Rejser til De Kanariske Øer

De Kanariske Øer omfatter Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura samt de lidt mindre kendte øer La Palma, El Hierro og La Gomera. De er alle en del af Spanien og er danskernes absolut mest populære feriedestination sydpå. Især i vintermånederne er her mange besøgende og naturligvis specifikt i efterårsferien, juleferien, vinterferien og påskeferien. Her er nogle yderst kendte og populære feriesteder med sol og strand som Maspalomas eller Puerto Rico, og ikke mindst et flot og stort udvalg af hoteller og aktivitetsmuligheder. En overkommelig flyvetid fra Danmark og lille tidsforskel gør det nemt at nyde sommervarmen og ferien på De Kanariske Øer hele året.

De Kanariske Øer som rejsemål

De Kanariske Øer er en spansk øgruppe i Atlanterhavet ud for Nordafrikas vestkyst. De ligger nogenlunde på den samme breddegrad som Marokko og hele 1.500 kilometer fra det spanske fastland. Sådan geografisk er øerne en del af Afrika, men politisk og kulturelt 100% spanske. De Kanariske Øer består af otte beboede øer samt en del mindre vulkanske øer. De fire største og mest populære ferieøer er Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. Her har turismen været i fuld sving siden 1960'erne da de første charterfly begyndte at flyve fra de skandinaviske lande. Tenerife er den største og mest folkerige af De Kanariske Øer, og de tre største byer er Las PalmasGran Canaria, Santa Cruz og La Laguna Tenerife. De Kanariske Øer er opdelt i to provinser: Las Palmas, som omfatter øerne Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura, samt Santa Cruz de Tenerife, som omfatter de fire vestligste øer: Tenerife, La Palma, La Gomera og El Hierro. De tre sidste øer har meget færre turister og byder på fantastisk natur.

En rejse  til De Kanariske Øer er for dig, der søger sol og varme. De mest populære feriesteder ligger langs kysten, hvor man kan slappe af om vinteren og få en varm pause fra den kolde danske vinter. Det kan være populære og velkendte steder som f.eks Playa del Ingles og Maspalomas. Hvis du ønsker en mere aktiv ferie på De Kanariske Øer, finder du en bred vifte af aktiviteter både til lands og til vands. Tag på dybhavsfiskeri og delfinsafari, udforsk små landsbyer - eller tag en vandretur i bjergene. Der er også gode shopping- og kulturmuligheder i de største byer, som i Las Palmas Gran Canaria og i Santa Cruz Tenerife

Der er  mange forskellige byer og områder at vælge mellem, når du rejser til De Kanariske Øer. Uanset om du vil have mulighed for fest og farver som f.eks i Playa del Ingles, eller rolige og familievenlig badebyer. Der er både små familiedrevne hoteller, enkle men funktionelle ferielejligheder og store luksushoteller med eller uden all-inclusive. De Kanariske Øer har noget at byde på for alle - uanset hvilken slags ferie du ønsker.

>> Læs mere om din rejse til  Spanien her

>> Læs mere om din rejse til Gran Canaria her

>> Læs mere om din rejse til Maspalomas her

Hvornår skal man rejse til De Kanariske Øer?

De Kanariske Øer er kendt for sit stabile og varme klima og kan besøges hele året. Det er absolut ikke underligt, at mange danskere "overvintrer" på De Kanariske Øer og rejser hjem, når foråret kommer til Danmark. Mange danskere har enten købt en ferielejlighed, eller bestiller en langtidsferie på måske 6-8 uger henover vinteren. Nedbøren er generelt sparsom, selvom man kan forvente mere nedbør på de vestlige øer, og som regel får nordsiden af øerne mere regn end sydsiden. Vejrmæssigt er der som sådan aldrig lavsæson på De Kanariske Øer, men det mest populære tidspunkt at besøge øerne på er fra november til april. Det er derfor højsæsonen, og priserne er højere på dette tidspunkt. Du kan spare en del penge ved at rejse til De Kanariske Øer i sommermånederne - her vil dog temperaturen være høj, med op til de 30 grader i skyggen.

