Rejser til Gran Canaria 

Gran Canaria, på De Kanariske Øer, er nordens mest populære ferieø! Her kan du nyde sol og varme året rundt, og du finder feriesteder der passer til enhver stil. Flotte hotellet med mange faciliteter, lange lavvandede strande, et stort udvalg af aktiviteter, hyggelige byer og et pulserende natteliv - det er bare noget af det du kan glæde dig til på din ferie til Gran Canaria. Sammen med øerne Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura finder du de bedste ferier sydpå hos Solfaktor.dk

Gran Canaria som rejsemål 

Gran Canaria er den tredje største af De Kanariske Øer, beliggende i Atlanterhavet udenfor nordvestkysten af Afrika. Der bor over 870.000 indbyggere her, men der er flere millioner, der rejser til Gran Canaria hvert år, da øen er den mest populære af De Kanariske Øer. Hovedstaden Las Palmas ligger nordligst på øen, og da Gran Canaria er en del af De Kanariske Øer, er øen også en del af Spanien

Gran Canaria er en favorit iblandt danskere, som drømmer om sol, varme og en ferie sydpå. Selvom aftenanden er større, er en rejse til Gran Canaria mindst lige så populært som ferie til fastlandet i Spanien. Det behagelige, solrige klima året rundt, kombineret med den overkommelige rejsetid og minimal tidsforskel, gør at folk rejser til Gran Canaria året rundt. Det er specielt populært at rejse hertil på en juleferie eller en vinterferie. Rejser man hertil på sommerferie, kan der være ret så varmt på Gran Canaria, men samtidig færre turister. Der findes et hav af rejsemål på Gran Canaria, som passer både familier, par, venner og ældre. De forskellige feriesteder er meget forskellige, fra festbyer til familieparker, så det er en god ide at tjekke på forhånd, så du får den ferie, der passer til dine behov. Vi hjælper gerne med gode råd og tips, om de forskellige feriedestination på Gran Canaria!

Den sydlige del af Gran Canaria er den mest solrige, og her finder du de bedste sandstrande og et stort tilbud af vandaktiviteter. Her ligger det familievenlige område Maspalomas, med masser af underholdning for børn og voksne. Den største ferieby, Playa del Ingles, ligger også hernede, og tilbyder et stort udvalg af restauranter, barer og natteliv. Andre populære destination er Puerto Rico og San Agustín, hvor du finder mange flotte resorts og børnevenlige strande. En hyggelig og rolig atmosfære, kan du også finde i blandt andet Puerto de Mogan og Playa Taurito

>> Læs mere om rejser til Spanien

>> Læs mere om rejser til De Kanariske Øer

>> Læs mere om rejser sydpå

Strandliv på Gran Canaria 

Gran Canaria har 80 lange sandstrande, der inviterer på afslappende dage i solen. Både som i Spanien og på de øvrige af De Kanariske Øer, finder du både store børnevenlige strande og mere afsides, rolige strande. Ønsker du at kombinere by og strand, er den bedste bystrand Playa de las Canteras, som ligger i hovedstaden Las Palmas. Her er der en lang strandpromenade og en masse aktiviteter og strandliv. Playa Amadores ligger for foden af nogle majestætiske bjerge, og byder på en afslappende atmosfære. 

Gran Canarias vulkanske landskab har skabt flere strande med sort lavasand, men pas på fødderne, for sandet bliver meget varmt i solen. 

Aktiv ferie på Gran Canaria 

Der er gode muligheder for en aktiv ferie på Gran Canaria. Du kan både udforske øen i en lejebil, til fods eller på cykel. Gran Canaria består af 32 beskyttede naturområder, der inviterer på flotte oplevelser for både børn og voksne. Ligesom de andre af De Kanariske Øer, er Gran Canaria også af vulkansk oprindelse. Cauldron de Bandama er krateret efter det sidste udbrud for cirka 2000 år siden, og det er en populær attraktion, hvis du lejer bil. 

