Rejser til De Kanariske Øer

De Kanariske Øer, der tilhører Spanien, og som mange er et klassisk rejsemål sydpå, omfatter blandt andet Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Kanarieøerne er danskernes absolut mest populære feriedestination sydpå, og i sær i vintermånederne er her mange besøgende på vinterferie. Men øerne er naturligvis også et populært rejsemål til efterårsferie, juleferie og påskeferie. Her er nogle yderst kendte og populære feriesteder med sol og strand som Maspalomas, og ikke mindst et flot og stort udvalg af hoteller og aktivitetsmuligheder. En overkommelig flyvetid fra Danmark og lille tidsforskel gør det nemt at nyde sommervarmen og ferien på De Kanariske Øer hele året.

De Kanariske Øer som rejsemål

De Kanariske Øer er en øgruppe i Atlanterhavet ud for Nordafrikas vestkyst der tilhører Spanien. De ligger nogenlunde på den samme breddegrad som Marokko og hele 1.500 kilometer fra fastlandet i Spanien. Geografisk set er De Kanariske Øer en del af Afrika, men politisk og kulturelt er det en del af Spanien. De Kanariske Øer består af otte beboede øer samt en del mindre vulkanske øer. De fire største og mest populære ferieøer er Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. Her har turismen været i fuld sving siden 1960'erne da de første charterfly begyndte at flyve fra de skandinaviske lande. Tenerife er den største og mest folkerige af De Kanariske Øer, og de tre største byer er Las PalmasGran Canaria, Santa Cruz og La Laguna Tenerife. De Kanariske Øer er opdelt i to provinser: Las Palmas, som omfatter øerne Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura, samt Santa Cruz de Tenerife, som omfatter de fire vestligste øer: Tenerife, La Palma, La Gomera og El Hierro. De tre sidste øer er noget mindre, og har meget færre turister, men byder på fantastisk natur.

En rejse  til De Kanariske Øer er for dig, der søger sol og varme sydpå. De mest populære feriesteder ligger langs kysten, hvor man kan slappe af på vinterferie og få en varm pause fra den kolde danske vinter. Det kan være populære og velkendte steder som f.eks Playa del Ingles og Maspalomas på Gran Canaria. Som på fastlandet i Spanien finer du et stort udbud af aktiviteter på De Kanariske Øer. Hvis du ønsker en mere aktiv ferie på De Kanariske Øer, finder du en bred vifte af aktiviteter både til lands og til vands. Tag på dybhavsfiskeri og delfinsafari, udforsk små landsbyer - eller tag en vandretur i bjergene. Der er også gode shopping- og kulturmuligheder i de største byer, som i Las Palmas Gran Canaria og i Santa Cruz Tenerife

Der er  mange forskellige byer og områder at vælge mellem, når du rejser til De Kanariske Øer. Uanset om du vil have mulighed for fest og farver på juleferie, som f.eks i Playa del Ingles, eller rolige og familievenlig badebyer. Der er både små familiedrevne hoteller, enkle men funktionelle ferielejligheder og store luksushoteller med eller uden all-inclusive. De Kanariske Øer har noget at byde på for alle - uanset hvilken slags ferie du ønsker.

>> Læs mere om rejser til  Spanien 

>> Læs mere om rejser til Gran Canaria 

>> Læs mere om rejser til Maspalomas 

>> Læs mere om rejser til Lanzarote

Hvornår skal man rejse til De Kanariske Øer?

Ligesom Spanien er De Kanariske Øer er kendt for sit stabile og varme klima og kan besøges hele året. Det er absolut ikke underligt, at mange danskere "overvintrer" på De Kanariske Øer og rejser hjem, når foråret kommer til Danmark. Mange danskere har enten købt en ferielejlighed, eller bestiller en langtidsferie på måske 6-8 uger henover vinteren. Nedbøren er generelt sparsom, selvom man kan forvente mere nedbør på de vestlige øer, og som regel får nordsiden af øerne mere regn end sydsiden. Vejrmæssigt er der som sådan aldrig lavsæson på De Kanariske Øer, men det mest populære tidspunkt at besøge øerne på er fra november til april. Det er derfor højsæsonen, og priserne er højere på dette tidspunkt. Du kan spare en del penge ved at rejse til De Kanariske Øer i sommermånederne - her vil dog temperaturen være høj, med op til de 30 grader i skyggen. Men månederne fra maj til oktober, hvor du både kan rejse hertil på påskeferie og efterårsferie, er også gode tidspunkter at opleve en ferie sydpå til De Kanariske Øer.

