Rejser til Kairo

Egyptens hovedstad ligger ved Nilen lidt syd for der, hvor verdens længste flod forgrener sig. Kairo er med anslået 21 millioner indbyggere (medregnet forstæderne) en af de største byer i verden og ubetinget den største på det afrikanske kontinent.

Med sine årtusinder gamle pyramider, en middelalderlig basar og moderne skyskrabere afspejler Kairo en stor del af det moderne menneskes historie og er et af de mest spændende storbyrejsemål i verden. Efter et årti med politisk tumult i kølvandet på det Arabiske Forår strømmer turister igen til Egypten, ikke mindst på billige rejser til Kairo.

I den egyptiske hovedstad venter der dig et sansebombardament uden lige. Ved det første møde kan Kairo virke en smule kaotisk, især trafikalt. Men der vil dog ikke gå ret lang tid før du opdager, at det også er en meget charmerende by. På en rejse til Kairo vil du opleve store kontraster med nyt og gammelt, rig og fattig side om side, når du bevæger rundt i byen.

Ansigt til ansigt med fortiden

Rejsen til Kairo er naturligvis ikke komplet uden et besøg ved pyramiderne med sfinksen ved Giza, der ligger umiddelbart vest for hovedstaden. De er selvfølgelig optaget på UNESCO's liste over verdensarv og er det eneste af Antikkens Syv vidundere, som stadig eksisterer. Er du historisk interesseret, er der dog også meget andet at kaste sig over inde i selve Kairo. Du kan for eksempel bruge lang tid på at udforske Det egyptiske museum, der rummer verdens største samling af egyptiske artefakter fra oldtiden, herunder den berømte Tutankhamon-samling med den smukke dødsmaske og sarkofag i guld. Har du mulighed for det, kan det anbefales at besøge det store museum om aftenen, hvor der er mindre trængsel.

En andet interessant seværdighed er det enorme citadel, som blev bygget i det 12. århundrede som et forsvar af byen mod korsfarere. Det ligger på Mokattam-højen tæt ved centrum. Her er flotte udsigter over byen, og på citadel-området er adskillige museer og smukke moskeer. Særligt Alabastermoskeen er et af Kairos mest kendte vartegn, som med sin højtliggende placering kan ses fra det meste af byen.

Vil du se Kairo fra en anden vinkel, kan du tage en sejltur på Nilen i en såkaldt Felucca, en traditionel træsejlbåd. Fra båden kan du beundre en række seværdigheder langs floden og lære mere om det gamle Egypten.

Middelalderlig basar og moderne shoppingcentre

Du kan også godt glæde dig til at gå på opdagelse i den berømte souk (basar) Khan el-Khalili, den største af sin slags i Kairo. Her har man helt siden Middelalderen kunne finde gode tilbud, hvis bare man er villig til at prutte om prisen. Opskriften på at finde det helt rigtige souvenir er at lade dig fortabe i det labyrintlignende marked i et par timer. Selv hvis du egentlig ikke har planer om at købe noget, er det en oplevelse bare at mærke stemningen på det store marked. Der er desuden talrige gode restauranter og caféer i basaren, som de lokale selv ynder at besøge.

Udover basaren, som med sine mange sanseindtryk er en enestående oplevelse, byder Kairo også på mere velkendte og moderne shoppingcentre. Her finder du både lokale og internationale butikskæder med alt fra accessoires og modetøj til elektronik og husholdningsartikler fordelt på flere etager, som nok kan opfylde de fleste af feriens shoppingbehov. Her er en helt anden, mere international atmosfære end i den traditionelle basar. Men hvis du for eksempel rejser til Kairo i den varmeste periode, kan et besøg i et shoppingcenter med aircondition være en rar afveksling. Her er også restauranter og caféer, når du trænger til en pause fra shoppingen.

Tryg og billig rejse med Solfaktor

Tjek udvalget af billige pakkerejser til Kairo i søgemaskinen her hos Solfaktor. I den kan du nemt finde alt fra budgetvenlige hoteller til det helt eksklusive. Når du bestiller en pakkerejse med både hotel og flybilletter, er du selvfølgelig dækket af både pakkerejseloven og rejsegarantien.

Vil du kombinere de kulturelle oplevelser i Kairo med en afslappende badeferie ved Rødehavet? Så er det oplagt at slutte rejsen af i Hurghada, et andet af Egyptens mest populære rejsemål med masser af sol og strand.

Rejser til Egypten

Læs mere om Egypten og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Egypten her

Hoteller i Kairo

Godt at vide

Her får du lidt nyttige informationer om Kairo, som forhåbentlig kan være nyttige på din rejse til denne farverige storby. Der må tages forbehold for faktuelle fejl i oplysningerne. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Egypten og vores mange andre spændende destinationer. God fornøjelse og god rejse!

Transport

Egyptens hovedstad er berygtet for sin hektiske trafik. Det bør dog ikke afskrække dig fra at begive dig rundt i byen på egen hånd. Det meste oplagte måder at gøre det på er med metroen eller taxier. Metrosystemet er moderne, billigt og effektivt. Byens størrelse taget i betragtning er metrosystemet dog underdimensioneret. Særligt i myldretiden er vognene typisk propfyldte. Undgå derfor såvidt muligt at rejse på dette tidspunkt. To vogne i den midterste sektion af hvert tog er reserveret til kvinder.

Foretrækker du at blive oppe på jordoverfladen, kan du hoppe på en bus eller tage en taxi. Busserne er billige, men ofte overfyldte og berygtede for lommetyve. Der er også turistbusser, som er mere sikre og bekvemme, men også dyrere og med færre afgange. Så er taxaer som regel en bedre måde at komme omkring på til de steder metroen ikke dækker. Der er forskellige typer taxier i byen. De ældste er de sort-hvide taxier, som kører uden taxameter. De lokale ved hvad turen skal koste, men som turist kan det anbefales at tjekke prisen på forhånd. De gule eller hvide taxier er normalt mere komfortable og har (for det meste) taxameter.

Penge

I Egypten bruger man Egyptiske Pund (EGP). Vil du veksle kontanter, anbefales det at tage USD eller euro med. Nogle steder kan du betale direkte med dem.

Det er normalt at give drikkepenge for god service på restauranter, barer og caféer i Kairo. Drikkepenge er også velkomne på hoteller og andre steder, hvor personalet måske ikke lønnes så godt, f.eks. i kurbade eller guider.

Hvor meget du giver drikkepenge i Egypten afhænger af, hvor du befinder dig, og hvilken type service du køber. En tommelfingerregel er at give omkring 10 procent af regningen i drikkepenge. For usædvanlig god service er det normalt at give tættere på 15-20 procent.

Tidsforskel og årstid

Egypten er en time foran Danmark (ingen tidsforskel ved sommertid).

De fleste kendere af Egypten er enige om, at det er bedst at besøge Kairo i foråret (marts til april) og efteråret (oktober til november). I disse ydersæsoner temperaturen behagelig, og der er færre turister i byen med billigere hotelpriser til følge. Det er dog ikke desto mindre vinteren, som er det mest populære tidspunkt at rejse til Kairo på. Da er dagene stadig lune og mest solrige, mens aftenerne er kølige og luftige. Perfekt til at få mest muligt ud af byens tilbud. Hvis du planlægger at rejse hertil mellem december og februar, skal du derfor forvente mange andre turister. Du finder de bedste tilbud på hoteller om sommeren, men det er også en årstid, hvor varmen kan være meget trykkende i byen.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Vi anbefaler, at du før rejsen læser Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Se den aktuelle rejsevejledning her