Rejser til Egypten

Egypten er en af danskernes store feriefavoritter, specielt om vinteren, da man her kan være ret sikker på at få sol, varme og masser af oplevelser. De store feriebyer Hurghada og Sharm el Sheikh byder på klassisk badeferie og gode muligheder for snorkling. Men du kan også tage på Nilkrydstogt, besøge Luxor og naturligvis også Cairo med pyramiderne og Sfinxen.

Lidt over fem timer væk med fly, ligger Egypten. Her kan du opleve landets 6000-årige historie, se fantastiske monumenter og oldtidsminder, og kombinere dette med optimale forhold for at kunne nyde sol, strand og afslapning. Solen skinner mere eller mindre året rundt, du får generelt meget for pengene og udvalget af hoteller og aktiviteter er enormt.

Det er de to feriebyer Hurghada og Sharm el Sheikh som tager imod hovedparten af landets besøgende. Hurghada ligger på det egyptiske «fastland», hvor Sharm el Sheikh ligger på den sydlige spids af Sinaihalvøen. Begge byer er efterhånden små storbyer, med mange nye ferieområder i alle retninger af byerne – dog fortrinsvis langs vandet. Ved Hurghada ligger f.eks El Gouna, Soma Bay og Marsa Alam.  Hvis man sammenligner de to byer, er Sharm el Sheikh nok en lille smule mere elegant,  og priserne en lille tand højere generelt. Fælles for begge to er den gode snorkling, det fantastiske udvalg af aktiviteter både i vandet og på landejorden og det gode klima.

Men Egypten har mere at byde på: du kan tage på Nilkrydstogt, som oftest starter i den historiske by Luxor, tager dig ned hele vejen til Aswan i Nubien og så går turen igen nordpå mod Luxor. Undervejs kan du besøge masser af templer og monumenter, men turen giver også et indblik i den almindelige egypters dagligdag langs Nilen.

Hvis du vil se pyramiderne og Sfinxen ved Gaza, skal turen gå til egyptens kaotiske hovedstad Cairo, hvor der bor omtrent 20 millioner mennesker. Byen i sig selv er en stor oplevelse.

Hvem vil kunne lide Egypten?

Der er jo kæmpe forskel på at ligge i en liggestol ved poolen på et lækkert hotel, og at vandre gennem Karnaktemplets næsten uendelige søjlerækker i 35 grader i skyggen, men på det store og hele er Egypten for alle. Børnefamilierne kan få hoteller med alle tænkelige faciliteter, det voksne par tager måske ud på ørkensafari med overnatning under bar himmel, og for dem der vil shoppe, feste eller holde aktiv ferie - ja så findes alle muligheder her.

Hvornår skal man rejse til Egypten?

Egyptens klima er tørt, så selv på en varm dag i Hurghada eller Sharm el Sheikh er det til at holde ud. Men jo, om sommeren bliver her meget varmt. De fleste rejser til Egypten om vinteren, og selv i december eller januar, er det ikke usædvanligt, at kunne spise frokost i t-shirt i solen. Men der også halvkolde og blæsende dage om vinteren, hvor en trøje luner godt.

Rejsemål i Egypten

Populære hoteller i Egypten

Egypten, El Gouna
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Makadi Bay
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Egypten, Hurghada
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)