Rejser til Gran Canaria

Gran Canaria er en af de Kanariske Øer, som ligger udenfor Afrikas vestkyst. Øen er en af de større blandt de Kanariske Øer, og her er mange fine og ikke mindste superpopulære feriesteder, strande og byer. Book en billig rejse til Gran Canaria med Solfaktor i dag!

Millioner af turister rejser til Gran Canaria hvert år - mest fordi klimaet er stabilt og fordi man som besøgende i princip er sikker på at få sol hele vinteren. Man kan rejse til Gran Canaria året rundt, men særligt om vinteren tilbyder øen et dejligt klima i overkommelig rejseafstand fra Danmark.

Gran Canaria har ca. 815.000 indbyggere. Øens hovedstad hedder Las Palmas og ligger på øens nordkyst. Den største ferieby på Gran Canaria er Playa del Ingles, og her finder du også en stor del af Gran Canarias natteliv og mange gode restauranter med både internationale og kanariske specialiteter på menuen. I Arguineguin og Puerto de Mogan finder du mange af øens mest populære hoteller og ferieboliger af høj kvalitet, men hvis du rejser til Gran Canaria med familien vælger du måske Maspalomas – her er både en zoologisk have, vandland og en forlystelsespark.

Det er forskellige aktiviteter der tilbydes i de forskellige byer, alt fra de mest turistede tilbud med barer, billig shopping og fastfood – til steder med oprindelig kanarisk kultur, hvor tiden i det nærmeste er stået stille.  Her er gode muligheder for at opdage øen på gåben, og hvis du vil opleve Gran Canaria på cykel, er mulighederne rigtig gode.

Det er den sydlige del af øen, som er den mest solbeskinnede. Her finder du de bedste strande og et stort tilbud af forskellige vandaktiviteter. Det er også her sydpå på Gran Canaria du finder de fleste større byområder som Costa Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, Amadores og San Agustín.

De lokale buslinjer fungerer fint, og billeje er ret billigt på Gran Canaria, så det er nemt at komme sig rundt. De forskellige feriebyer ligger også forholdsvis tæt på hinanden, så afstande er ikke et problem. Taxi kan også absolut benyttes uden de større økonomiske udsving. Når vi snakker priser, er der nogle forskelle på øen. F.eks er Puerto Mogan generelt dyrere end Puerto Rico. Som mange andre steder syd for Danmark, fungerer kontanter ofte bedre end kort – men du kan sagtens kun medbringe dit Dankort med Visa/Mastercard, og alligevel kunne betale næsten alle steder.

>> Find og book restpladser og afbudsrejser til Gran Canaria

Hvem vil kunne lide Gran Canaria?

Gran Canaria er en af danskernes mest elskede feriedestinationer, ikke mindst på grund af et dejligt klima og nogle skønne strande. De fleste vil nemt få en god ferie her, men det kan være en god idé, at læse lidt om de forskellige områder - der er forskelle. Gran Canaria er for dig, som vil have sol og varme når det er som koldest herhjemme, men uden at flyve så langt som til Thailand.

Hvornår skal man rejse til Gran Canaria?

De Kanariske Øer ligger ud for den afrikanske kyst og har måske verdens mest ferievenlige klima. Her er i princip sol og varme året rundt, men de fleste skandinaviske turister kommer hertil fra november til april. Det er ofte en del billigere, at rejse hertil om sommeren. Det er særligt spændende at rejse til Gran Canaria til nytår eller til jul.

En god ferie på Gran Canaria behøver bestemt ikke være lig med kæmpehoteller og charterrejser. Tværtimod. Hos Solfaktor finder du fx. en række hyggelige, mindre hoteller med stil og charme som ligger i smukke omgivelser og findes via snoede bjergveje lidt væk fra de mest populære rejsemål på øen. Ferie på et  af vores hoteller på Gran Canaria er en mere intim og personlig oplevelse. Book i dag og få de bedste priser!

Gran Canaria er trods navnet ikke den største af De Kanariske Øer (det er Tenerife), men kaldes alligevel ofte for et 'minikontinent'. For det første ligger øen mellem tre kontinenter - Afrika, Europa og Nordamerika - og for det andet udviser Gran Canaria større variation i vejr, landskab og natur, end man normalt ville forvente at finde på en ø af dens størrelse. For de mange turister, som hvert år holder ferie på Gran Canaria betyder det, at de fleste vælger at bo på den sydlige, varme og solrige del af øen. På det nordlige Gran Canaria er vejret som regel køligere, og midten af øen får mere nedbør. Alle rejsemål har deres egen charme og du kan altid finde et dejligt hotel som er forholdsvis billigt, hvis du sigter efter områder lidt væk fra de største turiststrømme.

