande, historiske monumenter, kulturelle attraktioner og et godt natteliv. Malaga som rejsemål fungerer for familier, par eller for en flok venner. For dig, der vil have en aktiv ferie, er Malaga også et godt valg.

Malaga er et godt udgangspunkt for at udforske  det sydlige Spanien, Costa del Sol og hele Andalusien. Men selv om Malaga ligger ved Middelhavet, vil vi måske alligevel anbefale andre feriebyer langs Costa del Sol som f.eks Torremolinos, Fuengirola eller Marbella, hvis du rejser med små børn.

Strande i Malaga

Malaga har som resten af Costa del Sol fine strande. De er kendte for at have finkornet sand og mange af dem er lavvandede med gode faciliteter og spisemuligheder. Her kan hele familien slappe af og nyde en dag i solen. En af de mest populære strande er Playa de La Caleta, som ligger mellem to andre strande - La Malagueta og Baños del Carmen. Alle disse strande ligger på den østlige del af Malagas kystlinje. Den børnevenlig strand har en flot udsigt over havnen og masser af faciliteter som solsenge og parasoller, der kan lejes. Her er også toiletter og mulighed for at få et brusebad for at skylle sandet væk. Du finder også en række vandsportsaktiviteter som beachvolley, kajakker, vandski og windsurfing.

En anden populær strand i Malaga er Playa del Palo. Denne lange og brede sandstrand har også mange faciliteter, men er også kendt for sit natteliv - her er gang i den også når solen er gået ned. 

Hvornår skal man rejse til Malaga?

Malaga har det klima, du ofte møder og kan nyde af ved Middelhavet: her er milde vintre og varme somre.  Vejret er ret godt i princip hele året med en gennemsnitstemperatur om dagen på mellem 15-20 selv i perioden fra november til marts.  Sommeren er fra april til september, og de varmeste måneder er juni til august, hvor termometret ofte rammer de 30 grader eller mere..

Med sin beliggenhed ved Middelhavet er der dog ofte en behagelig brise om sommeren, og om vinteren er der ofte læ for de kolde bjergvinde, som gør byerne længere inde i landet en del koldere om vinteren at besøge. Det gør Malaga og Costa del Sol til en godt ferievalg også omkring jul og nytår. Eller hvad med at holde påskeferie i Malaga?

Aktiviteter i Malaga

Mange rejser til Malaga for at være aktive på ferien. Her får du et godt udvalg og mange muligheder for aktiviteter som cykling, vandring, ridning, paragliding eller forskellige slags vandsport. Byen har også nogle fremragende golfbaner - nogle af dem med smuk beliggenhed langs kysten, som bestemt er et besøg værd for golfelskere. 

Det er værd at opleve Malaga fra toppen af bjerget Gibralfaro eller tage en dagstur til Caminito del Rey. En skøn gåtur ad en smal sti omgivet af smuk natur og med imponerende udsigter. Du kan også besøge parken Malaga Botanical Garden, som har over 3000 planter og træer fra hele verden.

Steder ved Malaga du kan opleve

Der er mange ting at opdage og opleve i denne del af Spanien. Estepona er en klassisk og traditionel spansk kystby, som har formået at beholde sin landsbykarakter og charme. Det ideelle sted at hvile og slappe af. I byens stejle brostensbelagte gader er der mange hyggelige gadecaféer og tapasbarer, som frister med spanske delikatesser.  I byen er der også mange spændende butikker.

Benalmadena oser af andalusisk charme. Ikke mindst takket være Castilla Monumento Colomares, et unikt (og stort!) monument bygget til ære for Christoffer Columbus. Men byen har meget mere at byde på end dette, og byen og er perfekt til en dagstur fra Malaga for hele familien, måske for at få en pause fra sol og strand. Forlystelseparken Tivoli World Theme Park og Sea Life Benalmadena Aquarium kan du besøge sammen med dine børn, de vil elske begge steder.

