Rejser til Hurghada

Hurghada er en af Egyptens helt store feriedestinationer med en fin beliggenhed ud til Det Røde Hav på det egyptiske "fastland" - hvor Sharm el Sheikh ligger på Sinai.  Hurghada byder på sol, strand, snorkling og dyk i princip fra januar til december, og danske rejsearrangører tilbyder også rejser til Hurghada året rundt.

Syd og nord for Hurghada ligger en lang række mindre feriedestinationer. Blandt de mest kendte er El Gouna, 45 minutter nord for Hurghada, som er en arkitekttegnet by med pastelfarvede huse, generelt høj standard på hotellerne og en måske lidt mere afslappet stemning, hvor folkelivet, de mange tilbud du får og tempoet er højere i Hurghada. En time syd for Hurghada ligger Soma Bay, en halvø hvor der sker en hurtig udvikling af turismen, og hvor mange luksushoteller vokser op i disse år. Andre (lidt mindre) feriebyer syd for Hurghada er Safaga, Quseir og Marsa Alam.

Mange vælger Hurghada som feriedestination, fordi man herfra nogenlunde nemt kan besøge f.eks Kongernes Dal og Karnaktemplet i Luxor, som ligger lidt mere end fire timer væk med bus. En anden populær udflugt er at tage til Cairo for at se pyramiderne, Det Ægyptiske Museum og Sfinxen. Mange vælger at tage ud på snorklingture. Man kan sagtens snorkle langs kysten, men den bedste snorkling finder du ofte lidt længere ude. Øen Mahmiya og Giftun-øerne er blandt de mest populære udflugtsmål her.

Hurghada er i vækst og der sker mange nye ting. Der er blandt andet bygget en stor, flot og charmerende marina, hvor der findes over 50 spisesteder og caféer, og hvor man med fordel kan gå en aftentur for at kigge på de gigantiske luksusyachts som ligger for kaj her. Andelen børnefamilier er stigende, internettet generelt hurtigt og kvaliteten på mad og drikke på hotellerne generelt i den gode ende efterhånden. Byen er blevet mere moderne – men du kan stadig fra tid til anden opleve det lette kaos, som Egypten også kan byde på!

Hvem vil kunne lide Hurghada?

Svaret er simpelt: alle som vil have sol og strand, og man selv i januar og februar, kan føle sig ret sikker på at kunne spise morgenmad i shorts. Der er ikke den store shopping, med mindre man vil købe egyptiske krydderier, en vandpibe eller måske et tørklæde. Guld og sølv sælges normalt også til lidt lavere priser end herhjemme. Hvis du er typen, som elsker at dase i solstolen på et pænt hotel, og hvor prisen ofte er yderst rimelig  for det hotel og den service du får - så er Hurghada destinationen for dig. Man kan også være aktiv på ferien her, der er forholdsvis gode muligheder for at cykle, løbe og naturligvis svømme.

Hvornår skal man rejse til Hurghada?

Man kan sagtens rejse til Hurghada om vinteren. Nogle dage kan det være overskyet, og om aftenen decideret koldt. Men det sker også, at temperaturen sniger sig op mod de 25 grader selv i januar. Foråret fra marts til maj, og efteråret fra medio september til sidst i november, er perfekte tidspunkter at besøge Hurghada. Om sommeren kan det blive ekstremt varmt, så her vil du ikke rejse hertil med alt for små børn.

Rejser til Egypten

Læs mere om Egypten og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Egypten her

Hoteller i Hurghada

Populære hoteller i Hurghada

Egypten, Hurghada
8,3
Meget godt
2019 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Hurghada
9,7
Fabelagtigt
15022 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Hurghada
9,6
Fabelagtigt
13777 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Hurghada?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 11 anmeldelser