Tag med på kamelsafari eller jeeptur i de store ørkenlignede sanddynger, Dunas de Maspalomas, som ligger på sydkysten ved Maspalomas og Playa del Ingles. Det er også populært med snorkling og dykning på Gran Canaria, specielt udenfor Puerto de Mogán, hvor du blandt andet kan se Barracuda. Du kan også tage med på delfinsafari, eller sejlture fra havnen i Puerto de Mogán eller Puerto Rico for at fange fisk. 

Et besøg i den nordvestlige kystby Agaete er også en oplevelse i sig selv. Her har kunstnere forvandlet mange af de hvidkalkede huse til gallerier. Vil du have en dosis historie og kultur på Gran Canaria, bør du spadserer rundt i Las Palmas hyggelige gader. En rejse til Gran Canaria behøver ikke kun at være sol og strand, men kan også byde på en række forskellige aktiviteter og oplevelser. 

Rejsemål og begivenheder på Gran Canaria 

De mest populære feriedestinationer på Gran Canaria ligger på sydkysten af øen. Playa del Ingles er den største ferieby og udgør sammen med feriebyen San Agustín ferieområdet Maspalomas. Her finder du mange aktiviteter for både børn og voksne, som badelande og forlystelsesparker, restauranter, barer og et pulserende natteliv. I maj måned forvandles Maspalomas til en farverig regnbue under Pride-paraden, som arrangeres hvert år på Gran Canaria. Længere østpå kommer du til tre andre populære feriebyer; ArguineguinPuerto de Mogán og Puerto Rico. Her finder du mange af de mest populære hotellet på Gran Canaria med lange sandstrande og hyggelige byer. 

Der sker generelt meget på Gran Canaria i løbet af året. I februar/marts arrangeres det store karneval, som du kan opleve over hele øen, og på ca. samme tid fejres foråret med folkedansk og fest under Almond Blossom festivalen. Som i Spanien er påsken er også en højtid på Gran Canaria, hvor du også kan opleve livlige fejringer - så hvad med at tage på påskeferie til Gran Canaria? En af de største festivaller er sommerfesten, Fiesta de Nuestra Señora del Carmen i juli, hvor gaderne fyldes i hovedstaden Las Palmas med blomster og massevis af mennesker, og så festes der igennem hele natten. 

>>Læs mere om rejser til Playa del Ingles

>>Læs mere om rejser til San Agustín

>>Læs mere om rejser til Arguineguin

Hvornår er det bedst at rejse til Gran Canaria? 

Du kan nyde en ferie til Gran Canaria og De Kanariske Øer med sol og varme året rundt, og vejrmæssigt er der ingen lavsæson. Alligevel er den mest populære periode at rejse hertil fra november til april, og mange rejser hertil på juleferie og nytår, når de vil sydpå. Her er priserne naturligvis også højest, så du kan spare en del på at besøge Gran Canaria i sommerhalvåret, eller i efterårsferien

Det stabile klima på Gran Canaria går igen på alle De Kanariske Øer . Der er dog lidt forskel i vindforholdene, som for eksempel på Fuerteventura, hvor vinden er perfekt til surfing og den slags. Den nordlige del af Tenerife kan have lidt mere regn, og på Lanzarote er vejret stort set altid stabilt. 

Selvom Gran Canaria er berømt for sit behagelige klima, er der lidt forskel på den nordlige og sydlige del af øen. Den nordlige del er lidt koldere og mere udsat for regn, så de fleste vælger at bo på den sydlige del, som har et varmere og mere solrigt klima. Det er generelt et meget behageligt klima hele året, og det bliver hverken for varmt om sommeren eller for koldt om vinteren på Gran Canaria. Temperaturen ligger mellem 26°C til 28°C om sommeren, og  22°C og 24°C om vinteren. Perfekt til vinterferie!

