Rejser til Safaga

For 4.000 år siden brugte faraoen Safaga som base for udforskning og handel i Det Røde Hav. Senere blev havnebyen især kendt for at udskibningen af store mængder fosfat, der blandt andet bruges til fremstilling af kunstgødning og forbedring fødevareproduktionen i hele verden.

Safaga, der også er kendt som Bur Safaga, har stadig en livlig havnetrafik (Bur betyder havn). I dag er det dog ofte krydstogtskibe, som ligger til her. Ligesom ved de nærliggende feriebyer er det især for at nyde strandlivet ved Rødehavet, man rejser til Safaga for.

Udover gyldne sandstrande, hvor du kan nyde varmen fra den gavmilde sol, er der også masser af muligheder for at kaste sig over sjov vandsport i Safaga. Kite-  og windsurfere fra hele verden rejser for eksempel hertil for at nyde de ideelle betingelser, der er for at suse hen over bølgerne her. Allerede i 1993 var byen vært for Verdensmesterskaberne i windsurfing ved Rødehavet.

Feriebyerne ved Det Røde Hav er også et yndet rejsemål blandt fritidsdykkere, og Safaga er ingen undtagelse. Hvis du hellere vil udforske den eksotiske undersøiske verden end surfe, er der således gode muligheder for at tage på dykkerture ud til nærliggende farverige koralrev.

Udflugter

Selve byen Safaga byder ikke på egentlige seværdigheder. Da turismen først i nyere tid har fået en økonomisk betydning her, har du tilgengæld her en chance chance for at opleve et mere autentisk egyptisk byliv, end man typisk finder i de nyanlagte badebyer som for eksempel Soma Bay længere oppe ad kysten.

Trænger du til en afslappende ferie med sol og strand, hvor du bare slapper af ved vandet, er en billig rejse til Safaga perfekt. Må der gerne ske lidt mere, kan du dog også sagtens udforske mere af Egypten i ferien. Er du bare den mindste smule historisk interesseret, kan det for eksempel varmt anbefales at tage med på en guidet tur til Luxor. Her kan du blandt andet se nogle af de mest kendte templer i Egypten bygget til ære for de gamle faraoner. Det er et enestående sted og bestemt den lange bustur værd!

Rejser til Egypten

Læs mere om Egypten og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Egypten her

Hoteller i Safaga