Rejser til Egypt

Egypten er blevet en favoritferiedestination for mange, især hvis du ønsker sol og varme i vores koldeste måneder. Oplev fantastiske dykkerforhold i Rødehavet - et af verdens varmeste have - samt oldtidens historiske monumenter og eksklusive hoteller med alle faciliteter og et udvalg af aktiviteter på din rejse til Egypten.

Hurghada og Sharm el Sheikh langs Rødehavet er Egyptens største feriedestinationer for klassiske badeferier, hvor du kan få billige All Inclusive-rejser for både familier, par og ældre. Det er også populært med krydstogter på Nilen, hvor du besøger historiske Luxor og hovedstaden Kairo med pyramiderne og Sfinxen. Egypten har noget for ethvert rejsehjerte!

Rejser til Hurghada og Sharm el Sheikh

De mest populære destinationer for ferie i Egypten er Hurghada og Sharm el Sheikh. Hurghada ligger på østkysten af Rødehavet, cirka midtvejs mellem Suez i nord og grænsen til Sudan i syd. Her finder du blandt andet feriesteder som El Gouna, Soma Bay og Marsa Alam. Hurghada International Airport er den anden mest travle lufthavn i Egypten efter lufthavnen i Kairo. Sharm el Sheikh ligger på spidsen af Sinaihalvøen, nord for Rødehavet, og var oprindeligt en mindre fiskerlandsby. I dag er byen en af ??Egyptens mest populære feriedestinationer, med en række luksushoteller. Priserne er generelt lidt højere her end i Hurghada. Sharm el Sheikh lufthavn er den tredjestørste i Egypten.
Både Hurghada og Sharm el Sheikh kan friste med lange sandstrande, rigt plante- og dyreliv under vandet samt varmt klima med milde vintre. Især på grund af korallerne i Rødehavet er dykning og snorkling populære aktiviteter, samt sportsfiskeri. Der er et godt udbygget rutenet for turistbusser, med mange nærliggende hoteller og ferieområder, der tilbyder et udvalg af aktiviteter og oplevelser. Ferier i Egypten er en spektakulær oplevelse i sig selv.

>> Læs mere om din ferie til Kairo

>> Læs mere om din rejse til Luxor

>> Læs mere om din rejse til Sharm el Sheikh

Oplevelser i Egypten

En rejse til Egypten vil vise dig en alsidig destination, der byder på mange forskellige attraktioner og oplevelser. En stor del af turismen i Egypten tiltrækkes af landet for at nyde solen og badning året rundt, snorkling i det fantastiske undervandslandskab i Rødehavet og dejlige hoteller til en billig pris. Men Egypten har meget mere at byde på - med sin 6000 år lange historie finder du en masse fantastiske monumenter og gamle ruiner, der er værd at opleve. Landet har syv steder på UNESCO's verdensarvsliste (2021), herunder pyramiderne og sfinxen i Giza uden for Egyptens hovedstad Kairo. Derudover har du Karnak - oldtidens største tempelkompleks bygget af de gamle egyptere på den vestlige bred af Luxor. Det er også populært at tage på ørkensafari med overnatning under åben himmel eller safari i ørkenen med firhjulstræk.

En rejse på Nilencruise er en fantastisk og attraktiv måde at se mere af Egypten på under din ferie. Cruiset starter normalt i den historiske by Luxor og tager dig helt til Aswan i Nubia. Derefter går cruiset tilbage mod nord mod Luxor igen. Du får mulighed for at besøge mange templer og monumenter under turen, men cruiset giver dig også et indblik i hverdagen for egypterne langs Nilen.

Egyptens hovedstad Kairo er kendt som en kaotisk storby med cirka 20 millioner indbyggere. Den historiske by er en af de ældste muslimske byer i verden og er en oplevelse i sig selv. Kairo er også en urban international storby, der byder på både shopping, madoplevelser og natteliv.

Hvem vil kunne lide Egypten?

Der er ret stor forskel på at ligge i en solstol ved swimmingpoolen på et lækkert hotel og gå rundt i Karnak-templet i en endeløs kø med 35 grader i skyggen, men generelt set er en ferie til Egypten noget for alle. Børnefamilier kan få hoteller med alle tænkelige faciliteter, voksne par rejser måske på en ørkensafari med overnatning under åben himmel, og for dem, der vil shoppe, feste og have en aktiv ferie, ja, så er der også muligheder for det.

Det tager lidt over fem timer at rejse til Egypten fra Norge med fly. Du kan flyve til Egypten fra flere lufthavne i Norge. Som regel med et mellemlanding og ikke direkte flyvninger. Egypten er en stor international rejsemål, og der bruges mange ressourcer på turisme i landet. Der er store kulturforskelle fra Norge, men det er generelt sikkert at rejse til Egypten - især hvis du besøger de populære feriedestinationer. Nordmænd har brug for et visum for at rejse til Egypten. Du kan ansøge på forhånd ved Egyptens ambassade i Oslo eller købe et turistvisum med gyldighed i 30 dage ved ankomst i en international lufthavn i Egypten.

>> Læs mere om din ferie til Hurghada

>> Læs mere om din rejse til Soma Bay

>> Læs mere om din rejse til Rødehavet

Hvornår er det bedst at rejse til Egypten?

Vejret i Egypten er meget stabilt med to separate årstider. Den varme sommer fra maj til oktober og den køligere vinter fra november til april. Du kan rejse til Egypten året rundt, men den bedste og mest populære tid er om vinteren, især december og januar. På feriedestinationer som Sharm el Sheikh og Hurghada kan du nyde behagelige temperaturer på over 20°C både på land og i vandet hele vinteren.

Rejsemål i Egypten

 • Gæstebedømmelser 8,4
  Sharm el Sheikh
  73 hoteller
  Sharm el Sheikh var engang kun en lille fiskerlandsby ved Rødehavet. Siden har Sharm el Sheikh udviklet sig til et moderne ferieparadis med dejlige strande, farvestrålende koralrev og masser af aktiviteter for hele familien.
 • Gæstebedømmelser 7,7
  Hurghada
  60 hoteller
  Hurghada er takket være sin fine beliggenhed ud til Rødehavet og solsikre klima perfekt til en ferie med strandliv, dykning og snorkling. Hurghadas geografiske beliggenhed betyder også, at du forholdsvis nemt kan besøge f.eks Luxor og Kongenes Dal.
 • El Gouna
  12 hoteller
  El Gouna er en romantisk lille by ved Rødehavet, som er ideel til en badeferie i fantastiske omgivelser. Nyd det krystalklare hav og det farverige dyre- og planteliv, som lever i det. El Gouna er kendt som et dykkerparadis, men kan også nyde oven vande.
 • Soma Bay
  10 hoteller
  Soma Bay er rendyrket egyptisk ferieidyl. Dette moderne feriested er omgivet af Det Røde hav på tre sider og har flotte strande, hvorfra du og familien kan nyde det krystalklare vand. Både til vands og oppe på land er her aktiviteter for både ... børn og voksne. Læs mere

Populære hoteller i Egypten

Egypten, Makadi Bay
8,8
Meget godt
2738 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Sharm el Sheikh
9,8
Fabelagtigt
3048 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 22 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Nabq Bay
8,0
Meget godt
425 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Egypten?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 34 anmeldelser