De Kanariske Øer - hvordan kommer man nemmest omkring?

De Kanariske Øer har en virkelig god infrastruktur med et godt vejnet. Det er nemt at komme rundt på øerne med offentlig transport - enten med bus eller ved at leje en bil. Det anbefaler vi  - det gør det nemt at udforske flere steder på én ferie, hvilket er det, mange vælger at gøre, når de rejser til De Kanariske Øer. Man kan også besøge flere øer på én ferierejse, da der både er indenrigsfly og færger mellem øerne, men afstandene er forholdsvis lange, så det anbefales at tilbringe et par nætter på hver ø, hvis man er på øhop på De Kanariske Øer. Afsæt i hvert fald 10-14 dage til sådan en tur.

Fly til og hoteller på De Kanariske Øer

Alle de mest populære Kanariske Øer har deres egne lufthavne, og du kan flyve direkte fra både Aalborg, Billund og Kastrup hele året rundt. Især til Gran Canaria er der daglige afgange året rundt, både med rute- og charterfly. Det tager cirka 5 timer og 15-30 minutter at flyve til De Kanariske Øer fra f.eks Kastrup afhængigt af, hvilken ø du rejser til. På grund af den geografiske placering skal uret stilles en time tilbage, når man rejser til De Kanariske Øer. 

Et tip er at bestille fly og hotel til De Kanariske Øer i god tid i højsæsonen, da de mest populære feriesteder hurtigt bliver fyldt op! God rejse.

>> Læs mere om at rejse til Tenerife her

>> Læs mere om at rejse til Lanzarote her

>> Læs mere om at rejse til Las Palmas her

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på De Kanariske Øer

 • Gæstebedømmelser 8,0
  Gran Canaria
  339 hoteller
  Gran Canaria er et rigtigt minikontinent - og det er fordi, at du på Gran Canaria kan opleve en enorm variation af både natur og kultur, fra den ene side til den anden. Udover masser af strande, venter der dig masser af interessante oplevelser ... på Gran Canaria. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Tenerife
  292 hoteller
  Tenerife, den største af De Kanariske Øer, byder på et væld af muligheder. Nyd det solrige klima på de indbydende strande eller vandr i spektakulære, vulkanske landskaber, oplev livet i det krystalklare hav med snorkel og udforsk charmerende ... fiskerlandsbyer. Læs mere
 • Fuerteventura
  120 hoteller
  De Kanariske Øers næststørste ø er især kendt for sine lange, hvide sandstrande. Her indbyder det krystalklare hav til bad, snorkling, dykning, surfing og meget andet. Udover øgruppens bedste strande byder Fuerteventura også på flere interessante ... seværdigheder. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,5
  Lanzarote
  116 hoteller
  Lanzarote er den største af De Kanariske Øer og især kendt for sine fantastiske vulkanske landskaber. Dette inkluderer også de flotte strande, hvor du kan slappe af ved det krystalklare hav. Øen er også kendt for sin afslappede, meget familievenlige ... atmosfære. Et godt ferievalg! Læs mere
 • La Palma
  6 hoteller
  La Palma er den frodigste af De Kanariske Øer. Her gemmer vulkanlandskabet med høje bjerge og dybe dale klædt i skove på utallige flotte vandrestier. Ønsker du blot at slappe af, kan du søge ned til kystens mørke sandstrande ved det azurblå hav.
 • La Gomera
  5 hoteller
  Den lille ø La Gomera er med sine høje bjerge, dybe kløfter og magiske skove et paradis for naturelskeren. Dertil kommer de stemningsfulde byer og ikke mindst de flotte lavastrande ved det azurblå hav, som myldre af liv.

Populære hoteller på De Kanariske Øer

Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Tias
9,9
Fabelagtigt
300 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
9,6
Fabelagtigt
1484 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
8,7
Meget godt
3496 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på De Kanariske Øer?

8,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 212 anmeldelser