Fly, hotel og transport på Gran Canaria 

Hele året kan du rejse med direkte fly til Gran Canaria fra flere danske lufthavne, ligesom til Spanien, og fra flere steder afgår der daglige fly hele året rundt. Flytiden er cirka 5 timer til den eneste lufthavn på Gran Canaria, som ligger på østsiden af øen, cirka 19 kilometer syd for hovedstaden Las Palmas. Du skal stille uret en time tilbage når du rejser til Gran Canaria. 

Solfaktor er eksperter i De Kanariske Øer og har været nordens foretrukne rejsearrangør til de spanske øer - helt tilbage fra 1999. Vi tilbyder de bedste hotellet og ferieboliger, og gør det nemt for dig at finde det, der passer bedst til dig. Vælg imellem store resorts med all inclusive eller mindre hotellet, lejligheder og ferieboliger. Du kan vælge imellem at bestille fly og hotel separat, eller bestille en pakkerejse med både fly, hotel og eventuel transport/lejebil inkluderet. Du har også mulighed for at bestille oplevelser og udflugter på forhånd, som en del af din pakkerejse på Solfaktor. De fleste hotellet ligger på Gran Canarias sydkyst, som kendte MaspalomasPlaya del Ingles og Puerto Rico. Med valgfri rejselængde, kan du selv vælge det som passer bedst for din ferie. 

Der er et godt netværk af buruter på Gran Canaria. Det gør det nemt at rejse rundt på øen, og mange af de største seværdigheder og de bedste strande, kan nås med offentlig transport eller taxi. De fleste byer ligger relativ tæt, men prisniveauet varierer meget fra sted til sted. Eksempelvis er det generelt dyrere i Puerto de Mogán end Puerto Rico. Vil du udforske charmerende landsbyer og skjulte perlser på egen hånd, anbefaler vi at du har en bil til rådighed. Uanset hvad du foretrækker, har Solfaktor noget der passer til din drømmeferie til Gran Canaria, De Kanariske Øer og Spanien!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Gran Canaria

 • Gæstebedømmelser 8,2
  Playa del Ingles
  99 hoteller
  Playa del Ingles, ikke langt fra Maspalomas' sandklitter, er et af de mest populære steder at holde ferie på Gran Canaria, pga. det store udvalg af caféer, restauranter, butikker, barer, natklubber samt ikke mindst den fantastiske sandstrand.
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Puerto Rico
  60 hoteller
  Velkommen til solparadiset Puerto Rico på Gran Canarias sydvestkyst, som både byder på smukke, vulkaniske omgivelser, lækre strande og en god ferie med et stort udvalg af caféer, barer og restauranter.
 • Gæstebedømmelser 7,5
  Las Palmas
  47 hoteller
  Lyder sol, strand og storbyoplevelser som opskriften på den perfekte ferie? Så skal din næste rejse måske gå til Las Palmas på Gran Canaria. Her er masser at se og opleve, samtidig med at du har skønne badestrande tæt på. Perfekt ferie for alle aldre!
 • Gæstebedømmelser 8,1
  Maspalomas
  39 hoteller
  Rejs til Maspalomas, hvis du vil nyde en afslappende ferie ved Gran Canarias bedste strande. Her er brede sandstrande næsten så langt øjet rækker og masser at aktivitetsmuligheder for hele familien. Når du ikke daser ved det lune hav eller udforsker ... byens tapasrestauranter, er der masser af spændende udflugtsmål inden for rækkevidde. Læs mere
 • San Agustin er en skøn by at holde ferie i. Byen har fantastiske strande, og har bevaret sin oprindelige kanariske charme. Atmosfæren er rolig, men hvis du vil have mere gang i tingene, er der gode muligheder for netop det i nærliggeende byer. ... Byen passer for alle rejsende. Læs mere

Populære hoteller på Gran Canaria

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto Rico
9,4
Fabelagtigt
746 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
8,8
Meget godt
2685 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
9,4
Fabelagtigt
649 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 30 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Gran Canaria?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 186 anmeldelser