Det vulkanske ophav

Gran Canaria er ligesom de andre kanariske øer af vulkansk oprindelse, det er dog omkring 2000 år siden, der sidst var vulkansk aktivitet på øen. Krateret efter dette udbrud, Cauldron de Bandama, er et oplagt udflugtsmål, hvis du har en lejebil på Gran Canaria. Her vil du opleve, hvorfor det siges, at man på en ferie på Gran Canaria kan føles sig som en astronaut - uden at forlade jorden. Samtidig betyder fortiden at mange af strandene her har mørkt lavasand - pas på, det kan være varmt for fødderne!

Hvis du vil se mere af Gran Canaria på egen hånd, er det nemt at booke som en del af din pakkerejse med Solfaktor. Øens fascinerende midte, der består af 32 beskyttede naturområder, er omgivet af en smuk kystlinje med hvide sandstrande, hyggelige små kystbyer og All inclusive familieresorts. Byer som Playa Del Ingles og Maspalomas, samt øens historiske og kosmopolitiske hovedstad, Las Palmas, er kendt for at have et livligt natteliv. 

Når du rejser til Gran Canaria er der rig mulighed for en aktiv ferie. Tag for eksempel på kamelsafari i de berømte ørkenlignende klitter i Maspalomas, eller oplev de mest uspolerede landskaber og det gamle Gran Canaria på vandreture eller udflugter i firehjulstrækker i den barske natur. Det fristende, klare hav indbyder desuden til snorkling og dykning, ligesom der er mulighed for at tage på spændende delfin-safarier.

Rejsemål på Gran Canaria

 • Gæstebedømmelser 8,0
  Playa del Ingles
  106 hoteller
  Playa del Ingles, ikke langt fra Maspalomas' sanddyner, er et af de mest populære steder at holde ferie på Gran Canaria, pga. det store udvalg af caféer, restauranter, butikker, barer, natklubber samt den fantastiske sandstrand.
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Velkommen til solparadiset Puerto Rico på Gran Canarias sydvestkyst, som både byder på smukke, vulkaniske omgivelser, lækre strande og et varieret udeliv med et stort udvalg af caféer, barer og restauranter.
 • Las Palmas
  48 hoteller
  Lyder sol, strand og storbyoplevelser som opskriften på den perfekte ferie? Så skal din næste rejse måske gå til Las Palmas på Gran Canaria. Her er masser at se og opleve, samtidig med at du har skønne badestrande tæt på.
 • Gæstebedømmelser 6,7
  Maspalomas
  44 hoteller
  Rejs til Maspalomas, hvis du vil nyde en afslappende ferie ved Gran Canarias bedste strande. Her er brede sandstrande næsten så langt øjet rækker og masser at aktivitetsmuligheder for hele familien. Når du ikke daser ved det lune hav eller udforsker ... byens tapasrestauranter, er der masser af spændende udflugtsmål inden for rækkevidde. Læs mere
 • San Agustin er en afslappet by at holde ferie i. Den har fantastiske strande, og har bevaret sin kanariske charme. Det er også her, du finder det skønne Thalasso Gloria-center, hvor du kan få behandlinger med terapeutisk havvand.
 • Gæstebedømmelser 6,8
  Playa Taurito
  8 hoteller
  Playa Taurito på Gran Canarias sydvestlige kyst er ideel til en afslappende ferie med familien. I kan få mange timer til at gå med at nyde stranden og ikke mindst den lille feriebys eget vandland. I Playa Taurito er I er på sikker afstand af ... de mere livlige turistområder, men har samtidig øens største seværdigheder inden for jeres rækkevidde. Læs mere

Populære hoteller på Gran Canaria

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, San Agustin de Gran Canaria
8,5
Meget godt
3104 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 29 km
 • Nærmeste strand: ca. 650 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto de Mogan
9,2
Fabelagtigt
3520 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Maspalomas
9,4
Fabelagtigt
739 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Book en billig ferie på Gran Canaria online i dag

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til De Kanariske Øer, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af gode hoteller, ferieboliger og lejligheder i dette overdådige ferieparadis. Tag med os på en dejlig ferie til Gran Canaria - vi har udvalgt områdets bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt hoteller på Gran Canaria. De fleste hoteller ligger på Gran Canarias sydkyst, som har et behageligt klima året rundt. Hos Solfaktor har du altid valgfri rejselængde, så du kan rejse til Gran Canaria i kortere eller længere tid, alt efter hvad der passer i dine planer.