Rejs rundt på De Kanariske Øer

De Kanariske Øer har ligesom Spanien en god infrastruktur og fint vejnet. Det er nemt at komme rundt på øerne, både med offentlig transport og med lejebil. Det er derfor nemt at opleve flere steder på ferien, og det er der derfor også mange, der vælger at gøre, når de rejse til De Kanariske Øer. Du kan også besøge flere af øerne, da der går både færger og indenrigsflyvninger mellem øerne. Men det er store afstande, så det anbefales at tilbringe et par dage på hver ø, hvis du planlægger at tage på ø-hop blandt De Kanariske Øer. Man kan endda også tage færge fra Spanien direkte til Gran Canaria, hvis det er en sådan type ferie, man ønsker.

>> Læs mere om rejser til Fuerteventura

>> Læs mere om rejser til Playa de las Americas

>> Læs mere om rejser til Las Palmas 

>> Læs mere om rejser til Puerto del Carmen

Fly til og hoteller på De Kanariske Øer

Alle de mest populære Kanariske Øer har deres egne lufthavne, og du kan flyve direkte fra både Aalborg, Billund og Kastrup hele året rundt. Især til Gran Canaria er der daglige afgange året rundt, både med rute- og charterfly. Det tager cirka 5 timer og 15-30 minutter at flyve til De Kanariske Øer fra f.eks Kastrup afhængigt af, hvilken ø du rejser til. På grund af den geografiske placering skal uret stilles en time tilbage, når man rejser til De Kanariske Øer. 

Et tip er at bestille fly og hotel til De Kanariske Øer i god tid i højsæsonen, da de mest populære feriesteder hurtigt bliver fyldt op! Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde det bedste alternativ for en billig ferie sydpå til De Kanariske Øer og Spanien!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på De Kanariske Øer

 • Gæstebedømmelser 8,2
  Gran Canaria
  324 hoteller
  Gran Canaria er et rigtigt minikontinent - og det er fordi, at du på Gran Canaria kan opleve en enorm variation af både natur og kultur, fra den ene side til den anden. Udover masser af strande, venter der dig masser af interessante oplevelser ... på Gran Canaria. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Tenerife
  271 hoteller
  Tenerife, den største af De Kanariske Øer, byder på et væld af muligheder. Nyd det solrige klima på de indbydende strande eller vandr i spektakulære, vulkanske landskaber, oplev livet i det krystalklare hav med snorkel og udforsk charmerende ... fiskerlandsbyer. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,6
  Fuerteventura
  118 hoteller
  De Kanariske Øers næststørste ø er især kendt for sine lange, hvide sandstrande. Her indbyder det krystalklare hav til bad, snorkling, dykning, surfing og meget andet. Udover øgruppens bedste strande byder Fuerteventura også på flere interessante ... seværdigheder. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,6
  Lanzarote
  114 hoteller
  Lanzarote er den største af De Kanariske Øer og især kendt for sine fantastiske vulkanske landskaber. Dette inkluderer også de flotte strande, hvor du kan slappe af ved det krystalklare hav. Øen er også kendt for sin afslappede, meget familievenlige ... atmosfære. Et godt ferievalg! Læs mere
 • La Palma
  5 hoteller
  La Palma er den frodigste af De Kanariske Øer. Her gemmer vulkanlandskabet med høje bjerge og dybe dale klædt i skove på utallige flotte vandrestier. Ønsker du blot at slappe af, kan du søge ned til kystens mørke sandstrande ved det azurblå hav.
 • La Gomera
  3 hoteller
  Den lille ø La Gomera er med sine høje bjerge, dybe kløfter og magiske skove et paradis for naturelskeren. Dertil kommer de stemningsfulde byer og ikke mindst de flotte lavastrande ved det azurblå hav, som myldre af liv.

Populære hoteller på De Kanariske Øer

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
8,7
Meget godt
2628 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
8,8
Meget godt
3712 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Los Silos
9,2
Fabelagtigt
385 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 58 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på De Kanariske Øer?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 303 anmeldelser