Tag gerne over til Fuengirola, hvor der traditionelt er mange gademusikere og bare generelt en god og hyggelig stemning. På byens mauriske slot fra 900-tallet, Sohail, kan du opleve alt fra koncerter til festivaler og et middelaldermarked om sommeren. Biopark Fuengirola er også et godt alternativ for en hyggelig dag sammen, en zoologisk have med et genskabt junglemiljø og dyr fra både Asien og Afrika.

>> Læs mere om din rejse til Marbella her

>> Læs mere om din rejse til Torremolinos her

>> Læs mere om din rejse til Benalmadena her

Mad, drikke og natteliv i Malaga

Malagas strandpromenade har mange barer og restauranter. Her kan du spise traditionelle spanske retter som paella og tapas, men også lokale specialiteter fra Andalusien. Værd at prøve, er f,eks espetos, grillede sardiner på bambuspinde. Eller coquinas, som er muslinger kogt i hvidvin. Hvis du vil smage den lokale vin, kan du bestille et glas mosto, en sød vin lavet på muscat-druer. På en ferie til Malaga vil du også opdage at byen også har et godt natteliv med mange natklubber, der tilbyder levende musik eller DJ.

Kultur og historie i Malaga

Malagas centrum har virkelig mange hyggelige pladser, historiske bygninger, kirker og paladser. Her kan nævnes Santiago-kirken og paladset Buenavista. Besøg Alcazaba, en fæstning fra den mauriske (eller arabiske) periode. Selve bygningen er fra 1000-tallet -  et imponerende middelalderslot, som byder på en fantastisk udsigt over byen og havet.

Besøg gerne også Malagas katedral, Catedral de la Encarnación, en gotisk bygning fra 1500-tallet. Malaga er kendt for sin kulturelle rigdom og for at være byen, hvor den berømte kunstner Pablo Picasso blev født. På Museo Picasso kan du opleve en stor samling af hans kunst og lære om hans liv om den tid, han levede i. Det er også værd at besøge Carmen Thyssen Museum, hvor du kan lære om Malagas historie og kultur. Byens romerske teater, Teatro Romano, er et af de bedst bevarede i Spanien. Der er også flere koncertsteder i Malaga, hvor du kan nyde levende musik.

Der er virkelig gode shoppingmuligheder i byen, både på den store shoppinggade Calle Larios og i flere shoppingcentre. Malaga har også flere lokale markeder, hvor du kan købe lokale produkter som keramik, tekstiler og smykker.

Fly til og hoteller i Malaga

Det er nemt at rejse til Malaga og Costa del Sol fra Danmark. Der er fly i princip hver dag hele året fra både Aalborg, Billund og Kastrup. Rejsen tager lidt over 3,5 timer til Malagas internationale lufthavn. Du kan nemt komme fra lufthavnen til centrum af Malaga med bus, tog eller taxa, og turen tager ca. 20 minutter. Mange vælger dog at booke en pakkerejse med fly, hotel og med billeje inkluderet. Med en bil kan du nemt besøge andre byer og steder i regionen i dit eget tempo.

Der er et bredt udvalg af hoteller i Malaga. Fra all-inclusive-hoteller, boutique-hoteller til ferielejligheder. Du kan vælge, om du vil bo i centrum af Malaga eller tæt på stranden. Hotellerne er ofte dyrere, jo tættere du kommer på den gamle bymidte. Hvis du lejer en bil til din ferie, er det en god idé at vælge et hotel eller en feriebolig, som har parkering inkluderet, da det kan være meget svært at finde parkering i byens centrum. Malaga har et godt offentligt transportsystem, og billetterne er billige, men på grund af den tætte trafik kan det ofte være hurtigere at komme rundt til fods.

Det anbefales at bestille fly og hotel i god tid, hvis man vil sikre sig de bedste tilbud på rejser til Malaga, især i højsæsonen. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Malaga og Spanien!Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Malaga

Populære hoteller i Malaga

Spanien, Andalusien, Malaga
8,8
Meget godt
4101 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Andalusien, Malaga
8,2
Meget godt
4802 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Malaga
8,1
Meget godt
1825 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Malaga?

9,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser