Rejser til Sharm el Sheikh

Sharm el-Sheikh er en af de mest populære destinationer for sol- og strandferie i Egypten. Her kan du nyde fantastiske strande, virkelig gode  hoteller og masser af aktiviteter. Byen er også kendt for sine smukke koralrev og undervandsliv, som indbyder til dykning og snorkling. Book en billig ferie til Sharm el-Sheikh med Solfaktor!

Sharm el-Sheik som rejsemål

Sharm el-Sheik er en ferieby i Egypten på den sydlige spids af den store Sinai-halvøen. Sammen med Hurghada er Sharm el-Sheik de to mest populære feriedestinationer i Egypten. Anledningen er ikke kun det stabile, varme klima men også de virkelig gode muligheder for snorkling og dykning. Til at starte med var Sharm el Sheikh en lille landsby ved kysten med lokale fiskere og beduiner, men nu er dette en "lille storby" med masser af resorthoteller, shopping, restauranter og natklubber - og der er sågar et casino.

Danske statsborgere skal have visum for at rejse ind i Egypten. Dit rejsebureau kan ofte hjælpe dig med dette før afrejse, men det nemmeste er faktisk at klare formaliteten ved ankomst til Egypten. Du udfylder nogle papirer og betaler for dit visum kontant. Det koster i øjeblikket (august 2023) 25 USD og skal betales kontant i USD eller euro. Valutaen i Egypten er egyptiske pund (forkortes LE), men det er muligt at betale med amerikanske dollars eller euro flere steder. De lokale kalder ofte det egyptiske pund for "ginni" eller "lira" så ja der er mange navne for pengene.

Strande i Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh er kendt for sine flotte strande og det krystalklare vand i Rødehavet. Shark's Bay er en smuk strand med mange faciliteter som liggestole, parasoller og restauranter, hvor du kan nyde en frokost i skyggen. Na'ama Bay er det mest populære - og centrale - område i Sharm el-Sheikh. Den hvide sandstrand strækker sig langs den livlige strandpromenade med en række faciliteter, vandsportsaktiviteter og strandbarer. Begge strande fungerer perfekt for dykning og snorkling. Man tror næsten ikke det er virkeligt, den første gang man kigger ned i vandet gennem masken  og ser de mange farvestrålende fisk!

Stranden Ras Um Sid ligger sydvest for Na'ama Bay Beach og med en smuk beliggenhed med en imponerende udsigt over Rødehavet. Den rolige atmosfære og de naturskønne omgivelser, kombineret med  de hyggelige nærliggende restauranter og caféer, gør Ras Um Sid til et godt sted at tilbringe en dag på stranden.

>> Læs mere om din rejse til Egypten her

>> Læs mere om din ferie i Hurghada her

>> Læs mere om din ferie ved Rødehavet her

Aktiv ferie i Sharm el-Sheik

En rejse til Sharm el-Sheikh byder på alle muligheder for dem, der er på udkig efter en aktiv ferie.  Området er kendt som et dykker- og snorkelparadis med fantastiske undervandslandskaber og maritime økosystemer - herunder farverige koralrev. Her er naturligvis mange dykkercentre, der tilbyder dykkerture og kurser for alle - enten du er nybegynder eller en erfaren dykker. Hvis du har tiden til det, kan du få et PADI-certikat her i løbet af din ferie.

Hvis du foretrækker at snorkle, kan du nemt udforske korallerne og fiskene helt fra stranden. Ofte er der gangbroer ud i vandet, så du nemt kan komme i uden at behøve gå de første 20-30 meter.

Sharm el-Sheikh er også et godt sted at prøve forskellige vandsportsaktiviteter på din ferie. Tag på jetski eller parasailing (du trækkes efter et speedboat og hænger i en faldskærm) og få en spektakulær udsigt over kysten. Der er også mulighed for windsurfing, kitesurfing og sejlture.

Tag ud på eventyr i de omkringliggende ørkenområder i Sharm el-Sheikh på en spændende ørkensafari. Du kan køre quad bikes (eller ATV:er) eller andre off-road køretøjer gennem sandklitterne, eller hvad med at prøve sandboarding eller ride på kamel for at få en unik oplevelse i den store, øde ørken.

Der er også mulighed for at besøge beduinlandsbyer for at lære om deres kultur og traditioner og nyde en traditionel ørkenmiddag under stjernerne. Magisk!

Sinai-bjergene ligger i nærheden af Sharm el-Sheikh og er et fantastisk område for vandring og trekking. Men vi anbefaler, at du har en guide med, det geografiske område  er stort og man kan fare vild. Husk masser af vand.

Hvis du står tidligt op, kan du tage med på en guidet tur til toppen af Sinai-bjerget, hvor du oplever en fantastisk solopgang fra toppen. For golfentusiaster er der flere golfbaner i Sharm el-Sheikh som tilbyder gode faciliteter og forhold. Nyd en runde golf, mens du beundrer det fantastiske omgivende landskab.

Hvornår skal man rejse til Sharm el-Sheik?

Sharm el-Sheik har, ligesom Egypten generelt, ørkenklima med varmt vejr i princip hele året rundt. Højsæsonen for os skandinavere er om vinteren fra december til februar, som mange synes er den bedste periode at besøge landet og Sharm el-Sheikh på. I denne periode er der behagelige temperaturer og solrige dage, men det kan blive lidt småkoldt om aftenen, så det er en god idé at medbringe en fleecetrøje eller en tynd jakke. 

Forår og efterår er det også godt at rejse til Sharm el-Sheik, hvis du ønsker lidt højere temperaturer. I disse perioder er der en del turister, men dog en del færre end i vintermånederne. Fra juni til august er det meget varmt i Sharm el-Sheikh med temperaturer, der ofte overstiger 35 grader i skyggen. I sommermånederne kan det være alt for varmt til at være i solen om dagen - men under en parasol og tæt på en pool eller en strand er det til at holde ud.

Attraktioner i Sharm el-Sheik

Der er masser at tage fat i og opleve når du rejser til Sharm el-Sheikh. Den marine nationalpark Ras Mohammed, er en af de mest populære attraktioner og er kendt for sin marine biodiversitet med fisk, blæksprutter og masser af koraller. Her kan du dykke eller snorkle blandt farverige fisk, skildpadder, revhajer og andre arter. Parken byder også på gode vandrestier og imponerende udkigssteder - en flot naturoplevelse.

 Na'ama Bay er et livligt område og byene "hjerte", der tiltrækker mange turister med sit pulserende natteliv, shopping, restauranter og caféer. Mange steder vil du blive tilbudt "shiska" eller "nargila" det vil sige en omgang vandpibe, hvor man tilbyder mange forskellige smager fra æble til vandmelon eller honning. Om dagen slapper du af på den fine sandstrand, og om aftenen kan du nyde levende musik, underholdning og et stort udvalg af restauranter.

Den gamle markedsplads i Sharm el-Sheik (følg skilte til "Old Sharm") er et godt sted at opleve den lokale kultur og købe souvenirer. Her finder du butikker, der sælger traditionelt kunsthåndværk, tekstiler, krydderier og smykker. Hvis du vil gå på opdagelse i den muslimske kultur, kan du besøge Al Mustafa-moskeen, med en imponerende kuppel og minaret, eller Al Sahaba-moskeen, som har en mere klassisk og elegant arkitektur. 

Sharm el-Sheikh er også kendt for sine spa- og wellnessfaciliteter, og efter en dag på stranden er det dejligt at besøge et af de mange spacentre. Nogle af dem er mere enkle, andre virkelig flotte. Her kan du nyde afslappende massage, få en ansigtsbehandling  eller få ordnet hænder eller fødder.

Mad, drikke og natteliv i Sharm el-Sheik

Det er nemt, at spise godt i denne del af Egypten! Prøv egyptiske retter som falafel og kofta (grillet hakkekød) og klassiske arabiske retter som kebab (grillet kød på spyd), shawarma eller meze (et udvalg af små retter, serveret med nybagt fladbrød). Den lokale madkultur er kendt for sin rige smag med masser af friske krydderurter og grøntsager.

Her er også et stort udvalg af frisk fisk og skaldyr, og mange steder langs kysten serverer restauranterne grillet fisk, rejer, hummer og blæksprutte. Du kan også slukke tørsten i varmen med dejlige frugtjuicer og smoothies lavet på frugter som mango, ananas, vandmelon og citrusfrugter. Der er også et stort udvalg af internationale restauranter i Sharm el-Sheik, med alt fra italiensk pasta og pizza, burgere, asiatiske retter,  sushi og meget mere. 

Lige som i Hurghada har Sharm el-Sheik et fint udvalg af barer og natklubber, der holder åbent til sent om natten. Området ved Na'ama Bay er især kendt for sit pulserende natteliv med levende musik, diskoteker, karaoke og meget mere. Her er også strandbarer og shisha-lounges, der tilbyder en mere afslappet stemning, og flere cocktailbarer, hvor du kan nyde lækre drinks med en flot udsigt over kystlinjen. Hvis man ønsker mere rolige omgivelser, er Dahab, som ligger længere mod nord  i Aqababugten, et godt alternativ til Sharm el Sheikh. Navnet "Dahab" betyder "guld".

Fly til og hotel i Sharm el-Sheik

Sharm el-Sheikh har sin egen lufthavn, og den ligger ikke langt fra selve byen eller de nærliggende feriesteder langs kysten. Det er nemt rejse at hertil fra Danmark. Flere charterselskaber tilbyder direkte fly fra både København, Billund og Aalborg, og du kan også rejse med rutefly hertil - ofte med en mellemlanding i Cairo. Flyrejsen fra København til  Sharm el-Sheik International Airport (SSH) tager ca. 5 timer og 15 minutter. Husk, at danske statsborgere skal have visum for at komme ind i Egypten - men det er nemt og bare en formalitet når du har landet.

Fra lufthavnen er der flere transportmuligheder for at komme til din feriedestination. Lufthavnen ligger kun 18 kilometer nordøst for Sharm el-Sheiks centrum. Mange hoteller tilbyder transferservice til deres gæster, hvor du bliver mødt af en chauffør, der kører dig direkte til dit hotel. Taxi er også et godt alternativ, og du finder en holdeplads uden for ankomsthallen i lufthavnen. Husk at aftale prisen før I tager af sted, og du kan  regne med, at den oprindelige pris som chaufføren foreslår, oftest kan forhandles et godt stykke ned!

Sharm el-Sheik har en bred vifte af overnatningsmuligheder. Her er store all-inclusive resorts med mange faciliteter. Ferielejligheder findes også, men ikke lige så mange som på f.eks Gran Canaria. Sharm el-Sheik er nok mest kendt forsine store, luksuriøse hoteller med strandklubber, restauranter og spaafdelinger. Her er noget for alle -både for børnefamilier, par og venner. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel separat, eller om du vil booke en pakkerejse med fly og hotel inkluderet. Uanset hvad som passer dig bedst, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Sharm el-Sheik og Rødehavet!

 

 

Rejser til Egypten

Læs mere om Egypten og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Egypten her

Hoteller i Sharm el Sheikh

Populære hoteller i Sharm el Sheikh

Egypten, Sharm el Sheikh
7,8
Godt
1315 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Sharm el Sheikh
7,7
Godt
2259 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Sharm el Sheikh
9,7
Fabelagtigt
2320 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 m
  • Pool (evt. sæsonåben)