Strande

Øen er omgivet af mere end 80 flotte strande, hvor der er utallige ting at lave - udover at dase i solen. De lange sandstrande gør, at selvom Gran Canaria er et populært rejsemål, så er her altid plads nok til endnu et strandhåndklæde. Sydkysten ved Maspalomas er udover de mange resorts kendetegnet ved de kæmpe, gyldne klitter, Dunas de Maspalomas, hvor man let føler sig hensat til Sahara. Udforsk også det eksotiske undervandsliv på Mogans rev, hvor du kan glide forbi barracudaer på natdyk.

Fra havnen i Mogan eller Puerto Rico kan du tage på ture ud på det dybe hav for at fange marlin og tun. Hvis du foretrækker at byde strandlivet tæt på byen, er den bedste bystrand travle Playa de las Canteras i hovedstaden, Las Palmas. I Playa del Cura er stranden lavvandet og med lavasand

Lokal transport

Bus: Et godt netværk af busruter gør det nemt at komme rundt på egen hånd under en ferie på Gran Canaria. Mange af de største seværdigheder og bedste strande på øen kan således nås med offentlig transport og taxaer.

Lejebil: Du skal bruge en lejebil, hvis du vil udforske nogle af de charmernde landsbyer i øens indre. Desuden er billeje en god mulighed for at udforske sevædigheder i dit eget tempo.

Begivenheder

 • Karneval: Der er fester og parader over hele øen i forbindelse med det kæmpe februar-karneval.
 • Forårsfestival: I samme måned hylder ankomsten af foråret med folkedans og fest ved Festival af Almond Blossom (Mandeltræernes blomstring).
 • Påske: Ligesom på resten af De Kanariske Øer er der på Gran Canaria livlige fejringer af påsken.
 • Gay Pride: Maspalomas eksploderer hver maj i en regnbue af farve ved Gay Pride parade og de dertil hørende drag queen konkurrencer.
 • Sommerfest: En af øens største festivaler er Fiesta de Nuestra Señora del Carmen i juli, hvor Las Palmas gader fyldes med blomster og folk, som fester gennem natten.

Mere om Gran Canaria

 • Sprog: Der tales spansk på Gran Canaria.
 • Valuta: Der anvendes euro (€).
 • Lokal tid: -1 time i forhold til Danmark.
 • Flyv til: Den eneste lufthavn på Gran Canaria ligger på østsiden af øen ca. 19 km syd for hovedstaden Las Palmas.
 • Flyvetid fra Danmark: Ca. 5 timer
 • Turistinformation: Yderligere turistinformation fra Gran Canaria findes på www.grancanaria.com

Gran Canaria er berømt for sit konstante forårs-agtige klima, som betyder, at det normalt ikke bliver for hedt om sommeren eller rigtigt koldt om vinteren. Skulle det alligevel blive for hedt ved stranden i syd, kan du tage en tur nordpå, hvor det som regel er lidt køligere. Temperaturen er forholdsvis stabil og ligger om sommeren fra 26°C til 28°C og mellem 22°C og 24°C om vinteren.

Rejsemål på Gran Canaria

Hvis du vil bo på Gran Canarias mest populære feriesteder, skal du tage sydpå. Her er Playa Del Inglés og San Agustin blandt de landsbyer, som tilsammen udgør ferieområdet Maspalomas. Fortsætter du mod øst kommer du til en række populære feriebyer - Arguineguin, Puerto Rico og Mogan - før du når til den mere fredelige strand ved Playa de los Amadores. Kunstnere har koloniseret den nordvestlige kystby Agaete og forvandlet mange af dens hvidkalkede huse til gallerier. Hvis du vil supplere strandlivet med en dosis af kultur og historie, kan det anbefales at gå en tur i Las Palmas de Gran Canarias snørklede gader.

Playa del Inglés
Den moderne ferieby Playa del Ingles byder på et rigt udvalg af barer, mange restauranter, natteliv og et stort udbud af indlogeringsmuligheder. I maj måned afholdes her det farverige Gay Pride.

Amadores
Hovedattraktionen i Playa Amadores, som ligger for foden af de dramatiske bjerge, er uden tvivl den brede, menneskeskabte strand. Her hersker en meget afslappet atmosfære.

Sådan booker man billige rejser til Gran Canaria med Solfaktor

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en billig ferie på Gran Canaria, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med hoteller i alle prisklasser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om billige rejser til Lanzarote
>> Læs også om billige rejser til Azorerne

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne på Gran Canaria?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 77 anmeldelser